Hyvä tietää

Puistokoulu ja Päivärinteen päiväkoti PUISTOKADUN PÄIVÄKOTIKOULUKSI 1.8.2015 alkaen

Puistokoulu.jpg
Arkkitehti Wivi Lönn suunnitteli Jyväskylän ensimmäisen kansakoulurakennuksen, Puistokadun kansakoulun, 1912. Klassismia edustavan talon Ainonkadun puoleista julkisivua koristaa joonialainen pylväsgalleria. Talo on koko historiansa ajan ollut koulukäytössä, paitsi kansakouluna, myös kunnallisena kokeilukeskikouluna (1946-1969).


Puistokoulu uusi osa.jpg
Vuonna 2009 aloitettiin laajennusosan rakentaminen. Sen suunnittelusta vastasi arkkitehti Sari Nieminen. Vuonna 2013 valmistuneeseen Puistokoulun uuteen osaan muutti myös Päivärinteen päiväkoti.

Puistokoulun vanhan puolen peruskorjaus alkoi 6.6.2013 ja tässä remontissa kouluun palautettiin 100-vuotta sitten Wivi Lönnin sinne suunnittelema uljas ulkoasu. Luokkahuoneet modernisoitiinnykypäivän ja myös huomisen vaatimukset täyttäväksi. Syksyllä 2014 koko koulu oli valmis ja kaikki luokat saattoivat aloittaa lukuvuoden uudessa Puistokoulussa.

Pihan tekonurmi.png

Koulun kenttä on vuosien varrella ollut monenlaisten tapahtumien areenana: siellä on järjestetty mm. maatalousnäyttelyitä ja pesäpallo-otteluita, se on ollut sirkus- ja tivolialueena. Joulukuussa 4.12.2014 vihittiin Puistokoulun tekojääkenttä käyttöön kaikkien kaupunkilaisten yhteiseksi liikuntapuistoksi.Avajaisten kunniaksi kenttä oli valaistu Valon kaupungin valaistussuunnittelija Annukka Larssenin valoin.

Syksyllä 2015 Puistokoulu ja Päivärinteen päiväkoti muodostivat Puistokadun päiväkotikoulun. Rakennnukset säilyttivät entiset nimensä Päivärinne ja Puistokoulu.
Päivärinteen päiväkoti.jpg
Päiväkotikoulumme kirjoitusasun takana on ajatuksemme siitä, että meillä on talossamme yhteiset lapset pienimmästä päiväkodin Nuppu-ryhmäläisestä isoimpaan kuukkiluokkalaiseen ja yhteiset aikuiset, jotka haluavat huolehtia ja ohjata näitä lapsia parhaansa mukaan. Talomme poikkeaa muista päiväkoti-kouluista siinä, että se on niin toimintojen, suunnittelun kuin jatkossa hallinnonkin osalta integroitu päiväkodin ja koulun ”yhteisyksikkö”.
20160926_074413.jpg
Oppilaita Puistokadun päiväkotikoulussa on syksyllä 2018 yhdellätoista luokalla 221.
Päiväkodin puolella on 84 päiväkotilasta. Aikuisia talossa työskentelee päivisin 30 ja iltaisin opetetaan eri kieliä 16 oman äidinkielen opettajan johdolla.