Vendredi 13.8.2010

Le carnet de voyage de Essi et Martta

Perjantai 13.8 eli ”epäonnenpäivä”, mutta ennen kaikkea shoppailupäivä.

Aamulla heti ensimmäiseksi suunnitelmamme muuttuivat vähän, kun saimme tietää, että kirpputori, jonne meidän piti suunnata, ei ollutkaan auki. Päätimme kirpputorin sijasta lähteä katsomaan Latinalaiskortteliin Pariisin kapeinta katua ja kapeinta taloa.

Löydettyämme ja valokuvattuamme ne, saimme vähän aikaa pienissä ryhmissä kierrellä aluetta vapaasti joten kävimme muutamissa pienissä puodeissa.
Tämän jälkeen lähdimme Galleries Lafayette -tavaratalolle, eli paikkaan, josta Tarja oli ”kieltänyt” meitä ostamasta mitään, koska siellä kaikki maksaa niin paljon. Tavaratalo oli sisältä todella kaunis erilaisine koristeineen. Päätavoite tavaratalossa oli se, että saisimme vatsamme täyteen. Galeries Lafayette –tavaratalon yläkerrassa oli kiva buffet systeemi, eikä ruoka ollut kallista.

Seuraavaksi suuntasimme uudestaan Champs Élyséelle, suurin osa ensimmäiseksi Disney kauppaan, jossa myydään kaikenlaista ihanaa Disney krääsää, kuten esimerkiksi söpöjä pehmoleluja. Lähes kaikki kävivät varmaan myös Virgin Megastoressa, joka on valtava lähinnä kirjoja ja levyjä myyvä liike.

Päätimme shoppailuretken Defenselle isoon tavarataloon. Defensen alue oli modernimpaa kuin aiemmin näkemämme Pariisi, mutta modernit lasirakennukset olivat hienoja. Aukiolla oli valtavat portaat suuren lasikatoksen eli Grande Arche –riemukaaren alla, sekä iso veistos, joka esitti peukaloa. Tavaratalossa oli melko halpojakin kauppoja, esimerkiksi meille jo niin tuttu H&M. Shoppailtuamme innokkaasti jonkin aikaa, meille tuli nälkä. Ehdimme haukata nopeasti hampurilaiset (joita ranskalaiset kutsuvat nimellä sandwich) ennen kun tapasimme muut ja lähdimme vähäksi aikaa hotellille lepäämään.

Pienen lepohetken jälkeen menimme vielä syömään. Tarja lähti osan porukan kanssa Riemukaaren katolle yöllistä Pariisia kuvaamaan ja sen jälkeen croque-monsieur lämpimiä leipiä syömään. Löysimme Suvi-Kirsin johdolla pienen pizzerian, jonka sisäänheittäjä houkutteli meidät syömään lupaamalla ilmaiset juomat Ravintolasta jäi mieleen erityisesti erittäin outo sisustus (katosta roikkui esimerkiksi makaronipusseja, eri maiden lippuja ja kultapalloja). Ikävä kyllä meille luvatut juomat eivät olleet kuin pienet maistajaiset (tästä sisäänheittäjä sai kuulla myöhemmin), mutta onneksi vettä sai ilmaiseksi.

Kun palasimme takaisin metrolle, saimme ylimääräistä huomiota parin ohikulkevan miehen alkaessa huutaa Suomi, Suomi, lopulta innostuen niin paljon, että lähti juoksemaan vilkutellen metromme perään.

Päivä oli oikein hauska, ja kuten jo etukäteen saattoi arvata, rahakukkarot kevenivät shoppailun ansiosta.