Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta

Vehmasmäen iltapäiväkerho

TOIMINNAN TAVOITTEET

TUKEA kodin ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen tunne-elämän kehitystä ja eettistä kasvua.

  • Iltapäivätoiminnan yhteyshenkilönä toimii rehtori Esko Valikainen. Olemme tiiviissä yhteydessä opettajiin, mutta valitettavasti eivät kaikki viestit tavoita meitä. Lapsella on madollisuus ohjattuun läksyjen tekoon kerhossa. Läksyjen tarkastuksesta vastuu on vanhemmilla. Lukuläksyt tehdään kotona vanhempien kanssa. Kerholla on aina avoimet ovet vanhemmille. Kerholle voi soittaa klo.12-16.30 välillä ja tulla keskustelemaan lapseen liittyvissä asioissa.
  • Toimimme lapsi -ja perhelähtöisesti. Kerhossa tehtyjen sopimusten avulla lapsella on mahdollisuus oppia tunnistamaan tunteita ja säätelemään omaa toimintaa hyväksymällä toisen oikeudet. Oppimalla vuorovaikutukseen tarvittavia taitoja, kuten vastavuoroisuutta ja erimielisyyksien ratkaisuja myönteisin keinoin. Toimintamme mahdollistaa lasten keskinäisen kulttuurin syntymisen ja heidän tarpeistaan lähtevän tekemisen muotoutumisen. Rohkaisemme ja kannustamme lapsia luottamaan omiin taitoihinsa. Osallistumisen iloa ja onnistumisen kokemuksia korostetaan.
  • Iltapäivätoimissamme korostuu lapsilähtöisyys. Jokainen lapsi huomioidaan tärkeinä yksilöinä. Toiminnassamme huomioidaan koulun arvopohja ja toimintakulttuuri. Hoidamme työmme vastuullisesti ja ratkaisemme ongelmat rakentavasti. Annamme lapsille vastuuta, jotta he oppisivat itse huolehtimaan omista tavaroistaan, hygieniasta ja jokapäiväisistä rutiineista. Huomioimaan toisten hyvinvoinnista sekä oman toiminnan aiheuttamista tunteista ja seurauksista itselle ja toisille. Tuemme eettistä kasvua keskustelujen, taiteen, leikin, liikunnan, esteettisten kokemusten ja toiminnan kautta.

EDISTÄÄ lapsen hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa, ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja lisätä osallisuutta.

  • Kerhossamme lapset tulevat kuulluksi toiminnassa ja pääsevät osallistumaan sen suunnitteluun ja toteutumiseen. Lapsen antama palaute huomioidaan ja toteutetaan toiminnassa mahdollisuuksien mukaan. Ryhmässämme jokainen lapsi on arvokas ja ainutlaatuinen. Kunnioitamme jokaisen lapsen omaa kieli- ja kulttuuritaustaa sekä elämäntapaa ja arvoja. Samalla huolehdimme, ettei kukaan joudu muita huonompaan asemaan esimerkiksi etnisen alkuperänsä, sukupuolensa, ikänsä, uskontonsa tai vamman vuoksi. Osallisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ehkäisevät kiusaamista ja syrjäytymistä. Keskustelemme tarvittaessa opettajien, terveydenhoitajan sekä muiden asianomaisten kanssa lapseen liittyvissä asioissa. Keskustelut tapahtuvat vanhempien antaman suostumuksen mukaisesti. Ohjaajat ovat vaitiolovelvollisia.

TARJOTA lapsille monipuoliset mahdollisuudet osallistua ohjattuun ja virkistävään toimintaan sekä mahdollistaa lepo rauhallisessa ympäristössä, ammattitaitoisen ja tehtävään soveltuvan henkilön valvonnassa.

  • ”leikkiä, liikuntaa, luovaa toimintaa, lepoa, kädentaitoja, kuvallista ilmaisua, musiikkia, arkiaskareita, myönteisiä elämyksiä ja kokemuksia”
  • Huomioimme lasten tarpeet ja toiveet suunnittelussa. Sisältöön vaikuttaa esim. olosuhteet, kulttuuritekijät, vuodenajat sekä ympäristön tarjoamat mahdollisuudet sekä ohjaajien erilaiset vahvuudet.
  • Toiminnassamme on mahdollisuuksien mukaan aikaa levähtämiseen ja rauhoittumiseen sekä ulkoiluun ja fyysiseen aktiivisuuteen. Toivomme vanhempia huolehtimaan lapsen riittävästä ja asianmukaisesta vaatetuksesta sekä ilmoittamaan poissaolot ja kotiinlähtöajat sovitusti viimeistään edellisen viikon torstaihin mennessä. Monipuolisen välipalan syömme koulun ruokalassa klo 13-14 välillä.


KENELLE JA MISSÄ

Perusopetuksen iltapäivätoimintaa tarjotaan perusopetuksen 1. luokkien ja muiden luokkien erityisopetukseen otetuille oppilaille. Jos toimintaryhmiin jää vapaita kerhopaikkoja 1. vuosiluokkien oppilaiden sijoittamisen jälkeen, vapaita paikkoja tarjotaan 2. vuosiluokan oppilaille.

Toimintaa järjestetään arkikoulupäivinä pääsääntöisesti klo 12.00 - 16.30 välisenä aikana. Kerho toimii pääsääntöisesti viipalerakennuksessa. Toimitila määräytyy päivänohjelman mukaan.


TOIMINTAMAKSU

Toimintamaksu määräytyy vanhempien ilmoittamien toiminta-ajan tarpeen mukaan. 

Toimintamaksut ovat:

• 120 €, jos toiminta-ajan tarve on 1-15 h/ viikko, keskimäärin 3h/ päivä
• 160 €, jos toiminta-ajan tarve on yli 15 h/ viikko, keskimäärin 4h/päivä

Huoltajien on mahdollista hakea toimintamaksun puolittamista, jos perheessä on kolme tai enemmän iltapäivätoiminnassa tai päivähoidossa olevaa lasta. Huoltaja voi myös hakea maksuvapautusta, mikäli perheen tulot alittavat maksuttoman päivähoidon tulorajan tai huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syynä. Maksuhuojennusta haetaan erillisellä lomakkeella, tositteet liitettävä mukaan.  Kehitysvammalain piiriin kuuluvien oppilaiden osalta maksua ei peritä.

Toimintamaksuun sisältyy välipala (klo 13–14 välisenä aikana) ja ohjattua toimintaa sisällä sekä ulkona. Perusopetuksen iltapäivätoiminnassa sattuneen tapaturman hoito on oppilaalle maksutonta. Lisää tietoa https://www.kuopio.fi/koulutapaturmat1.

Toimintapaikan irtisanominen

Kerhon paikan voi irtisanoa kirjallisesti kuukautta ennen muutosilmoitus iltapäivätoimintaan -lomakkeella sähköisesti Wilman kautta. Tulostettava lomake löytyy www-sivulta. Irtisanominen on edullisinta tehdä kuukauden vaihtuessa.


Iltapäiväkerhonohjaajina toimivat

Tarja Rissanen

Petri Puranen

Meidät tavoitat numerosta: 0447181380
----------------------

Lisää tietoa saat iltapäiväkerhotoiminnasta:

iltapäivätoiminnan sihteeri Virve Varonen, puh. 044 718 1388

ja iltapäivätoiminnan suunnittelija Maria Louhimo, puh. 044 718 1388

https://www.kuopio.fi/perusopetuksen-iltapaivatoiminta

täältä löydät hakemukset, irtisanomiset, maksuhuojennukset, ohjeet yms.

Valtuustotalo, 1 krs
Suokatu 42, PL 1097
70111 Kuopio
iltapaivatoiminta@kuopio.fi