7. Suunnittele oma peli (Seppo.io)

Oman pelin tekeminen

Pelin tekeminen on luovaa työtä ja joukkuepeliä. Pelin voi tehdä myös yksin. Pelin tekeminen jakaantuu karkeasti seuraaviin osa-alueisiin:

1. Pelin ideointi. Millainen pelisi voisi olla? Mitä siinä kenties tehtäisi? Idea on usein vain ajatus, jota selkeytetään kohdassa kaksi. Ideoinnissa kannattaa käyttää hyväksi omia kokemuksia: millainen on hyvä peli? Millaisia pelejä tykkäät pelata? Millaista peliä ei olla vielä tehty, mutta haluaisit sellaista pelata? Voit myös tehdä avuksi listan hyvistä peleistä.

2. Tarina. Pelissä on aina jokin tarina. Tarina voi olla löyhäkin. Mopolla voltteja heittävässä pelissäkin on pieni tarina. Tähän kannattaa panostaa, sillä hyvä tarina kantaa pitkälle. Yllättävä käänne? Kannattaa tutustua draaman kaareen, mitä esim. elokuvissa käytetään: Alkusysäys, tarina etenee, jännitys tiivistyy, huippukohta, laskeutuminen. Tarinan kautta voit saada myös uusia ideoita peliin. Mikä on pelaajan tai pelihahmon tavoite? Kuka tai mikä vastustaa tavoitetta? Millaiset asiat ajavat pelaajaa eteenpäin ja miksi joku vastustaa tavoitetta?

3. Toteutus. Teknistä ähräämistä suunnitelmien pohjalta. Jatkuvaa opettelua ja ongelmien ratkaisua. Ei kannata mennä sieltä, missä aita on matalin. Onko pelattavuus hyvä? Toimiiko kaikki varmasti? Kannattaa testata paljon ja antaa myös kavereiden testata ja antaa palautetta mahdollisimman paljon.

4. Julkaisu. Varmista ensin, että pelisi toimii varmasti.

--------------------------------------------------------------------------------

Yhdessä mietimme millaisia elementtejä on hyvässä pelissä. Listasimme mm. seuraavia asioita:

- Hyvät grafiikat
- Hyvä tarina
- Hyvät fysiikat
- Koukuttava (mistä tämä johtuu?)
- Mukava pelata (pelattavuus)
- Päivitykset ja uudistukset (peli kehittyy)