Mercredi 21.11.

Le carnet de voyage - Matkapäiväkirja

Aamupalan jälkeen (patonki ja hillo alkoivat hiljalleen kyllästyttää) suuntasimme kohti kaupunkia. Meille oli varattu opastettu kierros ja kiertelimme vanhassa kaupungissa oppaan kertoessa meille eri rakennuksista ja niiden historiasta. Pääsimme käymään upeassa Clermont-Ferrandin katedraalissa, joka oli oikeasti iso. Emme päässeet heti ylös torniin, mutta sovimme ajan myöhemmäksi.

Kiertokävelyn jälkeen suuntasimme kukin omalle tahollemme shoppailemaan ja ostelemaan tuliaisia. Aika meni rattoisasti, jokseenkin väsyneesti, ja kahden aikaan pääsimme viimein kirkon torniin. 246 porrasta myöhemmin näköala oli mahtava koko kaupunkiin ja sitä ympäröiville tulivuorille.

Shoppailimme vielä hieman lisää ja lisää, kunnes viimein illalla kaikki
olivat paikalla sovitussa paikassa ja pääsimme syömään hienoon ravintolaan kirkon lähettyville. Tilasimme muutaman muun kanssa mereneläviä, ostereita, erilaisia rapuja ja simpukoita ja sen sellaista. Valintamme osoittautui loistavaksi, ja muutama muukin innostui maistamaan mereneläviä. Jälleen rankka päivä teki tehtävänsä, ja harva onnistui puhumaan viisaasti ja sivistyneesti. Taasen oli erittäin hauska ilta, ja nauroimme lähes koko ajan milloin millekin hauskalle sanamuodolle tai muuten vaan.

Anni Manninen