Monninkylän koulu

TERVETULOA MONNINKYLÄN KOULUN KOTISIVUILLE

Monninkylän koulu on alakoulu Askolassa, jossa on noin 180 oppilasta. Koulussa on lukuvuonna 2019-20 yhdeksän perusopetusryhmää ja toimimme toistaiseksi kokonaan väistötiloissa kahdessa erillisessä yksikkössä (Monninkylän koulun parakit ja Careerian yksikkö). Uudet luokkatilat on tarkoitus valmistua vuoden 2019 loppuun mennessä (kouluhankkeen 1.vaihe).
lippu.jpg logo-kiva.png IMG_20160412_211755.jpg

TIEDOTE 30.9.2019 /TEIJO-TALOT OY /MONNINKYLÄN KOULUN RAKENTAMINEN

Teijo-Talot Oy toimittaa Askolan Monninkylän koulun rakennusmoduulit. Moduulit toimitetaan leveillä erikoiskuljetuksilla, jotka saapuvat: vko 40 tiistai-iltana ja vko 41 alkuviikon aikana iltayön tunteina asennuspaikalle. Asennusaikatauluun voi tulla muutoksia, joista ilmoitetaan. Moduuliasennukset suoritetaan alustavasti 3.10. ja 10.10.2019 kunakin päivänä n. klo 07.00–18.00 aikana. Tänä aikana liikkuu raskasta kuljetuskalustoa Monninkylän alueella. Vko41 aikana liikkuu raskasta nosturikalustoa Monninkylän alueella. Kuljetuksissa mukana erikoiskuljetusten liikenteenohjaajat, jotka opastavat muuta liikennettä ja huolehtivat turvallisuudesta kuljetusten ja asennusten aikana. Moduuliasennusten aikana asiaton oleskelu asennusalueella on kielletty.

Moduulikuljetusten reitti kulkee: Tie 55 -Meijeritie-Pornaistentie 5

Lisätietoja tarvittaessa:

Kuljetuspäällikkö Tommi Raitisto p. 040 779 2911 tai tommi.raitisto@teijotalot.fi Myyntijohtaja Ville Karjalainen p. 044 7217 105 tai ville.karjalainen@teijotalot

Teknisen toimen tiedote 7.8.2019

- Monninkylän koulun uudisrakennuksen maanrakennustyöt on aloitettu kesäkuussa 2019
- Uudisrakennuksen yhteydessä parannetaan myös koulun parkkipaikka-alueita
- Alkuperäisen suunnitelman mukaan parkkipaikat olisi tullut olla valmiina 6.8.2019 mutta rakentamisen yhteydessä koulun ja parkkipaikan hulevesiviemäröintiin tehdyt muutokset sekä parkkipaikan laajennus alkuperäisestä suunnitelmasta ovat aiheuttaneet viivästystä ja parkkipaikkaa suunnitelman mukaisessa laajuudessa ei ole mahdollista ottaa käyttöön koulun alkaessa.
- Parkkipaikka on osittain käytössä ja koulukuljetus on mahdollista saattaa väistötilakouluun parkkipaikan kautta
- Koulukuljetus voi parkkipaikalla pyörähtää pihassa olevan jätekatoksen ympäri
- Koululaiset jotka tulevat pyörällä niin ajavat vanhan koulun taakse missä on pyörätelineet 7.8.2019
- Opettajille on käytössä väliaikainen PK-Sateenkaaren parkkipaikka Helkamäen nuorisoseuran takana minne on kulku Helkamäentieltä
- PK-Sateenkaaren väliaikaiselta parkkipaikalta pääsee kulkemaan väistötilakoululle PK-Sateenkaaren takaa
- Uuden koulun parkkipaikat saadaan lopulliseen käyttöön elokuun 2019 aikana ja tästä tiedotetaan vielä erikseen myöhemmin
Ohjekuviin pääset linkistä: https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2019/08/Teknisen-toimen-tiedote-7.8.2019-Monninkyl%C3%A4n-koulu.pdf Lisätietoja: Esko Halmesmäki, Tekninen johtaja, p. 0400 775 527 (esko.halmesmaki@askola.fi)

TIEDOTE 6.8.2019/ MONNINKYLÄN KOULU

Koulumme toimii tällä hetkellä kahdessa yksikössä. Koulujen alkaessa 8.8.19 Askolan työpajoilta on luvattu tulla koulun lähistöllä oleville suojateille auttamaan ja turvaamaan koululaisen ensimmäistä kouluaamua.

Pienten yksikkö toimii Monnikylän koulun pihalla olevissa parakeissa ja siellä aloittavat koulumme 1.-luokkalaiset (Pornaistentie 5, 07230 ASKOLA).

Monninkylän uuden koulun työmaavalmistelut ja maanrakennustyöt ovat alkaneet koulun pihalla kesällä. Työmaa on aidattu ja työmaa-alueelle on oleskelu kielletty ja sen lähistöllä on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Työmaasta johtuen koulun saattoliikenteeseen ja koulun kulkuun tulee muutoksia: Ehdottomasti turvallisin ja suositeltavin reitti koululle kulkee Kerätien kautta (Kerätie lähtee Helkamäentieltä koululle päin).

Toisena vaihtoehtona koululle kulku tapahtuu koulun ja päiväkodin välissä olevaa kevyenliikenteen väylää pitkin koulun takapihalle (Koulutie1). Tällä tiellä on kuitenkin vielä toistaiseksi työmaaliikennettä ja käyttäessänne tätä reittiä toivomme oppilaalta aivan erityistä tarkkaavuutta ja mahdollista saattajaa.

Koulun pääsisäänkäyntiä (Pornaistentie 5) ei voida käyttää normaalina kulkureittinä työmaan aikana, vaan se on suljettu käytöltä.

Vanhan koulun purkutyössä oli linkkinä työmaa-aluekartta, joka on voimassa edelleen: 

https://www.askola.fi/wp-content/uploads/2019/01/aluesuunnitelma_koulunpurku.pdf

Lisäätietoja asiasta: Esko Halmesmäki, Tekninen johtaja p.0400 775 5

Olemme myös turvallisuuden takia hankkineet koululle koulupäivän ajaksi heijastinliivejä, joita käytämme pienten koulun alueella liikkuessamme.

Cereerian yksikössä aloittavat koulunsa kaikki koulun 2.-6.-luokkalaiset (Helkamäentie 32). Careerian Askolan toimipisteellä on tehty kesän aikana liikuntasalin ympäristössä salaojia sekä maanrakennustöitä. Alue on edelleen aidattu, mutta toivomme, että työmaa olisi saatu valmiiksi koulujen alkuun mennessä, eikä enää häiritsisi koulun normaalia toimintaa.

Oikein hyvää ja turvallista koulunalkua kaikille Monninkylän koulun oppilaille!

Teknisen toimen tiedote, Askolan kunta

- Monninkylän uuden koulun työmaavalmistelut ja maanrakennustyöt aloitetaan 10.6.2019
- Koulun tontilla aloitetaan maanrakennustyöt mihin liittyy myös jonkin verran louhintatöitä mitä joudutaan tekemään myös räjäyttämällä
- Urakoitsija on kartoittanut lähialueen kiinteistöt ja asentaa tärinämittarit kiinteistöihin ennen louhintatöiden aloitusta
- Varsinainen koulun rakentaminen alkaa elokuussa koulun elementtien toimituksella
- Pääurakoitsijana toimii Teijo-Talot Oy, Vastaava työnjohtaja on Ville Karjalainen puh: 044 721 7105, Työnjohtaja Toni Karttunen puh: 044 721 7148
- Maanrakennusurakoitsijana toimii Tuus Kaivuu Oy, työnjohtaja on Sami Haapasalo puh:040 085 3259 
- Työmaa on aidattu ja työmaa-alueelle on ehdottomasti pääsykielletty, turvallisuuden kannalta ei suositella olemaan työmaa-aidan lähietäisyydelläkään.
- Pahoittelemme ympäristölle aiheutuvaa häiriötä työmaan aikana ja ympäristölle aiheutuvat häiriöt pyrimme minimoimaan.


Askolan kunta
Esko Halmesmäki
Tekninen johtaja
Askolan kunta
Askolantie 30
07500 Askola
GSM 0400 775 527 esko.halmesmaki@askola.fi

Careerian maanrakennustyöt/ Tiedote 11.6.19

Careeria Askolan toimipisteellä on alkanut liikuntasalin ympäristössä salaoja ja maanrakennustyöt. Alue on aidattu ja asiaton oleskelu työmaa-alueella on kielletty.

Lisätietoja työmaan kulusta antaa Timo Alapere puh. 0400311935

Terveisin,

 

Stefan Lindholm

Ylläpitopäällikkö

EdupoliPointCollege Oy Careeria

Perämiehentie 6

06100 Porvoo

0400 360289

Power Mower

2019 PM -ALUETAPAHTUMAT
Power Mover "Oman tanssin kisa" järjestetään usealla paikkakunnalla huhti-toukokuussa. 

Ilmoittautuminen tanssikisaan lauantaihin 30.3.2019 mennessä

Koulun aktiivinen henkilökunta, opettajat sekä oppilaat toteuttavat kisan hyvässä hengessä ja tälle tapahtumalle muokatussa liikuntasalissa.

Monninkylässä Askolassa aluetapahtuma on pe 26.4.2019

Finaalin järjestetään Malmitalolla Helsingissä 28.5.2019.

Ässä-kenttä Monninkylän koululle                                                4.9.2018

Tänään Monninkylän koulun takapihan työmaa-aidat kasattiin ja työmaan keskeltä paljastui valmis monitoimikenttä, jonka tarkoitus on palvella paitsi koululiikuntaa, myös lasten ja nuorten vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksia.

Koulun käyttöön kenttä otetaan torstaina 6.9. pienten puolen yhteisen aamunavauksen ja kentän käyttöohjeistuksen jälkeen.

Aidattu pelialue on 22 metriä pitkä, ja se mahdollistaa monien eri pallopelien harrastamisen. Alueella voi harrastaa jalka-, käsi-, lento- ja koripalloa sekä sählyä ja kaikki telineet ovat juniorikorkeudella.

Kentälle pääsee pelailemaan hyppäämällä aidan yli tai raottamalla jalkapallomaalin reunaa. Pohjana toimii hiekkatekonurmi. Ässäkenttä on tarkoitettu yli kolmevuotiaille eli leikkikentäksi tämä ei sovellu.

S-ryhmä, VBO ja Suomen Palloliitto ovat antaneet Monninkylän alakoulun monitoimikenttähankkeelle 10.000€ rakennusavustuksen ja lopun kentästä on rahoittanut Askolan kunta.

Ässäkentän avajaisia vietetään syyskuun 26. päivä keskiviikkona kello 9 alkaen. Monninkylän koulun oppilaat testaavat silloin kentän ja paikalle saapuvat myös rahoittajat ja Suomen Palloliiton, S-ryhmän sekä VBO:n edustajat.

 

Ässäkenttäohjelmaa toteutetaan kuntien, Suomen Palloliiton sekä Osuuskaupan yhteistyönä. Vuosittain pyritään rakentamaan 20 monitoimikenttää ensisijaisesti koulujen läheisyyteen. Vuoden 2017 loppuun mennessä yhteistyö tuotti 80 Ässäkenttää eri puolille Suomea. Vuonna 2018 rakennetaan 20 kenttää lisää.

http://seuraohjelma.fi/seuranhallinto/olosuhteidenkehittaminen/avustusoh...

 

Kenttä, samoin kuin muu koulun piha ovat koulun käytössä pääsääntöisesti arkisin klo 16.00 asti (huom. koululla on aina oikeus poikkeuksiin). Sen jälkeen oppilaat huoltajineen ovat tervetulleita pelailemaan ja leikkimään koulun pihalle.

Iloisia pelihetkiä kaikille koko koulun puolesta toivotellen,

Anu Hovilehto

Koulumummon vierailu

Koulumummo vieraili kaikissa luokissa 26.3.18. Mummolla oli mukanaan kassillinen villasukkia ja jokaisessa luokassa pidettiin arpajaiset, joiden voittaja sai ihanat mummon kutomat villasukat omakseen. Kuvassa onnellinen ekaluokkalainen sukansaaja.
IMG_2061.JPG

Power Mower

2018 PM -ALUETAPAHTUMAT

Power Mover "Oman tanssin kisa" uusine Näytösarjoineen järjestetään kuudella paikkakunnalla 
huhti-toukokuussa. 
Ilmoittautuminen tanssikisaan tästä . Ilmoittautuminen päättyy 28.3. klo 24.
PAIKKAKUNNAT
Helsinki, 
Pori, Hauho, Oulu, Vaasa sekä
Askolan MonninkylässäHelkamäentie 32, järjestetään ensimmäistä kertaa Power Mover tapahtuma torstaina 19.4.2018. 
Tanssikisan suojelijana toimii Aira Samulin!
Finaali Malmitalolla Helsingissä keskiviikkona 30.5.2018. 

Pajapäivät

Koulussamme toteutettiin monialainenoppimiskokonaisuus koko koulun yhteisinä pajapäivinä. Oppilaat saivat valita liikunta-, kädentaito- tai ruuanlaittopajojen väliltä mielestään mielenkiintoisimman. Pajojen sisällöt oli suunniteltu Suomi100-teeman mukaisesti, liikuntapajassa perinneleikkejä ja tanhua, ruokapajassa taas "pulikoitiin" karjalanpiirakoita ja paistettiin muurinpohjapannulla lettuja.

piirakka.jpg

Itsenäisyyspäiväjuhla

Koulumme itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin 4.12.2017 Amiston salissa. Kiitos juhlaväelle tunnelmallisesta juhlasta Suomi 100- hengessä!


juhla .jpg

Kuulumisia koululta


16.9.2016
MONNINKYLÄN OLYMPIALAISET
Monninkylän koulun urheilukisat vietettiin Olympialaisten hengessä urheilukentällä. Päivä oli aurinkoinen, niin sään, kuin tunnelmankin puolesta. Saimme todistaa hienoja suorituksia vanhoissa tutuissa kilpalajeissa ja uudet lajit (keppihevosrata, saappaan heitto ja pallon tarkkuusheitto) otettiin suurella innolla vastaan. Suuri kiitos kaikille järjestäjille, osallistujille ja vapaaehtoisille, loimme hienon päivän yhdessä! HYVÄ ME :)


Edustusjoukkue (4lk) pääsi Power Mover finaaliin, joka järjestettiin Helsingissä 26.5.2016 ja voitti siellä pronssia!!! Hyvä Monninkylän joukkue!!!!

POWER MOVER FINAALI 2016 - TANSSIN JUHLAA!

27.5.2016 11.00

Power Mover toiminta täytti tänä keväänä 20 vuotta. Tanssikisan finaalia juhlittiin Malmitalossa Helsingissä 26.5. ja mukana oli 36 upeaa koululaisryhmää. Tapahtuman suojelija Aira Samulin painotti nuorille eläytymistä ja täysillä esitykseen heittäytymistä. Airan mukaan kaikki ovat tanssiessaan kauniita ja tärkeintä on se miltä tuntuu ei se miltä se näyttää, poikkeuksena tietysti tanssikilpailut.


KiVa koulu: Monninkylän koulu sai lukuvuonna 2015-16 kunniamaininnan Robin ja Elastinen -haasteessa: Miten sinä ja kaverisi tekisitte tai olette tehneet koulustanne sellaisen, jossa kiusaamista ei hyväksytä?

Elastinen ja Robin haastoivat viime elokuussa KiVa-koulujen oppilaat osallistumaan kiusaamisen vastaiseen kampanjaan. Haaste sai valtavan suosion; peräti 468 KiVa-koulua lähti mukaan. Voittajaksi valikoitui Kulosaaren yhteiskoulu Helsingistä. Onnittelut! Tyttöjen tekemässä videossa ”Hymyä huuleen” pisti silmään sen suunnaton positiivisuus. Palkinnoksi Kulosaaren yhteiskoulu nappasi itselleen artistivierailun.

Toivottavasti haasteeseen vastaaminen toi positiivista energiaa kaikkiin kouluihin, vaikka vain yksi video voitti. Kolmelle muulle koululle on luvassa vielä palkinto: Ahmon koulu Siilinjärveltä, Haapaniemen koulu Viitasaarelta ja Mäntykankaan koulu Kokkolasta tulevat saamaan artistien videotervehdyksen sekä KiVa Koulu -diplomin. Kunniamaininta ja KiVa Koulu -diplomi myönnetään lisäksi 23 koululle. KiVa Koulu kiittää kaikkia KiVa-koulujen oppilaita koskettavista ja innostavista vastauksista!

Kunniamaininnan sai 23 koulun joukossa
Monninkylän koulu, Askola.