Toiminta-ajatuksemme ja arvomme

Toiminta-ajatuksemme

Juuret perinteessä ja katse tulevassa!

Toimintamme tavoitteena ovat perustaidot- ja tiedot osaava ja yksilöllisistä lähtökohdista etenevä, hyviä käytöstapoja arvostava, onnellinen Puistokadun päiväkotikoululainen.
Koulun/päiväkodin ja kotien välinen yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää tuohon tavoitteeseen päästäksemme.


Perustaidot- ja tiedot osaava - mitä se tarkoittaa käytännössä?

Oppilaan oikeus hyvään opetukseen
Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen ja onnistumiseen koulutyössä. Oppiessaan oppilas rakentaa identiteettiään, käsitystä itsestään, muista ja maailmasta. Oppimisessa on olennaista oppilaiden tahto ja kehittyvä taito toimia ja oppia yhdessä. Haluamme ohjaamalla ja opettamalla mahdollistaa hyvien perustaitojen- ja tietojen oppimisen. Oppiminen vaatii usein sinnikästä työntekoa. Nämä kokemukset ovat tärkeitä koko elämän kannalta.

Yksilöllisistä lähtökohdista etenevä -mitä se tarkoittaa käytännössä?

Oppilaan ainutlaatuisuus
Jokainen oppilas on ainutlaatuinen ja arvokas juuri sellaisena kuin hän on. Oppilas tarvitsee kannustusta ja yksilöllistä tukea sekä kokemusta siitä, että koulussa häntä kuunnellaan ja arvostetaan ja että hänen oppimisestaan ja hyvinvoinnistaan välitetään. Yhtä tärkeä on kokemus osallisuudesta ja siitä, että voi yhdessä toisten kanssa oppia uutta. Jokaisen oppilaan oppimisen polku on ja saa olla omannäköisensä!

Hyviä käytöstapoja arvostava - mitä se tarkoittaa käytännössä?

Ihmisyys, sivistys, tasa-arvo ja demokratia
Perusopetus rakentuu elämän ja ihmisoikeuksien kunnioittamiselle. Se ohjaa niiden puolustamiseen ja ihmisarvon loukkaamattomuuteen. Oppimiseen omasta itsestä ja muista liittyvät taidot toimia yhdessä ja kyky käsitellä ristiriitoja eettisesti ja myötätuntoisesti sekä rohkeus puolustaa hyvää. Hyvät käytöstavat ovat käyntikortti elämään. Niitä arvostamme ja niiden eteen teemme töitä!

Onnellinen koululainen - mitä se tarkoittaa käytännössä ?

Oppilas on aktiivinen toimija
Oppilas oppii asettamaan tavoitteita ja ratkaisemaan ongelmia sekä itsenäisesti että yhdessä muiden kanssa. Oppiminen on erottamaton osa koululaisen ihmisenä kasvua ja yhteisön hyvän elämän rakentamista. Kieli, kehollisuus ja eri aistien käyttö ovat ajattelun ja oppimisen kannalta olennaisia. Uusien tietojen ja taitojen oppimisen rinnalla oppilas oppii tarkkailemaan oppimistaan, kokemuksiaan ja tunteitaan.
Myönteiset tunnekokemukset, oppimisen ilo ja uutta luova toiminta edistävät oppimista ja innostavat kehittämään omaa osaamista.Oppilaan minäkuva sekä pystyvyyden tunne ja itsetunto vaikuttavat siihen, millaisia tavoitteita oppilas asettaa toiminnalleen. Oppimisesta saatava rohkaiseva ohjaus vahvistaa luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa. Monipuolisen myönteisen ja realistisen palautteen antaminen ja saaminen ovat keskeinen osa oppimista. Kun innostuu, niin onnistuu ja onnistuessaan innostuu enemmän!


Koulun ja kotien välinen yhteistyö - mitä se tarkoittaa käytännössä?

Kasvatuskumppanuus
Koulutiellä on kaksi päätä, toisessa päässä matkaa on koti ja toisessa koulu. Koulunkäyminen ei onnistu ilman yhteistyötä kodin ja koulun välillä.Yhdessä voimme ja jaksamme enemmän. Haluamme tehdä yhteistyötä kotien kanssa. Otamme mielellämme yhteistyön kehitysideoita vastaan.