Viitasaaren lukio - pikkasen parempi

Tervetuloa Viitasaaren lukioon

VIITASAAREN LUKIO ON LAADUKAS YLEISLUKIO. LUKIOSSAMME ON MUTKATON, RENTO JA KANNUSTAVA ILMAPIIRI. TERVETULOA OPISKELEMAAN!

Mikä Viitasaaren lukiosta tekee parhaan ja viihtyisimmän? Sen kuulet videolla, jossa kannonkoskelaiset Aune Leppänen ja Nella Kauppinen kertovat opiskelusta pikkasen paremmassa lukiossa. Yhteishaku 19.2.-12.3.2019, hae nyt!

 Viitasaaren lukio
Koulukuja 2, 44500 Viitasaari
Puh. 044-4596 873 / rehtori Markku Piippo
Puh. 050-3157 290 / opinto-ohjaaja Ulla Huikari

linjalogot.jpg
Pelastus- ja turvallisuuslinjasta löydät lisää tietoa sivulta:
https://peda.net/viitasaari/lukio/pt 
Katso myös video:


Lukiossamme toimii myös musiikkilinja. Tutustu linjan omiin kotisivuihin:
http://www.musiikkilinja.com/

Lukioon hakijoita 50 prosenttia edellisvuotta enemmän - Pelastus- ja turvallisuuslinjalle voi hakea edelleen

 
Viitasaaren lukion suosio hakijoiden keskuudessa kasvoi, sillä pikkasen parempaan lukioon haki kevään 2019 yhteishaussa 33 opiskelijaa. Ensisijaisena hakukohteena Viitasaaren lukion valitsi siis 50 prosenttia suurempi joukko kuin keväällä 2018, jolloin hakijoita oli 22.
Enemmistö hakijoista oli viitasaarelaisia, mutta myös muualla asuvia hakijoita oli aiempaa enemmän.
- Nyt opiskelevat nuoret ovat kertoneet yhdeksäsluokkalaisille kokemuksistaan lukion rennosta ja kannustavasta ilmapiiristä sekä laadukkaasta opetuksesta, rehtori Markku Piippo iloitsee.
Erikoisopinnoista suosituin oli musiikkilinja, jolle haki 10 opiskelijaa.
- Lukion musiikkiopintojen lisäksi opiskelijoille tarjotaan samassa koulukeskuksessa sijaitsevan musiikkiopiston opetus maksuttomana, sivistystoimen toimialajohtaja Laila Nikunlassi kertoo.
Ensimmäistä kertaa Suomessa tarjolla olevalle Pelastus- ja turvallisuuslinjalle oli yksi hakija yhteishaussa. Lukion uudelle erikoislinjalle on opiskelijoille ovet avoinna edelleen. 
- Pelastus- ja turvallisuuslinjalle voi hakea edelleen ottamalla suoraan minuun yhteyttä, Markku Piippo muistuttaa.
Linja yhdistää mutkattomasti lukio-opinnot ja pelastusalan kurssit ja sille voivat hakea jo nyt lukioissa opiskelevat. Pelastusalan kurssit painottuvat käytännön harjoituksiin ja ne järjestetään Keski-Suomen pelastuslaitoksen ja Keski-Suomen pelastusalan liiton kanssa. Kurssit ovat ovat valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukaisia.
Päätös linjan käynnistämisestä tehdään viimeistään kesän täydennyshaun jälkeen.
 
Opiskelijoille runsaasti etuja
Viitasaaren lukiossa on opiskelijoille useita etuja, viimeisimpänä toisen asteen opiskelijoille tarjottavat opiskelija-asunnot. Soluasuntojen vuokra on syksystä alkaen 150 euroa kuukaudessa.
- Lukiolaisille tarjottavat edut ja edullinen asuminen ovat taloudellisesti merkittäviä asioita, jotka on otettu varmasti perheissä huomioon, Piippo pohtii.
Syksyllä 2019 aloittaville lukiolaisille ensimmäisen opiskeluvuoden pakollisten kurssien kirjat ovat ilmaisia. Lukiolaiset saavat käyttöönsä henkilökohtaisen tietokoneen, jonka voi lunastaa opintojen päätteeksi edullisesti. Myös koulukyydit ovat lukiolaisille maksuttomia, sillä lukio maksaa Kelan koulumatkatuen omavastuuosuuden.
Lukion kehittämistä ja markkinointia jatketaan, sillä uudistukset on otettu hyvin vastaan. Panostukset opiskeluun ja materiaaleihin sekä erikoislinjojen kehittämiseen ovat vieneet Viitasaaren lukiota monin tavoin eteenpäin.
- Pelastus- ja turvallisuuslinja on tuonut koko lukiolle näkyvyyttä, mikä varmasti vaikuttaa hakijamäärän kasvuun, Laila Nikunlassi toteaa. 

Lisätiedot
Markku Piippo
Aluelukion rehtori
044 459 6873
markku.piippo@pihtipudas.fi