Poissaolot

Poissaolot

Säännöllinen koulunkäynti on tuloksellisen opintomenestyksen perusta. Huoltaja on velvollinen huolehtimaan lapsen koulunkäynnistä. Kun oppilas on poissa koulusta, huoltajan pitää ilmoittaa poissaolosta välittömästi luokanvalvojalle ja kertoa poissaolon syy. Ilmoituksen toivotaan tapahtuvan Wilman kautta. Jos poissaoloilmoitusta ei tule, niin luokanvalvoja ottaa yhteyden kotiin.

Luokanvalvoja antaa hyväksyttävästä syystä luvan enintään kolmen päivän poissaoloon oman luokkansa oppilaille.

Rehtori myöntää oppilaalle hyväksyttävästä syystä luvan enintään kuukauden poissaoloon koulusta. Anomus on tehtävä Wilman lomakkeella viimeistään kahta viikkoa ennen loman alkua.

Johtava rehtori myöntää peruskoulun oppilaalle vapautuksen koulunkäynnistä kuukautta pidemmäksi ajaksi. Kirjallinen anomus on tehtävä vähintään kahta viikkoa ennen vapautusta.

Lomamatkat toivotaan tehtävän koulun loma-aikoina. Jos matka kuitenkin ajoittuu kouluaikaan, niin huoltajan tulee anoa lupaa poissaoloon luokanvalvojalta tai rehtorilta. Oppilaan pitää tällöin hakea kansliasta lomake ja kerätä lomakkeeseen loman aikana suoritettavat tehtävät aineenopettajilta. Oppilas ja huoltaja vastaavat, että tehtävät tehdään, sillä lomamatkat eivät oikeuta oppilasta tukiopetukseen. Opettajat eivät järjestä ylimääräisiä koetilaisuuksia vaan väliin jäävät kokeet tehdään hylätyn kurssin uusintapäivänä.


Jos oppilaan poissaolot luokanvalvojan yhteydenotosta huolimatta ovat toistuvia tai aiheuttavat muuten huolta ja niitä on vähintään 50 tuntia jakson aikana, niin luokanvalvoja kutsuu vanhemmat neuvotteluun koululle ja tehdään suunnitelma poissaolojen vähentämiseksi. Mikäli poissaolot edelleen jatkuvat, järjestetään yksilöllisen oppilashuoltoryhmän tapaaminen. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä perusturvan lastensuojelun kanssa esimerkiksi tekemällä huolen ilmaisuilmoitus.

Alla olevasta linkistä näet Isonkyrön opiskeluhuollon toimintamallin poissaolotilanteissa:

Isonkyron kunnan perusopetuksen koulupoissaolojen malli.pdf