Fredag, den 7 september 2012

Fredag, den 7 septmber 2012

Söimme aamiaisen af Chapmannissa, jonka jälkeen lähdimme kiertelimme hiukan kaupungilla pienryhmissä ennenkuin otimme metron ja lähdimme tutustumaan Djurgårdenin saareen vähän paremmin (Gröna Lundkin sijaitsee samaisella saarella). Ensin menimme tutustumaan ihanaan Junibackeniin Galärparkenilla. Junibacken on lastenmuseo, ja sisältää kaikkea satutorista ja satujunasta Huvikumpuun ja lasten kirjakauppaan. Vaikka paikka on tietenkin suunnilteltu hieman nuoremmille, oli se meille nuorillekin hieno kokemus. Satujuna oli kaunis, kuvittaja Marit Törnqvist on toteuttanut tämän hienon matkan leijuvassa junanvaunussa yhteistyössä Astrid Lindgrenin kanssa. Junamatkalla näimme pienoismalleja tutuista Lindgrenin saduista; Emil i Lönneberga, Karlsson på taket, Ronja Rövardotter ja Bröderna Lejonhjärta.
Junibackenin jälkeen menimme ihailemaan merenpohjasta nostettua Vasa-laivaa Vasamuseetissa. Laiva oli hieno, sitä sai ihastella monelta eri tasolta ja seinillä oli tietolaattoja laivasta ja sen historiasta.
Vasamuseetin jälkeen kokoonnuimme kaikki yhteen ja lähdimme vierailulle Sisu-radion toimitukseen Ruotsin radio- ja TV-talolle. Siellä Sisu-radion toimittajat kertoivat meille Ruotsin suomenkielisestä radiokanavasta. Sen jälkeen osa porukasta kävi yhdessä syömässä ja sitten pitikin jo alkaa pakata.