Opiskelijan kurssiarvosanaan (lukioasteikko 4-10) vaikuttavat seuraavat asiat:

  • Loppukokeen arvosana

HUOM. Loppukokeeseen on mahdollista kerätä pisteitä jo opintojakson aikana
tekemällä sanastoaiheisia PedaBonus-tehtäviä! Tehtävät täällä: PedaBonus -sanastotehtävät: RUB5​ 
(tehtävät päivittyvät opintojakson edetessä)

  • Opiskelijan työskentely (sis. oppituntityöskentelyn (opetuksen seuraaminen + mukana olo + parhaansa yrittäminen, osaamisen osoittaminen), tunti- ja läksyharjoitustehtävien* teon koko kurssin ajan

  • Kirjoittamisaiheinen kurssityö 


* Oppitunneilla ja läksyinä tehtävillä harjoitustehtävillä voi myös olla oma osuutensa opiskelijan kurssiarvosanan muodostumisessa, etenkin rajatapauksissa. Tunti- ja läksyharjoitustehtävien suurin tarkoitus on harjoittaa opiskeltavaa asiaa, ja niitä tehdään ja tarkistetaan / käydään läpi opintojakson aikana. Opiskelija tekee harjoitustehtäviä etenkin omaa oppimistaan varten, ei "opettajaa varten".

Opettaja ei yleensä seuraa opiskelijoiden etenemistä digikirjan tehtävissä ns. reaaliajassa, vaikka teknisesti se onkin Fokus-kirjassa opettajalle mahdollista. Opettaja voi kuitenkin, milloin vain tai etenkin kurssin lopussa, katsoa opiskelijoiden kirjoja (onko opiskelija tehnyt kurssin harjoituksista esim. kaikki tai lähes kaikki pyydetyt tehtävät / suurimman osan / noin puolet / kenties jopa vain alle puolet, jne).
Etenkin arvosanan rajatapauksissa voi tehtyjen tehtävien määrällä olla vaikutusta opiskelijan arvosanaan, sillä tehtävien teko kertoo osaltaan siitä, kuinka paljon opiskelija on tehnyt töitä kurssin asioiden opiskelun eteen kuten ohjelmassa on ollut.