Lohikosken koulu

Poissaolohakemukset wilman kautta

Jyväskylän kaupungin kouluissa otetaan vuoden alusta käyttöön Wilman lomake, jolla voi hakea oppilaalle koulunkäynnistä vapautusta. Lomake korvaa paperisen poissaolohakemuksen.

Lomake pitää täyttää tietokoneella, se ei näy puhelimessa.

OHJE

  • Lomake löytyy Hakemukset ja päätökset - kohdasta tai kolmen pisteen alta.
  • Valitse ensin ”Tee uusi hakemus”
  • Valitse luokanopettajalle menevä hakemus (1-5 pv poissaolo) tai rehtorille menevä hakemus (yli 5 pv).

Huoltajalle ei tule erillistä ilmoitusta hyväksytystä hakemuksesta, mutta hyväksytyn hakemuksen näkee Hakemukset ja päätökset –välilehdellä Päätökset -kohdassa.

Poissaolo tallentuu suoraan Wilmaan poissaoloilmoituksiin, jolloin etukäteen anottu poissaolo näkyy kaikilla oppilasta opettavilla opettajilla heti, kun hakemus on hyväksytty.

Poissaoloa on hyvä hakea hyvissä ajoin, jotta tieto oppilaan poissaolosta voidaan ilmoittaa mm. ruokalaan.

Mäenlaskun säännöt

Hei,

Mäenlasku on hauskaa ja ihanaa talviliikuntaa, mutta oppilaiden harmiksi se estettiin viime viikon lopulla turvallisuussyistä. Osa oppilaista ei piitannut opettajien antamista ohjeista ja oli suuri riski, että joku voisi loukkaantua.

Oppilaiden adressi jäämäen avaamisen puolesta on tänään vastaanotettu ja liukumäki on jälleen käytettävissä. Edellytyksenä on, että kaikki noudattavat jatkossa opettajien ohjeita ja jäämäkisääntöjä:

  • lasketaan yksi kerrallaan
  • lasketaan istuallaan tai koulun liukureilla
  • ei lasketa seisoallaan
  • ei lasketa mahallaan
  • ei lasketa letkassa
  • kesken laskun ei saa hypätä mukaan
  • muista turvaväli

Sääntöjen rikkomisesta seuraa kasvatuskeskustelu tai jälki-istunto ja tarvittaessa yksittäisten oppilaiden välituntialuetta rajoitetaan kirjaston puoleiselle pihalle. Näin kaikki ne oppilaat, jotka sitoutuvat sääntöihin, voivat nauttia mäenlaskun ihanuudesta turvallisesti.

Koulun tapaturmavakuutus on voimassa kotimatkoilla ja tämän vuoksi koulun pihalle ei voi jäädä leikkimään päivän päätyttyä. Reppu viedään ensin kotiin ja sitten alkaa vapaa-aika. Jos mäkeen jää paljon lapsia koulun päätyttyä, syntyy siitä valvonta- ja vastuuongelmia. Toivomme, että koulun pihoille ei palata leikkimään ennen kuin koulun toiminta on loppunut klo 15.

Yhteistyöterveisin rehtori Marja Hämäläinen ja Lohikosken koulun henkilökunta

Ajankohtaisia asioita koululla

Arviointikeskustelut käynnistyvät

Hei kotiväki – tervetuloa arviointikeskusteluun    Arvioinnin tehtävä on kannustaa, ohjata ja tukea oppimista sekä kehittää oppilaan taitoja arvioida omaa oppimistaan. Arviointikeskustelussa keskustellaan oppilaan oppimisesta, työskentelystä ja kä...

Pelit koukuttaa

Yhteisöllinen oppilashuolto tiedottaa Yhteisöllisessä oppilashuoltotyössä seurataan, arvioidaan ja kehitetään kouluyhteisön ja oppilasryhmien hyvinvointia. Kokoonnumme koulussa säännöllisesti keskustelemaan em. asioista opettajien, oppilaiden, ko...

Kouluruokailun juhlavuosi

Maksutonta kouluruokailua 70 vuotta Suomalaisen kouluruokailun juhlavuoden kunniaksi oppilaat saavat nauttia loka-marraskuun ajan lounaaksi eri vuosikymmenten tyypillisiä ruokia. Tällä viikolla muistelemme 1960-70 lukua ja saimme maistella sen aja...

Harrastetoiminta

Koulupäivän jälkeen oppilailla on mahdollisuus osallistua ohjattuun ja maksuttomaan harrastetoimintaan omalla koululla sekä Jyväskylän kaupungin liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalvelujen vetämissä ryhmissä.

Jyväskylän kaupungin liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalvelujen ryhmät

LiikuntaVeturi 9-12-vuotiaille
LiikuntaLaturi 13-19–vuotiaille
Taidelaturi Taidelaturi on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hallituksen kärkihanke, jolla halutaan taata yhä useammalle peruskoululaiselle taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuus. Taidelaturitoiminnan sisällöt perustuvat oppilaiden toiveisiin, joita on kerätty keväällä 2018 LastenParlamentin ja koulujen oppilaskuntien kanssa toteutetuissa kyselyissä koulukohtaisesti. Taidelaturin toiminta toteutetaan pääasiallisesti kouluilla koulupäivien jälkeen ja se on maksutonta.
Nuorisotilojen tilakohtainen ohjelma löytyy klikkaamalla ko. tilan nimeä 
Nuorten Jyväskylä –sivustolta löytyy muu Jyväskylässä nuorille suunnattua harrastetoimintaa ja tapahtumia.


Koulun kerhotoiminta

Koulun kerhot löytyvät täältä.