Ivalon lukio

Kesä 2024

Koulun kanslia on avoinna kesäkuussa ma-pe klo 9-15, heinäkuu lomaillaan ja paikalla ollaan jälleen elokuun 1. päivä. 

Hyvää kesälomaa kaikille!

Lukuvuosi 2024-2025 alkaa 8.8.2025 klo 10.00

Yhteishaun tulokset on julkaistu

Kevään 2024 yhteishaun valinnat ovat valmistuneet. Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan Ivalon lukioon!
Ivalon lukioon on valittu 28 uutta opiskelijaa. Alla ovat sellaisten henkilöiden nimet, jotka ovat antaneet hakuvaiheessa luvan nimensä julkaisuun.


Sait yhteishaussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen linkin omaan tuloskirjeeseen heti valintojen valmistuttua. Lisäksi lukio lähettää sinulle erikseen päätöksen hyväksytystä opiskelupaikasta. Niille, jotka eivät ole antaneet sähköpostiosoitettaan postitetaan kirje kotiin. Opiskelupaikka tulee vahvistaa 27.6.2024 sähköpostin ohjeiden mukaan. Jos et aio aloittaa opintojasi, muista peruuttaa opiskelupaikkasi.

Aikio Noel Anton

Hakkarainen Eetu Juhani

Harlin Niiles-Ánde Einar

Helander Ella Aurora

Jantunen Noora Eerika

Kanerva Jenna Karoliina

Kippola Kouta Poika Samuli

Kolhinoja Pirita Suvi Tuulia

Kotikangas Elina Suvituulia

Kukkamaa Saana Karoliina

Niva Eero Sven Sakari

Näkkäläjärvi Nils-Ailu Henrik

Oinas Lauri Aapo Eemeli

Ojala Matilda Minea

Oksanen Aino Ida-Maria

Pekkala Arttu Daniel

Pekkala Lumi Emilia

Seurujärvi Kalle Johannes

Sipola Sulo Teuvo Tapio

Surtaev Ivan

Tanhua Pihla Erin Aurelia

Vielma Vilja Eliisa

Väliverronen Emmi Juulia

Lukuvuoden 2024-2025 työaika

Lukuvuoden 2024-2025 työaika Inarin kunnan esi- ja perusopetuksessa sekä Ivalon lukiossa

Syyslukukausi to  08.08. - la 21.12.2024  (92 koulupäivää)
Syysloma vko 42 ma 14.10. - pe 18.10.2024

Kevätlukukausi ti  07.01. -  la 31.05.2025 (95 koulupäivää)
Talviloma vko 10  ma  03.03 - pe 07.03.2025 

Vapun jälkeinen perjantai 2.5.2025 on vapaapäivä

Sivistyslautakunta 13.12.2023/ § 87 

Kela - Koulumatkatukea kannattaa hakea OmaKelassa ennen koulun alkua – verkossa hakeminen nopeuttaa tuen saamista

Koulumatkatukea täytyy hakea joka lukuvuodeksi. Tuki kannattaa hakea ennen koulun alkua, jotta koulumatkatuetun lipun voi saada hyvissä ajoin käyttöönsä. Tuen voi hakea helposti OmaKelassa.

Kela myöntää koulumatkatukea toisen asteen oppilaitoksessa eli esimerkiksi lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleville. Koulumatkatukea voi saada, jos yhdensuuntainen koulumatka on pitkä.

Koulumatkatuen ehdot ovat erilaiset sen mukaan, onko opiskelijalla oikeus oppivelvollisuuslain mukaiseen maksuttomaan koulutukseen vai ei. Opiskelija voi selvittää koulumatkatuen laskurilla, voiko hän saada koulumatkatukea ja kuinka paljon.

Koulumatkatuki täytyy hakea jokaiselle lukuvuodelle erikseen. Tukea voi saada aikaisintaan hakemiskuukautta edeltävän kuukauden alusta alkaen. Jos esimerkiksi haluaa saada tukea elokuun alusta alkaen, hakemus täytyy lähettää syyskuun loppuun mennessä. Tuki kannattaa kuitenkin hakea ennen koulun alkua, jotta voi saada Kelan tukeman matkalipun hyvissä ajoin käyttöönsä.

Opiskelija tarvitsee verkkoasiointia varten omat verkkopankkitunnukset

Tuen hakeminen on muuttunut ja sen voi nyt hakea kätevästi OmaKelassa. Jotta opiskelija voi hakea tuen itsenäisesti OmaKelassa, hän tarvitsee omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnukset täytyy hankkia omasta pankista ja varmenne oman operaattorin kautta.

Joissakin tapauksissa verkossa hakeminen voi nopeuttaa tuen saamista. Esimerkiksi jos opiskelija käyttää koulumatkaansa Matkahuollon, Waltin, HSL:n, Nyssen tai Fölin liikennettä, hän saattaa saada niin sanotun osto-oikeuden heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tällöin opiskelija voi heti ostaa matkalipun koulumatkatuettuun hintaan esimerkiksi lipunmyyjän verkkokaupasta.

Jos käyttää jotain muuta julkista liikennettä kuin edellä mainittuja, koulukuljetusta, itse järjestettyä tai useaa kulkutapaa, tuen voi saada vasta, kun hakemus on käsitelty.

OmaKelasta voi katsoa tiedon mahdollisesta osto-oikeudesta, onko hakemus ratkaistu ja kuinka paljon etuutta maksetaan. Kun Kela on käsitellyt hakemuksen, opiskelija saa postitse kotiinsa myös kirjallisen päätöksen.

Myös muut hakemisen tavat ovat mahdollisia

Jos alaikäinen opiskelija ei voi hakea tukea itse OmaKelassa, huoltaja voi hakea tuen alaikäisen opiskelijan puolesta. Jos huoltaja hakee tuen opiskelijan puolesta, mahdollinen osto-oikeus myönnetään kuitenkin opiskelijalle itselleen.

Tuen voi edelleen hakea myös koulumatkatuen hakemuslomakkeella (KM 1). Jos tuen hakee hakemuslomakkeella, asiakas saa oikeuden lipun ostoon vasta, kun Kela on käsitellyt hakemuksen.

Lue lisää

Matkahuolto - Koulumatkatuetut liput

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/koulumatkatuetut-liput

Koulumatkatuetut liput 

Koulumatkatuetut liput on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka saavat Kelan myöntämää koulumatkatukea. Koulumatkatuetulla lipulla voit matkustaa kodin ja oppilaitoksen tai työssäoppimispaikan välillä.

Lukuvuoden 2023–2024 koulumatkatuetut liput ostetaan 18.7.2023 alkaen Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksesta.

Lippuvaihtoehdot

Jos olet oikeutettu täysimääräiseen koulumatkatukeen eli sinulla on vähintään 15 matkapäivää kalenterikuukaudessa, voit hankkia 44 matkan 30 päivää voimassa olevan opiskelijalipun. Jos olet oikeutettu puoleen täysimääräisestä koulumatkatuesta eli sinulla on 10–14 matkapäivää kalenterikuukaudessa, voit hankkia 28 matkan 30 päivää voimassa olevan opiskelijalipun.

Koulumatkatuettujen lippujen ostaminen Reitit ja Liput -sovelluksessa

Koulumatkatuetun lipun hankkiminen Reitit ja Liput -sovelluksesta onnistuu, kunhan olet ensin hakenut verkossa OmaKela-palvelussa koulumatkatukea ja saanut osto-oikeuden. Lipun osto sovelluksesta edellyttää vahvaa tunnistautumista henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osto-oikeuden varmentamiseksi. Tämän vuoksi sinun kannattaa hankkia verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne hyvissä ajoin ennen lipun ostoa. Osto-oikeus tarkistetaan jokaisen lippuoston yhteydessä.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta eikä niitä ole mahdollista hankkia, ota yhteyttä Matkahuollon asiakaspalveluun puh. 020 331 222. Asiakaspalvelunumero on avoinna ma–pe klo 8–16 ja puhelun hinta on 0,084 €/min.

Reitit ja Liput -sovelluksesta voi ostaa vain Matkahuollon koulumatkatuettuja lippuja. Jos koulumatkatuki on myönnetty esimerkiksi Waltti-liikenteeseen tai HSL:n liikenteeseen, lipun voi ostaa edellä mainittujen toimijoiden omista verkkokaupoista.

Lipun voit ostaa aikaisintaan kaksi viikkoa ennen lukukauden alkamista. Lippu tulee sovellukseen näkyville, kun osto-oikeus on myönnetty ja vahva tunnistautuminen tehty.

Ostettu lippu on voimassa 30 päivää. Lipun voimassaolo alkaa heti ostohetkestä, jos alkamispäivää ei erikseen valita. Ensimmäisen oston yhteydessä kannattaakin valita lipun alkamispäiväksi lukuvuoden alkamispäivä.

Voit samalla lipulla matkustaa myös vaihdollisia matkoja, jos koulumatkallasi on bussivaihtoja. Lippu luetaan myös vaihdollisilla matkoilla aina bussiin noustaessa.

Alla ohjeet lipun ostoon sovelluksesta:

  1. Avaa Reitit ja Liput -sovellus. Jos sinulla ei vielä ole sovellusta puhelimessasi, voit ladata sen omasta sovelluskaupastasi.
  2. Rekisteröidy sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja aktivoi sovellus sähköpostiisi saamiesi ohjeiden mukaisesti.
  3. Siirry Omat tiedot -sivulle (Lisää → Asetukset) ja napauta Tunnistaudu koulumatkatukilippuun.
  4. Tunnistaudu seuraamalla sovelluksen ohjeita. Tunnistautumisen jälkeen pääset tarkastelemaan osto-oikeuksiasi ja ostamaan koulumatkatuettuja lipputuotteita.

Ensimmäisen tunnistautumisen jälkeen pääset jatkossa ostamaan koulumatkatuettuja lippuja suoraan sovelluksen etusivulta.

Tutustu myös tarkempaan ohjeeseen:

Kesä- ja heinäkuulle 2023 tarkoitetut koulumatkatuetut liput matkakorteilla

Jos opiskelijalle on myönnetty koulumatkatukea kesä- ja heinäkuulle 2023, voi näille kuukausille tarkoitetun koulumatkatuetun lipun ladata vielä vanhalle matkakortille. Lipun tulee kuitenkin olla ladattuna matkakortille viimeistään 30.6.2023, sillä tämän jälkeen matkakorttia ei voi enää ladata. Matkakortilla olevalla lipulla voi kuitenkin matkustaa 30.6.2023 jälkeenkin lipun voimassaoloajan päättymiseen asti.

Hinta

Lipun omavastuuosuus on 43 € 44 matkan lipusta ja 21,50 € 28 matkan lipusta. Jos olet uuden oppivelvollisuuslain mukaisesti oppivelvollinen ja siten oikeutettu maksuttomaan koulutukseen, et maksa omavastuuosuutta. Yhden lipun hinta perustuu Matkahuollon 44 matkan sarjalipun hinnastoon. 

Lipun voimassaoloaika

Koulumatkatuettu lippu on voimassa osto-oikeudessa määritetyllä koulumatkalla Kelan myöntämän tukikauden ajan. Koulumatkatuettua lippua ei saa ladata kahdesti yhden kuukauden aikana. Opiskelija vastaa itse siitä, että valitsee oikean lipputuotteen.

Takaisinlunastus

Koulumatkatuettuja lippuja ei voi peruuttaa, eikä niitä lunasteta takaisin. Jos koulumatka muuttuu kesken tukikauden, opiskelija on oikeutettu käyttämään loput matkat lipulta loppuun, minkä jälkeen on haettava Kelalta uusi osto-oikeus.

Matkustusoikeus

Koulumatkatukilippu on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.

Lisätietoja

Kelan myöntämää koulumatkatukea haetaan jatkossa verkkohakemuksella OmaKelasta. Tuen hakeminen itsenäisesti edellyttää, että opiskelijalla on käytössään verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Uudet opiskelijat voivat hakea alkavan lukuvuoden tukea heti, kun opiskelupaikka on vastaanotettu. Koulumatkatuettuja lippuja on mahdollista ostaa sovelluksesta 18.7.2023 alkaen.

Lisätietoja ja ohjeita koulumatkatuen hakemiseen löydät Kelan verkkosivuilta.


Usein kysytyt kysymykset koulumatkatuetun lipun ostamisesta Reitit ja Liput -sovelluksesta:

Milloin koulumatkatuetut liput ovat ostettavissa Reitit ja Liput -sovelluksesta?

Koulumatkatuettuja lippuja voi ostaa Reitit ja Liput -sovelluksesta 18.7.2023 alkaen.

Missä tapauksessa voin ostaa koulumatkatuetun lipun?

Voit ostaa koulumatkatuetun lipun, jos kuulut koulumatkatuen piiriin ja olet hakenut koulumatkatukea Kelasta. Katso lisätietoja koulumatkatuesta osoitteesta www.kela.fi/koulumatkatuki.

Olen jättänyt koulumatkatukihakemuksen, miksi kuitenkin tunnistautumisen jälkeen sovellus ilmoittaa, ettei osto-oikeutta ole?

Tarkista osto-oikeutesi OmaKelasta ja tarvittaessa ota yhteyttä Kelaan.

Mistä tiedän, minkä sovelluksesta näkyvistä koulumatkatuetuista lipuista ostan?

Koulumatkatuen hakemisen yhteydessä opiskelija ilmoittaa koulupäivät, joiden perusteella hänelle myönnetään osto-oikeus puolen kuun (28 matkan) tai koko kuun (44 matkan) lippuun. Opiskelijan vastuulla on ostaa oikea lipputuote sovelluksesta. Opiskelija voi tarkistaa OmaKelasta kuukausikohtaisen osto-oikeuden.

Ostin vahingossa väärän koulumatkatuetun lipun, voinko peruuttaa oston?

Ostettua lippua ei voi peruuttaa. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Matkahuollon asiakaspalveluun.

Laitteeni rikkoutui ja minulla oli voimassa oleva koulumatkatuettu lippu, mitä teen?

Voit kirjautua samalla käyttäjätunnuksella toiseen laitteeseen. Koulumatkatuettu lippu aktivoidaan toisella laitteella ennen käyttöä.

Mitä jos laitteeni, jolla on koulumatkatuettu lippu, varastetaan?

Huolehdithan, että laitteellasi on tarvittavat suojaukset, esim. näytönlukitus ja kasvojentunnistus. Tällä varmistat sen, ettei koulumatkatuettu lippusi päädy vääriin käsiin.

Ivalon lukion ja kodin välisten matkojen korvaaminen

Ivalon lukion asuntolassa asuvalla oppivelvollisella opiskelijalla, jonka oppilaitoksen ja kodin välinen matka on yli 100 km, on mahdollista hakea matkakorvausta kodin ja oppilaitoksen välisiin viikonloppumatkoihin.

Matkakorvaukseen oikeutetut opiskelijat
Matkakorvaukseen ovat oikeutettuja Ivalon lukion asuntolassa asuvat oppivelvolliset opiskelijat, (jotka ovat hakeutuneet lähimpään lukioon), joiden matka kodista Ivalon lukioon on yli 100 km.

Matkat korvataan vain oppivelvollisille opiskelijoille hakemuksesta
Oppilaitoksen ja kodin väliset yli 100 km:n matkat korvataan oppivelvolliselle opiskelijalle edullisimman julkisten kulkuneuvojen kulujen mukaan. Jos matkaan ei ole käytettävissä julkista kulkuneuvoa voidaan korvausta maksaa myös yksityisen ajoneuvon käytöstä. Korvauksia maksetaan vain hakemuksesta. Hakemus pyydetään Ivalon lukion kansliasta, mikäli korvaukseen vaadittavat ehdot täyttyvät.

Matkat korvataan vain, jos opetukseen on osallistuttu ja asuttu asuntolassa 
Ivalon lukion ja kodin välisistä matkoista maksetaan korvausta vain niiden opiskeluviikkojen matkoilta, jolloin oppivelvollisella opiskelijalla on ollut oppilaitoksessa opetusta (lähiopetus) ja opiskelija on osallistunut opetukseen ja asunut silloin asuntolassa.

Koko opiskeluviikon kestäviltä etäopiskelujaksoilta ei makseta matkakorvauksia, ellei ole sovittu, että etäopetus tapahtuu asuntolasta käsin.

Ohjeet korvauksen hakemiseen, matkustamiseen ja laskuttamiseen
  1. Matkakorvauksen hakeminen
Ivalon lukio päättää matkakorvauksista opiskelijakohtaisesti opiskelijan ja huoltajan tekemästä hakemuksesta. Hakemuslomakkeen saat Ivalon lukion kansliasta. Samalla voit tarkistaa, täyttyvätkö korvaukseen vaadittavat ehdot.


Toimita allekirjoitettu hakemus Ivalon lukion kansliaan.

  1. Matkustaminen
Matkusta päätöksen mukaisesti. Toteuta kodin ja asuntolan väliset matkat päätöksen mukaisia kulkuneuvoja käyttäen. Jos matkustat jostain syystä muulla tavalla, esim. linja-auton sijaan menetkin tapauskohtaisesti esim. kaverin kyydillä, et ole tällöin oikeutettu korvaukseen.


Osta linja-autoon opiskelijalippu tai jos sellaista ei ole käytettävissä, osta edullisimman matkustusluokan lippu. Suosittelemme ostamaan lipun (esim. mobiililippu) hyvissä ajoin ennakkoon, jolloin yleensä saat liput edullisimmin.

Linja-autolippuja ostaessasi muista ottaa niistä kuitti tai säilytä lippu, josta voit laskuttaessa todistaa, että olet ostanut ko. matkalle lipun.

  1. Laskutuslomake
Laskutuslomakkeen saat Ivalon lukion kansliasta. Täytä matkalaskulomake kuukausittain aina kalenterikuukauden päätyttyä.


Matkalasku on tehtävä 2 kuukauden kuluessa viimeisestä matkasta. Liitä laskuun julkisten kulkuneuvojen liput tai kuitit lipuista. Lipusta tai kuitissa täytyy olla näkyvillä matka (mistä-mihin) ja päivämäärä.

Toimita allekirjoitettu laskulomake ja kuitit tai kuvat lipuista Ivalon lukion kansliaan. Korvaukset maksetaan hakemuksessa esitetylle pankkitilille laskun mukaisesti.

Lisätietoa matkakorvausasiasta saa Ivalon lukion kansliasta.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä