Monninkylän koulu

Koulu alkaa 9.8.2023

Keskiviikkona 9.8. koulu alkaa kaikilla klo 9.00. Uudet ekaluokkalaiset kokoontuvat etupihalle, josta ekaluokan opettaja ottavaa heidät vastaan.

Koulupäivä päättyy 9.8. kaikilla oman lukujärjestyksen mukaisesti. Torstaista 10.8. alkaen aloitamme ja lopetamme koulupäivät aina lukujärjestyksen mukaan. Poikkeuksista tiedotetaan aina erikseen.

Turvallista koulun alkua kaikille!

Koulu alkaa 10.8.2022

Keskiviikkona 10.8. koulu alkaa kaikilla klo 9.00. Uudet ekaluokkalaiset kokoontuvat etupihan pöytäryhmien ympärille, josta ekaluokan opettaja ottaa heidät vastaan.

Koulupäivä päättyy 10.8. kaikilla oman lukujärjestyksen mukaisesti. Torstaista 12.8. alkaen aloitamme ja lopetamme koulupäivät aina lukujärjestyksen mukaan. Poikkeuksista tiedotetaan aina erikseen.

Turvallista koulun alkua kaikille!

Koulu alkaa lähiopetuksena 10.1.2021 lukujärjestyksen mukaisesti

Askolan kunnan kaikki peruskoulut ja lukio jatkavat lähiopetuksessa joululoman jälkeen. Kansallista etäopetussuositusta ei valtion taholta annettu.

Noudatamme koulussa edelleen tiukennettuja turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Maskisuositus laajenee koskemaan oppilaita kolmosluokkalaisista ylöspäin. Muistutamme myös edelleen, että kouluun ei saa tulla sairaana tai virusinfektio-oireisena.

Turvallista koulun alkua kaikille!

Koulu alkaa

Keskiviikkona 11.8. oppilaat kokoontuvat koulun pihalle klo 9.00 oman luokkansa kokoontumisalueelle viime vuotiseen tapaan ( 1.lk ulkopenkit ja pöydät etupihalla. 2.lk uuden koulun pääty. 3A ruohokentän lähempi jalkapallomaali. 3B kallio. 4.lk keinut. 5A ruohokentän kaukaisempi jalkapallomaali. 5B takapiha. 6A leikkimökin läheisyys. 6B Areena).
Uudet ekaluokkalaiset ja heidän mahdolliset saattajansa kokoontuvat etupihan pöytäryhmien läheisyyteen. Toivomme pihaan tulevien mahdollisten saattajien huomioivan koronaturvallisen kokoontumisen turvaväleineen. Valitettavasti huoltajat eivät koulupäivän aikana pääse vierailulle koulun sisätiloihin, vaan tutustuminen järjestetään myöhemmin syksyllä.
Koulupäivä päättyy 11.8. kaikilla oman lukujärjestyksen mukaisesti. Torstaista 12.8. alkaen aloitamme ja lopetamme koulupäivät aina lukujärjestyksen mukaan. Poikkeuksista tiedotetaan aina erikseen.

Tiedoksi 12.1.2021

Kerätie on aukaistu normaaliin käyttöön ja toimii kuten ennenkin kävely-/ pyörätienä. Monnikylän oppilaat voivat käyttää taas kerätietä tarvittaessa koulumatkoilla. Myös Monninkylän koulun takapihan portti ja pyöräkatokset ovat käytössä Kerätietä käyttäville oppilaille.

Tiedoksi tekniseltä toimelta 24.11.

Väistötilaparakkien toimittaja aloittaa väistötilaparakkien purkutyöt torstaina 26.11.2020 ja purkutyö kestää seuraavan viikon keskiviikkoon 2.12.2020 asti.

Väistötilaparakkien purkaja rajaa aluetta purkua varten aamusta 26.11. ja tärkeää on muistaa ja muistuttaa myös oppilaille, että Kerätien koulun päässä oleva kevyenliikenteen väylä ei ole vielä avattu yleiseen käyttöön ja kulkua sen kautta tulee välttää.

Muuttopuuhia 23.10.2020.

 On taas aika kaivaa esiin muuttolaatikot.

Monninkylän koulun 2.vaiheen virallinen luovutuspäivä on ollut 18.12.2020. Kuten moni on ehkä kuullut ja huomannutkin rakennushanke on edennyt tällä kertaa vauhdilla. Juuri saamani kutsun mukaan tilojen luovutuspalaverin aikataulu on aikaistunut yli kuukaudella ja se pidetään 9.11.2020.

Luovutuspalaverissa olisi tarkoitus, että rakennuttaja luovuttaisi koulun kunnalle eli käyttäjälle. Heti sen jälkeen alkaisi koulun irtokalustamien, eli uudet kalusteet saapuisivat rekoilla uudelle pääovelle (koulun parkkipaikan puoleisessa päädyssä). Samoihin aikoihin tapahtuisi myös parakkien ja konttien tyhjennys, sillä niiden vuokrasopimus on irtisanottu 22.11. ja ne poistuvat pihalta tämän jälkeen. Todennäköisesti siis viikoilla 46 ja 47 koulun parkkipaikalla ja parakkien lähistöllä tulee olemaan paljon liikennettä.

Suunnitelmana on, että uusi koulun puoli, jossa koululle on uudet tilat ruokalalle, keittiölle, käsitöille, musiikille, oppilashuollolle, sekä opetushenkilökunnalle, saataisiin täyteen käyttöön heti kevätlukukauden alusta 7.1.2021. Toki joitain tiloja saatetaan ottaa käyttöön jo aikaisemminkin, jos se on turvallista, järkevää ja tarkoituksenmukaista.

Parakkien ja konttien tavaroiden pakkaaminen tulee häiritsemään parakin toimintaa jo viikosta 44 lähtien. Viikon 45 alusta joudumme keskeyttämään käsityöluokkien sekä musiikkitilan käytön parakilta ja siirtymään näiden aineiden opetuksen osalta omiin kotiluokkatiloihin. Iltapäiväkerho toimii vielä toistaiseksi parakilla ja sen toiminnan muutosten osalta muuttoon liittyvistä asioista tiedotetaan erikseen.

Muuttotyön takia toivomme kaikilta alueella liikkuvilta erityistä varovaisuutta ja kärsivällisyyttä, sillä muutto saattaa aiheuttaa poikkeamia normaalitilanteeseen koulun parkkipaikoilla ja parakkien alueella sekä lisätä liikennettä koulun lähistöllä.

Turvallisin muuttoterveisin,

rehtori Anu Hovilehto

 

Monninkylän koulu/ Teknisen toimen tiedote/ 31.7.2020

Monninkylän koulun II-vaiheen tilaelementtitoimitus alkaa 31.7.2020

Tilaelementtejä varastoidaan osaksi Monnikylän torilla.Tilaelementtien kuljetus tapahtuu Meijerintie- Pornaistentien- Helkamäentien- Kerätien kautta koulun tontille. Kuljetuksen korkeus n. 6.8 m ja pituus 22m. Kuljettavilla tieosuuksilla katuvalojen kaapeloinnit joudutaan laskemaan ja katuvalot eivät toimi 31.7 -4.8.2020 välisenä aikana.

Tilaelementtien asennus alkaa työmaalla 3.8.2020. Katuvalot palautetaan toimintaan kun elementtikuljetukset ovat päättyneet 4.8.2020. Pahoittelemme kuljetuksesta aiheutunutta häiriötä.

Pääurakoitsijan vastaavana työnjohtajana toimii Mikael Björk puh: 040 683 2010 mikael.bjork@kymppirakenne.fi. Urakan tilaajana on Askolan kunnan tekninen toimi ja tilaajan edustajana sekä rakennuttajana toimii Tekninen johtaja Esko Halmesmäki, puh. 0400 775 527 esko.halmesmaki@askola.fi

Pahoittelemme Monninkylän koulun uudisrakentamisesta johtuvaa haittaa ympäristölle vuoden 2020 aikana, mutta kaikkien turvallisuuden kannalta turvallisuuteen vaikuttavat riskit pyritään minimoimaan näillä järjestelyillä.

Koko tiedotteen kuvilla näet täältä:

http://https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2020/07/Teknisen-toimen-tiedote-31.7.2020-Monninkyl%C3%A4n-koulu-1.pdf 

 

Esko Halmesmäki, Tekninen johtaja, Askolan kunta Askolantie 30, 07500 Askola GSM 0400 775 527/ esko.halmesmaki@askola.fi

 

Monninkylän ala-asteella syntyi uutta musiikkia koulunuorisotyön merkeissä

Usein aikuiset ovat äänessä. Tällä kertaa lapset saavat oman puheenvuoronsa”.

Askolassa, Monninkylän koulun 5.-6. -luokkalaisilla on ollut erilainen kevät. Lapset pääsivät kirjoittamaan lauluja ja haastamaan itsensä. Syntyi kappaleet ” Sun mutsis” ja ”Mä en anna periks”. Kappaleet toteutettiin yhdessä koulunuorisotyöntekijä Jari Uutelan kanssa, joka auttoi sävellyksissä. Tekstit ovat kokonaan lasten käsialaa.

Alun perin oli tarkoitus tehdä ”vain” lauluja, jotka synnyttävät luokissa keskustelua polttavista ja tärkeistä aiheista. Kun kappaleet valmistuivat, lapset toivoivat että projekti viedään vielä hiukan pidemmälle. Huhtikuun lopulle varattiin tuottaja Lahdesta, Sami Tamminen, joka on tuottanut vuoden sisällä Suomen kärkikaartia, kuten Junoa, Nikke Ankaraa ja Pikku G:tä. Kappaleen äänitys peruuntui Koronan takia, mutta se herätettiin uudelleen henkiin kun koulut avautuivat. Erityisjärjestelyiden voimin oppilaat saivat toukokuun lopulla toteuttaa jo suunnitellun projektin loppuun asti. Monninkylän lapset esittävät itse kappaleensa. 

Aluksi oli vain idea
Aluksi kappaleille keksittiin nimet, joiden pohjalta suunniteltiin sisältö ja lopuksi pienryhmissä kirjoitettiin tekstit. Kun kaikkien ideat tulivat kuulluksi, työstettiin teksteistä yksi yhtenäinen teksti. 6.-luokkalaisten kappaleessa kuullaan myös luokan omaa sävellystä, 5.-luokkalaisten kappaleen Uutela sävelsi lasten ideoiden pohjalta ja heidän läsnä ollessa. 


Nuorten puheenvuoro
Nopeasti kävi selväksi, että molempien luokkien teksteissä kuului tietynlainen kantaaottavuus. Teksteissä käsitellään rajujakin aiheita, kuten kiusaamista, peliriippuvuutta ja yksinäisyyttä. Molemmissa kappaleissa toivotaan että joku välittäisi ja kuuntelisi. Musiikin ja tekstien kautta löytyi väylä lähettää tärkeä viesti aikuisille: ”Pidäthän minusta huolta, sillä minä olen tärkeä”.

Julkaisusta
Kappaleet julkaistaan 3.7.2020 (Sun mutsis) ja 10.7.2020 (Mä en anna periks) digitaalisena Suoratoistopalveluissa (Spotify, Deezer, Youtube yms). Projekti kantaa nimeä J.A.M.S, joka tulee Askolan koulujen alkukirjaimista (Juornaankylä, Askola, Monninkylä, Särkijärvi). 5.-luokkalaisten ryhmän nimi on ”Mosel” ja 6.-luokkalaisten ryhmän nimi on ”07OP”.

J.A.M.S:
Sun mutsis
esittäjä: Mosel (Monninkylän 5. lk.)
san: Monninkylän 5. lk.
säv: Jari Uutela
sov/tuotanto: Sami Tamminen
kansi: Alex Attwood
ISRC: FIJU22000005
julkaisupäivämäärä: 3.7.2020

Mä en anna periks
esittäjä: 07OP (Monninkylän 6. lk.) 
san: Monninkylän 6. lk.
säv: Amanda Toivonen & Jari Uutela
sov/tuotanto: Sami Tamminen
kansi: Saana Kärkkäinen
ISRC: FIJU22000006
julkaisupäivämäärä: 10.7.2020

(Teksti kopioitu lehdistötiedotteesta/Jari Uutela)

Uusimaa julkaisee haastattelun aiheesta viikolla 24. Radio Suomi haastattelee asian tiimoilta Jaria ja yhtä kappaleiden tekijöistä 10.6.20. Todennäköisesti haastattelu tulee ulos samana iltapäivänä.

Toivotaan onnea ja menestystä kappaleille sekä kaikille projektissa mukana olleille

 

Monninkylän koulu/ Teknisen toimen tiedote 30.1.2020/ Monninkylän matalan koulun purku-urakka alkaa

(Linkki kuvitettuun tiedotteeseen:https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2020/01/Teknisen-toimen-tiedote-30.1.2020-Monninkyl%C3%A4n-koulu.pdf )

Monninkylän matalan koulun purku-urakka alkaa viikolla 6, 3.2.2020. Purku-urakoitsijana toimii Maansiirto Harry Mäkelä Oy. Purku-urakoitsijan työnjohtajana toimii Jarno Niemelä, puh 040 559 9037, jarno.niemela@maansiirtomakela.fi. Työmaan valvojana ja turvallisuuskoordinaattorina toimii Sanna Lepistö Insinööritoimisto Lepistö Oy, puh 040 628 1279, sanna.lepisto@lepisto.eu. Urakan tilaajana on Askolan kunnan tekninen toimi ja tilaajan edustajana sekä rakennuttajana toimii Tekninen johtaja Esko Halmesmäki, puh. 0400 775 527 esko.halmesmaki@askola.fi

Purku-urakka alkaa työmaan aitauksella ja perustamisella viikolla 6. Purkutyöt alkaa viikolla 6 – 7 haitta-aineiden ja kevyt rakenteiden purkutöillä. Massiivisemmat koneelliset purkutyöt alkaa viikolla 7 – 8. Aikataululliset muutokset voivat olla mahdollisia.

Purkutyö pyritään suorittamaan mahdollisimman pienillä pölyhaitoilla ympäristölle mm. kastelemalla pölyävät materiaalit.  Purkutyö voi aiheuttaa normaalista poikkeavaa meluhaittaa ympäristölle mutta työt pyritään tekemään normaaliin työaikaan mutta poikkeuksiinkin tulee varautua. Työmaan kulkutienä ja työmaaliikenne tienä tullaan käyttämään Kerätietä.

Kerätie tulee toimimaan rakentamisen työmaaliikennetienä. Läpikulkua Kerätien päässä olevaa kevyenliikenteen väylän kautta Sateenkaaren päiväkodille, Monninkylän koululle ja yleensä Pornaisten tielle ei suositella työmaan aikana. Kevyenliikenteen väylä tullaan mahdollisesti sulkemaan yleisenä kevyenliikenteen väylänä koulun purku-urakan ja II-vaiheen rakentamisen ajaksi eli vuoden 2020 ajan. Lopullisesta sulkemisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Suositeltu vaihtoehtoinen kevyenliikenteen reitti Monninkylän koululle ja Sateenkaaren päiväkodille on Helkamäentien ja Pornaistentien kevyenliikenteen reittejä hyödyntäen.

Pahoittelemme Monninkylän koulun purkamisesta ja koulun uudisrakentamisesta johtuvaa haittaa ympäristölle vuoden 2020 aikana mutta kaikkien turvallisuuden kannalta turvallisuuteen vaikuttavat riskit pyritään minimoimaan näillä järjestelyillä.

 Askolan kunta Esko Halmesmäki Tekninen johtaja Askolan kunta Askolantie 30 07500 Askola GSM 0400 775 527 esko.halmesmaki@askola.fi

Monninkylän koulun muutto uusiin tiloihin 27.1.2020

Monninkylän koulu muuttaa maanantaina 27.1.2020 Careerian väistötiloista Monninkylän koulun uusiin tiloihin käyntiosoitteeseen Pornaistentie 5. Samalla myös ekaluokkalaiset siirtyvät koulun parakeilta opiskelemaan uuteen rakennukseen.

Careerian tiloissa tulee edelleen olemaan koulun päivittäinen ruokailu sekä luokkien sisäliikuntatunnit. Turvallisuuden takia hankimme koululle koulupäivän ajaksi heijastinliivejä sekä heijastinnauhoja, joita käytämme päivittäin liikkuessamme Careerialle.

Muuton jälkeen teemme parakille koulun käsitöiden- sekä musiikinluokat. Parakeilla tulee myös toimimaan osa koulun oppilashuollosta sekä iltapäiväkerho.

Uuden koulun tiloissa on kaikille luokille omat kotiluokat sekä jonkin verran yhteistä aula- ja käytävätilaa, jossa on mahdollista myös opiskella. Koulu on pyritty kalustamaan muuntojoustavasti ja niin, että tiloja sekä kalusteita voi helposti siirrellä ja muokata kulloisenkin tarpeen mukaan. Osa kalusteistamme on tekstiilipintaisia ja toivommekin oppilaita ja vierailijoita huomioimaan tämän. Jätämme ulkokengät aina eteiseen ja suosittelemme lämpimästi käyttämään sisäkenkiä sekä tarvittaessa ulkohousuja ja muita riittäviä ulko-/ vaihtovaatteita. Tulemme myös koulussa kiinnittämään entistä enemmän huomiota kenkien ja vaatteiden siistimiseen ulkoa sisälle tultaessa. Tärkeää on muutenkin uusista tavaroista huolehtiminen ja yleinen siisteys. Myös työrauhan antaminen sekä rauhallinen liikkuminen uudessa koulussa ovat tärkeitä tavoitteita ensimmäiselle viikolle.

Olemme pitkään toimineet kahdessa toimipisteessä ja koulumme toimintakulttuuri kokee taas ison muutoksen, kun vihdoin pääsemme kaikki takaisin yhteen. Oppilaskunta on muuton aikana innolla kehittämässä koulun toimintaa sekä yhteisöllisyyttä. Tuntuu hyvältä, että Monninkylän koko koulu pääsee vihdoin saman katon alle.

Kävellen tai pyörällä tulevien oppilaiden on noudatettava erityistä varovaisuutta, sillä teillä on aamuisin ja iltapäivisin paljon liikennettä. Suosittelemme lämpimästi käyttämään koulumatkoilla riittäviä heijastimia.

Pyörällä tulevat oppilaat käyttävät koulun uusia pyöräkatoksia. Koulun pihalle tultaessa pyörä talutetaan katokseen, eikä pyöriin tule koulupäivän aikana koskea.

Muutamia ohjeita koskien saattoliikennettä ja autojen pysäköintiä:

Alla kartta koulun saattoliikenteestä ja liikenteen suunnasta. Saattaessanne oppilasta koululle ajoneuvolla, kääntykää Koulutie 1:lle ja jättäkää oppilas koulun vieressä olevalle Pornaistentien suuntaiselle saattoliikenteelle varatulle paikalle. Oppilas kulkee koulun seinustan vieressä olevaa kävelyliuskaa pitkin koulun pihalle.  Poistuminen tapahtuu Pornaistentie 5 kautta.

Muistattehan, että pieniä oppilaita liikkuu alueella, joten ajattehan alueella aina erityisen varovasti! Huomioikaa myös kevyenliikenteenväylä ja suojatie poistuessanne saattoliikennealueelta!

Pysähtyminen saattoliikennepaikalla on sallittu maksimissaan 5 minuutin ajan.

Tarvittaessa koulussa koulupäivän aikana vierailevat pysäköivät autonsa henkilökunnan parkkipaikan päätyyn, joissa ei ole lämmitystolppia. Kaikki koulun lämmitystolppapaikat ovat varattuja henkilökunnalle ja ne ovat nimettyjä.

Oppilaiden kulkeminen henkilökunnan parkkialueen läpi ilman saattajaa on kielletty.

Tekninen toimi tulee piakkoin tiedottamaan Monninkylän koulun vanhan rakennuksen purkuun sekä kouluhankkeen 2. vaiheeseen liittyen. Tiedoksi tässä vaiheessa tulevasta koulun purkamisesta ja 2. vaiheen rakentamisesta se, että työmaan ajan Kerätien käyttöä tullaan rajoittamaan. Tällöin kulku koululle tapahtuu ainoastaan Pornaistentien sisäänkäynnin kautta. Työmaa-alue tullaan aitaamaan, alueella on oleskelu kielletty ja sen lähistöllä on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Tarvittaessa lisätietoja kouluhankkeeseen sekä koulukiinteistöön liittyvissä asioissa antaa Tekninen johtaja Esko Halmesmäki p.0400 775 527 (esko.halmesmaki@askola.fi)


Muuttoterveisin
Anu Hovilehto, rehtoriUuteen kouluun muuttoon liittyen 13.1.2020

Hei ja hyvää alkanutta vuotta kaikille! 13.1.2020

 

Uudella koululla on kova hyörinä. Huomenna 14.1.2020 on uuden koulun rakennuttajalle määrätty jälkitarkastuspäivä ja rakentajalla on vielä hetki aikaa korjailla luovutuksen yhteydessä huomattuja puutteita. Koulussa tehdään vielä ainakin tällä viikolla muutto- sekä rakennustöiden lisäksi viimeisiä sähkö-, piha ja putkitöitä.

Koululle on toimitettu joululoman välipäivinä uusia irtokalusteita ja viimeisiä kalusteita odotellaan saapuvaksi näinä päivinä. Välipäivinä tehtiin myös muuttoa Careerialta sekä parakeilta uudelle koululle ja viimeiset tavarat muutetaankin vasta sitten, kun oppilaat siirtyvät uusiin tiloihin.

Oletuksena on, että koulumme muutto tapahtuu lähempänä tammikuun loppua, todennäköisesti viikolla 5. Alustavasti toivomme, että muutopäivä koululle olisi maananatai 27.1.2020. Heti, kun kaikki jälkitarkastustyöt on tehty, saamme varmasti tarkan muuttopäivän varmistettua.

Tekninen toimi tulee todennäköisesti tammikuun aikana tiedottamaan Monninkylän koulun vanhan rakennuksen purkuun sekä muuhun kouluhankkeeseen liittyen. Tarvittaessa lisätietoja kouluhankkeeseen sekä koulukiinteistöön liittyvissä asioissa antaa Tekninen johtaja Esko Halmesmäki p.0400 775 527 (esko.halmesmaki@askola.fi)

Uuteen kouluun muuttoa innolla odotellen,

Rehtori, Anu Hovilehto

 

Muuttopuuhia ja joulunaikaa!

Muuttopuuhia ja joulunaikaa!  

Muuttolaatikot saapuivat maanantaina Careerialle ja tänään vietettiin uuden koulumme harjannostajaisia. Suuntaamme nyt ajatuksemme kohti uutta koulua. Koulua, josta on jo pitkään haaveiltu ja unelmoitu. Uudet tilat tulevat meille todelliseen tarpeeseen ja niitä on odotettu jo vuosikausia.  

Kiitos koulun oppilaille ja henkilökunnalle, että olette jaksaneet venyä ja pinnistellä. Kiitos, että olette jaksaneet odottaa tätä päivää. Olette kaiken keskellä jaksaneet ahkeroida, vaikka olosuhteet eivät aina ole olleetkaan myötäiset.

Erityiskiitos vanhempainyhdistykselle, joka on seissyt väsymättömästi koulun tukena. Kun omat voimat ovat olleet loppua, olette ottaneet ohjat käsiinne uutta intoa puhkuen.

Kiitos rinnalla kulkemisesta! Kiitos luottamuksesta ja tuesta! Kiitos, että välitätte!

Kiitos myös kaikille muille vanhemmille tuesta ja myötätunnosta, jota olette meitä kohtaan osoittaneet. Sillä kaikella on ollut meille suuri merkitys!

Kiitos päättäjille, että teitte välttämättömän päätöksen ja koulun rakentaminen saatiin alkuun. Toivotaan myös kovasti, että loput koulusta saadaan ajallaan tehtyä, sillä vaikka koulu näyttää tyhjillään tilavalta, on koulu tulossa täyteen ja muuttaessamme vain neljä naulakkopaikkaa jää oppilailta tyhjäksi.

Erityisen tärkeää meille on ollut, että käyttäjää on suunnittelun ja rakentamisen aikana kuultu. Koulusta on tullut tiukasta budjetista huolimatta ihan meidän näköisemme.

Rakennuttaja luovuttaa koulun kunnalle 16.12.2019 ja tämän jälkeen alkaa koulun irtokalustaminen. Todennäköisesti heti tammikuun alkupäivinä Careerialta ja parakeilta siirretään tavarat uusiin tiloihin. Toiveissa on, että oppilaat voisivat muuttaa uuteen kouluun 15.1.-31.1.2020 välisenä aikana. Tarkempi päivämäärä tarkentuu varmasti vuoden alussa.

Tiedoksi tässä vaiheessa tulevasta koulun purkamisesta ja 2.vaiheen rakentamisesta se, että todennäköisesti työmaan ajan Kerätien käyttöä tullaan rajoittamaan. Tällöin kulku koululle tapahtuu Pornaistentien sisäänkäynnin kautta. Tästä ja muusta purkamiseen ja rakentamiseen liittyvästä tiedottaa meille tarkemmin tekninen toimi.

Loppuvuoden osalta keskitymme koulussa muuttopuuhiin ja tästä syystä emme vietä joulujuhlaa iltajuhlana, vaan joulujuhlamme juhlitaan oppilaitten kesken koulupäivän aikana tiistaina 17.12. Tämän lisäksi vanhempainyhdistys tarjoaa meille koko koulun yhteisen juhlahetken teatteriesityksen merkeissä torstaina 12.12.

Uusiin tiloihin muuton myötä on Monninkylän koulun vuoro loistaa ja antaa lapsille terveellinen sekä turvallinen tulevaisuus!

On meidän aikamme kiittää kaikesta avusta, tuesta ja välittämisestä, jota meille on osoitettu.

Toivotamme myös kaikille oikein ihanaa ja tunnelmallista joulun aikaa sekä hyvää uutta vuotta!

Monninkylän koulun puolesta, Anu Hovilehto

 

TIEDOTE 30.9.2019 /TEIJO-TALOT OY /MONNINKYLÄN KOULUN RAKENTAMINEN

Teijo-Talot Oy toimittaa Askolan Monninkylän koulun rakennusmoduulit. Moduulit toimitetaan leveillä erikoiskuljetuksilla, jotka saapuvat: vko 40 tiistai-iltana ja vko 41 alkuviikon aikana iltayön tunteina asennuspaikalle. Asennusaikatauluun voi tulla muutoksia, joista ilmoitetaan. Moduuliasennukset suoritetaan alustavasti 3.10. ja 10.10.2019 kunakin päivänä n. klo 07.00–18.00 aikana. Tänä aikana liikkuu raskasta kuljetuskalustoa Monninkylän alueella. Vko41 aikana liikkuu raskasta nosturikalustoa Monninkylän alueella. Kuljetuksissa mukana erikoiskuljetusten liikenteenohjaajat, jotka opastavat muuta liikennettä ja huolehtivat turvallisuudesta kuljetusten ja asennusten aikana. Moduuliasennusten aikana asiaton oleskelu asennusalueella on kielletty.

Moduulikuljetusten reitti kulkee: Tie 55 -Meijeritie-Pornaistentie 5

Lisätietoja tarvittaessa:

Kuljetuspäällikkö Tommi Raitisto p. 040 779 2911 tai tommi.raitisto@teijotalot.fi Myyntijohtaja Ville Karjalainen p. 044 7217 105 tai ville.karjalainen@teijotalot

Teknisen toimen tiedote 7.8.2019

- Monninkylän koulun uudisrakennuksen maanrakennustyöt on aloitettu kesäkuussa 2019
- Uudisrakennuksen yhteydessä parannetaan myös koulun parkkipaikka-alueita
- Alkuperäisen suunnitelman mukaan parkkipaikat olisi tullut olla valmiina 6.8.2019 mutta rakentamisen yhteydessä koulun ja parkkipaikan hulevesiviemäröintiin tehdyt muutokset sekä parkkipaikan laajennus alkuperäisestä suunnitelmasta ovat aiheuttaneet viivästystä ja parkkipaikkaa suunnitelman mukaisessa laajuudessa ei ole mahdollista ottaa käyttöön koulun alkaessa.
- Parkkipaikka on osittain käytössä ja koulukuljetus on mahdollista saattaa väistötilakouluun parkkipaikan kautta
- Koulukuljetus voi parkkipaikalla pyörähtää pihassa olevan jätekatoksen ympäri
- Koululaiset jotka tulevat pyörällä niin ajavat vanhan koulun taakse missä on pyörätelineet 7.8.2019
- Opettajille on käytössä väliaikainen PK-Sateenkaaren parkkipaikka Helkamäen nuorisoseuran takana minne on kulku Helkamäentieltä
- PK-Sateenkaaren väliaikaiselta parkkipaikalta pääsee kulkemaan väistötilakoululle PK-Sateenkaaren takaa
- Uuden koulun parkkipaikat saadaan lopulliseen käyttöön elokuun 2019 aikana ja tästä tiedotetaan vielä erikseen myöhemmin
Ohjekuviin pääset linkistä: https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2019/08/Teknisen-toimen-tiedote-7.8.2019-Monninkyl%C3%A4n-koulu.pdf Lisätietoja: Esko Halmesmäki, Tekninen johtaja, p. 0400 775 527 (esko.halmesmaki@askola.fi)

TIEDOTE 6.8.2019/ MONNINKYLÄN KOULU

Koulumme toimii tällä hetkellä kahdessa yksikössä. Koulujen alkaessa 8.8.19 Askolan työpajoilta on luvattu tulla koulun lähistöllä oleville suojateille auttamaan ja turvaamaan koululaisen ensimmäistä kouluaamua.

Pienten yksikkö toimii Monnikylän koulun pihalla olevissa parakeissa ja siellä aloittavat koulumme 1.-luokkalaiset (Pornaistentie 5, 07230 ASKOLA).

Monninkylän uuden koulun työmaavalmistelut ja maanrakennustyöt ovat alkaneet koulun pihalla kesällä. Työmaa on aidattu ja työmaa-alueelle on oleskelu kielletty ja sen lähistöllä on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Työmaasta johtuen koulun saattoliikenteeseen ja koulun kulkuun tulee muutoksia: Ehdottomasti turvallisin ja suositeltavin reitti koululle kulkee Kerätien kautta (Kerätie lähtee Helkamäentieltä koululle päin).

Toisena vaihtoehtona koululle kulku tapahtuu koulun ja päiväkodin välissä olevaa kevyenliikenteen väylää pitkin koulun takapihalle (Koulutie1). Tällä tiellä on kuitenkin vielä toistaiseksi työmaaliikennettä ja käyttäessänne tätä reittiä toivomme oppilaalta aivan erityistä tarkkaavuutta ja mahdollista saattajaa.

Koulun pääsisäänkäyntiä (Pornaistentie 5) ei voida käyttää normaalina kulkureittinä työmaan aikana, vaan se on suljettu käytöltä.

Vanhan koulun purkutyössä oli linkkinä työmaa-aluekartta, joka on voimassa edelleen: 

https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2019/01/aluesuunnitelma_koulunpurku.pdf

Lisäätietoja asiasta: Esko Halmesmäki, Tekninen johtaja p.0400 775 5

Olemme myös turvallisuuden takia hankkineet koululle koulupäivän ajaksi heijastinliivejä, joita käytämme pienten koulun alueella liikkuessamme.

Cereerian yksikössä aloittavat koulunsa kaikki koulun 2.-6.-luokkalaiset (Helkamäentie 32). Careerian Askolan toimipisteellä on tehty kesän aikana liikuntasalin ympäristössä salaojia sekä maanrakennustöitä. Alue on edelleen aidattu, mutta toivomme, että työmaa olisi saatu valmiiksi koulujen alkuun mennessä, eikä enää häiritsisi koulun normaalia toimintaa.

Oikein hyvää ja turvallista koulunalkua kaikille Monninkylän koulun oppilaille!

Teknisen toimen tiedote, Askolan kunta

- Monninkylän uuden koulun työmaavalmistelut ja maanrakennustyöt aloitetaan 10.6.2019
- Koulun tontilla aloitetaan maanrakennustyöt mihin liittyy myös jonkin verran louhintatöitä mitä joudutaan tekemään myös räjäyttämällä
- Urakoitsija on kartoittanut lähialueen kiinteistöt ja asentaa tärinämittarit kiinteistöihin ennen louhintatöiden aloitusta
- Varsinainen koulun rakentaminen alkaa elokuussa koulun elementtien toimituksella
- Pääurakoitsijana toimii Teijo-Talot Oy, Vastaava työnjohtaja on Ville Karjalainen puh: 044 721 7105, Työnjohtaja Toni Karttunen puh: 044 721 7148
- Maanrakennusurakoitsijana toimii Tuus Kaivuu Oy, työnjohtaja on Sami Haapasalo puh:040 085 3259 
- Työmaa on aidattu ja työmaa-alueelle on ehdottomasti pääsykielletty, turvallisuuden kannalta ei suositella olemaan työmaa-aidan lähietäisyydelläkään.
- Pahoittelemme ympäristölle aiheutuvaa häiriötä työmaan aikana ja ympäristölle aiheutuvat häiriöt pyrimme minimoimaan.


Askolan kunta
Esko Halmesmäki
Tekninen johtaja
Askolan kunta
Askolantie 30
07500 Askola
GSM 0400 775 527 esko.halmesmaki@askola.fi

Careerian maanrakennustyöt/ Tiedote 11.6.19

Careeria Askolan toimipisteellä on alkanut liikuntasalin ympäristössä salaoja ja maanrakennustyöt. Alue on aidattu ja asiaton oleskelu työmaa-alueella on kielletty.

Lisätietoja työmaan kulusta antaa Timo Alapere puh. 0400311935

Terveisin,

 

Stefan Lindholm

Ylläpitopäällikkö

EdupoliPointCollege Oy Careeria

Perämiehentie 6

06100 Porvoo

0400 360289

Power Mower

2019 PM -ALUETAPAHTUMAT
Power Mover "Oman tanssin kisa" järjestetään usealla paikkakunnalla huhti-toukokuussa. 

Ilmoittautuminen tanssikisaan lauantaihin 30.3.2019 mennessä

Koulun aktiivinen henkilökunta, opettajat sekä oppilaat toteuttavat kisan hyvässä hengessä ja tälle tapahtumalle muokatussa liikuntasalissa.

Monninkylässä Askolassa aluetapahtuma on pe 26.4.2019

Finaalin järjestetään Malmitalolla Helsingissä 28.5.2019.

Ässä-kenttä Monninkylän koululle                                                4.9.2018

Tänään Monninkylän koulun takapihan työmaa-aidat kasattiin ja työmaan keskeltä paljastui valmis monitoimikenttä, jonka tarkoitus on palvella paitsi koululiikuntaa, myös lasten ja nuorten vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksia.

Koulun käyttöön kenttä otetaan torstaina 6.9. pienten puolen yhteisen aamunavauksen ja kentän käyttöohjeistuksen jälkeen.

Aidattu pelialue on 22 metriä pitkä, ja se mahdollistaa monien eri pallopelien harrastamisen. Alueella voi harrastaa jalka-, käsi-, lento- ja koripalloa sekä sählyä ja kaikki telineet ovat juniorikorkeudella.

Kentälle pääsee pelailemaan hyppäämällä aidan yli tai raottamalla jalkapallomaalin reunaa. Pohjana toimii hiekkatekonurmi. Ässäkenttä on tarkoitettu yli kolmevuotiaille eli leikkikentäksi tämä ei sovellu.

S-ryhmä, VBO ja Suomen Palloliitto ovat antaneet Monninkylän alakoulun monitoimikenttähankkeelle 10.000€ rakennusavustuksen ja lopun kentästä on rahoittanut Askolan kunta.

Ässäkentän avajaisia vietetään syyskuun 26. päivä keskiviikkona kello 9 alkaen. Monninkylän koulun oppilaat testaavat silloin kentän ja paikalle saapuvat myös rahoittajat ja Suomen Palloliiton, S-ryhmän sekä VBO:n edustajat.

 

Ässäkenttäohjelmaa toteutetaan kuntien, Suomen Palloliiton sekä Osuuskaupan yhteistyönä. Vuosittain pyritään rakentamaan 20 monitoimikenttää ensisijaisesti koulujen läheisyyteen. Vuoden 2017 loppuun mennessä yhteistyö tuotti 80 Ässäkenttää eri puolille Suomea. Vuonna 2018 rakennetaan 20 kenttää lisää.

http://seuraohjelma.fi/seuranhallinto/olosuhteidenkehittaminen/avustusoh...

 

Kenttä, samoin kuin muu koulun piha ovat koulun käytössä pääsääntöisesti arkisin klo 16.00 asti (huom. koululla on aina oikeus poikkeuksiin). Sen jälkeen oppilaat huoltajineen ovat tervetulleita pelailemaan ja leikkimään koulun pihalle.

Iloisia pelihetkiä kaikille koko koulun puolesta toivotellen,

Anu Hovilehto

Koulumummon vierailu

Koulumummo vieraili kaikissa luokissa 26.3.18. Mummolla oli mukanaan kassillinen villasukkia ja jokaisessa luokassa pidettiin arpajaiset, joiden voittaja sai ihanat mummon kutomat villasukat omakseen. Kuvassa onnellinen ekaluokkalainen sukansaaja.

Power Mower

2018 PM -ALUETAPAHTUMAT

Power Mover "Oman tanssin kisa" uusine Näytösarjoineen järjestetään kuudella paikkakunnalla 
huhti-toukokuussa. 
Ilmoittautuminen tanssikisaan tästä . Ilmoittautuminen päättyy 28.3. klo 24.
PAIKKAKUNNAT
Helsinki, 
Pori, Hauho, Oulu, Vaasa sekä
Askolan MonninkylässäHelkamäentie 32, järjestetään ensimmäistä kertaa Power Mover tapahtuma torstaina 19.4.2018. 
Tanssikisan suojelijana toimii Aira Samulin!
Finaali Malmitalolla Helsingissä keskiviikkona 30.5.2018. 

Pajapäivät

Koulussamme toteutettiin monialainenoppimiskokonaisuus koko koulun yhteisinä pajapäivinä. Oppilaat saivat valita liikunta-, kädentaito- tai ruuanlaittopajojen väliltä mielestään mielenkiintoisimman. Pajojen sisällöt oli suunniteltu Suomi100-teeman mukaisesti, liikuntapajassa perinneleikkejä ja tanhua, ruokapajassa taas "pulikoitiin" karjalanpiirakoita ja paistettiin muurinpohjapannulla lettuja.

Itsenäisyyspäiväjuhla

Koulumme itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin 4.12.2017 Amiston salissa. Kiitos juhlaväelle tunnelmallisesta juhlasta Suomi 100- hengessä!


Kuulumisia koululta


16.9.2016
MONNINKYLÄN OLYMPIALAISET
Monninkylän koulun urheilukisat vietettiin Olympialaisten hengessä urheilukentällä. Päivä oli aurinkoinen, niin sään, kuin tunnelmankin puolesta. Saimme todistaa hienoja suorituksia vanhoissa tutuissa kilpalajeissa ja uudet lajit (keppihevosrata, saappaan heitto ja pallon tarkkuusheitto) otettiin suurella innolla vastaan. Suuri kiitos kaikille järjestäjille, osallistujille ja vapaaehtoisille, loimme hienon päivän yhdessä! HYVÄ ME :)


Edustusjoukkue (4lk) pääsi Power Mover finaaliin, joka järjestettiin Helsingissä 26.5.2016 ja voitti siellä pronssia!!! Hyvä Monninkylän joukkue!!!!

POWER MOVER FINAALI 2016 - TANSSIN JUHLAA!

27.5.2016 11.00

Power Mover toiminta täytti tänä keväänä 20 vuotta. Tanssikisan finaalia juhlittiin Malmitalossa Helsingissä 26.5. ja mukana oli 36 upeaa koululaisryhmää. Tapahtuman suojelija Aira Samulin painotti nuorille eläytymistä ja täysillä esitykseen heittäytymistä. Airan mukaan kaikki ovat tanssiessaan kauniita ja tärkeintä on se miltä tuntuu ei se miltä se näyttää, poikkeuksena tietysti tanssikilpailut.


KiVa koulu: Monninkylän koulu sai lukuvuonna 2015-16 kunniamaininnan Robin ja Elastinen -haasteessa: Miten sinä ja kaverisi tekisitte tai olette tehneet koulustanne sellaisen, jossa kiusaamista ei hyväksytä?

Elastinen ja Robin haastoivat viime elokuussa KiVa-koulujen oppilaat osallistumaan kiusaamisen vastaiseen kampanjaan. Haaste sai valtavan suosion; peräti 468 KiVa-koulua lähti mukaan. Voittajaksi valikoitui Kulosaaren yhteiskoulu Helsingistä. Onnittelut! Tyttöjen tekemässä videossa ”Hymyä huuleen” pisti silmään sen suunnaton positiivisuus. Palkinnoksi Kulosaaren yhteiskoulu nappasi itselleen artistivierailun.

Toivottavasti haasteeseen vastaaminen toi positiivista energiaa kaikkiin kouluihin, vaikka vain yksi video voitti. Kolmelle muulle koululle on luvassa vielä palkinto: Ahmon koulu Siilinjärveltä, Haapaniemen koulu Viitasaarelta ja Mäntykankaan koulu Kokkolasta tulevat saamaan artistien videotervehdyksen sekä KiVa Koulu -diplomin. Kunniamaininta ja KiVa Koulu -diplomi myönnetään lisäksi 23 koululle. KiVa Koulu kiittää kaikkia KiVa-koulujen oppilaita koskettavista ja innostavista vastauksista!

Kunniamaininnan sai 23 koulun joukossa
Monninkylän koulu, Askola.Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä