FIRST LEGO League Keski-Suomen aluekarsinta

Vuoden 2018-2019 Keski-Suomen aluekarsinnan 4.2.2019 voittajat

pokaalit.jpeg
Keski-Suomen aluekarsinnan voittajat eri luokissa ovat:
  • Valmet Award Komeetat (Kilpisen yhtenäiskoulu)
  • Project Award Lego-Gang (Korpilahden yhtenäiskoulu)
  • Core Values Award Robolat (Kuokkalan yhtenäiskoulu)
  • Champion’s Award KLP- Korpilahden Pro:t (Korpilahden yhtenäiskoulu)
  • Robot Performance Award KLP- Korpilahden Pro:t (Korpilahden yhtenäiskoulu)
  • Robot Design Award The Flash (Kuokkalan yhtenäiskoulu)
  • Coach Award Henry Orell (Korpilahden yhtenäiskoulu)
  • Volunteer Award Heli Lehtivuori (Jyväskylän yliopisto)
SM-kisoihin Poriin 14.3.2019 jatkavat KLP- Korpilahden Pro:t (Korpilahden yhtenäiskoulu) sekä Robolat (Kuokkalan yhtenäiskoulu). 

Onnea kaikille voittajille!

FIRST LEGO League Keski-Suomen aluekarsinta

FIRST LEGO League (FLL) Keski-Suomen, kautta aikain ensimmäinen, aluekarsinta järjestetään maanantaina 4.2.2019 klo 9-15.30 Agoran aulassa. Tapahtumaan on tulossa 9 joukkuetta, joista kaksi joukkuetta pääseen jatkoon valtakunnalliseen SM-kisaan. SM-kisat järjestetään tänä vuonna Porissa 14.3.2019. Jokaisessa kisajoukkueessa on keskimäärin kahdeksan oppilasta ja yksi valmentaja. Samalla valmentajalla voi olla useampia joukkueita valmennettavana.

Vuonna 2019 FLL Keski-Suomen aluekarsinnan päätukijana on Valmet. Lisäksi Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologia (IT) sekä matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunnat rahoittavat tapahtumaa. Työpanoksen tapahtumaan antavat myös Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen LUMA-keskus sekä Jyväskylän vanhempainfoorumi ry sekä useat vapaaehtoiset. Kilpailun tuomarit ovat monipuolinen joukko luonnontieteiden, teknologia- sekä opetusalan ammattilaisia, joita yhdistää halu innostaa lapsia ja nuoria robotiikan, luonnontieteiden ja teknologian pariin. Kilpailuun osallistuminen ruokailuineen on kouluille ja lapsille ilmaista.

Tapahtuma livestriimataan.

Mikä on FLL?

FLL on maailmanlaajuinen kisa 9-16 -vuotiaille nuorille. Kaikki nuoret sopivat joukkueeseen. FLL-kisaan osallistuu vuosittain 320 000 nuorta ympäri maailman. Joka syyskuussa julkaistaan uusi haaste, jonka ratkaisemiseen on Suomessa alkuvuoteen saakka aikaa. Tämän vuoden teemana on avaruus. Tehtävien ratkaisuissa sovelletaan matematiikan, luonnotieteiden sekä tietotekniikan käsitteitä.

Kisaan kuuluu kolme eri osa-aluetta: robottikisa, tiedeprojekti ja hauskanpito. Robottikisa käydään n. 2,4 m × 1,1 m -kokoisella pelilaudalla, jossa tehtävät ratkaistaan hyödytäen LEGO palikoita. FLL -kisailussa käytetään LEGO Mindstorms -robottia. Tiedeprojektissa nuoret esittelevät aiheeseen liittyvän uuden innovatiivisen ratkaisun isoon tai pienempään ongelmaan. Ryhmätyötaidot ja yhteisöllisyys joukkueessa ilmenee hauskanpitona. Robottikisassa on selkeät säännöt, mutta muita rajoituksia ei kisaan osallistuvilla joukkueilla ole. Robottikisassa pitää toteuttaa sääntöjen puitteissa mahdollisimman monta tehtävää 2,5 minuutissa.

StarT-toiminta

LUMA-keskusten verkosto kannustaa lapsia ja nuoria toteuttamaan tiedeprojekteja. StarT-toiminnassa opettajat, kerhot ja koululuokat jakavat hyviä ideoita ja käytänteitä toisilleen ja kokeilevat rohkeasti erilaisia oppimisprojekteja toiminnassaan. Keski-Suomen LUMA-keskus antaa käytännön apua - ideointia, tarvikkeiden lainaamista tai vaikka vapaaehtoisten lähettiläidemme vierailua koululle projektin teemaan sopien. 

Hyviä käytänteitä jakaville kasvattajille tai projektin toteuttaville ja toteutusta kuvailleet ryhmät voivat hakea Keski-Suomen StarT-festareille 2.4.2019. Festareilla peruskoulun, lukion ja päiväkotien ryhmät esittelevät tutkimuksiaan toisilleen sekä tuomareille - paikallisten yritysten ja yhteisöjen edustajille. Festarit ovat hieno elämys nuorille, jotka pääsevät näyttämään omia töitään työelämän asiantuntijoille!

FLL tiedeprojektilla voi osallistua StarT-toimintaan. Lähetä kuvaus tiedeprojektista viimeistään 17.2.2019. Lisätietoa Keski-Suomen alueen LUMA toiminnasta sekä ilmoittautumislinkki StarT-toimintaan.