Information in other languages

Siilinjärvi gymnasium

ruotsi.jpg

Siilinjärvi gymnasium grundades år 1975, men verksamheten har sina rötter i byn Salmi i Karelen. I år firar vi gymnasiets hundraårsjubileum.

För närvarande har vi knappt 300 studeranden (varav en tiondel studerar flera examina samtidigt) och ett tjugotal lärare. Vi har ett mångsidigt kursutbud och förutom de obligatoriska kurserna erbjuder vi flera valfria kurser. Våra gymnasister kan också välja ryska, franska, tyska och latin som nybörjarspråk. Vår kursbricka möjliggör även deltagandet i Sportakademin vid sidan av studierna.

Vi är kända för vår hemtrevliga stämning och vänlighet. Här får var och en vara sig själv och studera i en takt som känns bra. Grupphandledaren och studiehandledaren är förstås de närmaste stöden under studietiden, men även skolkuratorn, psykologen, sjuksköterskan samt hela personalen hjälper gärna till.

Vårt gymnasium är starkt framåtriktat och teknisk kunskap samt internationella kontakter är närvarande under studietiden. Alla klassrum är utrustade med ny teknik, vars användning vi aktivt utvidgar. Förutom de normala lektionerna anordnar vi under läsåret studiebesök, gästföreläsningar och andra evenemang. Vi deltar även i olika projekt både i hemlandet och utomlands. Varje år tar vi emot utbyteselever och våra egna gymnasister reser utomlands för att studera.

More information