Uutiset

Tule opiskelemaan Suunnistuslukioon!

Kiinnostaisiko yhdistää lukio-opiskelu ja suunnistus, hyvät harjoitusolosuhteet, päivittäinen valmennus sekä yhteinen asuntola muiden suunnistajien kanssa? Tervetuloa Hankasalmen suunnistuslukioon, jossa se on mahdollista! On tavoitteenasi tulevaisuuden arvokisamenestys tai suunnistuksen harrastaminen, niin Hankasalmen suunnistuslukio on tarjonnut siihen tukea jo vuodesta 1986 alkaen.

Hankasalmella et hukkaa arjessa aikaa kotoa kouluun ja edelleen harjoituksiin siirtymiseen, sillä oppilaiden asuntola sijaitsee syksyllä 2020 avautuneen uuden koulun, Monitoimitalon sisäliikuntatilojen sekä hiihtolatujen vieressä Kuuhankaveden järvimaisemissa. Suunnistusharjoituksiin toki on ajeltava ja alle tunnin ajomatkan sisältä löytyy erittäin monipuolisesti erilaisia maastoja laadukkaasti kartoitettuina. Tehtyjä suunnistusharjoituksia pääset kurkkimaan täältä. Ole rohkea ja lähde lukion tai vaikkapa lukuvuoden ajaksi Suunnistuslukioon kehittymään suunnistajana ja nauttimaan uudesta harjoitusympäristöstä mukavassa porukassa!

Suunnistuslukion valmennuksen laadun takaa päävalmentaja Tero Föhr, vuosikymmenen maajoukkueuran ja muutaman MM-mitalin kokemuksella. Ohjattua yhteistä harjoittelua on koulupäivinä tarjolla keskimäärin kuudesti viikossa. Valmennus on rakennettu aihepiireittäin ja sisällöittäin siten, että valmennuksesta muodostuu lukion soveltavia kursseja. Lukuvuoden kohokohtia ovat kaksi harjoitusleiriä kotimaassa tai ulkomailla. Leirien kustannukset sekä päivittäinen valmennus testeineen sisältyvät valmennusmaksuun, joka on vain 225 euroa lukukaudessa.

Asuntolana toimiva rivitalo tarjoaa suunnistajille tiiviin ja toimivan yhteisön, mitä entiset opiskelijat kaiholla muistelevat. Kuukausivuokra on kaksiossa enintään 260€/hlö ja kolmiossa 220€/hlö, johon lukiolaiset voivat saada Kelan opinto- ja asumistukea.

Tule vaikka kakkosvuodeksi vaihtoon, vuodeksi harjoitusleirille kavereiden kanssa!

Tule tutustumaan!

Lisätietoja saat Suunnistuslukion nettisivuilta, päävalmentajalta, opolta sekä rehtorilta:

Tero Föhr
päävalmentaja
044 519 69 60
tero.fohr@hankasalmi.fi

Pauliina Itämäki
opinto-ohjaaja
014 2671 244
pauliina.itamaki@hankasalmi.fi

Terttu Nevalainen
rehtori
puh. 014 2671360
terttu.nevalainen@hankasalmi.fi

Suunnistuslukion tutustumispäivät 7.12.2021 ja 24.1.2022

Tervetuloa tutustumaan Hankasalmen lukioon, suunnistuslinjan arkeen ja asuntolaan myös paikan päälle! Syksyllä 2022 lukion aloittaville yhdeksäsluokalaisille järjestetään perinteiset tutustumispäivät tiistaina 7.12.2021 ja maanantaina 24.1.2022 ennen kevään yhteishakua, mutta tutustumaan sopii tulla muulloinkin itselle sopivana ajankohtana.

Tutustumispäivän ohjelma:
- klo 12:-12:30 koulun tarjoama koululounas
- klo 12:30-14:30 käydään läpi lukiossa opiskelua (opo), suunnistuslinjan toimintaa (valmentaja) ja tutustutaan asuntolaan (valmentaja ja oppilaat)
- klo 15:30-17 mahdollisuus osallistua suunnistuslinjan harjoitukseen (7.12. ohjelmassa sprintti Jyväskylässä, jonne lähtö vasta klo 17:00)

Ennakkoilmoittautuminen suunnistuslukion valmentajalle tutustumispäiviin edeltävän viikon torstaihin mennessä (2.12.2021 ja 20.1.2022). Ilmoitathan myös erityisruokavaliot.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Tero Föhr
Hankasalmen suunnistuslukion valmentaja
0445196960
tero.fohr at hankasalmi.fi

Hankasalmen omatoimirastit 2021

Hankasalmen lähikartoille on toivottu suunnistuksen omatoimirasteja viime vuoden tapaan. Alta löytyvät valmiiden harjoitusten tiedot ja pdf-karttatiedosto tulostettavaksi. Kartta tulostuu mittakaavaan 1:10 000 ja koko on A4.

Lista täydentyy harjoitusten valmistuessa. Karttoja on saatavilla myös Hankasalmen pääkirjastolta.


Lyötinmäki (RASTIT POISTETTU)

Radat 5.2km, 4.4km ja 2.7km. Rasteilla rastiliput. Lähtö Lyötinmäen kiviaineskentän reunasta, linkki lähtöpaikalle: Google Maps ja Kansalaisen karttapaikka.
Kaikki kolme rataa ovat samalla kartalla (oikaisut kuvattu katkoviivalla):
- lyhin rata 2.7km oikaisee rastilta viisi rastille yhdeksän ja edelleen maaliin
- keskipitkä 4.1km oikaisee rastilta viisi rastille yhdeksän.
Huomioi pysäköidessäsi tiellä ajavat isot autot, karttaan on merkitty suositeltu pysäköintipaikka tien levennykselle 480m lähdöstä.
Karttatiedosto: Lyötinmäki_Omatoimi2021.pdf


Mustamäki (RASTIT POISTETTU)

Radat 4.7km ja 3.4km. Rasteilla rastiliput. Lähtö ja pysäköinti Konnevedentie 145 kohdalta puutavaran varastokentältä, jonne linkit: Google Maps ja Kansalaisen karttapaikka.
Molemmat radat ovat samalla kartalla, lyhyempi 3.4km rata oikaisee kartan katkoviivaa pitkin rastilta neljä rastille seitsemän.
Karttatiedosto: Mustamäki_Omatoimi2021.pdf

Omatoimirastit Hankasalmella 2020

Suunnistuslukio ja Hankasalmen Hanka tarjoavat mahdollisuuksia omatoimiseen liikkumiseen suunnistuksen parissa. Omatoimirasteilla jokainen suunnistaa omalla vastuullaan ja vastaa myös itse ohjeistuksen mukaisesta korona-turvallisuudesta. A4-kokoisen pdf-kartan voit tulostaa itse ja käydä kiertämässä valitsemasi radan. Voit suunnistaa myös kännykän avulla avaamalla pdf-kartan puhelimellesi. Rastit on merkitty maastoon oranssivalkoisin rastilipuin. Metsässä rastilipusta löytyy myös rastin koodinumero, joka on merkitty kartalla rastimääritteeseen.

Kävijämäärien tilastoinnin ja tarjonnan tarpeellisuuden arvioimiseksi pyydämme kaikkia kävijöitä ilmoittamaan käynnistään sähköpostilla (rata/kävijämäärä). Samoin, mikäli rastilippu on jostain kadonnut: pellinenjanne@gmail.com tai tero.fohr@hankasalmi.fi

Voit maksaa vapaaehtoisen karttamaksun Hankasalmen urheilu- ja valmennuskeskusyhdistys ry:n tilille: IBAN FI06 5035 0420 0109 26, viesti: kuntorastit

Harjoituksia tulee lisää kevään aikana niin aloittelijoille kuin suunnistuksen harrastajille. NYKYISIÄ HARJOITUKSIA PÄIVITETÄÄN TOUKO-KESÄKUUN VAIHTEESSA, joten samalle kartalle pääsee uudestaankin uudelle radalle!
Viime kevään harjoitukset ovat toki vielä aktiiviharrastajien hyödynnettävissä: https://peda.net/hankasalmi/lukio/suunnistuslukio/uutiset/hh

Lisätietoja: Suunnistuslukion valmentaja Tero Föhr / 0445196960 / tero.fohr@hankasalmi.fi

 

Kirkonkylä
RASTIT POISTETTU 5.11.2020


Häkärinteet

RASTILIPUT POISTETTU, rasteilla kuitunauhat. Radat päivitetty 30.5.!

Kaksi helppoa rataa aloittelijoille, tasainen lammen kierto 2.6km (rata B) ja hieman vaativampi 3.6km (rata A). Lähtö Häkärinteiden pysäköintialueen kulmasta. Mikäli Häkärinteiden tie on suljettu puomilla, pysäköi levikkeelle 350m Jari-Pekan suuntaan ja pääset lähtöön.

Karttatiedostot:

Häkärinteet_kesä.A.pdf

Häkärinteet_kesä.B.pdf


Hankamäki
RASTIT POISTETTU

Radat päivitetty 30.5.2020!

Pysäköinti Suolivedentie 320 kohdalla metsäautotien risteyksessä (jätepiste). Helpot radat tukeutuvat metsäteihin ja polkuihin. Myös haastavalla radalla on kuntorastikävijälle tarjolla selkeitä kohteita hieman kiertäen. Voit myös valita kaikkirastit-kartan ja käydä ulkoilemassa haluamillasi rasteilla.

Karttatiedostot:

Hankamäki_kesä.Helppo.pdf

Hankamäki_kesä.Vaativa.pdf

Hankamäki_kesä.Haastava.pdf

Hankamäki_kesä.kaikkirastit.pdf


Mustamäki

RASTIT POISTETTU
Pysäköinti Säkinmäentien ja Mustamäentien risteyksessä, josta 230m siirtymä lähtöön. Varsinkin keväällä oikein hyväpohjainen maasto mäntykangasta ja isoja kuusikoita. Helppo rata 1.9km, haastava 3.8km ja vaativa 6.3km. 

Karttatiedostot:

Mustamäki omatoimirastit.Helppo.pdf

Mustamäki omatoimirastit.Haastava.pdf

Mustamäki omatoimirastit.Vaativa.pdf

Takkasydänmaa (Murtoinen)

Takkasydänmaan kartalta löytyy Kangasniemen Kalskeen järjestämät omatoimirastit, ohjeet ja kartat löytyvät Kalskeen sivuilta: https://kalske.fi/suunnistus/kuntorastit/

MM-katsastusten harjoituspaketti / Training package 2019

Suonenjoen Vasama järjestää juhannuksena aikuisten keskimatkan MM-katsastuksen ja WRE-kilpailun Rautalammilla. Hankasalmen suunnistuslukio ja Vasama tarjoavat valmiita harjoituksia kilpailualueen lähimmillä kartoilla.
IOF World Ranking Event (WRE) and Finnish WOC middle distance qualification will be arranged on 23rd of June in Rautalampi. Event organizer Suonenjoen Vasama and Hankasalmi orienteering school offer trainings on maps around.

Harjoituksilla pyritään tarjoamaan harjoittelumahdollisuus katsastuskilpailuun sekä Norjan MM-kilpailuihin, mutta toki harjoitukset hienoissa kallio- ja korpimaastoissa ovat tarjolla harjoitteluun myös katsastuskilpailun jälkeen. Myös muista erilaisista maastoista löytyy lisää valmiita harjoituksia vaikkapa viikonloppuleiriä varten. These trainings are made for the preparation of the WRE-/WOC-qualification but the trainings are also available during the summer and autumn 2019. Also maps of other types of terrain can be found for the training camps so ask for more!

Uusia harjoituksia valmistuu viikottain. Kun harjoitus on valmiina, harjoituksen tarkat tiedot täydentyvät tähän uutiseen. Kaikkia harjoituksia voidaan myös muuttaa/tehdä toiveiden mukaan. New trainings will be available weekly. Training is ready to use when details of the training can be found from this article. Also some modifications/additions of the couses can be made.

Rasteilla keltainen ja oranssi kuitunauha. A4 pdf-kartan hinta itse tulostettavaksi 5 € /harjoitus, valmiiksi tulostettuna 7 €/kartta.
Valmiiksi tulostettujen tilaus väh. 5pv ennen saapumista ja nouto Hankasalmelta/Suonenjoelta. Postitettuna tilaaja maksaa postikulut. There are yellow and orange stripes on the control points. Price of the pdf-file training is 5 € /training and printed maps 7 €/training. When you want printed maps, order must be made 5 days earlier and maps will be in Hankasalmi or Suonenjoki. Post costs of the printed maps are paid by the subscriber.

Tiedustelut ja karttatilaukset / more information and map sales:
Tero Föhr
0445196960
tero.fohr@hankasalmi.fi

Harjoituspaketti 2019 / Training maps 2019


Sijaintikartta, MM-katsastuksen kielletty alue (punainen) ja harjoituskartat (keltainen). Location map, embargoed area (red) and training areas (yellow).

Harjoitukset kuvatiedostoina 
Jpg-files of the trainings

1. LUMMUKKA
(kartoittaja/map maker: Joensuu 2016)

Harjoitus 1: Jaettu keskimatka 2,91+2,59km, kolme hajontarataa eli mahdollista tehdä viestiharjoituksena. Lisäksi verryttelykartta, jossa alkuun 1,37km + loppuun 1,95km rata.
Training 1: Splitted middle 2,91+2,59km, three different forking courses for the relay training. Also warm up map with 1,37km+1,95km courses.
Harjoitus 2: Keskimatka, 5,0km ja 5,6km radat
Training 2: Middle, 5,0km and 5,6km courses
Navigointiosoite pysäköintiin / navigation address to the parking: Säynäsentie 885, Rautalampi

2. HAUKKAVUORI
(kartoittaja/map maker: Joensuu 2019)

Harjoitus 1: Suunnistusvedot 4 x 1,4-1,7km, kuusi hajontarataa eli mahdollista tehdä viestiharjoituksena
Training 1: O-intervals 4 x 1,4-1,7km, six different forking courses for the relay training
Harjoitus 2: Keskimatka 6,2km 
Training 2: Middle 6,2km
Navigointiosoite kartan eteläreunaan / navigation address to the southern edge of the map: Haukanniementie 2, Rautalampi

3. NIINIVUORI-PÖLLYVUORI
(kartoittaja/map maker: Asikainen & Jokelainen 2005-2006, suunnistuslukion päivitykset / updates 2007-2019)

Harjoitus 1: Puolitettu keskimatka 2,67km + 3,44km radat (300m palautussiirtymä) eri kartoilla, kolme hajontarataa eli mahdollista tehdä viestiharjoituksena 
Training 1: Splitted middle 2,67km + 3,44km, three different forking courses for the relay training
Harjoitus 2: Keskimatka 5,2km 
Training 2: Middle 5,2km
Harjoitus 3: Pitkä 6,6km
Training 3: Long 6,6km

Harjoitus 4: Pitkä 8,7km  
Training 4: Long 8,7km

Navigointiosoite kartan eteläreunaan / navigation address to the southern edge of the map: Savonjoentie 1, Rautalampi

4. MYHINPÄÄ
(kartoittaja/map maker: Asikainen 2005-2006, suunnistuslukion päivitykset / updates 2007-2019)

Harjoitus 1: Suunnistusvedot 4 x 1,3-1,7km (+1km loppuverkka), kolme hajontarataa eli mahdollista tehdä viestiharjoituksena
Training 1: O-intervals 4 x 1,3-1,7km (+1km cool down), three different forking courses for the relay training.
Harjoitus 2: Pitkä 7,0km (sama rataprofiili kuin suunnistusvedoissa), kolme hajontarataa eli mahdollista tehdä viestiharjoituksena
Training 2: Long 7,0km (similar course profile like on o-intervals), three different forking courses for the relay training
Harjoitus 3: Pitkä 8,2km
Training 3: Long 8,2km

Navigointiosoite kartan eteläreunaan / navigation address to the southern edge of the map: Konnekoskentie 1979, Rautalampi

5. HIRVIVUORI
(kartoittaja/map maker: Silvennoinen 2009-2010)

Harjoitus 1:
Harjoitus 2:
Navigointiosoite:

6. KATAJAVUORI
(kartoittaja/map maker: Silvennoinen 2014-2015)

Harjoitus 1: Keskimatka 5,5km
Training 1: Middle 5,5km
Navigointiosoite pysäköintiin / navigation address to the parking: Katajamäentie 33, Suonenjoki

7. KILPIMÄKI
(kartoittaja/map maker: Silvennoinen 2015)

Harjoitus 1: Keskimatka, ratavaihtoehdot: miehet 5,3km - naiset 4,6km - juniorit 4,1km
Training 1: Middle, course options: men 5,3km - women 4,6km - juniors 4,1km
Navigointiosoite / navigation address to the parking: Kivisalmentie 773, Rautalampi

8. KALAJANVUORI
(kartoittaja/map maker: Tonder 1991)

Harjoitus 1: 7,3km tai 5,8km, kovahko-kova latu 
Training 1: 7,3km or 5,8km, pretty hc courses
Navigointiosoite: Törmälän Metsätie, Rautalampi (kansallispuiston pysäköintialue / national park parking)

MAJOITUSVAIHTOEHTOJA / Accommodation options:
Häkärinteet Hankasalmi
Revontuli Hankasalmi

Suru-uutinen

Hankasalmen lukion entinen rehtori ja suunnistuslukion perustaja Markku Kantlin (Kaura-aho) menehtyi yllättäen helmikuun alussa.

Markun intohimon, kiinnostuksen ja arvostuksen leimaaman elämäntyön muiston kunnioittamiseksi on perustettu stipendirahasto, josta jaetaan vuosittain stipendejä Hankasalmen opiskelijoille, poikkeuksellisesta tai huomattavasta intohimosta liikunta-, taide-, kulttuuri- tai jotakin vastaavaa harrastusta kohtaan. "Intohimo"-stipendin tarkoitus on kannustaa Hankasalmella opiskelevia nuoria pyrkimään mielenkiinnon kohteessaan omaan parhaimpaansa ja sitä kautta toteuttamaan itselleen tärkeitä asioita itsensä ja ympäristönsä hyväksi.


Suuri suunnistusteos V


Hankasalmen lukion rehtorina toiminut "Suunnistuslukion isä" Markku Kantlin
(nostalgisessa opettajien yhteiskuvassa vuodelta 1990 eturivissä keskellä).

Liikuntalinjan maanantaiharjoitus

Hankasalmen lukiossa on Suomen ainoa pelkästään suunnistukseen erikoistunut lajilinja. Tänä syksynä Hankasalmen lukio alkoi tarjota suunnistuksen tapaan myös futsal- ja salibandyharjoituksia Kampuksen Dynamon ja Hankasalmen Hangan lajivalmentajien johdolla. Suunnistuslukiolaiset ovat perinteisesti viihtyneet innokkaasti pallopelien parissa ja toki nytkin futsal- ja salibandyharjoitukset ovat tarjolla myös suunnistajille.

Kaikkien lajien harjoituksista muodostuu lukion vapaavalintaisia kursseja. Jotta eri lajit voisivat myös hyötyä toisistaan, on maanantaisin yhteinen liikuntalinjan harjoitus, jossa osaamista kerätään eri lajien valmentajilta ja muilta asiantuntijoilta. Lajista riippumatta urheilija tarvitsee liikkuvuutta, kehonhallintaa, tasapainoa, syviä lihaksia ja rentoa mieltä – maanantain harjoituksessa pyritään haastamaan omaa kuplaa ja löytämään hyödyllisiä asioita omien lajiharjoitusten ulkopuolelta.

Pala palalta hyvää paremmaksi

Luminen talvi on tarjonnut hienot puitteet ulkoharjoituksiin, mutta joskus on perusteltua pysyä myös sisällä. Joulkuusta alkaen asuntolan kellarista on löytynyt juoksumatto, joka on vain suunnistuslukiolaisten käytössä. Mattoa on hyödynnetty myös tasotesteissä, mikä mahdollistaa kontrolloidumman harjoittelun ja kehittymisen seurannan.

Hankasalmelta on myös valmistunut kaksi uutta karttaa, joka täydentävät hienosti lähialueen erilaisten harjoitusmaastojen tarjontaa. Kangasniemen Kalske järjestää toisella uusista kartoista AM-kilpailut 10.6. erittäin mielenkiintoisessa maastossa! 

Hankasalmen lukio alkaa tarjota myös futsal- ja salibandy-kursseja osana liikunnallisen lukion vapaavalintaisia kursseja. Nämä harjoitukset ovat toki myös suunnistajien hyödynnettävissä!

Avoimia luentoja nuorille urheilijoille, valmentajille tai vanhemmille

Hankasalmen suunnistuslukion viikko-ohjelmaan kuuluu luento, jonka tarkoituksena on lisätä nuorten suunnistajien tietoja erilaisista urheiluun liittyvistä teemoista ja tukea heidän urheilijana kehittymistään. Suunnistuslukio tarjoaa nyt kaikille liikunnan ja urheilun ystäville kolme avointa luentoa marras-joulukuun vaihteessa.

Luennot pidetään maanantaisin klo 17.00-18.00 Monitoimitalon Voima-luokassa.

27.11. Psyykkinen valmennus ja suorituksen hallinta
Vierailevana luennoitsijana suunnistaja Hannu Airila, joka on edustanut Suomea viidesti aikuisten MM-kilpailuissa, parhaana tuloksenaan keskimatkan kahdeksas sija vuodelta 2016. Nuorten MM-kilpailuissa Hannu saavutti pronssia niin ikään keskimatkalla. Seuratasolla Hannu edustaa Kalevan Rastia, jonka riveissä hän on juhlinut viidesti Jukolan Viestin voittoa.

4.12. Nuoren urheilija ravinto
Luennoitsijana Suunnistuslukion päävalmentaja Tero Föhr

11.12. Harjoittelu ja ylikuormitus
Luennoitsijana Suunnistuslukion päävalmentaja Tero Föhr

Tervetuloa!

Suunnistuslukion syysleiri Unkarissa

Suunnistuslukion vuoden kohokohtiin kuuluvat harjoitusleirit, jotka pidetään syksyisin ja keväisin. Tämän vuoden syysleiri pidettiin Unkarissa syysloman jatkeena 22.-27.10. Unkarissa järjestetään ensi kesänä nuorten MM-kilpailut, joiden virallinen harjoitusleiri osui sopivasti leirin alkupuoliskolle. Niinpä harjoituksissa viiletti samaan aikaan nuoria suunnistaja muun muassa Slovakiasta, Turkista, Norjasta ja Serbiasta. Harjoitusten laatu oli kohdillaan, sillä jokaisessa harjoituksessa oli tarjolla sportident-leimaus väliaikoineen. Myös loppuviikolla viiletettiin virallisissa harjoitusmaastoissa ja juuri pidettyjen Unkarin mestaruuskisojen radoilla.

Taidollisesti Unkari tarjosi juuri sitä, mitä toivottiinkin: suomalaisille sopivan erilaista suunnistusta, vauhdikkaita hiekkapohjaisia maastoja sekä sopivasti lämpimiä aurinkoisia reenipäiviä. Läpipääsemättömien tiheikköjen labyrinteissä taidot joutuivat koetukselle ja avoimessa maastossa oli kyettävä kulkemaan viivasuoraan. Illalla hotellin poreallas ja sauna rentouttivat rasittuneita lihaksia!


Tero Föhr suunnistuslukion päävalmentajaksi!

Hakemusten ja haastatteluiden jälkeen Hankasalmen urheilu- ja valmennuskeskusyhdistyksen hallitus on päättänyt valita suunnistuslukion päävalmentajan tehtävään Tero Föhrin.Kuva: SSL


Uudella päävalmentajalla on pitkä ura suunnistuksen huipulla!
Föhr on edustanut Suomea monissa arvokilpailuissa ja niittänyt myös menestystä niissä!

Yhteensä 3 MM-mitalia saavuttaneen Föhrin uran kohokohtana voidaan pitää vuoden 2007 Kiovan MM-kilpailujen keskimatkaa jolloin Föhr nappasi upeasti hopeaa. Samaisten kilpailujen MM-viestissä Föhr edusti Suomea ja ankkuroi Suomen pronssille!

Föhr on saavuttanut myös useita SM-mitaleita sekä päässyt nousemaan monen suunnistajan haaveilemalle hiidenkivelle, kun hänen edustamansa seura Vehkalahden Veikot pääsi tuulettamaan Jukolan Viestin voittoa Salossa vuonna 2006. Föhr toimi tuolloinkin joukkueensa ankkurina!

36-vuotias Föhr odottaa innolla tulevaa päävalmentajan rooliaan.

- Odottavaiset, mutta samalla myös erittäin motivoituneet fiiliksethän tässä tietysti on! Odotan innolla, että pääsen jakamaan tietotaitoani, sekä hyödyntämään omaa kokemustani ja jakamaan sitä eteenpäin nuorille urheilijoille.

Föhrillä on selkeä ajatus ja linjaus tavoitteistaan valmentajana.

- Olen aina ollut perinteisen kestävyysharjoittelun puolestapuhuja. Tämä asia tulee näkymään varmasti valmennuksessa. Pidän myös erittäin tärkeänä asiana yksilön kehittymiselle tiivistä yhteistyötä urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien kanssa!

Föhr aloittaa työnsä Hankasalmen suunnistuslukion päätoimisena valmentajana ensi lukuvuodesta alkaen.

Kasvatustieteen maisteriksi keväällä valmistuva Föhr on toiminut aikaisemmin kahdeksan vuotta
Puolustusvoimien Urheilukoulun liikunta-aliupseerina.
Föhr toimi myös vuoden 2016 Fin5 suunnistusviikon pääsihteerinä ja tulevana kesänä hän toimii sotilaiden suunnistuksen MM-kilpailujen pääsihteerinä.

Hankasalmen suunnistuslukion valmentajan paikka kiinnostaa!

Hankasalmen suunnistuslukion päävalventajan paikkaa haki yhteensä seitsemän hakijaa!
Määrä on hieno ja hakijoiden taso on hyvä!

Ohessa juttu viime viikon Hankasalmen Sanomista!

"Valmentajapesti kiinnostaa maailmanmestaria"

Hankasalmen suunnistuslukion avoinna oleva valmentajan paikka on herättänyt mielenkiintoa aina ulkomaita myöten. Määräaikaan mennessä paikkaa haki seitsemän henkilöä. Hakijoiden joukossa on muun muassa norjalainen hiihtosuunnistuksen vuoden 2015 maailmanmestari, MSc Larsa Moholdt, suunnistuksen MM-hopeamitalisti, KK Terö Föhr, maajoukkuesuunnistaja, LitM Miia Niittynen ja suunnistuksen Keski-Suomen aluevalmentja, LitK Roope Koskinen. Muut hakija ovat LitM Antti Autio, LitM Ville Saikko ja LitK Charlotta Linnaila.

-Hakijoiden määrä ja taso yllätti positiivisesti. Se osoittaa, että tehtävä kiinnostaa ja motivoi. Samalla se vahvistaa uskoa suunnistuslukiotoiminnan tulevaisuuteen. Hakijoilla on vankka koulutus ja vahva suunnistusosaaminen, sanoo Hankasalmen urheilu- ja valmennuskeskusyhdistyksen puheenjohtaja Eino Havas.

Suunnistuslukion uusi valmentaja valitaan pääsiäiseen mennessä. Paikka tuli hakuun suunnistuslukion valmentaja pestiä viisi vuotta hoitaneen Jari Sipilän irtisanouduttua tehtävästään vuodenvaihteessa. Sipilä valittiin olympiavalmentajaksi Turun seudun urheiluakatemiaan.
Tällä hetkellä Hankasalmen lukion suunnistusryhmässä opiskelee 12 suunnistajaa."

Huikea kevätleiri takana!

Kevätleiri Alicantessa oli onnistunut ja katseet on jo suunnattu kohti kilpailukautta! Aurinkoinen sää jatkui koko viikon ajan ja kotiin palasi ruskettuneita sekä paljon huikeita kokemuksia saaneita urheilijoita!

Loppuleiri oli vähinttänkin yhtä onnistunut kuin leirin aloitus. Harjoitukset olivat taidollisesti riittävän haastavia, mutta myös vauhdikkaita. Keskiviikon Santa Polan jälkeen katseet suunnattiin jälleen dyyneille, jossa odotti haasteellinen käyräharjoitus! Selvää oli, että nyt täytyy olla todellakin kartalla koko ajan eikä lipsumiseen ole varaa! Urheilijat suorituivat tästäkin mallikkaasti ja moni totesikin, että tämä oli tähän astisista harjoituksista paras ja opettavaisin! Valmennusjohto pohtikin, pitäisikö kaikki harjoitukset keväällä järjestää käyräkartalla, koska meno oli sen verran vakuuttavaa!Päivällisen jälkeen kisattiin "epävirallinen" (huom. toimituksen huomautus;) leirikisa joukkueminigolfin muodossa!
Tästä kilpailussa voittajaksi leivottiin päivällispöytä nro 2. (JuliaH, JuliaV, Johanna, Niko, Väinö, Saul)
Tästä spektaakkelista voisi kirjoittaa vaikka mitä, mutta mieleenpainuvimmat hetket nähtiin Julia Väliheikin puttauksissa, Timo Karppisen lähestymislyönneissä/pitkissä puteissa ja Anni oivaltavissa "swingeissä" kohti "viheriötä" :)


Torstai valkeni jälleen aurinkoisena ja lämpimänä!
Torstain treeniä kaikki olivat odottaneet vesikielellä! Vuorossa oli nimittäin virallinen leirikisa! Koko porukka oli hyvin latautunut ja keskittyneen oloisia urheilijoita nähtiin starttiviivalla! Keskimatka skaba käytiin Guardamar del Seguran dyynimaastossa. Suunnistusteknisesti hyvin samankaltainen kuin muutkin maastot, mutta vauhdikkaampaa pätkää oli tarjolla hiukan enemmän. Rata tarjosi jälleen kinkkisiä välejä, joissa oikea lähtösuunta korostui, sekä laskupää. Monelle laskeminen oli liian vaikeaa ja osa rasteista unohtui. Osa sortui typeriin virheisiin aivan rastiympyrässä ja osalla meni ns. "pelikaani turbiinbiin" jo ennen puoltaväliä ;) Leimantarkistuksessa punainen valo vilkkui tiuhaan ja hyväksyttyjä suorituksia saatiin odottaa! Lopulta voittaja kuitenkin saatiin ja palkintojen jaossa nähtiin iloisia ilmeitä. Tyttöjen voittoon kirmasi Johanna "Jossu" Räsänen ja poikien puolella selvä ykkönen oli Niko "Kimi" Vaenerberg! Mainittakoon vielä, että palkitoja olisi voinut jakaa monelle muullekin hyväksytylle suoritukselle...
Alla vielä huikea tuloslista ja palkitut ;)Perjantai oli täysin erilainen päivä kuin muut ja ehkä moni moni tätä päivää vieläkin enemmän kuin leirikisaa ;) Päivän epistolassa oli sprinttitreeni Alicanten keskustassa ja shoppailu pitkin Alicantea!
Sprinttitreeni oli varmasti huikea kokemus monelle! Harvoin pääsee juoksemaan täysin erityyppisiä katuja kuin Suomessa! Harjoitus vaati taitoa juosta portaita ylös ja alas, sekä hoksottimia huomata pienet "käytävät" talojen väleissä. Kartan laatu ei ehkä ollut parasta mahdollista ja se tuotti osalle ongelmaa, mutta ainakin vauhtia saatiin ja dyynien hiekat pois jaloista! Shoppailu sujui varmasti monelta paremmin kuin itse sprinttitreeni ;) Olikohan ajatukset sitten jo treenissä suunnattu kohti ostoskeskusta? Mene ja tiedä...

Alicanten reissun jälkeen päästiin iskemään tossua toisen eteen leirikisa maastossa! Tälläå kertaa vuorossa oli suunnistusvedot vol 2. Tässä treenissä huomasi kuinka porukka on kehittynyt ja ottanut nämä maastot totisesti haltuun! Tekeminen oli hallittua ja ajatus oli läsnä koko ajan! Myös fyysisesti porukan tekeminen oli vielä erittäin pirteää! Valmennusjohto on erittäin tyytyväinen asenteesta ja nöyryydestä sekä HALUsta suoriutua nyt nähdyllä tavalla!! Huipputreeni ja iloiset ilmeet kruunasi vielä sen!
Lauantai kiskaistiin vielä yksi harjoitus ja sen jälkeen alkoi kotimatka!
Viimeisessä treenissä teemana oli rastintotto! Jokainen sai suunnitella itselleen omanlaisen radan tuttuun ja turvalliseen lähimaastoon! Hieman porukan tekemisessä alkoi jo näkyä väsy ja se, että pian alkaa jo kotimatka. Ajatukset karkailivat, eikä keskittyminen ollut 100% luokkaa! Harjoituksellisesti kuitenkin onnistunut ja sopivan kevyt harjoitus ennen matkustusta!

Leiri oli kaikinpuolin onnistunut! Tekemisen meininki oli hyvää jokaisessa harjoituksessa ja kelit tosiaan suosivat meitä koko viikon! Rytmitys oli hyvää ja vielä viimeisinäkin päivinä intoa riitti! Loukkaantumisilta vältyttiin ja pahempaa "sairasaaltoakaan" ei koettu. Kaikki turvallisesti kotona, vaikka pientä "turbulenssia" ja ihemtystä koneenvaihdossa saatiinkiin! Tästä on hienoa startata kohti suunnistuskesää!
We are ready to rock!!

Kevätleiri Alicantessa!

Suunnistuslukion kevätleiri Alicanten lämmössä pyörähti käyntiin maanantaina.

Kelit ovat suosineet ja treeneissä ollut huikea meno päällä!

Ensimmäisen harjoituksen teemana oli ns. mallisuunnistus/ maastoon tutustuminen Guardamar norten upeassa dyynimaastossa. Tämä maasto ei jätä ketään kylmäksi eikä anna armoa jos ajatus katkeaa.

Toisenä päivänä oli sitten jo täyttä rytinää päällä. Aamupäivällä vuorossa oli Guardamar Sur ja suunnistus vedot. Maasto koostui kahdesta eri osasta josta löytyi perinteistä "dyyni-/kangaskikkailua" sekä rantapuskaa. Eritoten rantapusikko tuotti ongelmia monelle, mutta pikku hiljaa taktiikka myös siihen alkoi löytyä. Kiitos apukoutsi Timo Karppisen oivien neuvojen.

Iltapäivällä vuorossa oli Guardamar norten pohjoisin osa ja keskimatka-tyyppinen harjoitus perhoslenkeillä höystettynä. Selvää kehitystä oli jo parin treenin jälkeen nähtävissä ja tämä maastotyyppi alkoi olla monella jo hyvin hallussa.


Keskiviikko valkeni jälleen aurinkoisena ja lämpöä riitti. Aamupäivän harjoitus oli täysin erityyppinen kuin edelliset. Vuorossa oli Santa Polan pitkäharjoitus.
Tämä maasto ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Maasto oli varmasti monelle huikea kokemus. Suunnistus ja taktiikka tässä maastossa oli täysin erilainen kuin edellisissä. Nyt oli pidettävä oikea suunta koko ajan ja luotettava, että törmää rastiin. No ainakin melkein. Kasvillisuuskuvaus tuotti monelle haasteita, mutta ainakin jokainen sai jälleen jotain uutta omaan "taitokoppaansa".
Homma jatkuu ja lisää on tiedossa joten "Stay tuned"!!

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä