Hyttis Blogi

Kotitalouden valinnaisaineryhmän retki Noralle

Jouluvalmisteluja ja kukkakaalia
 
Mistä meidän ruokalautaselle tulee makaronilaatikon kaveriksi tomaattia, kurkkua tai porkkanaraastetta? Vanhemmat ostavat kaupasta, mutta kasvaako tomaatti kaupassa?
Mistä joulupöydän punainen kukka joulutähti ilmestyy?
Ammattiopisto Jedun koulutilan puutarhalta tietenkin!
 
Kävimme vierailulla koulutilan puutarhalla ja Ruustinnan puutarhapuodissa 12.9.2018 Mäkirinteen ja Hyttikallion 6.luokkalaisten valinnaisainekotitalousryhmän kanssa. Matka taittui mukavasti yhdessä pyöräillen. 
Puutarhalla meitä opasti puutarhuri Lilja Savallampi. Hän kertoi meille lähi- ja luomutuotteista, joita koulutilan puutarhalla viljellään. Tunnistimme erilaisia kaaleja ja mietimme niiden käyttötarkoituksia. Saimme maistella kukkakaalia ja omenoita. Kukkakaali oli niin maukasta, että sitä voisi sipsien sijaan dipata kermaviilikastikkeeseen.
 
Lisäksi tutustuimme yrttimaahan ja kasvihuoneisiin. Yrttimaalla maistelimme kuminaa, joka maistui limpulle. Yhdessä kasvihuoneessa kasvoi kurkkua, tomaattia ja kirsikkatomaattia. Näitä täällä kasvatettuja vihanneksia löytyy myös meidän sokkarilta. Kasvihuoneessa kasvavat tomaatit ja kurkut ovat luomua, koska niiden kasvualusta on luomu hyväksyttyä ja siemenet joista vihannekset kasvavat ovat luomua. Kasvihuoneessa pörräsi kimalaisia, joiden tehtävänä oli pölyttää kasveja. Kuuden viikon välein kasvihuoneeseen tuodaan uusi kimalaispönttö. Sato kerätään joka toinen päivä. 
Jouluun on vielä monta viikkoa, mutta puutarhalla oli aloitettu jo jouluvalmistelut. Kasvihuoneesa kasvoi jo hyvällä alulla joulutähdet. Ja Lilja kertoi myös hyasinttejen sipulien saapuneen puutarhalle.
Monen kotoa löytyykin omenapuita ja kasvimaa, mutta nyt ainakin me kaikki tiedämme mistä muualta saamme väriä ruokaamme. 
 
Muuten tiesitkö, että tällä viikolla vietetään hävikkiviikkoa? Se tarkoittaa sitä roskiin päätynyttä ruokaa, joka voitaisiin välttää syömällä kaikki mitä lautaselle otetaan ja valmistamalla ja säilyttämällä ruoka oikein ja ajatuksella. Otetaan kaikki ruokaa lautaselle vain se mitä syödään!


IMG_20180912_132418.jpg
IMG_20180912_133057.jpg
IMG_20180912_133246.jpg
IMG_20180912_133942.jpg
IMG_20180912_135805.jpg
IMG_20180912_135823.jpg
IMG_20180912_141814.jpg

Teksti ja kuvat: Suvi Rytky

Luontoretki Korkattiin

3A, 5B ja 3-5D tekivät lauantaina luontoretken Korkatin luontopolulle. Retkellä tunnistettiin kasveja ja ötököitä sekä tietysti nautittiin retkieväistä. Myös sää suosi retkeä. 
IMG_20180908_113901.jpgIMG_20180908_100540.jpg
IMG_20180908_111449.jpg
IMG_20180908_102341.jpg

Jousiammuntaa

8303E866-FC4A-4656-B74B-F87A9CF6DEB5.jpegHyttikallio ja Mäkirinne yhdisti voimansa kuudesluokkalaisten valinnaisaineisiin, jotta saatiin enemmän vaihtoehtoja oppilaille.Yhtenä ryhmänä toimii liikunnan valinnaisaineryhmä joka toinen keskiviikko. Tänään vuorossa jousiammuntaa Mikael Soppelan opissa.

Henkilökunnan kesäkysely (Milaja ja Alina 5A)

Kysyimme opettajilta ja ohjaajilta miten kesä meni ja onko kiva palata kouluun?
 
Päivi Tegelberg vastasi: mukavalta mutta erittäin kiireiseltä.

Anri Juntto sanoi: tosi mukavaa nähdä oppilaita ja työ kavereita.

Eräs opettaja vastasi näin: todella hyvältä.

Leena Savikoski sanoi: oikein mukavalta levänneen ja lämpimän kesän jälkeen.

Marja Timlin vastasi: kiinnostavalta, jännittävältä ja mukavalta.

Katja Kurra sanoi näin: tosi mukavalle.



Sitten kysyimme miltä tuntuu tulla opettamaan uuteen kouluun?

Eräs opettaja sanoi: oikein jännittävältä.

Marja Timlin vastasi: kiinnostavalta kaikissa kouluissa on vähän erillaista mutta tuntuu todella mukavalta.



Kysyimme saatko opettaa uutta luokkaa myös?

Anri Juntto vastasi: sain jatkaa entisen kanssa

Leena Savikoski vastasi: en mutta uusia oppilaita kyllä

Marja Timlin vastasi: sain olen uusi joten kaikki on uutta

Katja Kurra sanoi: kyllä saan opettaa uutta luokkaa



Mäenlaskua kummiluokan kanssa

777B0D3C-564B-42E8-B353-DE74B2CB2EA7.jpegTänään 20.2.2018 5B- ja 1B-luokat laskivat yhdessä pulkkamäkeä koulun pihalla. Tarkoitus oli mennä laskemaan mäkeä Lumimaahan, mutta pakkanen oli niin kova, ettei päästy sinne. Vaikka pihalla oli kylmä, oli kuitenkin hauskaa ja lopuksi tultiin sisälle pelaamaan vielä lautapelejä. Me kaikki saimme myöskin juoda pillimehut. Vaikka sattuikin vähän pieniä haavereita, niin isoimmilta vahingoilta säästyttiin.383D3A80-64AF-4BD1-8E77-0A45668DC768.jpeg8F797197-09C9-4126-86D1-509A2B531A50.jpeg

Suomi 100

IMG_0039.JPGIMG_0034.JPGIMG_0035.JPGMaanantaina ja tiistaina olemme juhlineet Suomen 100 vuotista historiaa. Juhlia varten teimme oppilaiden kanssa erilaisia teoksia. Nämä teokset ovat 1. luokkalaisten tekemiä. Voit lukea lisää juhlista koulumme Facebook-sivuilta. 😊

IMG_0038.JPG
IMG_0036.JPG

Hyttis-blogi

Omia tarinoita

Muumiluokan tarinoita...
Muumiluokka kirjoitti jouluisa tarinoita ja muita tarinoita. Seuraavaksi he piirsivät kuvan oman tarinan pohjalta. Lopuksi oppilaat lukevat omat tarinansa videolle itse piirtämiänsä taustoja vasten.

Ohessa myös Muumiluokan Evakot-elokuvan traileri. Elokuvan ensi-ilta muutaman viikon päästä itsenäisyyspäivänjuhlassa.

Ykkösten Suomi 100-projektin tuotos

Tänä syksynä aloitimme ykkösten kanssa monialaista oppimiskokonaisuutta liittyen Suomi 100-juhlavuoteen. Yksi osa oppimiskokonaisuutta on nyt kurkattavissa Grafeteessa. Grafeteessa on karttapohjaan merkittynä kuvaamiamme asioita. Tavoitteena oli tutkia koulun lähiympäristöä, tunnistaa puita, tutkia ja tulkita karttaa sekä ottaa kuvia tabletilla.

Timanttiruno 5C

Nukketeatteria

Hyttikallion koulun Muumiluokka harjoitteli satuvideoitten tekemistä. Ensimmäiseksi valitsimme kolme lyhyehköä ja tuttua satua: Kolme pukkia, Kolme pientä porsasta ja Pieni Punahilkka. Seuraavaksi jaoimme muumit kolmeen ryhmään roolien määrän mukaan. Sitten alkoi lukuharjoittelu. Jokainen ryhmä harjoitteli sadun lukemista omissa tiloissaan vuoropuheluina. Kuvaamataidon tunneilla oppilaat askartelivat paperista roolihahmot, sekä piirsivät ja värittivät erilaisia taustakuvia satuihin liittyen. Kun kaikki oli valmista, oppilaat aloittivat videoitten tekemisen (Riikka ja Netta toimivat kuvaajana ja otosten yhteen liittäjänä). Käytimme apuna koulun äänentoistolaitteita, koska ekaluokkalaisilla on vielä sen verran hennot äänet, että ne eivät oikein kuulu tablettimikrofonin kautta. Mutta kivaa oli oppilaista puhua mikrofonin kautta. Satuvideon tekemiseen tarvittiin paljon lyhyitä kuvauspätkiä. Koko sadun tekemiseen tarvittiin varmaankin lähes 20 eri otosta eri kohtauksista. Toisaalta oppilaiden oli helpompi keskittyä aina vähän kerrallaan. Yksi kohtaus saattoi sisältää vain yhden tai kaksi virkettä. Videoita teimme pääosin perjantaisin 2-3 tuntia kerrallaan. Viimeinen satu, pieni Punahilkka, valmistui perjantaina24.2. ja nyt sadut ovat nähtävissä youtubessa alla olevien linkkien kautta. Nautinnollisia katseluhetkiä T. Muumiuluokan oppilaat ja aikuiset






Ykkösten yhteinen ystävänpäivä:)

Tässäpä kuvia innokkaista ekaluokkaisista viettämässä yhteistä ystävänpäivää:)
Aamulla ensin askartelimme hauskat maskotit. Sitten pari tuntia liikkumisen iloa yhdessä temppuradalla seikkaillen😀👏 voi sitä liikkumisen riemua!

IMG_0055.JPGIMG_0030.JPG
IMG_0047.JPG
IMG_0007.JPG
IMG_0006.JPG
IMG_0005.JPG
Lopuksi oli kiva rentoutua pienen lukuhetken parissa:)
Mukavaa ystävänpäivää ! t. Riitan, Riikan ja Ilkan luokka

Timanttiruno 5C

IMG_0132.JPGIMG_0141.JPG

5C-luokan oppilaat kirjoittivat Timanttirunon yhteistoiminnallisesti oheisen ohjeen mukaan. Samalla oppilaat kertasivat sanaluokkia. Runoa kirjoittaessa luokassa kuultiin naurun pyrskähdyksiä ja innostuneita oivalluksia.

Beebot-ohjelmointia

Tänään 1B- luokan oppilaat saivat kunnian opettaa ohjelmoinnin alkeita kutosluokkalaisille. Samalla tehtiin yhteisiä tarinoita. Tarinat voi lukea täältä blogista.

ohj.jpg

index.jpg

2.jpg

Ampiainen
Olipa kerran ampiainen, joka kierteli pitkin maatilaa. Hän tykkäsi käydä eläinten luona. Yhtenä päivänä se sai kaikki eläimet riehaantumaan, koska se piti niin isoa ääntä. Aluksi se meni katsomaan kanoja, jotka säikähtivät ensimmäisenä ampiaista. Seuraavaksi ampiainen menee sikalaan. Mutta ei löydä kukkia vieläkään. Hän menee istaltaan ja kissa istuu sen päälle ja hän pistää kissaa selkään. Kissa säikähti niin, että kissa lähti karkuun. Koirat jotka olivat pihalla irti he lähtivät kissan perään. Ampiainen meni sitten lampaiden luo. Lampailla kesti vähän aikaa tajuta, että ampiainen oli tarhassa. Seuraavaksi ampiainen meni lampaiden jälkeen talolle, jossa kukat olivat. Ampiainen oli iloinen löydätessään kukat. :)

Telma, Maikki, Juhana, Iida ja Jonna


Mehiläisen matka
Olipa kerran pulska ampiainen joka pyöri risteyksessä. Ja hurjasteli kaupassa sitten se peruutti puutarhakauppaan. Sitten se prässäsi uima-altaan ja sitten se litisti kaupungintalon. Ja kasvatti lihasmassojaan uimahallilla. Sitten se meni supermarkettiin ja se meni kotiin.


Aapeli-apina
Olipa kerran Aapeli-apina. Hän lähti etsimään aarretta. Hänen oli mentävä metsän poikki ja rotkon yli päästäkseen veneen luo, jolla hän menisi saarelle, aarteen luo. Yhtäkkiä hän löysi luolan. Luolassa oli hurja merirosvo. Aapeli pakeni niin lujaa kuin vain pystyi

Aaron, Ninja, Julia ja Niklas


Pieni mehiläinen
Olipa kerran pikku mehiläinen joka lähti vuorille, sitten se meni veteen. Mehiläinen laski vesiliukumäen alas, mutta mehiläinen eksyi metsään. Mehiläinen pelästyy, kun hän kohtaa merirosvolaivan. Mehiläinen pakenee luolaan. Se menee luolasta lammelle. Lammessa onkin krokotiili. Mehiläinen puolustautuu pistämällä sitä. Mehiläiselle tulee kuuma, joten se menee uimaan mereen. Meressä mehiläinen joutuu hain suuhun, mutta mehiläinen pelastautuu ja lentää kotiin, rotkon lähelle.

Paksu ampiainen
Olipa kerran paksu ampianen se meni ostamaan hunajaa. sen jälkeen se meni pelaamaan jalkapalloa. Sen jälkeen se meni uimaan koska sillä oli hikinen. Ja kun ampianen lähti häntä tuli vastaan löhikäärme ja se tallasi ampiaisen. Ampiaisella alkoi koulu. sitten ampiaiselle tuli kuume ja hän lähti kotiin. Seuraavana päivänä ampiainen meni leikkipuistoon. sen jälkeen ampiainen meni järveen uimaan ja sitten ampianen meni katsomaan paloautoja. paksu ampianen meni merirosvolaivaan mutta sen pensaloppui joten se meni tankille. paksu ampinnen meni viidakkoon mutta sitä pelotti käärmeet ja apinat se yritti matkia apinoita ettei sitä kiusattaisi mutta sitten se ei enää jaksanut olla apina ja se meni luolaan. paksu ampiaien lähti luolalasta ja ihasteli maisemia kun se tuli luolan suulle. loppu!



Pulskan ampiaisen maatila kiertely
Pulska ampiainen lähti seikkailulle, koska pulska ampiainen oli iso ampiaiseksi niin hän lähti seikkailulle. Hän päätyi maatilalle, jossa hän kävi ensimäisenä talolla. Sitten hän meni omenatarhaan puiston läpi, koska hänelle tuli nälkä. Pulska ampiainen meni katsomaan sikoja, joille hän antoi kans omenaa. Kun pulska ampiainen oli saanut tarpeekseen sioista hän meni lehmien luokse. Sitten hän meni katsomaan mädäntynyttä hevosta hevostallille. Kun hän oli katsonut hevosta kyllikseen, hän meni kasvimaalle, jossa hän hätääntyi linnunpelätintä ja joutui pujottelemaan kaalien lävitse takaisin kotiin.

Piipop
Piipop on mehiläinen. Piipop ajatteli että tarvittaisiin ruokaa. Hän lähti hakemaan ruokaa laivalta. Hän vei ne kotipesälle ja kävi uimassa. Piipopilla oli kyljmä joten ajatteli mennä lämmittelemään tulivuorelle. Sen jälkeen se meni Krokko-Krokolle kylään. Kun oli aika lähteä se meni vielä Hau-Haille kylään. Oli myöhä niin Piipop meni iltapesulle. Nyt häntä väsytti niin paljon että hän meni nukkumaan.

Tehnyt: Saku, Leevi, Joona, Niilo & Mirella

Papukaija
Olipa kerran papukaija, joka lähti seikkailemaan. Hän meni kaverinsa luo, johon oli pitkä matka. Papukaija ja apina löysi kartan ja he lähtivät etsimään aarretta. Emsimäisenä he menivät aarresaarelle etsimään aarretta. Saarelta löytyi hain hampaita, vanha merirosvolaiva ja laivan sisällä oli rapuja. Merirosvo kaappasi papukaijan ja laittoi sen häkkiin. He lähtivät seilailemaan merelle ja se laiva upposi. Papukaija pääsi häkistä ulos ja se lensi pois. Papukaija löysi hylyn ja hylyn sisällä oli aarre. Aarrearkun sisällä oli kultakolikoita, kruunuja ja koruja.


9.jpg


















Chromebookeihin tutustumassa

Muumiluokan isot oppilaat opastivat pieniä 1 B ekaluokkalaisia Chromebookien saloihin. Ensin harjoiteltiin koneen käyttöä ja kirjoittamista kaikkia sormia hyväksi käyttäen Näppistaiturin avulla. Sitten päästiin tutustumaan erilaisiin äidinkielen peleihin. Yksi ope ei millään olisi ehtinyt opastaa kaikkia koneiden käytössä, joten taas todettiin, että isompien oppilaiden apu ja luokkien yhteistyö on voimaa!

IMG_2976.jpg
IMG_2973.jpg



IMG_2975.jpg






IMG_2780.jpg
1 B ekaluokkalaisten tekemät "Ökkömököt" seikkailevat matikkamaassa:)
Lapset keksivät ihania matikkatarinoita Ökkömökköjen seikkailuista......
Tässäpä yhdistyi mukavasti äidinkielen, matematiikan ja käsityön oppiainekokonaisuus:)




Koulutiput

Luokassamme elettiin viime viikolla jännittäviä aikoja, kun hautomakoneessa olleet munat kuoriutuivat ja saimme ihastella tipujen ensiaskelia.

Hautomakoneen munineen saimme lainaan koulumme johtokunnan puheenjohtajalta Päiviltä, joka kysyi jo syksyllä haluaisimmeko ottaa luokkaamme hautomakoneen. Kone ja munat saapuivat ja kone huolehti oikeasta lämpötilasta, kosteudesta ja munien kääntelemisestä tietyin väliajoin. Kone myös laski hautomapäiviä. Koneen osoittaessa viimeistä hautomapäivää, näimme ensimmäisten säröjen ilmaantuvan muutamaan munaan. Odottavan aika oli kuitenkin pitkä ja kesti monta tuntia, ennen kuin ensimmäinen tipu kuoriutui. Viimeisten munien kuoriutumista piti odotella seuraavaan päiväään.

Oli upeaa seurata tipujen syntymistä ja ensiaskelia. Tiput viettivät koululla vielä neljä päivää kuoriutumisensa jälkeen ja suurin osa koulun oppilaista ehti käydä tipuja ihastelemassa. Tiput siirtyivät kasvamaan maatilalle ja kunhan vahvistuvat riittävästi, ovat nähtävissä Päivä maatilalla-päivässä Laitilan tilalla perjantaina 6.5.


Munat olivat hautomakoneessa kolme viikkoa.
IMG_2727.jpg


Kuoriutumisajan lähestyessä iPad seurasi tilannetta ottamalla valokuvan tietyin väliajoin.
IMG_2783.jpg


Ensimmäinen särö. Nyt jännitti jo kovasti.
IMG_2787.jpg


Tällainen tipu oli aamulla koneessa odottamassa.
IMG_2793.jpg


Tiput neljän päivän vanhoina.
IMG_2797.jpg


Esimerkkejä 1A luokan viime viikon matematiikan ja äidinkielen koritehtävistä

Luokassamme tehdään usein matematiikan ja äidinkielen koritehtäviä. Tehtävät vaihtuu sopivin väliajoin. Oppilaat saavat valita mitä tehtävää tekevät milloinkin. Tehtävätyyppejä on monenlaisia, on yksin tehtäviä tehtäviä, paritehtäviä ja ryhmässä tehtäviä tehtäviä. Opettaja tarkistaa aina tehtävän ja antaa siitä sitten leiman vihkoon. Viime viikon tehtävistä tässä muutamia esimerkkejä.

image.jpeg
1. Jäljennä kuviota.
2. Kirjoita sana.
3. Lue sanat, merkkaa pyykkipojalla kuvaan sopiva sana.
4. Etsi oikea yläkäsite.


image.jpeg
1. Yhteenlaskuja
2. Muistipeli kymppipareista
3. Yhteenlaskua, laita oikealle linnulle kuuluvat munat pesään.
4. Etsi oikeat parit lapasille.
5. Noppapeli, jossa noppien silmäluvut lasketaan yhteen. Jos omalta pelialustalta löytyy kyseinen luku, sen voi rastittaa.
6. Yhteenlaskua

image.jpeg
1. Lukutehtävä, lue virkkeet. Jos virke sopii kuvaan, merkkaa se pyykkipojalla.
2. Kirjoita sana.
3. Dominopeli, kuva + sana
4. Sanaristikko

image.jpeg
1. Vähennyslaskua, laita tikku sille sopivaan mukiin.
2. Peli kymppipareista
3. Laske tehtävä, laita pyrstösulka oikealle linnulle.
4. Etsi kymppiparit. Varo haita!
5. Merkkaa tehtävät, joiden summa on 5.

Leirikouluun lähtö :)

WP_20160426_09_32_12_Pro (2).jpgWP_20160426_16_16_05_Pro.jpgWP_20160426_16_20_25_Pro.jpg WP_20160426_09_32_12_Pro.jpg WP_20160426_16_23_29_Pro.jpgWP_20160426_17_06_28_Pro.jpgWP_20160426_17_18_42_Pro.jpgHyttikallion 6A ja Mäkirinteen 6G lähtivät tänään klo 6.00 leirikouluun. Lopullisena päämääränä on Ridala Virossa, mutta tänään matkaamme Helsinkiin asti. Ensimmäisenä kohteenamme oli Valtran tehdas, jossa pääsimme ihastelemaan niin uudempia kuin hieman vanhempiakin traktoreita. Valtran tehtaalta jatkoimme matkaa Vaajakoskella sijaitsevaan Pandan tehtaanmyymälään, jossa pääsimme täydentämään herkkuvarastojamme. Tiistain viimeisenä kohteena oli Helsingissä sijaitseva Kansallismuseo.

Nyt saavuimme Kansallismuseon jälkeen Korpirauhaan majoittumaan.
Ensimmäinen pitkä leirikoulupäivä on mennyt erinomaisesti.

Hyttis-Blogi

Korpilahdesta Tallinnaan

Korpilahdella yöpyminen meni oikein mallikkaasti. Nautimme ihanasta lampimaisemasta ja hyvästä ruoasta. Keskiviikko-aamuna lähdimme satamaa kohti. Risto oli huolissaan levottomista jaloistamme, joten kävimme matkalla ulkoilemassa ja ihailemassa Sibelius-monumenttia. Satamassa meitä odotti Viking Line Xpress. Laivamatka meni lähinnä buffetin, herkkujen oston ja kannella käynnin merkeissä. Tässä vaiheessa harmaa sää väistyi ja Tallinnassa aurinkoinen kevätsää toivotti meidät tervetulleiksi.

Ometi saime siis Tallinnasse ja päike paistis ilusasti t6stes meie tuju veelgi k6rgemale. Ilm oli ilus ja soe, aga meil oli aeg jälle bussiga edasi s6ita. Reis jätkus edasi Ulemiste-kaubanduskeskusesse kus veetsime l6busat shoppinguaega. Ulemiste on Eesti suurim kaubanduskeskus kus on palju erinevaid kauplusi tuntud bränditelt ja mitmeid kohvikuid ja söögikohti. Alguses shoppasime ja igauks leidis endale mitagi meeldivad. Jalutamine umber kaupluseid sai meie k6hu tuhjaks ja oli aeg jälle sööma minna. Seekord valisime söögikohaks McDonaldsi. Täie k6huga oli jälle hea edasi bussiga s6ita ja natukene puhata ja kuulada reisijuhi, härra Klasila, toredaid jutte.

Jokilaaksojen lasten laulujuhlat 21.4. Haapavedellä

IMG_4893.JPG
Jokilaaksojen lasten laulujuhla veti liikuntahallin väkeä täyteen. Halliin lattia täyttyi laulajista eri puolelta jokilaaksoja, ja katsomon penkit pursuivat kuulijoita. Välillä puuhailtiin ulkona ja käytiin yläkoululla syömässä ja palattin itse juhlaan laulamaan.Olipa kiva päivä. :)

Purkupäivä 6A luokassa

Fysiikan oppitunneilla olemme tämän kevätlukukauden aikana käsitelleet sähköä ja sähkölaitteita. Päätimmekin vielä ikään kuin viimeisenä silauksena kurkistaa muutaman laitteen sisään. Mistä ne on tehty ja mitä ne ovat syöneet?

image.jpeg
Yksi ryhmä purki koulun vanhan tietokoneen. Kuten huomaamme, tietokoneessa on aika paljon tyhjää tilaa, johon kertyy paljon pölyä.

image.jpeg
Kylläpä sitä melkein tyhjästä koneestakin lopulta saadaan paljon osia irti. Useimmille osille löytyi ryhmässä tarkoituskin. Onneksi ryhmään sattui asiantunteva heppu. Parhaillaan käsittelyssä olevasta osasta tuli vähän kiistaa. Opettaja oli vahvasti sitä mieltä, että kyseessä on korppuasema. Oppilaille se tosin voi olla vähän outo asia.

image.jpeg
Toisella ryhmällä oli purettavana opettajan vanha monitoimilaite. Tämä ryhmä teki säntillisesti muistiinpanoja tai ainakin siltä näyttää.

image.jpeg
Monitoimilaitteestakin löytyi paljon erilaisia osia. Mielenkiintoisin löytö oli kuitenkin laitteen pohjalle pehmusteisiin upotettu mustesäiliö, josta oli valunut mustetta ympäriinsä. Pehmusteet olivatkin laitteessa varmasti siksi, että ne imevät musteen. Mietimme, onko kyseessä säiliö, johon ylimääräinen muste kertyy. Outoa on vain se, ettei sitä mitenkään voi vaihtaa tai tyhjentää. Olisiko juuri tästä syystä kone sanonut sopimuksen irti?

image.jpeg
Kolmas ryhmä sai purettavakseen opettajan vanhan cd-soittimen. Tämäkin soitin oli lakannut pyörittämästä levyjä, siitä oli myös antenni poikki ja kanit olivat syöneet virtajohdon. Erikoisen tästä laitteesta tekee se, että se oli todella syönyt jotain! Purettaessa laitteen sisältä vierähti kymmenen sentin kolikko.

image.jpeg
Tämän laitteen sisällä ei ollut niin paljon tyhjää tilaa kuin muissa. Kaikista parasta oli, että siitä sai aivan toimivat kaijuttimet vielä käyttöön.

Retkeilyä kantohangilla

Hei,

joidenkin mielestä maanantait eivät ole niitä parhaita päiviä. Mitä vielä. Hyttikallion maanantai polkaistiin käyntiin lauantaisen Eearth hour 2016 -tempauksen kunniaksi Hyttiksen omalla "Hyttis hour'lla" ja vietettiin ensimmäinen oppitunti klo 9-10 ilman valoja ja sähköhärpäkkeitä. Tuota hetkeä ei vietetty suinkaan ensimmäistä kertaa, ja jälleen kerran tunti oli kovasti oppilaiden mieleen. (Noh, joskin ilman sähkövaloja oli auringonpaisteisena päivänä helppo pitää "ihan tavallista koulua" :D)

Iltapäivästä sitaistiin monot jalkaan ja lähdettin tunnustelemaan hiihtolatuja. Mitkä olivat oikein hyvässä kunnossa nekin. Mutta seikkailut vetivät 3a joukkion mennessään pitkin kantohankia. Välillä paistoi aurinko täydeltä terältä, ja yhtäkkiä meni pilveen ja alkoi sadella lunta. Kivalla aukealla irrotettiin sukset jalasta ja hipsittiin pitkin ja poikin tutkimassa ympäristöä, ehdittiinpä piilostakin olla. Ja nähtiin hirveästi jäniksen jälkiä ja pupun papanoita. :) Ihastuttava kevätpäivä!

IMG_4772[1].JPG

IMG_4780[1].JPG

Pesistä

Opettaja oli tiistaina 105 pesäpallo-onnistumistakoulutuksessa. Oppeja pitää tietenkin heti koettaa käytäntöön.
image.jpeg

Tässä on menossa näpypeli. Kaikkiaan kolme joukkuetta pystyi pelaamaan kerralla.