Monninkylän koulu

TERVETULOA MONNINKYLÄN KOULUN KOTISIVUILLE

Monninkylän koulu on alakoulu Askolassa, jossa on reilut 160 oppilasta. Koulussa on lukuvuonna 2018-19 kahdeksan perusopetusryhmää ja olemme jakautuneet kahteen erilliseen yksikköön (pienten yksikkö ja Careerian (eli Edupolin) yksikkö).
lippu.jpg logo-kiva.png IMG_20160412_211755.jpg

Teknisen toimen tiedote 3.1.2019

Monninkylän koulu

Teknisen toimen tiedote

3.1.2019

 

  • Monninkylän vanhan koulun purku-urakka on aloitettu
  • Purku-urakoitsijana toimii Kymppirakenne Oy
  • Purkutöistä johtuen koulun saattoliikenteeseen ja koulun kulkuun tulee muutoksia
  • Koulun saattoliikenne ohjataan koulun parkkipaikalle ja oppilaiden kouluun kulku tapahtuu koulun ja päiväkodin välissä olevan kevyenliikenteen väylää pitkin koulun takana olevan aidan portin kautta ja koulun takaoven kautta
  • Koulun pääsisäänkäyntiä ei voida käyttää normaalina kulkureittinä työmaan aikana, koulun pääsisäänkäynti toimii kyllä koulun hätäpoistumisreittinä
  • Pahoittelemme työmaasta johtuvia muutoksia mutta näin turvataan parhaiten myös koulun käyttäjien turvallisuus
  • Linkistä pääset liitteenä olevaan työmaa-aluekarttaan: 

https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2019/01/aluesuunnitelma_koulunpurku.pdf

Askolan kunta

Esko Halmesmäki

Tekninen johtaja

Askolan kunta

Askolantie 30

07500 Askola

GSM 0400 775 527

esko.halmesmaki@askola.fi

Ässä-kenttä Monninkylän koululle                                                4.9.2018

Tänään Monninkylän koulun takapihan työmaa-aidat kasattiin ja työmaan keskeltä paljastui valmis monitoimikenttä, jonka tarkoitus on palvella paitsi koululiikuntaa, myös lasten ja nuorten vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksia.

Koulun käyttöön kenttä otetaan torstaina 6.9. pienten puolen yhteisen aamunavauksen ja kentän käyttöohjeistuksen jälkeen.

Aidattu pelialue on 22 metriä pitkä, ja se mahdollistaa monien eri pallopelien harrastamisen. Alueella voi harrastaa jalka-, käsi-, lento- ja koripalloa sekä sählyä ja kaikki telineet ovat juniorikorkeudella.

Kentälle pääsee pelailemaan hyppäämällä aidan yli tai raottamalla jalkapallomaalin reunaa. Pohjana toimii hiekkatekonurmi. Ässäkenttä on tarkoitettu yli kolmevuotiaille eli leikkikentäksi tämä ei sovellu.

S-ryhmä, VBO ja Suomen Palloliitto ovat antaneet Monninkylän alakoulun monitoimikenttähankkeelle 10.000€ rakennusavustuksen ja lopun kentästä on rahoittanut Askolan kunta.

Ässäkentän avajaisia vietetään syyskuun 26. päivä keskiviikkona kello 9 alkaen. Monninkylän koulun oppilaat testaavat silloin kentän ja paikalle saapuvat myös rahoittajat ja Suomen Palloliiton, S-ryhmän sekä VBO:n edustajat.

 

Ässäkenttäohjelmaa toteutetaan kuntien, Suomen Palloliiton sekä Osuuskaupan yhteistyönä. Vuosittain pyritään rakentamaan 20 monitoimikenttää ensisijaisesti koulujen läheisyyteen. Vuoden 2017 loppuun mennessä yhteistyö tuotti 80 Ässäkenttää eri puolille Suomea. Vuonna 2018 rakennetaan 20 kenttää lisää.

http://seuraohjelma.fi/seuranhallinto/olosuhteidenkehittaminen/avustusoh...

 

Kenttä, samoin kuin muu koulun piha ovat koulun käytössä pääsääntöisesti arkisin klo 16.00 asti (huom. koululla on aina oikeus poikkeuksiin). Sen jälkeen oppilaat huoltajineen ovat tervetulleita pelailemaan ja leikkimään koulun pihalle.

Iloisia pelihetkiä kaikille koko koulun puolesta toivotellen,

Anu Hovilehto

Koulumummon vierailu

Koulumummo vieraili kaikissa luokissa 26.3.18. Mummolla oli mukanaan kassillinen villasukkia ja jokaisessa luokassa pidettiin arpajaiset, joiden voittaja sai ihanat mummon kutomat villasukat omakseen. Kuvassa onnellinen ekaluokkalainen sukansaaja.
IMG_2061.JPG

Power Mower

2018 PM -ALUETAPAHTUMAT

Power Mover "Oman tanssin kisa" uusine Näytösarjoineen järjestetään kuudella paikkakunnalla 
huhti-toukokuussa. 
Ilmoittautuminen tanssikisaan tästä . Ilmoittautuminen päättyy 28.3. klo 24.
PAIKKAKUNNAT
Helsinki, 
Pori, Hauho, Oulu, Vaasa sekä
Askolan MonninkylässäHelkamäentie 32, järjestetään ensimmäistä kertaa Power Mover tapahtuma torstaina 19.4.2018. 
Tanssikisan suojelijana toimii Aira Samulin!
Finaali Malmitalolla Helsingissä keskiviikkona 30.5.2018. 

Pajapäivät

Koulussamme toteutettiin monialainenoppimiskokonaisuus koko koulun yhteisinä pajapäivinä. Oppilaat saivat valita liikunta-, kädentaito- tai ruuanlaittopajojen väliltä mielestään mielenkiintoisimman. Pajojen sisällöt oli suunniteltu Suomi100-teeman mukaisesti, liikuntapajassa perinneleikkejä ja tanhua, ruokapajassa taas "pulikoitiin" karjalanpiirakoita ja paistettiin muurinpohjapannulla lettuja.

piirakka.jpg

Itsenäisyyspäiväjuhla

Koulumme itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin 4.12.2017 Amiston salissa. Kiitos juhlaväelle tunnelmallisesta juhlasta Suomi 100- hengessä!


juhla .jpg

Kuulumisia koululta


16.9.2016
MONNINKYLÄN OLYMPIALAISET
Monninkylän koulun urheilukisat vietettiin Olympialaisten hengessä urheilukentällä. Päivä oli aurinkoinen, niin sään, kuin tunnelmankin puolesta. Saimme todistaa hienoja suorituksia vanhoissa tutuissa kilpalajeissa ja uudet lajit (keppihevosrata, saappaan heitto ja pallon tarkkuusheitto) otettiin suurella innolla vastaan. Suuri kiitos kaikille järjestäjille, osallistujille ja vapaaehtoisille, loimme hienon päivän yhdessä! HYVÄ ME :)


Edustusjoukkue (4lk) pääsi Power Mover finaaliin, joka järjestettiin Helsingissä 26.5.2016 ja voitti siellä pronssia!!! Hyvä Monninkylän joukkue!!!!

POWER MOVER FINAALI 2016 - TANSSIN JUHLAA!

27.5.2016 11.00

Power Mover toiminta täytti tänä keväänä 20 vuotta. Tanssikisan finaalia juhlittiin Malmitalossa Helsingissä 26.5. ja mukana oli 36 upeaa koululaisryhmää. Tapahtuman suojelija Aira Samulin painotti nuorille eläytymistä ja täysillä esitykseen heittäytymistä. Airan mukaan kaikki ovat tanssiessaan kauniita ja tärkeintä on se miltä tuntuu ei se miltä se näyttää, poikkeuksena tietysti tanssikilpailut.


KiVa koulu: Monninkylän koulu sai lukuvuonna 2015-16 kunniamaininnan Robin ja Elastinen -haasteessa: Miten sinä ja kaverisi tekisitte tai olette tehneet koulustanne sellaisen, jossa kiusaamista ei hyväksytä?

Elastinen ja Robin haastoivat viime elokuussa KiVa-koulujen oppilaat osallistumaan kiusaamisen vastaiseen kampanjaan. Haaste sai valtavan suosion; peräti 468 KiVa-koulua lähti mukaan. Voittajaksi valikoitui Kulosaaren yhteiskoulu Helsingistä. Onnittelut! Tyttöjen tekemässä videossa ”Hymyä huuleen” pisti silmään sen suunnaton positiivisuus. Palkinnoksi Kulosaaren yhteiskoulu nappasi itselleen artistivierailun.

Toivottavasti haasteeseen vastaaminen toi positiivista energiaa kaikkiin kouluihin, vaikka vain yksi video voitti. Kolmelle muulle koululle on luvassa vielä palkinto: Ahmon koulu Siilinjärveltä, Haapaniemen koulu Viitasaarelta ja Mäntykankaan koulu Kokkolasta tulevat saamaan artistien videotervehdyksen sekä KiVa Koulu -diplomin. Kunniamaininta ja KiVa Koulu -diplomi myönnetään lisäksi 23 koululle. KiVa Koulu kiittää kaikkia KiVa-koulujen oppilaita koskettavista ja innostavista vastauksista!

Kunniamaininnan sai 23 koulun joukossa
Monninkylän koulu, Askola.