Kielet ja kulttuuri

Tutustu ensi lukuvuoden kielten tarjontaan ja ilmoittaudu kursseille!


Katso lukuvuoden 2019-2020 opinto-ohjelma.
Paperinen opinto-ohjelma on postitettu 8.8.

Uutuuskielinä on tarjolla arabiaa, kreikkaa ja tšekkiä. Viikonloppukursseja järjestämme ranskan, kreikan, italian, saksan ja venäjän kielissä.

NETTI-ILMOITTAUTUMINEN lukuvuoden 2019-2020 kursseille: opistopalvelut.fi/ekko.

Vieraiden kielten kurssien nimissä on tehty joitakin muutoksia. Tämä koskee erityisesti englannin ja venäjän kielen kursseja, joissa samalla tasolla on käytössä useampia oppikirjoja. Kurssin nimen perässä oleva numero viittaa kurssien järjestykseen; ei siihen kuinka monta vuotta opiskelijalla tulisi olla aiempia opintoja kyseisestä kielestä. Nimen perässä oleva kirjain puolestaan ilmaisee, että kyseessä on rinnakkaisryhmä. Ryhmän käyttämät oppikirjat ja opiskeltavat kappaleet on kerrottu kurssikuvauksessa. Tarvittavat oppikirjat suosittelemme tekemään syys- ja kevätkaudella vasta kurssin alkaessa.
Voit katsoa, mikä on kevään 2019 kurssin nimi syyskaudella 2019 täältä!

Opintoneuvonta
Sanna Nurmi
sanna.nurmi@ekko.fi
044 742 0173
Nyt lauletaan ja opitaan kieliä!

Syksyn uutuuskurssi laulusta ja kielistä kiinnostuneille: LAULUJA KIELILLÄ, KIELIÄ LAULAEN
Tällä kurssilla laulamme yhdessä alkukielellä eri maiden lauluja. Tutustumme tyypillisiin lauluihin esim. kielialueilta ranska, saksa, italia, kreikka, arabia, englanti ja japani. Osallistujat voivat myös tuoda ryhmälle omia suosikkejaan. Kielten aikaisempaa opiskelua ei edellytetä. Ääntämys ja sanojen käännökset opitaan kurssilla.

Oppimateriaalit ja tiedustelut: marjonpianistit@gmail.com.

Ilmoittaudu ja tule mukaan!

syksy 250105a
10.9.–26.11.2019, 15 t / 25,00 €
kevät 250105b
14.1.–7.4.2020, 16 t / 26,00 €
Aika: ti 17.30-18.30
Paikka: Monitoimitalo, monitoimisali II, Anni Swanin katu 7 B
Opettaja: FM, pianonsoiton opettaja Marjo Laine

Lukuvuosi 2019-2020

Lukuvuonna 2019-2020 kielitarjonnassamme on 15 kieltä: suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, italia, viro, viittomakieli, japani, kiina ja uutuuskielinä kreikka,tšekki ja arabia. Lue lisää kielten kursseistamme opinto-ohjelmasta.

Peda.net -kurssisivut
Monilla kielikursseillamme on käytössä omat kurssisivut, joista löytyy esimerkiksi viikoittaiset kotitehtävät. Kurssin tietoja voi selailla Peda.netissa osin ilman rekisteröitymistä. Kurssien opettajat kertovat mahdollisesta Pedanetin käytöstä kursseillaan opetuksen alkaessa. Kurssisivuille pääset viereisestä kielten valikosta.

Oppikirjat ja tarvikkeet
Kurssilla tarvittavat oppikirjat ja tarvikkeet opiskelijat hankkivat itse. Suosittelemme tekemään kirjahankinnat vasta kurssin alkamisen varmistuttua. Suurimpaan osaan kursseilla käytettävistä kielten oppikirjoista voi tutustua Suomalaisessa kirjakaupassa. Opisto ei vastaa opiskelijan tekemistä kirjahankinnoista.

Kielikurssien taitotasot
Kielikurssien taitotasojen määritelmät perustuvat eurooppalaiseen yleisen kielitutkinnon kuusiportaiseen taitatotasoasteikkoon.
Taitotasomerkintä kurssikuvausten lopussa merkitsee sitä, että kurssilla tähdätään mainitulle taitotasolle. Kurssitason vaihtaminen on mahdollista, mikäli toivotulla kurssilla on tilaa. Vaihdosta tulee sopia opiston toimiston ja opettajan kanssa.
Miten valitsen sopivan kurssin?