ET 2 - Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä

Oppimispäiväkirja

Ohjeet oppimispäiväkirjan luontiin

Kurssin suorittamiseen kuuluu oppimispäiväirjan kirjoittaminen. Päiväkirjapäivityksiä tulee tehdä yksi viikossa, johon kokoat viikon aikana oppimaasi. Oman päiväkirjapäivityksesi lisäksi sinun tulee lukea yhden toisen oppilaan päiväkirjapäivitys ja jättää siitä jokin rakentava kommentti. Opettaja kommentoi myös kaikkia päiväkirjamerkintöjä.

Tässä vielä esimerkki siitä, miten blogin voi luoda:
Linkki

Ohjeita oppimispäiväkirjan kirjoittaiseen

Oppimispäiväkirja ei ole vain muistiinpanoja, vaan siinä opiskelija seuraa ja jäsentää omaa oppimistaan ja asioiden omaksumistaan. Toisaalta oppilas kehittelee siinä eteenpäin omia ajatuksiaan ja yhdistelee niitä muuhun oppimaansa, näkemäänsä tai kuulemaansa. Oppimispäiväkirjassa tulisikin löytää yhteyksiä asioiden välille.

Oppimispäiväkirjan avulla voi jäsentää omia ajatuksia paremmin ajan kanssa, kuin esimerkiksi keskustelussa muiden kanssa.

Oppimispäiväkirjaa olisi syytä kirjoittaa jokaisen opetustilaisuuden jälkeen, jotta asiat ovat tuoreessa muistissa. Toisaalta oppimispäiväkirjaa voi myös päivittää myöhemmin, mikäli asiat ovat jääneet muhimaan ajatuksiin.

  • Mikä oli tuntien keskeinen sanoma?
  • Mikä oli täysin uutta, mitä opin ja miten tämä tieto suhteutuu aiemmin opittuun tai näkemääni?
  • Miten tähänastiset käsitykseni muuttuivat, missä olen eri mieltä?
  • Jonkin tuntien aiheeseen liittyvän asian pohdintaa.