Leijonan luola Koivisto, kevät 2016

Leijonan luola Koivisto

leijonan luola.jpgKoiviston koulussa pidettiin pe 13.5.2016 Leijonan luola Koivisto -tapahtuma. Koulumme 3.-6. luokkalaiset olivat toimineet ryhmissä ja valmistelleet protyypit, mainokset ja esittelypuheet itse tekemilleen keksinnöille. Tapahtumassa he koittivat voittaa leijonat ideansa taakse vetävällä myyntipuheella. Keksinnöt olivat vielä ns. konseptiasteella, eli ei-toimivia, mutta sitäkin hauskempia!

Ryhmien keksintöjä ja esiintymistä tuomaroi joukko leijonia. Oppilaat eivät etukäteen tienneet, keitä leijonat ovat. Heidän yllätyksekseen he eivät olleet kuitenkaan esim. koulun opettajia, vaan Äänekosken tunnettuja hahmoja: Keihäänheiton olympiamitalisti Jorma Kinnunen, Kurikka Timberin toimitusjohtaja Jaakko Kurikka, Huiman naisten koripallojoukkueen päävalmentaja Mervi Nurmi, Opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä sekä Kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Itse tapahtuma alkoi juhlallisella leijonien esittelyllä. Sen jälkeen oppilasryhmät pitävät esittelynsä. Ryhmiä oli seitsemän ja jokaisella oli muutama minuuttia aikaa esitellä keksintöänsä ja vastata leijonien kysymyksiin. Esittelyiden jälkeen ynnättiin leijonien antamat pisteet yhteen ja julistettiin leikkimielisen kilpailun voittaja.
Voittajaksi selviytyi kaikki kengän- ja luistimennauhat sitova Nauhanaattori. Yleisöäänestyksen vei monipuolinen apuri Robomix.

Leijonan luola Koivisto voitti vuoden 2017 StarT-kilpailussa Hyvien käytänteiden sarjassa 500€:n palkinnon.

ÄKS kirjoitteli päivästä tähän tyyliin