3 Henkilöstö
Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi
Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.
Opetushenkilöstön sisäinen siirtohalukkuus tarkistetaan aina ennen kuin virka laitetaan avoimeen hakuun. Rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.
Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisuudet järjestetään perusopetuksen ohjeiden mukaan.
Kehitys- ja arviointikeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.
Henkilökohtaiset osaamisen kehittämisen suunnitelmat ja koko henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma päivitetään KuntaHR-järjestelmään. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelmissa ja osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.
Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu
Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle. Työhyvinvointisuunnitelman mukaiset toimenpiteet kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan.
Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151
Koulun toimenpiteet
Koulun haasteena on alati kasvava oppilasmäärä ja sen mukanaan tuoma tilanahtaus. Tarvittaessa kouluun rekrytoidaan päteviä opettajia ja koulunkäynninohjaajia. Huolellisella rekrytoinnin suunnittelulla kouluun saadaan juuri sitä osaamista, jota kouluun tällä hetkellä tarvitaan. Sijaisiksi rekrytoidaan mahdollisuuksien mukaan vain päteviä henkilöitä. Pätevien sijaisten puuttuessa lyhytaikaisiin sijaisuuksiin voidaan rekrytoida myös henkilöitä, joilla on asianmukaista työkokemusta tai muunlaista soveltuvuutta tehtävään.
Henkilöstön osaamisen kehittäminen
Rehtori käy henkilöstön kanssa kehitys- ja TSA-keskustelut, joissa hyödynnetään KuntaHR:ää. Kehityskeskustelun myötä jokaiselle voidaan tehdä oma kehittymissuunnitelma, jonka perusteella mietitään täydennyskoulutusta.
Lukuvuoden aikana pyritään rakentamaan toimiva malli, jolla täydennyskoulutusten anti saataisiin paremmin koko henkilöstön ulottuville.
Täydennyskoulutus
Opettajat, koulunkäynnin ohjaajat, koulusihteeri ja rehtori osallistuvat mahdollisuuksien mukaan ja ensisijaisesti paikallisen tason järjestämään ajankohtaiseen ja alueen opetushenkilöstölle suunnattuun täydennyskoulutukseen. Täydennyskoulukseen osallistuminen perustuu henkilökohtaiseen kehittämissuunnitelmaan tai kouluyhteisön tarpeeseen.
Tutor-opettajan ja -mentorin tuki ohjataan TVT:n opetuskäytön ja opetussuunnitelman toteuttamista luokissa. TVT:n opetuskäytön ideoiden jakaminen henkilöstön kesken.
Opettajien täydennyskoulutuksissa painopisteenä on uuden koulutuspoliittisen ohjelman toteuttaminen, henkilöstön TVT-taidot sekä samanaikaisopetus.
Perehdyttäminen
Rehtori vastaa henkilöstön perehdyttämisestä. Perehdyttämisasiakirja on sähköisenä henkilöstön käytössä Pedanetissä (Pirtin ABC)
Lyhytaikaisten sijaisten perehdyttämisestä vastaa apulaisjohtaja. Lyhytaikaisille sijaisille on erillinen perehdyttämisasiakirja.
Uudet opettajat perehdytetään talon tapoihin.
Turvallisuusasioissa perehdyttämisen suorittavat turvallisuusvastaavat sekä rehtori.
Työhyvinvoinnin edistäminen
Pirtin koululla työhyvinvoinnista huolehditaan sekä työhyvinvointiparin että koulun "emännän" toimesta. Yhteinen tyhy-toiminta rahoitetaan tyhy-rahalla sekä vaihtelevan suuruisella omavastuuosuudella. Työhyvinvointitiimin toimintasuunnitelma on kuvattu luvussa 1.
Koulun emännän vastuualueeseen kuuluu mm. henkilökunnan muistamiset, yhteinen virkitystoiminta sekä erilaisten henkilökunnan tilaisuuksien tarjoilujen järjestämisestä huolehtiminen. Työhyvinvointipari laatii yhdessä rehtorin kanssa työhyvinvointisuunnitelman.
Koululle on laadittu työhyvinvointisuunnitelma. TYHY-toimintaan ja tapahtumiin osallistuvat mahdollisuuksiensa mukaan kaikki työyhteisön jäsenet. Toiminta rahoitetaan kaupungin myöntämällä TYHY-rahalla ja osallistujien omalla maksuosuudella sekä henkilöstön virkistysrahalla. Henkilökunta saa esittää toiveita järjestettävistä tapahtumista. Työhyvinvointisuunnitelmaa päivitetään ja kehitetään suunnitelman ja arvioinnin pohjalta.