Ivalon lukio

Viikko 32

Torstai 8.8.
- Koko koulun yhteinen tilaisuus klo 10.00 auditoriossa
- Ropotunnit klo 10.30-11.15
- Lounas klo 11.15-11.40
- Ropotunnit klo 11.40-13.00
- Uusintakoe klo 13.00-15.00, tila 2505

Perjantai 9.8.
- Lukujärjestyksen mukainen opiskelu alkaa

Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2024-2025!

Lukuvuoden 2024-2025 työaika

Lukuvuoden 2024-2025 työaika Inarin kunnan esi- ja perusopetuksessa sekä Ivalon lukiossa

Syyslukukausi to  08.08. - la 21.12.2024  (92 koulupäivää)
Syysloma vko 42 ma 14.10. - pe 18.10.2024

Kevätlukukausi ti  07.01. -  la 31.05.2025 (95 koulupäivää)
Talviloma vko 10  ma  03.03 - pe 07.03.2025 

Vapun jälkeinen perjantai 2.5.2025 on vapaapäivä

Sivistyslautakunta 13.12.2023/ § 87 

Lukuvuosi 2024-2025 periodit

1. periodi 8.8. – 27.9.

2. periodi 30.9. – 26.11.

3. periodi 27.11. – 3.2.

4. periodi 4.2. – 2.4.

5. periodi 3.4. – 31.5.

 

Kela - Koulumatkatukea kannattaa hakea OmaKelassa ennen koulun alkua – verkossa hakeminen nopeuttaa tuen saamista

5.8.2024
Koulumatkatukea täytyy hakea jokaiselle lukuvuodelle erikseen. Tuki kannattaa hakea ennen koulun alkua, jotta koulumatkatuetun lipun voi saada hyvissä ajoin käyttöönsä. Tuen voi hakea helposti OmaKelassa.

Toisen asteen oppilaitoksessa opiskelevat voivat saada Kelasta koulumatkatukea. Toisen asteen oppilaitoksia ovat esimerkiksi lukiot ja ammattikoulut. Koulumatkatukea voi saada, jos yhdensuuntainen koulumatka on pitkä ja matkapäiviä on kuukaudessa vähintään 10.

Opiskelija voi selvittää koulumatkatuen laskurilla laskurilla, voiko hän saada koulumatkatukea ja kuinka paljon.

Koulumatkatuki täytyy hakea jokaiselle lukuvuodelle erikseen. Hakemus kannattaa lähettää jo ennen koulun alkua, jotta opiskelija ehtii hankkia Kelan tukeman matkalipun käyttöönsä hyvissä ajoin.

Jos koulumatkaan tulee lukuvuoden aikana muutoksia, niistä täytyy ilmoittaa OmaKelassa.

Koulumatkatuki on monelle nuorelle ensimmäinen Kelasta itse haettava tuki

Koulumatkatukea voi hakea kätevästi OmaKelassa. Jotta opiskelija voi hakea tuen itsenäisesti OmaKelassa, hän tarvitsee omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnukset täytyy hankkia omasta pankista ja varmenne oman operaattorin kautta. Näitä tunnuksia opiskelija tarvitsee jatkossakin, kun hän hakee esimerkiksi opintotukea OmaKelassa.

Jos opiskelija kulkee koulumatkansa julkisella liikenteellä, hän voi saada osto-oikeuden koulumatkatuettuun lippuun heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tällöin opiskelija voi heti ostaa koulumatkatuetun lipun esimerkiksi lipunmyyjän verkkokaupasta.

Jos käytettävissä ei ole julkista liikennettä tai koulukuljetusta, koulumatkatuen voi saada myös oman auton käyttöön. Tällöin tuen saa vasta, kun Kela on käsitellyt hakemuksen.

Tiedon osto-oikeudesta, hakemuksen tilasta ja koulumatkatuen määrästä näkee OmaKelasta. Kun Kela on käsitellyt hakemuksen, opiskelija saa myös erillisen päätöksen OmaKelaan. Päätös tulee myös postitse, ellei opiskelija ole luopunut paperipostista. Opiskelija voi luopua paperipostista OmaKelassa samalla, kun hän tekee koulumatkatuen hakemuksen.

Hakemista voi harjoitella yhdessä huoltajan kanssa

Jos alaikäinen opiskelija ei voi hakea tukea itse OmaKelassa, huoltaja voi hakea tuen opiskelijan puolesta ja samalla opastaa nuorta OmaKelan käytössä. Jos huoltaja hakee tuen opiskelijan puolesta, mahdollinen osto-oikeus myönnetään kuitenkin opiskelijalle itselleen.

Tuen voi edelleen hakea myös koulumatkatuen hakemuslomakkeella (KM 1). Jos tuen hakee hakemuslomakkeella, opiskelija saa oikeuden koulumatkatuetun lipun ostoon vasta, kun Kela on käsitellyt hakemuksen.

Lisätietoja asiakkaalle

Matkahuolto - Koulumatkatuetut liput

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/koulumatkatuetut-liput

5.8.2024

Koulumatkatuetut liput

Koulumatkatuetut liput on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka saavat Kelan myöntämää koulumatkatukea. Koulumatkatuetulla lipulla voit matkustaa kodin ja oppilaitoksen tai työssäoppimispaikan välillä.

Koulumatkatuetut liput ostetaan Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksesta.

Lippuvaihtoehdot

Jos olet oikeutettu täysimääräiseen koulumatkatukeen eli sinulla on vähintään 15 matkapäivää kalenterikuukaudessa, voit hankkia 44 matkan 30 päivää voimassa olevan opiskelijalipun. Jos olet oikeutettu puoleen täysimääräisestä koulumatkatuesta eli sinulla on 10–14 matkapäivää kalenterikuukaudessa, voit hankkia 28 matkan 30 päivää voimassa olevan opiskelijalipun.

Lipun ominaisuudet

Koulumatkatuetun lipun voit ostaa aikaisintaan kaksi viikkoa ennen lukukauden alkamista. Lippu tulee sovellukseen näkyville, kun osto-oikeus on myönnetty ja vahva tunnistautuminen tehty.

Ostettu lippu on voimassa 30 päivää. Lipun voimassaolo alkaa heti ostohetkestä, jos alkamispäivää ei erikseen valita. Ensimmäisen oston yhteydessä kannattaakin valita lipun alkamispäiväksi lukuvuoden alkamispäivä.

Huomioithan, että sinulla voi olla kerrallaan vain yksi voimassa oleva koulumatkatuettu lippu. Opiskelijana vastaat itse osto-oikeuksien riittävyydestä, joten ostathan yhdelle matkalle vain yhden lipun.

Voit samalla lipulla matkustaa myös vaihdollisia matkoja, jos koulumatkallasi on bussivaihtoja. Lippu luetaan myös vaihdollisilla matkoilla aina bussiin noustaessa.

Lisätietoja lipuista

Koulumatkatuettujen lippujen ostaminen Reitit ja Liput -sovelluksessa

Koulumatkatuetun lipun hankkiminen Reitit ja Liput -sovelluksesta onnistuu, kunhan olet ensin hakenut koulumatkatukea verkossa OmaKela-palvelussa ja saanut osto-oikeuden. Lipun osto sovelluksesta edellyttää vahvaa tunnistautumista henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osto-oikeuden varmentamiseksi. Tämän vuoksi sinun kannattaa hankkia verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne hyvissä ajoin ennen lipun ostoa. Osto-oikeus tarkistetaan jokaisen lippuoston yhteydessä.

Jos olet jo hakenut koulumatkatukea etkä saanut osto-oikeutta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, voit ostaa matkalipun normaalihintaisena ja saada tuen jälkikäteen tilillesi. Siinä tapauksessa osta puolen kuukauden tai kuukauden matkalippu. Jos olet ostanut kertalippuja, niitä täytyy olla vähintään 10 päivän ajalta, jotta voit saada tuen jälkikäteen.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta eikä sinun ole mahdollista niitä hankkia, ota yhteyttä Matkahuollon asiakaspalveluun.

Ennen soittoa asiakaspalveluun varmista seuraavat asiat:

  • Varmista OmaKelasta, että koulumatkatukesi on myönnetty nimenomaan Matkahuollon lippuun. Jos koulumatkatuki on myönnetty esimerkiksi Waltti-liikenteeseen tai HSL:n liikenteeseen, lipun voi ostaa edellä mainittujen toimijoiden omista verkkokaupoista ja lisätietoja saa Waltin ja HSL:n asiakaspalvelusta.
  • Varaudu kertomaan sähköpostiosoite, jolla olet rekisteröitynyt Reitit ja Liput -sovellukseen.
  • Varaudu kertomaan tunnistamisessa tarvittavat tietosi.

Asiakaspalvelun puhelinnumero on 020 331 222. Asiakaspalvelu on avoinna ma–pe klo 8–16. Puhelun hinta on 0,084 €/min.

Ohjeet lipun ostoon sovelluksesta

  1. Avaa Reitit ja Liput -sovellus. Jos sinulla ei vielä ole sovellusta puhelimessasi, lataa se sovelluskaupasta.
  2. Rekisteröidy sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja aktivoi sovellus sähköpostiisi saamiesi ohjeiden mukaisesti.
  3. Siirry Omat tiedot -sivulle (Lisää → Asetukset) ja napauta Tunnistaudu koulumatkatukilippuun.
  4. Tunnistaudu seuraamalla sovelluksen ohjeita. Tunnistautumisen jälkeen pääset tarkastelemaan osto-oikeuksiasi ja ostamaan koulumatkatuettuja lipputuotteita.

Ensimmäisen tunnistautumisen jälkeen pääset jatkossa ostamaan koulumatkatuettuja lippuja suoraan sovelluksen etusivulta.

Tutustu myös tarkempaan ohjeeseen:


Lisätietoja ja ohjeita Kelan verkkosivuilta

Kelan myöntämää koulumatkatukea haetaan verkkohakemuksella OmaKelasta. Tuen hakeminen itsenäisesti edellyttää, että opiskelijalla on käytössään verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Uudet opiskelijat voivat hakea alkavan lukuvuoden tukea heti, kun opiskelupaikka on vastaanotettu. Koulumatkatuettuja lippuja on mahdollista ostaa kaksi viikkoa ennen lukukauden alkua.

Lisätietoja ja ohjeita koulumatkatuen hakemiseen löydät Kelan verkkosivuilta.

Usein kysyttyä koulumatkatuetun lipun ostamisesta Reitit ja Liput -sovelluksesta

Missä tapauksessa voin ostaa koulumatkatuetun lipun?

Voit ostaa koulumatkatuetun lipun, jos kuulut koulumatkatuen piiriin ja olet hakenut koulumatkatukea Kelasta. Katso lisätietoja koulumatkatuesta osoitteesta www.kela.fi/koulumatkatuki.

 

Olen jättänyt koulumatkatukihakemuksen, miksi kuitenkin tunnistautumisen jälkeen sovellus ilmoittaa, ettei osto-oikeutta ole?

Tarkista osto-oikeutesi OmaKelasta ja tarvittaessa ota yhteyttä Kelaan.

 

Mistä tiedän, minkä sovelluksesta näkyvistä koulumatkatuetuista lipuista ostan?

Koulumatkatuen hakemisen yhteydessä opiskelija ilmoittaa koulupäivät, joiden perusteella hänelle myönnetään osto-oikeus puolen kuun (28 matkan) tai koko kuun (44 matkan) lippuun. Opiskelijan vastuulla on ostaa oikea lipputuote sovelluksesta. Opiskelija voi tarkistaa OmaKelasta kuukausikohtaisen osto-oikeuden.

 

Ostin vahingossa väärän koulumatkatuetun lipun, voinko peruuttaa oston?

Mikäli olet hakenut koulumatkatuen Matkahuollon lippuun ja ostanut Matkahuollon lipun, mutta tarvitsetkin toisen toimijan (esim. Waltin) lipun, ole yhteydessä Kelaan.

Mikäli olet ostanut lipun vääränmittaiselle matkalle, ole yhteydessä Matkahuollon asiakaspalveluun.

 

Puhelimeni rikkoutui ja minulla oli voimassa oleva koulumatkatuettu lippu, mitä teen?

Voit kirjautua samalla käyttäjätunnuksella toiseen puhelimeen. Koulumatkatuettu lippu aktivoidaan toisella puhelimella ennen käyttöä. Lipun voi aktivoida toisella puhelimella 24 tunnin kuluttua edellisestä matkustuksesta.

 

Mitä jos laitteeni, jolla on koulumatkatuettu lippu, varastetaan?

Huolehdithan, että laitteellasi on tarvittavat suojaukset, esim. näytönlukitus ja kasvojentunnistus. Tällä varmistat sen, ettei koulumatkatuettu lippusi päädy vääriin käsiin.

 

Mitä tapahtuu, jos poistan sovelluksesta käyttäjätilini?

Jos sinulla on voimassa oleva lippu, lippua ei voi enää ottaa käyttöön käyttäjätilin poistamisen jälkeen. Käyttäjätilisi poistuu kokonaan, eikä lippuja voi palauttaa tai hyvittää. Tarkistathan, ettei sinulla ole voimassa olevia lippuja, jos poistat käyttäjätilisi.

 

Ivalon lukion ja kodin välisten matkojen korvaaminen

Ivalon lukion asuntolassa asuvalla oppivelvollisella opiskelijalla, jonka oppilaitoksen ja kodin välinen matka on yli 100 km, on mahdollista hakea matkakorvausta kodin ja oppilaitoksen välisiin viikonloppumatkoihin.

Matkakorvaukseen oikeutetut opiskelijat
Matkakorvaukseen ovat oikeutettuja Ivalon lukion asuntolassa asuvat oppivelvolliset opiskelijat, (jotka ovat hakeutuneet lähimpään lukioon), joiden matka kodista Ivalon lukioon on yli 100 km.

Matkat korvataan vain oppivelvollisille opiskelijoille hakemuksesta
Oppilaitoksen ja kodin väliset yli 100 km:n matkat korvataan oppivelvolliselle opiskelijalle edullisimman julkisten kulkuneuvojen kulujen mukaan. Jos matkaan ei ole käytettävissä julkista kulkuneuvoa voidaan korvausta maksaa myös yksityisen ajoneuvon käytöstä. Korvauksia maksetaan vain hakemuksesta. Hakemus pyydetään Ivalon lukion kansliasta, mikäli korvaukseen vaadittavat ehdot täyttyvät.

Matkat korvataan vain, jos opetukseen on osallistuttu ja asuttu asuntolassa 
Ivalon lukion ja kodin välisistä matkoista maksetaan korvausta vain niiden opiskeluviikkojen matkoilta, jolloin oppivelvollisella opiskelijalla on ollut oppilaitoksessa opetusta (lähiopetus) ja opiskelija on osallistunut opetukseen ja asunut silloin asuntolassa.

Koko opiskeluviikon kestäviltä etäopiskelujaksoilta ei makseta matkakorvauksia, ellei ole sovittu, että etäopetus tapahtuu asuntolasta käsin.

Ohjeet korvauksen hakemiseen, matkustamiseen ja laskuttamiseen
  1. Matkakorvauksen hakeminen
Ivalon lukio päättää matkakorvauksista opiskelijakohtaisesti opiskelijan ja huoltajan tekemästä hakemuksesta. Hakemuslomakkeen saat Ivalon lukion kansliasta. Samalla voit tarkistaa, täyttyvätkö korvaukseen vaadittavat ehdot.


Toimita allekirjoitettu hakemus Ivalon lukion kansliaan.

  1. Matkustaminen
Matkusta päätöksen mukaisesti. Toteuta kodin ja asuntolan väliset matkat päätöksen mukaisia kulkuneuvoja käyttäen. Jos matkustat jostain syystä muulla tavalla, esim. linja-auton sijaan menetkin tapauskohtaisesti esim. kaverin kyydillä, et ole tällöin oikeutettu korvaukseen.


Osta linja-autoon opiskelijalippu tai jos sellaista ei ole käytettävissä, osta edullisimman matkustusluokan lippu. Suosittelemme ostamaan lipun (esim. mobiililippu) hyvissä ajoin ennakkoon, jolloin yleensä saat liput edullisimmin.

Linja-autolippuja ostaessasi muista ottaa niistä kuitti tai säilytä lippu, josta voit laskuttaessa todistaa, että olet ostanut ko. matkalle lipun.

  1. Laskutuslomake
Laskutuslomakkeen saat Ivalon lukion kansliasta. Täytä matkalaskulomake kuukausittain aina kalenterikuukauden päätyttyä.


Matkalasku on tehtävä 2 kuukauden kuluessa viimeisestä matkasta. Liitä laskuun julkisten kulkuneuvojen liput tai kuitit lipuista. Lipusta tai kuitissa täytyy olla näkyvillä matka (mistä-mihin) ja päivämäärä.

Toimita allekirjoitettu laskulomake ja kuitit tai kuvat lipuista Ivalon lukion kansliaan. Korvaukset maksetaan hakemuksessa esitetylle pankkitilille laskun mukaisesti.

Lisätietoa matkakorvausasiasta saa Ivalon lukion kansliasta.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä