Koulussa digittää - Keski-Suomen tutoropettajaverkosto

Tapahtuma- ja koulutuskalenteri

Android-tabletit opetuksessa, verkostotapaaminen
TVT-tutorina toimiminen, verkostotapaaminen
K-kuntien verkostotapaaminen
TVT erityisopetuksessa, verkostotapaaminen

Lisää tapahtumia: huhtikuu 2018 toukokuu 2018

Seuraavat tapahtumat

Android-tabletit opetuksessa, verkostotapaaminen

Tapaamisessa verkostoidutaan muiden Android-tablettien opetuskäytöstä kiinnostuneiden tutoropettajien kanssa. Päivän aikana tutustutaan Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan opiskelijoiden johdolla android-tablettien hyödyntämiseen opetuksessa. Teemoina ovat mm. videotuotanto, omat e-kirjat, esitykset, käsite- ja miellekartat sekä erilaiset oppiainekohtaiset sovellukset. Koulutuksen sisältöön on vielä mahdollista esittää toiveista ilmoittautumisen yhteydessä kirjaamalla omat toiveet Lisätiedot-kenttään.

Tapaaminen järjestetään Leppäveden koululla, osoitteessa Tiituspohjantie 50C, 41310 Leppävesi. Käynti pääovesta. Tilana luokka 166: käsityö/musiikkiluokka, 1. krs. Koululla on ruokailumahdollisuus hintaan 6,40 €, oltava tasaraha. Erityisruokavalioita ei välttämättä pystytä huomioimaan - ota siinä tapauksessa mukaan omat eväät.

P-paikat; Tiituspohjantieltä käännytään koulukeskukselle ja ajetaan katu alas kohti koulurakennusta. P-paikat koulun edustalla ja liikuntahallin seinustalla. Paikoitustilaa lisäksi ylempänä päiväkodin ja liikuntahallin edustalla.
Ilmoittautuminen on päättynyt 25. huhtikuuta 2018 klo 18.00.

TVT-tutorina toimiminen, verkostotapaaminen

Verkostotapaaminen, jossa teemana on TVT-tutorina toimiminen. Tapaamisessa keskitytään esimerkiksi seuraaviin asioihin:
  • TVT-pedagogiikan opetussuunnitelmallisia sekä teoreettisia perusteita
  • Tukityön toiminnan käytännön hallinta: osaamisen jakamisen käytännön menetelmiä ja hyviä käytänteitä
  • Vertaistuki tehokkaaksi ja kannustavaksi: kohtaaminen ja yhteissuunnittelu pirstaleisen ja kiireisen TVT-ympäristön paineessa
  • Oman paikallisen OPS-vetoisen prosessin suunnitelma

Tapaaminen järjestetään Valteri Onervan tiloissa, osoitteessa Kukkumäentie 27, Jyväskylä. Tapaamisen jälkeen on mahdollisuus tutustua Valteri Onervan tiloihin opastetulla esittelykierroksella klo 12.00-12.30.
Sinun pitää olla kirjautuneena Peda.netiin ilmoittautuaksesi.

K-kuntien verkostotapaaminen

K-kunnissa järjestetään heidän tarpeita vastaava verkostotapaaminen, jossa teemana on 3D-tulostimen käyttö, pelillisyys, videoeditointi jne. Ohjelma tarkentuu vielä.

Tapaaminen järjestetään Karstulassa Ropotin tiloissa Heikintie 2.
Sinun pitää olla kirjautuneena Peda.netiin ilmoittautuaksesi.

TVT erityisopetuksessa, verkostotapaaminen

Verkostotapaaminen teemalla TVT erityisopetuksessa. Tapaamisessa hahmotetaan perustavat erityisopetuksen teknologianäkökulmat sekä lähestytään aihetta konkreettisten esimerkkien ja kokeilujen kautta.
  • Henkilökohtainen laite - yksilölliset tarpeet: mobiililaitteiden helppokäyttöasetukset, pedagogisesti tarpeelliset perusasetukset, yksilöivät asetukset: video-, ääni - ja kuvahallinta
  • Vuorovaikutus ja toiminnallisuus: selainpohjaisiin (laitemerkkivapaat) sovelluksiin nojaavat parhaimmat pedagogiset käyttömallit: miten tukea rikasta arviointia, tiedon rakentumista, kielellisiä valmiuksia, eriyttämistä
  • Applikaatioiden maailma: laitteiden tyypillisiin (sovittavissa tarpeiden mukaan ennalta) pedagogisiin applikaatioihin tutustuminen ja soveltaminen käytännössä
Tapaaminen järjestetään Valteri Onervan koululla osoitteessa Kukkumäentie 27, Jyväskylä. Tapaamista ennen on mahdollisuus osallistua opastettuun tutustumiskierrokseen Valteri Onervan koululla klo 12-12.30.
Sinun pitää olla kirjautuneena Peda.netiin ilmoittautuaksesi.

Micro:bit-ohjelmoinnin perusteet

Verkostotapaaminen, jossa perehdytään micro:bit-ohjelmoinnin perusteisiin ja verkostoidutaan muiden aiheesta kiinnostuneiden tutoropettajien kanssa.

Mukaan mahtuu 15 hlöä.

Tapaaminen järjestetään Agorassa, Jyväskylän Mattilanniemessä, Oppimo-tilassa.
Sinun pitää olla kirjautuneena Peda.netiin ilmoittautuaksesi.

Koulussa digittää - Keski-Suomen tutoropettajaverkosto

Nämä sivut on perustettu alun perin Koulussa digittää -hankkeelle, joka on Keski-Suomen opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstön täydennyskoulutushanke tieto- ja viestintäteknologian saralla. Hanke päättyy toukokuussa 2018.

Keski-Suomen tutoropettajaverkosto -hanke käynnistyi 1.1.2018. Hankkeessa jatketaan Koulussa digittää -hankkeen pohjalta syntyneen verkoston vahvistamista ja sen vuoksi tämä sivusto toimii myös sen hankkeen kotisivuina.

Alustava ilmoittautuminen

Tutoropettajien yhteisreissu ITK-päivien tutoropettajatapaamiseen

Keski-Suomen tutoropettajilla on mahdollisuus päästä mukaan Hämeenlinnaan ITK-päiville keskiviikkona 11. huhtikuuta. Tuolloin ITK-päivillä on ohjelmassa mm. valtakunnallinen tutoropettajatapaaminen. Lähdemme yhdellä isolla linja-autolla. Lähtö on keskiviikkoaamuna niin, että olemme Hämeenlinnassa noin klo 9.00. Paluu Hämeenlinnasta lähtee ohjelman päätyttyä, mutta viimeistään klo 17.15.

Ilmoita halukkuudesta lähteä mukaan tällä lomakkeella. Ensisijaisesti jokaisesta kunnasta pääsee mukaan yksi tutoropettaja - sen jälkeen tasaisesti halukkaiden määrä ja kunnan koko huomioiden. Sen vuoksi emme voi luvata kaikille automaattisesti matkan toteutumista, jos halukkaita on enemmän kuin mitä bussiin mahtuu. Tämä reissu on tarkoitettu vain tutoropettajille tai tutoropettajaksi kouluttautuville.

Ilmoittautuminen on päättynyt 16. maaliskuuta 2018 klo 16.00.