Käsityön oppimisympäristöihin ja työtapoihin liittyvät paikalliset erityispiirteet

Opetuksessa käytetään tekstiilityön ja teknisen työn työtapoja ja opetuksessa painotetaan oppilaiden erilaisia kiinnostuksen kohteita.
Tekstiilityön ja teknisen työn opettajat suunnittelevat ja toteuttavat yhteiset tunnit, joiden puitteissa oppilaiden kiinnostuksen kohteet otetaan huomioon.
Oppilaiden yhteistyötaitoja kehitetään toteuttamalla yhteishankkeita oppilasryhmissä eri oppiaineitten ja paikkakunnan työ-, tuotanto- ja kulttuurielämän edustajien kanssa.
Opetus käsittää kaikille oppilaille yhteisesti sekä teknisen työn että tekstiilityön työtapoja, minkä lisäksi oppilaalle voidaan antaa mahdollisuus painottua käsityöopinnoissaan kiinnostuksensa ja taipumustensa mukaan joko tekniseen työhön tai tekstiilityöhön kuitenkaan unohtamatta kokonaista käsityöprosessia.
Oppilaan rooli on aiempaa aktiivisempi käsityön sunnittelussa, valmistuksessa ja arvioinnissa. Oppilaalle tarjotaan mahdollisuutta tutkia, keksiä ja kokeilla.
Oppimistehtävän pohjana ovat ilmaisuun, muotoiluun ja teknologiaan liittyvät tehtävänannot, joita ratkotaan käsityön keinoin.

Jokainen oppimistehtävä noudattaa kokonaista käsityöprosessia. Prosessin vaiheet ovat ideointi-kokeilu-suunnittelu-tekeminen-dokumentointi-arviointi.

Vuosiluokittain luetellut tekniikat luovat pohjaa kokonaisen käsityöprosessin hallinnalle ja mahdollistavat sen toteutumisen, mutta eivät ole tuotoksen suunnittelun lähtökohtia.

Vuosiluokittain työskennellään yksin, pareittain tai ryhmissä.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin