Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä oppilaiden, opettajien, vanhempien sekä muun oppilashuollon henkilöstön kanssa. Kouluterveydenhuoltoa toteuttavat ensisijaisesti kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri. Kouluterveydenhoitaja osallistuu myös koulun terveydellisten olojen valvontaan.

Terveydenhoitaja pyrkii tapamaan koululaisia vuosittain. Terveystarkastus toteutetaan 8. vuosiluokalla laaja-alaisena, jolloin myös koululääkäri tapaa oppilaat. Terveystarkastuksesta ilmoitetaan oppilaalle etukäteen. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan terveystarkastuksiin. Terveydenhoitaja antaa ensiapua koulutapaturmissa sekä äkillisesti koulussa sairastuneille.

Koululääkäri on koululla kerran viikossa (maanantaisin). Lääkärin vastaanotolle hakeudutaan terveydenhoitajan välityksellä. Koululääkärin resurssi painottuu terveystarkastuksiin. Sairaanhoito ei kuulu koululääkärin velvoitteisiin.

Koulutapaturmat

Oppilaan sairastuessa äkillisesti tai tapaturman sattuessa koulupäivän aikana otetaan koululta yhteyttä oppilaan huoltajiin, joten terveydenhoitajalla ja koululla on oltava ajan tasalla olevat työ- ja kotipuhelinnumerot. Lääkärinhoitoa vaativa ensiapu annetaan oman alueen terveysasemalla tai keskussairaalan päivystyksessä. Tarvittavista kuljetuksista huolehtivat ensisijassa vanhemmat.

Lisätietoa: http://www.jyvaskyla.fi/hatatilanteet_ja_paivystys

 

Koulussa ja koulumatkalla sattuneen tapaturman hoito on oppilaille maksuton. Omat yksityiset tapaturmavakuutukset eivät ole voimassa koulutapaturmissa. Kaupungin vakuutus korvaa koulutapaturman kulut, mutta ei yksityislääkärillä käyntiä (mentävä siis terveyskeskuslääkärille).

Vapaa-ajan tapaturmissa ja sairausasioissa tulee ottaa yhteys suoraan oman asuinalueen terveysasemalle.

Terveydenhoitaja Pirjo Kinnunen
on koulussa tavattavissa joka päivä. Puhelinaika ja vastaanotto ilman  ajanvarausta ma-pe klo 9.30- 10.00.

Koululääkärin ajanvaraukset saa terveydenhoitajalta.