Rovala-Opisto

Tiedote 16.3.2020

VALTIONEUVOSTON SUOSITUKSET yliopistoille, ammattikorkeakouluille, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen, perusopetuksen, esiopetuksen sekä varhaiskasvatuksen järjestäjille koronaviruspandemian aikana.

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti 11.3.2020 koronaviruksen (COVID-19) laajentuneen pandemiaksi.

Suomessa on todettu 15.3.2020 mennessä noin 240 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on 12.3.2020 suosittanut kaikkien yli 500 hengen yleisötilaisuuksien perumista toukokuun loppuun saakka.

Aluehallintovirastot ovat antaneet tartuntatautilain nojalla asiaa koskevat määräykset, jotka ovat voimassa 12.4.2020 asti.

Yliopistot, ammattikorkeakoulut, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen, perusopetuksen, esiopetuksen sekä varhaiskasvatuksen järjestäjät ovat akuutin koronaviruksen leviämisen johdosta jo nostaneet varautumistasoaan.

Korkeakoulut ja monet lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjät ovat päättäneet opetuksen ja ohjauksen siirtämisestä verkkovälitteiseksi, peruneet suuria joukkotapahtumia sekä rajoittaneet henkilöstönsä ja opiskelijoiden matkustamista.

Toimet edistävät turvallisen opiskeluympäristön ja työympäristön takaamista opiskelijoille ja henkilöstölle, ja niitä on tärkeää jatkaa ja tehostaa, jotta viruksen leviämistä voidaan tehokkaasti ehkäistä ja hidastaa.

Valtioneuvoston suositukset Yliopistoja, ammattikorkeakouluja, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen, perusopetuksen, esiopetuksen sekä varhaiskasvatuksen järjestäjiä pyydetään ottamaan 18.3. alkaen seuraavat suositukset huomioon toiminnassaan: Valtioneuvosto suosittaa, että yliopistot, ammattikorkeakoulut, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen, perusopetuksen, esiopetuksen sekä varhaiskasvatuksen järjestäjät ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi turvaten samalla mahdollisimman hyvin opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämisen, opintojen ja tutkintojen suorittamisen sekä opiskelijavalintojen toteuttamisen. 

Rovalan toiminnan osalta nämä Valtioneuvoston ohjeet tarkoittavat sitä, että Rovalan oppilaitosten toiminta keskeytetään ke 18.3.2020 alkaen ja oppilaitoksien tilat suljetaan opiskelijoilta. Opettajat antavat tarkemmat ohjeet opiskelijoille tiistain 17.3.2020 aikana.

Tiistain aikana viranomaiset tarkentavat meitä koskevaa ohjeistusta ja tiedotamme niistä välittömästi niitä saadessamme

 

Eero Pentti
toiminnanjohtaja
Rovalan Setlementti ry.

Toimintaohje koronaviruksen varalta

Rovalan Setlementti ry:n opistojen toimintaohje koronaviruksen varalta

1. Jos epäilet koronavirustartuntaa:
-  Ota aina ensin puhelimitse yhteyttä Lapin keskussairaalan päivystykseen tai Rovaniemen kaupungin terveysasemiin. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Lapin keskussairaalan päivystys puh. 016 322 4800

Urheilukadun terveysasema, Urheilukatu 5-7. Puh. 016 322 4600

Pulkamontien terveysasema, Pulkamontie 4. Puh. 016 322 4610

Rinteenkulman terveysasema, Koskikatu 25 (3.krs, eteläpääty). Puh. 016 322 4620

-  Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

-  Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

2. Jos olet saanut koronavirustartunnan:
-  Ilmoita siitä heti Rovala-Opistoon puh. +358 40 487 3010 tekstiviestitse tai puhelimitse. Kerro viestissä nimesi ja opintolinjasi.
-  Noudata Rovala-Opistolta saamaasi ohjeistusta.

Muut varotoimenpiteet Rovalan Setlementti ry:n opistoissa


1. Palatessasi matkalta epidemia-alueelta (https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o#K):
- tee ilmoitus Koronavirusneuvontaan.


2. Pese kädet aina huolellisesti saippualla:
- kun saavut Rovalaan

- ennen ruokailua.
- wc-käynnin yhteydessä.


3. Ruokalinjastossa:
- älä pudota ottimia tarjoilukulhoon.

 Valtakunnallinen puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta

Uudesta koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535.

Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Näissä asioissa palvelee paikallinen terveystoimi. 

JOS OLET FLUNSSAINEN TAI SINULLA FLUNSSAOIREITA, JÄÄ KOTIIN.

Asuminen

Opiston lähellä on vuonna 1991 valmistunut asuntola. Asunnot ovat kahden tai kolmen huoneen soluja. 1 hh soluasuntoja on rajoitettu määrä. Asuntolassa on yhteiset oleskelutilat, pyykkitupa ja sauna.