Huikea kevätleiri takana!

Kevätleiri Alicantessa oli onnistunut ja katseet on jo suunnattu kohti kilpailukautta! Aurinkoinen sää jatkui koko viikon ajan ja kotiin palasi ruskettuneita sekä paljon huikeita kokemuksia saaneita urheilijoita!

Loppuleiri oli vähinttänkin yhtä onnistunut kuin leirin aloitus. Harjoitukset olivat taidollisesti riittävän haastavia, mutta myös vauhdikkaita. Keskiviikon Santa Polan jälkeen katseet suunnattiin jälleen dyyneille, jossa odotti haasteellinen käyräharjoitus! Selvää oli, että nyt täytyy olla todellakin kartalla koko ajan eikä lipsumiseen ole varaa! Urheilijat suorituivat tästäkin mallikkaasti ja moni totesikin, että tämä oli tähän astisista harjoituksista paras ja opettavaisin! Valmennusjohto pohtikin, pitäisikö kaikki harjoitukset keväällä järjestää käyräkartalla, koska meno oli sen verran vakuuttavaa!



Päivällisen jälkeen kisattiin "epävirallinen" (huom. toimituksen huomautus;) leirikisa joukkueminigolfin muodossa!
Tästä kilpailussa voittajaksi leivottiin päivällispöytä nro 2. (JuliaH, JuliaV, Johanna, Niko, Väinö, Saul)
Tästä spektaakkelista voisi kirjoittaa vaikka mitä, mutta mieleenpainuvimmat hetket nähtiin Julia Väliheikin puttauksissa, Timo Karppisen lähestymislyönneissä/pitkissä puteissa ja Anni oivaltavissa "swingeissä" kohti "viheriötä" :)










Torstai valkeni jälleen aurinkoisena ja lämpimänä!
Torstain treeniä kaikki olivat odottaneet vesikielellä! Vuorossa oli nimittäin virallinen leirikisa! Koko porukka oli hyvin latautunut ja keskittyneen oloisia urheilijoita nähtiin starttiviivalla! Keskimatka skaba käytiin Guardamar del Seguran dyynimaastossa. Suunnistusteknisesti hyvin samankaltainen kuin muutkin maastot, mutta vauhdikkaampaa pätkää oli tarjolla hiukan enemmän. Rata tarjosi jälleen kinkkisiä välejä, joissa oikea lähtösuunta korostui, sekä laskupää. Monelle laskeminen oli liian vaikeaa ja osa rasteista unohtui. Osa sortui typeriin virheisiin aivan rastiympyrässä ja osalla meni ns. "pelikaani turbiinbiin" jo ennen puoltaväliä ;) Leimantarkistuksessa punainen valo vilkkui tiuhaan ja hyväksyttyjä suorituksia saatiin odottaa! Lopulta voittaja kuitenkin saatiin ja palkintojen jaossa nähtiin iloisia ilmeitä. Tyttöjen voittoon kirmasi Johanna "Jossu" Räsänen ja poikien puolella selvä ykkönen oli Niko "Kimi" Vaenerberg! Mainittakoon vielä, että palkitoja olisi voinut jakaa monelle muullekin hyväksytylle suoritukselle...
Alla vielä huikea tuloslista ja palkitut ;)











Perjantai oli täysin erilainen päivä kuin muut ja ehkä moni moni tätä päivää vieläkin enemmän kuin leirikisaa ;) Päivän epistolassa oli sprinttitreeni Alicanten keskustassa ja shoppailu pitkin Alicantea!
Sprinttitreeni oli varmasti huikea kokemus monelle! Harvoin pääsee juoksemaan täysin erityyppisiä katuja kuin Suomessa! Harjoitus vaati taitoa juosta portaita ylös ja alas, sekä hoksottimia huomata pienet "käytävät" talojen väleissä. Kartan laatu ei ehkä ollut parasta mahdollista ja se tuotti osalle ongelmaa, mutta ainakin vauhtia saatiin ja dyynien hiekat pois jaloista! Shoppailu sujui varmasti monelta paremmin kuin itse sprinttitreeni ;) Olikohan ajatukset sitten jo treenissä suunnattu kohti ostoskeskusta? Mene ja tiedä...









Alicanten reissun jälkeen päästiin iskemään tossua toisen eteen leirikisa maastossa! Tälläå kertaa vuorossa oli suunnistusvedot vol 2. Tässä treenissä huomasi kuinka porukka on kehittynyt ja ottanut nämä maastot totisesti haltuun! Tekeminen oli hallittua ja ajatus oli läsnä koko ajan! Myös fyysisesti porukan tekeminen oli vielä erittäin pirteää! Valmennusjohto on erittäin tyytyväinen asenteesta ja nöyryydestä sekä HALUsta suoriutua nyt nähdyllä tavalla!! Huipputreeni ja iloiset ilmeet kruunasi vielä sen!




Lauantai kiskaistiin vielä yksi harjoitus ja sen jälkeen alkoi kotimatka!
Viimeisessä treenissä teemana oli rastintotto! Jokainen sai suunnitella itselleen omanlaisen radan tuttuun ja turvalliseen lähimaastoon! Hieman porukan tekemisessä alkoi jo näkyä väsy ja se, että pian alkaa jo kotimatka. Ajatukset karkailivat, eikä keskittyminen ollut 100% luokkaa! Harjoituksellisesti kuitenkin onnistunut ja sopivan kevyt harjoitus ennen matkustusta!

Leiri oli kaikinpuolin onnistunut! Tekemisen meininki oli hyvää jokaisessa harjoituksessa ja kelit tosiaan suosivat meitä koko viikon! Rytmitys oli hyvää ja vielä viimeisinäkin päivinä intoa riitti! Loukkaantumisilta vältyttiin ja pahempaa "sairasaaltoakaan" ei koettu. Kaikki turvallisesti kotona, vaikka pientä "turbulenssia" ja ihemtystä koneenvaihdossa saatiinkiin! Tästä on hienoa startata kohti suunnistuskesää!
We are ready to rock!!