Vuorohoidon periaatteet

Vuorohoitoon ei ole subjektiivista päivähoito-oikeutta

Vuorohoitoa järjestetään silloin, kun lapsella on välitön vuorohoidon tarve vanhempien työn tai opiskelun vuoksi. Tämä tarkoittaa aamulla ennen klo 6.30 olevaa hoidon tarvetta tai iltapäivällä klo 17.30 jälkeen tai viikonloppuisin. Yöhoitoa järjestetään tapauskohtaisesti. Kanervat-ryhmässä vuorohoitoa tarjotaan lasten hoitoaikojen mukaan ja lasten hoitoaikojen tulee puolestaan perustua vanhempien työvuoroihin. Kanervat-ryhmä on suljettuna ainoastaan jouluaattona ja joulupäivänä ja tapaninpäivänä sekä juhannusaattona ja juhannuspäivänä.

Vuorohoitoon ei ole subjektiivista oikeutta, joten huoltajan vapaa- ja lomapäivät ovat myös lapsen vapaapäiviä päivähoidosta. Vanhempien sairasloman aikana ei tarjota vuorohoitoa. Mikäli lapsella kuitenkin on päivähoidon tarve, lapsi voi tulla hoitoon kello 9-15 välisenä aikana.

Lapsen hoitoajat tulee ilmoittaa hyvissä ajoin kirjallisesti. Ne tulee ilmoittaa kahdelle seuraavalle viikolle hoitopaikkaan viimeistään parillisen viikon tiistaihin klo 9.00 mennessä. Mikäli hoitopaikan varaus tulee myöhässä tai hoitoaikaan tulee muutos, vuorohoito järjestyy vain siinä tapauksessa, että henkilöstöä on tuona aikana paikalla hoitopaikkavarauksiin perustuvan työvuoroluettelon mukaisesti. Myös lapsen päivähoidon peruuntumisesta on tärkeää ilmoittaa, jotta työntekijöiden työvuoroihin ja ateriapalveluihin on mahdollista tehdä tarvittavat muutokset.

Vuorohoitoa voi varata enintään 23 päivää kuukaudessa. Mikäli lapsen hoitopäivä ylittää 10 tuntia, hoitopäivästä tulee laskennallisesti 2 hoitopäivää. Laskutettaviksi hoitopäiviksi katsotaan kaikki ennalta varatut ja sovitut hoitopäivät.

Vuorohoidossa päivällinen tarjoillaan niille lapsille, joiden hoitoaika jatkuu klo 18.00 jälkeen. Iltapala tarjoillaan niille lapsille, jotka jäävät hoitoon vielä klo 20.00 jälkeen.

Ensimmäiset lapset saattavat aloittaa hoitopäivänsä jo aamuyöstä. Vanhempien vuorotyöstä johtuen lapsen päivät saattavat olla pitkiä, joten pyrimme kodinomaisuudella ja aidolla välittämisellä turvaamaan lapsen hyvinvoinnin.