Lohikosken koulu

Ajankohtaisia asioita koululla

#BeActive starttaa

#BeActive – Euroopan urheiluviikko starttaa maanantaina 24.9. Viikon tavoite on innostaa eurooppalaisia olemaan #BeActive säännöllisesti ja liikkumaan omassa arjessaan enemmän. Lohikosken koulussa järjestetään välituntimaraton. Jokainen voi juos...

SPR-keräys

Lohikosken koulu keräsi Suomen Punaiselle Ristille 243,73 €.  Punainen Risti kiittää, että olet auttanut suojelemaan ihmisarvoa ja elämää.

Autolla koululle?

Jos tuot lastasi autolla koululle tai haet hänet, katso tästä ohjeet siihen, mihin autolla voi ajaa ja mihin ei.

Harrastetoiminta

Koulupäivän jälkeen oppilailla on mahdollisuus osallistua ohjattuun ja maksuttomaan harrastetoimintaan omalla koululla sekä Jyväskylän kaupungin liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalvelujen vetämissä ryhmissä.

Jyväskylän kaupungin liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalvelujen ryhmät

LiikuntaVeturi 9-12-vuotiaille
LiikuntaLaturi 13-19–vuotiaille
Taidelaturi Taidelaturi on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hallituksen kärkihanke, jolla halutaan taata yhä useammalle peruskoululaiselle taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuus. Taidelaturitoiminnan sisällöt perustuvat oppilaiden toiveisiin, joita on kerätty keväällä 2018 LastenParlamentin ja koulujen oppilaskuntien kanssa toteutetuissa kyselyissä koulukohtaisesti. Taidelaturin toiminta toteutetaan pääasiallisesti kouluilla koulupäivien jälkeen ja se on maksutonta.
Nuorisotilojen tilakohtainen ohjelma löytyy klikkaamalla ko. tilan nimeä 
Nuorten Jyväskylä –sivustolta löytyy muu Jyväskylässä nuorille suunnattua harrastetoimintaa ja tapahtumia.


Koulun kerhotoiminta

Valokuvaus ja iMovie-kerho
Tässä kerhossa on tilaa uusille osallistujille!

Kerho on suunnattu valokuvauksesta kiinnostuneille 2.-4.-luokkien oppilaille. Opettelemme kerhossa ottamaan parempia valokuvia. Testaamme valotusajan, ISO-arvon ja valkotasapainon vaikutusta kuvaan. Opettelemme kuvan sommittelua, kuvaamme liikkuvaa kohdetta sekä lähikuvia että henkilökuvia. Opettelemme tekemään iMovie-ohjelmalla trailereita ja elokuvia. Kerholaiset voivat halutessaan tehdä yhteisen elokuvan. Käytämme myös Snapseed-ohjelmaa kuvien käsittelyyn, sekä iMotion-ohjelmaa animaatiotestaukseen. Kerholaisella olisi hyvä olla käytössään oma kamera (+tyhjä muistikortti), sekä iPad, jotta keskeneräisiä projekteja ei tarvitsisi poistaa kerhon aikana. Koululta saa tarvittaessa tabletin lainaan kerhon ajaksi.
 
Kerhoaika tiistai klo 14.00 - 15.30 (kerhopäivät 11.9., 18.9., 25.9., 2.10., 9.10., 23.10., 30.10., 6.11.). Muutokset kerhoaikoihin ovat mahdollisia.
 
Kerhoa pitää koulumme ohjaaja Sonja. Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen sonja.savolainen@jkl.fi 31.8.2018 mennessä (kerhoon mahtuu 12 oppilasta)


Koulun kuoro

Koulullamme on jo monta vuotta ollut kuoro. Se on osa kerhotoimintaa - mutta vaikka harjoitukset ovat kouluajan ulkopuolella, kuoro esiintyy koulun tapahtumissa ja juhlissa. Kuoro kokoontuu torstaiaamuisin klo 8.15. Ensimmäinen kerta on 16.8., mutta mukaan voi tulla myöhemminkin. Tänä vuonna kuoroa vetää Kaisa-ope.

Shakki-kerho

Maanantaisin 14.30-15.30. Ensimmäinen kerta 3.9. Kerhoa pitää Mikko-ope. Ilmoittautuminen koulun yläaulasta löytyvään listaan.

Käsitöitä taiteillen -kerho

Tykkäätkö askarrella, piirrellä ja näperrellä kaikenlaista? Tässä kerhossa voit kokeilla esimerkiksi makramee-solmuja, metallilankapunontaa ja betonivaluuta. Keksitään lisää tekemistä yhdessä, vain mielikuvitus on rajana! Kerho on maksuton ja suunnattu 5-6-luokkalaisille. Kerho kokoontuu käsityöluokassa tiistaisin klo 13.30-15.00 (ajalla 4.9. - 27.11.2018 ja 15.1. - 9.4.2019).

Kerhoa ohjaa käsityöntekijä-artesaani Laura Pisto. Ilmoittautumiset pistolanposti@gmail.com
(Keväällä kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Nyt etusijalla ovat ne, jotka eivät mahtuneen keväällä mukaan.)


Salibandykoulu

O2-seura järjestää salibandykerhon tänäkin vuonna. Tänä vuonna päivänä on perjantai:
perjantaina klo 14.15-15.05 - 4-6-luokkalaiset
perjantaina klo 15.10-16 - 1-3-luokkalaiset
Ensimmäinen kerta pe 7.9. Ilmoittautumistiedot tästä linkistä.

Ketun Futiskerho

JJK-juniorit on Keski-Suomen suurin jalkapalloseura. Ketun futiskerhoissa haluamme tarjota lapsille reippaan ja iloisen kerhotunnin ilman suorituspaineita tai tulostavoitteita.

Ketun futiskerhossa pelataan paljon. Pelaamisen lisäksi leikimme erilaisia liikuntaleikkejä pallolla ja ilman. Tavoitteenamme on liikuttaa lapsia monipuolisesti ja että toiminta on mukavaa ja mielekästä. 

Ketun futiskerhot Lohikosken koululla 11.9. alkaen
tiistaina klo 13:30-14:30 - 1. - 2. luokkalaiset
tiistaina klo 14:30-15:30 - 3. - 6. luokkalaiset

Kerhojen ohjaajat ovat JJK:n valmentajia ja heillä on alan koulutusta ja kokemusta lasten liikunnan ohjaamisesta.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: www.juniorit.jjk.fi => muu toiminta => kerhotoiminta
tai tästä linkistä:  http://juniorit.jjk.fi/uutiset/104521/kerhotoiminta

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa tarvittaessa: Ari Laiho, Junioripäällikkö, JJK-juniorit ry, p. 045 1378521, ari.laiho@jjk.fi