Tervon Yhtenäiskoulu

Etäopetukseen varautuminen

Tervehdys ,

 

Suomi siirtyy sulkutilaa 8.- 28.3.2021. Tämän hetkisen tiedon ja tautitilanteen valossa muutos ei vaikuta meihin, koska olemme perustasolla.  Jos kuitenkin alueemme siirtyy kiihtymisvaiheeseen, se voi aiheuttaa isoja muutoksia toimintaan, esimerkiksi yläkoulun siirtymisen etäopetukseen. Noudatamme tilanteessa AVI:n määräyksiä ja ohjeistuksia.

Nyt on tärkeintä pysyä perustasolla, huolehtia käsienpesusta, maskikäytänteistä ja turvaväleistä. Yläkoululaiset ovat jaksaneet noudattaa ohjeistusta hyvin ja varsinkin maskien käyttö on ollut tämän vuoden puolella 100%:sta! Suuri kiitos siitä Teille kaikille!

Olen kertonut tänään yläkoululaisille tilanteesta ja että mahdollisiin muutoksiin opetusjärjestelyissä on varauduttava. Toivon, että käytte tilannetta läpi myös kotona ja seuraatte tilanteen kehittymistä tulevan loman aikana.

Varotoimena:

 1. Yläkoulun oppilaat ottavat tänään kaikki opiskeluun tarvittavat materiaalit ja välineet mukaansa.
 2. Tänään on tarkastettu etäopetuksessa käytettävien Qridin ja Google-ympäristön toimivuus.
 3. Jo syksyllä opettajien kanssa on suunniteltu etäopetukseen liittyvät järjestelyt ja niistä tiedotan tarvittaessa tarkemmin, jos etäopetukseen joudutaan.
 4. Yläkoululaisten ruokailu on järjestelty myös etäopetukseen. Attendo toimittaa ruoan kaksi kertaa viikossa koululle. Lähellä asuvat oppilaat noutavat oman ruokansa, koulukuljetuksessa oleville oppilaille ruoka toimitaan taksien kyydissä. Ruokalista ja aikataulut ovat valmiina viikolle 11, tiedotan niistä tarkemmin tarvittaessa.

Hiihtoloman jälkeen oppilaat palaavat lähiopetukseen. Mikäli tilanne muuttuu, olemme valmiita kahden viikon etäopetusjaksoon.

Sunnuntaina 14.3.2021 laitan Wilma viestin kaikille, miten maanantaina 15.3.2021 toimimme.

 

Aurinkoista ja Leppoisaa hiihtolomaa,

 

Kimmo Honkanen

rehtori

Tapahtumakalenteri

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko13

29 March 2021 Thursday
30 March 2021 Thursday
31 March 2021 Thursday
1 April 2021 Thursday
2 April 2021 Thursday
3 April 2021 Thursday
4 April 2021 Thursday

Viikko14

5 April 2021 Thursday
6 April 2021 Thursday
8 April 2021 Thursday
9 April 2021 Thursday
10 April 2021 Thursday
11 April 2021 Thursday

Viikko15

12 April 2021 Thursday
13 April 2021 Thursday
14 April 2021 Thursday
15 April 2021 Thursday
16 April 2021 Thursday
17 April 2021 Thursday
18 April 2021 Thursday

Viikko16

19 April 2021 Thursday
20 April 2021 Thursday
21 April 2021 Thursday
22 April 2021 Thursday
23 April 2021 Thursday
24 April 2021 Thursday
25 April 2021 Thursday

Viikko17

26 April 2021 Thursday
27 April 2021 Thursday
28 April 2021 Thursday
29 April 2021 Thursday
30 April 2021 Thursday
1 May 2021 Thursday
2 May 2021 Thursday
Ilmoittautuminen

Pohjois-Savon koronanyrkin suositukset 25.1.2021

Pohjois-Savon alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa 25.1.2021

Tiedote. Julkaistu: 25.01.2021, 17:04
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri / Kuopion yliopistollinen sairaala

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemiatilanne on pysynyt ennallaan: Kuopiossa ja Siilinjärvellä ollaan edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, muualla sairaanhoitopiirissä ollaan perustasolla.

Pohjois-Savon ilmaantuvuusluku on kasvanut johtuen kouluryvästymästä, jossa on aktiivisesti tutkittu lähes 100 altistunutta, joista osa on oireettomia. Jatkotartuntoja on todettu lähinnä perhepiirissä, jossa altistuminen tartunnan saaneelle on jatkuvaa. Sen sijaan muita jatkotartuntoja on toistaiseksi vähän. Kuopiossa on todettu ainoastaan kymmenisen tapausta, jotka eivät liity kyseiseen ryvästymään.

Voimassa olevat alueelliset suositukset

Alueellinen koordinaatioryhmä pitää eritäin tärkeänä, että kaikkia kiihtymisvaiheen suosituksia ja rajoituksia noudatetaan tarkasti ja laajasti, jotta epidemia ei ajaudu leviämisvaiheeseen, jolloin pitää ottaa käyttöön maksimaaliset rajoitukset.

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi kiihtymisvaiheen alueilla suositellaan etätyötä etenkin niissä perheissä, joiden lapset ovat etäopetuksessa tai karanteenissa koulualtistumisiin liittyen. Lisäksi käytössä on kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus, jota nyt toivotaan kaikkien noudattavan! Kasvomaskin käyttösuositus koskee yli 12-vuotiaita kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Lue lisää THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille

Maskin käytön ohella ratkaisevan tärkeää on ylläpitää turvaväliä (2m) ja välttää joukkojen kokoontumisia, joissa turvavälin pitäminen ei onnistu. AVI on kieltänyt yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja tätä kannattaa noudattaa myös yksityistilaisuuksien ja muunkin toiminnan osalta. Ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien luona tapahtuvia vierailuja tulee harkita tarkkaan.

Karanteeniohjeita on noudatettava ja koronatestiin on mentävä, jos oireita tulee. Koronavirukselle altistuneet määrätään karanteeniin, joka on yksi tärkeimmistä keinoista estää epidemian leviäminen. Nyt on syytä noudattaa annettuja ohjeita. Lisäksi kaikkien, joilla on vähäisiäkään koronainfektion oireita, tulee hakeutua testiin.

Oman kunnan nettisivuilta kannattaa jo etukäteen selvittää miten ja missä testaaminen tapahtuu. Lieväoireisten ei tule hakeutua testiin yöaikaan vaan odottaa seuraavaan aamuun. Viikonlopun yli ei kuitenkaan tule odotella, vaan käydä testissä päiväsaikaan oman kunnan testipisteessä tai KYSin edustan Kontissa, joka palvelee koko sairaanhoitopiiriä viikonloppuisin. Jos oireet pahenevat (esim. hengitys vaikeutuu ja nousee korkea kuume) tulee hakeutua päivystykseen, vaikka ensimmäinen testitulos olisi ollut negatiivinen.

Lisätietoja: johtajaylilääkäri Antti Hedman, puh. 044 717 2110

Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa. KYSissä tehdään kansainvälisesti arvostettua tutkimusta, ja KYS on Suomen suurimpia opetussairaaloita. Toimintaa koordinoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (PSSHP).

www.psshp.fi

Pohjois-Savon koronanyrkin suositukset 18.1.2021

Koronanyrkki: Alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset 18.1.2021

Tiedote. Julkaistu: 18.01.2021, 16:30
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri / Kuopion yliopistollinen sairaala

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemiatilanne on huonontunut siten, että Kuopiossa ja Siilinjärvellä ollaan nyt epidemian kiihtymisvaiheessa. Pyörön yläkoulussa on todettu useita tartuntoja ja paljon altistumisia, joten se siirtyy etäopetukseen 2 viikon ajaksi. Myös useissa muissa kouluissa on todettu yksittäisiä tapauksia, osassa perhealtistuksiin liittyen. Suuri osa positiivisista on jo ollut karanteenissa, joten epidemian toivotaan rajoittuvan nopeasti suosituksia ja rajoituksia noudattamalla.

Voimassa olevat alueelliset suositukset

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Kuopion ja Siilinjärven alueilla suositellaan etätyötä etenkin niissä perheissä, joiden lapset ovat etäopetuksessa tai karanteenissa koulualtistumisiin liittyen. Lisäksi otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus.

Kasvomaskin käyttösuositus on laajentunut yli 12-vuotiaisiin kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Alueellinen työryhmä suosittelee, että maskia käytetään aktiivisesti varsinkin sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa kuten aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Lue lisää THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille -> vieressä tiedostona

Ikääntyneet ja riskiryhmiin kuuluvat

Nyt kun tapauksia on todettu Kuopion ja Siilinjärven alueella useissa kouluissa, on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien suojaamiseen muistaen maskin käyttö, yskimis- ja käsihygienia sekä turvavälit. Ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien luona tapahtuvia vierailuja tulee harkita tarkkaan.

Herkästi testiin

Kaikkien, joilla on vähäisiäkään koronainfektion oireita, tulee hakeutua testiin.

Aluehallintovirasto antaa määräyksensä yleisötilaisuuksien osalta. Alueellinen koronanyrkki suosittelee, että yli 20 hengen tilaisuuksia ei edelleenkään järjestettäisi.

KOULUKULJETUKSET LUKUVUONNA 2020-2021


Ensi lukuvuoden koulukuljetukset alkavat olla perheissä ajankohtainen asia. Tässä ohjeita koulukuljetuksiin liittyen:

Maksuttomaan oppilaskuljetukseen ovat oikeutettuja oppilaat:

 1. Kaikki uudet Tervossa asuvat esikoululaiset. Esikoululaisen huoltajien ei tarvitse erikseen hakea maksuttomaan kuljetukseen pääsyä. Rehtori on yhteydessä koteihin kesäkuun alkupuolella.
 2. 1-2 luokkalaiset, kun koulumatka on yli 3 km. Jos matka on alle kolme kilometriä, tulee huoltajan hakea lapselleen pääsyä maksuttomaan oppilaskuljetukseen. Perusteena myöntämiselle voivat olla oppilaan terveydentila, koulumatkan vaarallisuus tai rasittavuus. Koulumatkan vaarallisuuden arviointiin käytetään koulumatkan vaarallisuuden arviointiohjetta (TVH1988) ja rasittavuuden osalta tarvitaan lääkäri/psykologin lausunto. Hakemus löytyy koulun kotisivulta.
 3. 3-9 luokkalaiset, kun koulumatka on yli 5 km. Jos matka on alle viisi kilometriä, tulee huoltajan hakea lapselleen pääsyä maksuttomaan oppilaskuljetukseen. Perusteena myöntämiselle voivat olla oppilaan terveydentila, koulumatkan vaarallisuus tai rasittavuus. Koulumatkan vaarallisuuden arviointiin käytetään koulumatkan vaarallisuuden arviointiohjetta (TVH1988) ja terveydentilan/rasittavuuden osalta tarvitaan lääkärin/psykologin lausunto. Hakemus löytyy koulun kotisivulta.

Maksuttoman oppilaskuljetuksen hakemus liitteineen tulee toimittaa rehtorille postilla tai sähköpostilla 12.6.2020 klo 16.00 mennessä.

Taksien kuljetusreitit ajetaan pääteitä pitkin, reitiltä poiketaan silloin kun matkaa päätielle on 1-6 luokkalaisille yli kaksi (2) kilometriä ja 7-9 luokkalaisille yli kolme (3) kilometriä (siv.ltk. 2001/ 37§).

Koulupäivät alkavat ensi lukuvuonna joka päivä klo 9.00 ja päättyvät vuosiluokasta ja lukujärjestyksestä riippuen klo 13.00 tai klo 15.00. Ensi lukuvuoden taksien tarkat reitit aikatauluineen selviävät myöhemmin ja niistä tiedotetaan koteihin erikseen.

Kuljetushakemus

Kimmo Honkanen

rehtori

Ohjeet koulukuljetuksiin 13.5.2020 (THL, ELY)

Ohjeet koulukuljetuksiin COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Miten koronavirus tarttuu?

Uusi koronavirus (SARS-CoV-2) tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa korona voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen. Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä. Koronavirukset ovat kuitenkin rakenteeltaan sellaisia, että ne eivät säily tartuttavina pinnoilla pitkään. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä.

Suojautumisen periaatteet:

1. varmistetaan, että oppilaat eivät matkusta sairaana ja että kuljettaja ei tule sairaana tai oireisena töihin. Tämä on tärkein suojautumistoimenpide.

2. pidetään etäisyyttä ja pidättäydytään fyysisestä kontaktista (esim. kättely). Tämä koskee sekä oppilaita että kuljettajaa.

3. korostetaan hyvää yskimis- ja aivastamishygieniaa

4. huolehditaan käsihygieniasta

5. huolehditaan kulkuneuvon siisteydestä ja pintojen puhtaudesta

Oppilaiden ja kuljettajan ohjeistaminen

Oppilaita ja kuljettajia tulee tiedottaa siitä, että sairaana matkustamista tulee välttää.

Pitämällä etäisyyttä henkilöiden välillä voidaan vähentää pisaratartunnan riskiä. Tarkkoja ohjeita siitä, mikä on oikea etäisyys ei voi antaa, koska siihen vaikuttavat mm. auton koko, ilman virtaukset, suodatus ja vaihtuminen. Tärkeää on pitää etäisyyttä niin paljon kuin tilan luonne käytännön toiminnan järkevän toteuttamisen kannalta sallii.

Oppilaan kulkeminen kuljettajan ohitse ei sinänsä aiheuta merkittävää altistumistilannetta kuten eivät myöskään lyhyet kontaktit ulkotilassa esimerkiksi matkatavaroiden käsittelemisen yhteydessä.

Esimerkkejä oppilaiden sijoittelusta:

· taksikuljetuksissa henkilöautolla suositeltavin oppilaan sijoituspaikka on takapenkin oikeassa reunassa. Suositeltavaa on myös, että takapenkillä on korkeintaan kaksi oppilasta eli keskimmäinen penkki pyritään pitämään tyhjänä. hyvä yskimis/aivastamis- ja käsihygienia on ensiarvoisen tärkeää. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Yhteydenotot terveydenhoitoon

· Jos oppilaalla epäillään COVID-19-tartuntaa, tulee häntä ja vanhempia neuvoa ottamaan puhelimitse yhteyttä terveydenhuollon päivystykseen.

· Jos kuljettaja epäilee saaneensa COVID-19-tartunnan, tulee hänen ottaa puhelimitse yhteyttä työterveyshuoltoon tai terveydenhuollon päivystykseen.

Kirjastovälitunnit (toistaiseksi tauolla)

Kirjastovälitunnit:

* 3-4 luokka perjantaisin klo 9.45-10.00

* 5-6 luokka torstaisin klo 11.45-12.15

* 7. luokka tiistaisin klo 9.45-10.00

* 8. luokka perjantaisin klo 10.45-11.00

* 9. luokka keskiviikkoisin klo 9.45-10.00

Koulukuljetukseen liittyviä ohjeita

KOULUKULJETUKSET LUKUVUONNA 2020 - 2021

Koulukuljetukset toteutetaan kuluvana lukuvuonna aikataulujen mukaisesti. Kaikki kuljetukset tapahtuvat pääsääntöisesti siten, että oppilaat ovat koululla joka päivä klo 9.00 mennessä ja lähtevät kotiin klo 13.00 tai klo 15.00.

Maksuttomaan oppilaskuljetukseen ovat oikeutettuja oppilaat:

– Esikoululaiset

– 1-2 luokkalaiset kun koulumatkaa on yli 3 km

– 3-9 luokkalaiset kun koulumatkaa on yli 5 km

Taksien kuljetusreitit ajetaan pääteitä pitkin, reitiltä poiketaan silloin kun matkaa päätielle on 1-6 luokkalaisille yli kaksi (2) kilometriä ja 7-9 luokkalaisille yli kolme (3) kilometriä (siv.ltk. 2001/ 37§)

Koulumatkan vaarallisuuden arviointiin käytetään koulumatkan vaarallisuuden arviointiohjetta(TVH1988) ja rasittavuuden osalta tarvitaan lääkäri/psykologin lausunto.

Koulukuljetuksissa toimitaan seuraavien ohjeiden mukaan:

 • Vain kyydityksestä olevat pääsevät kyytiin, muita oppilaita ei voida kuljettaa.
 • Tiukkojen aikataulujen takia kuljetus ei odottaa, joten tien varressa kannattaa olla ajoissa!
 • Huoltajan tulee ilmoittaa oppilaan poissaolosta suoraan kuljettajalle tekstiviestillä.
 • Jos kyydin tarve lakkaa niin ilmoitus koulusihteerille
 • Taksiin mentäessä paikat täytetään takaosasta aloittaen etuosaan päin
 • Turvavyön käyttö on koulukuljetuksessa pakollista kaikille oppilaille. (Tieliikennelaki 88§)
 • Matkapuhelimet eivät saa aiheuttaa häiriötä kuljettajalle. Oppilaiden toivotaan välttävän puhelimen käyttöä ajon aikana.
 • Koulunkäynninohjaaja valvoo kouluun tulot ja kyytiin lähdöt.
 • Kyydistä pois jäävien oppilaiden tulee odottaa, että taksi tai linja-auto lähtee pysäkiltä. Vasta tämän jälkeen oppilas voi ylittää tien.
 • Pimeän aikana koulukyytiin nousevien oppilaiden on syytä käyttää heijastinta tai turvaliiviä.

Lisätietoa koulukuljetuksista voi lukea liikenneturvan julkaisemasta koulukuljetusoppaasta

https://www.yumpu.com/fi/document/read/30740011/koulukuljetusopas-opetushallitus

Ongelmatilanteissa huoltajia pyydetään ottamaan yhteyttä suoraan kuljettajaan, liikennöitsijään tai toimistosihteeriin.

Turvallista kouluvuotta 2020 -2021!

Kimmo Honkanen

rehtori

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä