Kielisuihkutus

Kielisuihkutusta Jyväskylässä

Tervetuloa Jyväskylän kaupungin kielisuihkutuksen peda.net-sivustolle!

Täältä löydät ideoita, tietoa, vinkkejä ja linkkejä kielisuihkutteluun lasten kanssa - tai miksei myös aikuisten. Sivustoa päivitetään jatkuvasti ja tänne lisätään pelejä, leikkejä, lauluja, kuvia ja linkkejä sitä mukaa, kun niitä päästään testaamaan lasten kanssa. Sivun vasemmasta reunasta löytyy eri alasivuja, joista löydät niin tietoa kuin konkreettisia esimerkkejä kielisuihkutuksesta.

Jyväskylän kaupunki on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusta kielisuihkutuksen edistämiseksi. Kielisuihkutusta on järjestetty Jyväskylässä jo vuodesta 2010 lähtien, mutta vain muutamissa toimipisteissä. Jyväskylän kaupungin saamalla rahoituksella järjestetään kaikkiin Jälkkäreihin ja esiopetusryhmiin kielisuihkutusta 17.8.2015 alkaen. Tämän hankerahoituksen tarkoituksena on täydennyskouluttaa henkilökuntaa uuden esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmaan ja kielisuihkuttaa lapsia. Hanke jatkuu 2018 loppuun saakka.

31.12.2016 saakka Jyväskylässä työskenteli kolme päätoimista kielisuihkutusopettajaa, jotka kiersivät esiopetusryhmiä ja Jälkkäreitä. Tällä hetkellä hankkeessa työskentelelee yksi päätoiminen kielisuihkutusopettaja, joka täydennyskouluttaa varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Kielisuihkuttajan ei kuitenkaan tarvitse olla opettaja, vaan sitä voi tehdä vaikka kotona lasten kanssa vieraalla kielellä laulaen, pelaten, leikkien, satuja lukien tai esimerkiksi pukemisen ja ruokailun yhteydessä.

Tavoitteenamme on innostaa lapsia kielten opiskeluun, tarjota heille positiivia kokemuksia ja ennen kaikkea pitää hauskaa kielten parissa. Hyppää sinäkin mukaan matkaan!

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti