Musiikin sisällöt vuosiluokalla 4

S1 Miten musiikissa toimitaan:

Harjoitellaan hyvää lauluasentoa, tutkitaan hengityksen merkitystä äänenkäytölle ja tehdään ääniharjoituksia sekä laulaen että liikkuen. Lauletaan yksiäänisesti ja harjoitellaan kaanoneita. Käytetään kehosoittimia sekä yleisimpiä rytmi- ja melodiasoittimia monipuolisesti, luontevana osana musisointia ja musiikkikäsitteiden opiskelua. Harjoitellaan musiikin mukana liikkumista. Eläydytään musiikin kuunteluun liikkeen, rytmisoittimien ja kehorytmien avulla. Harjoitellaan asiallista suhtautumista omaan ja muiden tuottamaan musiikkiin. Valitaan vähintään yksi melodiasoitin, jonka soittamiseen perehdytään. Tehdään pieniä improvisointiharjoituksia. Oppilaan voivat keksiä esim. introja ja välisoittoja.

S2 Mistä musiikki muodostuu:

Harjoitellaan yhteistä perussykettä. Tutustutaan tarkemmin sinfoniaorkesterin kokoonpanoon. Musisoinnin ja musiikin kuuntelun yhteydessä kiinnitetään huomiota peruskäsitteiden lisäksi musiikin elementteihin. Vahvistetaan C-duuriasteikon sävelten tuntemusta ja opetellaan aika-arvoja.

S3 Musiikki omassa elämässä, yhteisössä ja yhteiskunnassa:

Ohjataan oppilasta kuvaamaan omia musiikillisia kokemuksiaan taiteen eri keinoin, esim. verbaalisesti tai kuvallisesti. Opetuksessa voidaan hyödyntää oppilaiden omaa osaamista tai paikallisia mahdollisuuksia.

S4 Ohjelmisto:

Lauluohjelmistoa valittaessa kiinnitetään huomiota ikäkauteen, paikallisuuteen ja vuodenkiertoon sekä huomioidaan ajankohtaiset tapahtumat, kuten esim. merkkivuodet. Lauluston ja kuunteluohjelmiston valinnassa otetaan huomioon myös eheyttäminen muihin oppiaineisiin. Opetuksessa huomioidaan kulttuuriset taustat sekä kulttuuriperinnön huomioivat yksittäisen laulut, kuten maakuntalaulut, Maamme tai Suvivirsi. Keskitytään erityisesti eurooppalaiseen kansanmusiikkiin ja taidemusiikkiin.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin