Lähikehityksen vyöhykkeellä ajattelu edistyy

pe 17.3. itsenäisen opiskelun ohjeet

Lue oppikirjasta kpl 13 ja laadi itsellesi muistiinpanot, joissa on keskeiset käsitteet ja Vygotskin teoriasta olennaiset asiat. Tee sen jälkeen alla olevat tehtävät

Miten lähikehityksen vyöhyke näkyy tapausesimerkissä?

    1. a) Maiska on 13-vuotias yläkoululainen ja innokas videopelien pelaaja. Hän pelaa yleensä verkon välityksellä kavereidensa ja myös kokeneempien pelaajien kanssa, joita hän ei välttämättä etukäteen tunne. Jos he eivät pääse jostakin pelin kohdasta eteenpäin, he etsivät yleensä jonkin videon, jonka joku kokeneempi pelaaja on ladannut nettiin. Videolla näytetään, miten kohta pelataan läpi. Kun video on katsottu, taitoja voi harjoitella yhdessä kavereiden kanssa.
    2. b) Mymy on 8-vuotias jalkapallon harrastaja. Jalkapallotreeneissä valmentaja yleensä näyttää ensin itse jonkun harjoitteen oikean suorituksen, minkä jälkeen se tehdään hitaammin yhdessä. Nopeutta lisätään vähitellen. Harjoittelu on mukavampaa ryhmässä, koska jos jotain tekniikkaa ei heti opi, mallia voi katsoa muilta. Valmentaja myös ohjaa ja antaa vinkkejä tekniikkaan kesken treenien, ja usein joukkuekavereidenkin vinkeistä on paljon apua.
    3. Kerro pari esimerkkiä tavallisen koulupäivän aikana tapahtuviasta tilanteista, jolloin itse toimit lähikehityksen vyöhykkeellä. 

pe 17.3. palautuskansio

  • Palauta kuva tai muu tiedosto
  • Palauta merkintä
  • Palauta linkki

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.