Alavieskan yhtenäiskoulu

Palaamme lähiopetukseen koululle 14.5.2020 alkaen

LISÄTIETOA WILMAN TIEDOTTEISSA!

Palaamme lähiopetukseen koululle 14.5.2020 alkaen.

Tarkemmat ohjeet kouluun palaamisesta ja opiskelusta koululla tulevat myöhemmin, ennen kouluun tuloa.

Koulu loppuu normaalisti lauantaina 30.5.2020.

Koulu ei järjestä kevätjuhlaa tänä keväänä.

Nyt jaksetaan vielä hetki tsempata etäopiskellen, pian nähdään!

 

 

TIEDOTE ALAVIESKAN YHTENÄISKOULUN SISÄILMATYÖRYHMÄLTÄ

Alavieskan Yhtenäiskoulun ruokasalissa on tehty syksyllä 2019 kuntotutkimuksia Insinööritoimisto Jouni Mikkola Ky:n toimesta. Tutkimuksia on jatkettu IdeaStructura Oy:n toimesta keväällä 2020 ruokalassa ja kahdessa luokkatilassa. Tutkimuksia on tehty käyttäjien kokemien oireilujen vuoksi. 

Yhtenäiskoulun sisäilma-asioita on käsitelty sisäilmatyöryhmässä, jossa on mukana edustajia koululta, kunnan teknisestä palvelusta, työterveyshuollosta, kouluterveydenhuollosta, työsuojelusta, kiinteistön ylläpidosta sekä ympäristöterveydenhuollosta.

Tehtyjen selvitysten perusteella osassa ruokasalin lattioista on löydetty kosteutta. Lisäksi ruokalan katossa sekä katon ja seinien liittymissä on havaittu epätiiviitä kohtia. 

Tehtyjen selvitysten perusteella kesällä 2020 tullaan Yhtenäiskoululla tekemään seuraavat toimenpiteet:

  1. Ruokasalin lattian osittainen remontointi
  2. Ruokasalin katto- ja seinäliittymien epätiiviiden kohtien korjaaminen
  3. Ilmanvaihdon korjaamien ja säätäminen
  4. Ruokalan ja luokkatilojen lämpötilojen säätäminen
  5. Olosuhteiden seuraamiseksi koululle asennetaan seurantajärjestelmä, jonka avulla koulun sisäilmaolosuhteita seurataan seuraavien viiden vuoden ajan

Asian etenemisestä tullaan tiedottamaan koulun henkilökuntaa, oppilaita ja oppilaiden huoltajia.

Sisäilmatyöryhmän puolesta 8.5.2020

Tuomas Häggmann Piia Junnikkala

kunnaninsinööri vt. ympäristöterveydenhuollon johtaja

  1. 044 5395 287 p. 044 4195 026

 

Esi- ja perusopetuksen järjestäminen poikkeusoloissa 18.3.2020 alkaen

 

Tieto etäopetukseen siirtymisestä tuli koululle 16.3. klo 17.00

Siirryimme etäopetukseen vuorokauden varoitusajalla 18.3.2020 alkaen.

Valtion vahva ohjeistus on, että oppilaat opiskelisivat kotona etäopetuksessa kaikilla luokilla.

Tarjoamme kuitenkin ministeriön ohjeen mukaan tarvittaessa lähiopetusta koululla 0-3 luokkien ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille.

Tiistaina 17.3. koulua normaalisti, keskiviikkona 18.3. lähtien opiskellaan kotona

Toteutamme etäopetuksen siirtymisen rauhallisesti ja askel askeleelta. Olemme uuden edessä ja kaikkea ei tarvitse vielä tietää tai osata, opimme ja toteutamme etäopetusta yhdessä. Poikkeusaika on 18.3- 13.4.2020.

Keskiviikosta 18.3. alkaen oppilaat ovat kotona opiskelemassa opettajien ohjeilla.

Nyt tarvitaan kaikkien kotien sitoutumista ja apua, jotta oppimista tapahtuu. Sekä vanhempien vankkaa valvontaa, että tehtävät tulevat tehtyä.

Ystävällisin terveisin, Tuulia Säkkinen

Ohessa lainaus päätöksestä. Alla linkki toimenpiteisiin.

”Koulujen tilat suljetaan 13.4.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä.

Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1 - 3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.”

 

Valtioneuvosto:

https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö:

https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/valtioneuvoston-linjaus-suosituksista-varhaiskasvatuksen-esiopetuksen-perusopetuksen-lukio-ja-ammatillisen-koulutuksen-korkeakoulutuksen-vapaan-sivist

 

 

Vapaamuotoinen tiedote COVID-19-koronavirukseen liittyen PPKY Kallion alueen koululaisten ja päivähoitolaisten vanhemmille

Vapaamuotoinen tiedote COVID-19-koronavirukseen liittyen PPKY Kallion alueen koululaisten ja päivähoitolaisten vanhemmille

Tämä tiedote on täysin vapaamuotoinen, jonka vuoksi se ei sisällä jokaisen lauseen perässä tieteellistä lähdettä. Olemme kuitenkin pyrkineet kokoamaan tiedotteen toiselle sivulle linkkejä, joihin kannattaa tutustua koronavirusta ajatellen. Tilanne elää nyt jatkuvasti sen suhteen minkälaisia ohjeita Suomen hallitus ja terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) antaa ja minkälaisia toimia määrätään toteutettavaksi.

Koronavirus hallitsee nyt otsikoita ja mediassa näytetään WC-paperia ja ruokaa hamstraavia ihmisiä. Suuret urheilutapahtumat, kuten jääkiekon MM-kisat ja jalkapallon EM-kisat on peruttu. Miltei kaikki lasten harrastusryhmät on tauotettu ja harrastuspaikat on laitettu kiinni. Matkustamista ja kyläilyä tuttavien luona ei suositella. Tämä asia herättää varmasti huolta aikuisissakin, niin taatusti myös lapsissa.

Koronavirus on levinnyt nyt ympäri maailman ja WHO on julistanut sen pandemiaksi. Italiassa virus on toistaiseksi levinnyt Euroopan maista ehdottomasti eniten. Kuolleisuusluvut koronavirukseen ovat olleet Italiassa suurempia kuin muissa Euroopan maissa, kuten Saksassa, Itävallassa ja Ranskassa. Luvut vaihtelevat maittain (https://coronavirus.jhu.edu/map.html ). Syitä erilaisille luvuille pohditaan varmasti asiantuntijoiden keskuudessa; ainakin Italian väestö on monia muita maita iäkkäämpi.

Suurimmalle osalle koronavirus aiheuttaa flunssan kaltaisen taudin oirekuvanaan kuume, yskä, kurkkukipu, nuha tai hengenahdistus. Vakavat sairastumiset ja kuolemantapaukset ovat painottuneet hyvin iäkkäisiin potilaisiin ja kroonisia perussairauksia (kuten sydän-, keuhko- ja syöpätauteja) sairastaviin. Näillä henkilöillä elimistön puolustuskyky on alentunut ja taudinkuva voi siksi olla vaikeampi. Lapsilla taudinkuva on ollut pääsääntöisesti lievä.

Vaikka koronavirus aiheuttaakin yleensä flunssan tyyppisen taudin, voi erityisesti aiemmin mainituilla riskiryhmillä tauti olla vakavampi. Sen vuoksi THL:n uusimpien ohjeiden tarkoituksena onkin pyrkiä estämään viruksen leviämistä väestössä ja järeilläkin toimilla pyritään estämään riskiryhmien sairastumista. Hysteriaan ei ole aihetta ja asiallista tietoa kannattaa hakea. Toistaiseksi laajamittaiseen koulujen ja päiväkotien sulkemiseen ei ole Suomessa lähdetty, mutta tartuntaketjujen katkaisemiseksi sellaisetkin toimet saattavat jatkossa tulla kyseeseen.

Tätä tekstiä kirjoittaessa yhtään COVID-19-tapausta ei Kallion alueella ole vielä todettu, mutta A- ja B-influenssan sekä RS-viruksen aiheuttamien infektioiden määrä on lisääntynyt. Kallion alue ei ole eristyksissä muusta Suomesta, joten koronavirus tulee tännekin leviämään ja terveydenhuolto on siihen viime viikot varustautunut. Kaikkia hengitystieinfektioita ajatellen suositellaan nyt hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Sairaana ei saa mennä päivähoitoon, kouluun tai töihin. Ulkomaan matkan jälkeen kouluun tai päivähoitoon saa mennä vasta 7 vrk kuluttua Suomeen paluusta. Koronavirukseen sairastuneet tai kotikaranteenin asetetut tarvitsevat varmasti tukea ja yhteydenpitoon heihin esim. puhelimella tai sosiaalisen median keinoin kannattaa tukea. Ketään ei tule kiusata tai syrjiä koronaviruksen takia.

Ylivieskassa 15.3.2020

Arto Nieminen Miia Huhtanen

sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri hygieniahoitaja

PPKY Kallion tartuntataudeista vastaava lääkäri PPKY Kallio

arto.nieminen@kalliopp.fi miia.huhtanen@kalliopp.fi 

 

MUUTAMIA INTERNET-LINKKEJÄ COVID-19-KORONAVIRUKSEEN LIITTYEN:

 

Valtakunnallinen koronavirus-COVID-19-neuvontapuhelin:

https://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tietoa_koronaviruksesta_puhelinneuvonta

 

THL:n COVID-19-sivusto:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

 

Työterveyslaitoksen ohjeita ja linkkejä:

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirusohjeistus

 

Maailman terveysjärjestön (WHO) COVID-19-koronavirussivusto:

https://www.who.int/health-topics/coronavirus

 

Lisää hyviä sivustoja varmasti löytyy paljon (esim. CDC tai ECDC), mutta näillä pääsee ainakin alkuun.

 

 

 

 

16.3. koulua normaalisti ja tulevien eskarien vanhempainilta on peruttu

 

Kuinka koronavirukselta (ja muiltakin hengitystieinfektioilta) voidaan suojautua ?

1. Vältetään sosiaalisia kontakteja

2. Pysytään kotona

3 Muistetaan hyvä käsihygienia

Käsien pesu vedellä ja saippualla 20 sekunnin ajan. Silmiä, nenää tai suuta ei tule kosketella, jos ei ole juuri pessyt käsiään.

4 Yskimishygienia

Yskitään nenäliinaan tai paidan hihaan

5 Karanteeni ulkomaan matkan jälkeen

 Ei kouluun ennen kuin ulkomailta kotiin paluusta kulunut 7 vrk (THL suositus 14 vrk)

 

 

Ohjeistot muuttuvat nyt nopeaan tahtiin, kun THL ja sairaanhoitopiiri muuttavat ohjeistustaan tuoreimman tiedon mukaan. Seuraamme tilannetta koko ajan.

 

Ystävällisin terveisin

Tuulia Säkkinen

Tervetuloa meijän koulun, Alavieskan yhtenäiskoulun kotisivuille!

Alavieskan kunnan kaikki lapset ja nuoret käyvät yhtä koulua, meijän koulua. Yhdessä kotien, oppilaiden ja koulun henkilökunnan kanssa rakennamme hyvän koulun oppia ja kasvaa. Alavieskan yhtenäiskoulu on saanut syksyllä 2011 uudet tilat, joissa kelpaa opiskella.

Meijän koulua käydään elämää varten. Koulun henkilökunta herää aamuisin kukin tahollaan ja tulee tänne koululle opettamaan ja kasvattamaan Alavieskan lapsia ja nuoria. Tärkein asia meille koko koulun henkilökunnalle on, että oppilailla on turvallinen ja hyvä olla. Turvallinen ja hyvä olo tulee siitä, että me aikuiset koululla asetamme rajat ja ohjaamme oikeaan käytökseen. Se on välittämistä. Tähän tarvitsemme kotien tuen. Yhdessä meillä on sama päämäärä, lapsen ja nuoren paras. Me täällä koulussa kuljemme koulupolkua oppilaiden, kotien sekä monien meille tärkeiden yhteistyötahojen kanssa. Tätä matkaa on hyvä tehdä yhdessä!

Toivovat
rehtori Tuulia Säkkinen ja apulaisjohtaja Päivi Korkiakoski

Tapahtumia

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko23

1 June 2020 Thursday
2 June 2020 Thursday
3 June 2020 Thursday
4 June 2020 Thursday
5 June 2020 Thursday
6 June 2020 Thursday
7 June 2020 Thursday

Viikko24

8 June 2020 Thursday
9 June 2020 Thursday
10 June 2020 Thursday
11 June 2020 Thursday
12 June 2020 Thursday
13 June 2020 Thursday
14 June 2020 Thursday

Viikko25

15 June 2020 Thursday
16 June 2020 Thursday
17 June 2020 Thursday
18 June 2020 Thursday
19 June 2020 Thursday
20 June 2020 Thursday
21 June 2020 Thursday

Viikko26

22 June 2020 Thursday
23 June 2020 Thursday
24 June 2020 Thursday
25 June 2020 Thursday
26 June 2020 Thursday
27 June 2020 Thursday
28 June 2020 Thursday

Viikko27

29 June 2020 Thursday
30 June 2020 Thursday
1 July 2020 Thursday
2 July 2020 Thursday
3 July 2020 Thursday
4 July 2020 Thursday
5 July 2020 Thursday
Ilmoittautuminen