Tutustu opettajiimme!

Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettula, artesaani ja yrittäjä

Kuvataiteilija ja opettaja, käsityöläinen, taivaanrannanmaalari ja harrastaja, askarteluohjaaja, korutarvikekauppias, nukentekijä, tekstiilisuunnittelija... Maalaan öljyväreillä, akryyleillä, akvarellejakin toisinaan, maisemia ja muotokuvia eläimistä ja ihmisistä, ajoneuvoistakin. Muovailen savesta minikeramiikkaa ja isompia teoksia, intohimonani on kuitenkin enkaustiikka eli vahamaalaustaide, sitä opetan kansalaisopiston kuvataideryhmilleni ja erilaisissa taidepajoissa ja kursseilla. Teen kortteja ja muuta askartelua, olen nukkekotiharrastaja ja koulutukseltani mm. tekstiiliartesaani ( kutoja) .. 

Olen syntynyt v. 1970 Helsingissä ja käynyt Suomalais-venäläisen peruskoulun jälkeen Helsingin Kuvataidelukion, yo 1989. Opiskelin Kuusamon Kansanopistossa Taidegrafiikan linjalla v. 1989-90 ja samassa opinahjossa Tekstiilitaiteen linjalla v.1990-91.

Oulun käsi-ja taideteollisen oppilaitoksen kudonta-linja v. 1990-91, josta jatkoin Hämeenlinnaan Wetterhoffin käsi-ja taideteollisessa oppilaitokseen, tekstiiliartesaani v. 1994.

Hämeenlinnassa vaikutin vuoteen 1997 asti pitäen käsityö- ja taidekursseja sekä työpajoja, osallistuen Hämeen taidekäsityöläisten näyttelyihin sekä tehden kuvataidetta ja tekstiilejä työhuoneellani sekä taidegalleria Anarctuksessa. Osuuskunta Kasvun Avaimen tiloissa minulla oli näyttely 1996.

Muutin Espooseen 1996, pidin siellä näyttelyn Espoon vanhalla asemalla 1997. Malmin toimintakeskuksessa Vanhassa Elannon talossa pidin näyttelyn 2002. Vuodesta 1999 vuoteen 2008 opetin Espoon keskuksessa lasten kuvataideryhmiä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Keski-Espoon yhdistyksen järjestämissä kuvataide- ja kädentaitokerhoissa.

2008 muutin Espoosta Pertteliin Salonseudulle ja liityin Perttelin Taideseuraan. Olen osallistunut Taideseuran näyttelyihin 1-2 krt vuodessa sekä pitänyt omia näyttelyitä mm. Halikon, Inkereen, Kuusjoen tai Kiskon kirjastoissa 1-2 krt vuodessa.

Salon Kansalaisopiston lasten kuvataideryhmien opettajana olen toiminut vuodesta 2010 ja oman Vinkeli-shop koruaskarteluverkkokaupan perustin v. 2009 (vinkeli.com verkkokauppa toistaiseksi pois toiminnasta v.2020 lähtien ). Olen pitänyt koru-ja keramiikkapajoja sekä enkaustiikka-, maalaus- , nukenteko-, kynttilänteko- ym.kursseja eri tapahtumissa, toreilla ja omissa tiloissamme useita kertoja vuodessa.

Kuulun Perttelin Taideseuran lisäksi Salonseudun Kädentaitajiin ja Salon Nukkekotiharrastajiin sekä olen myös Salonseudun taideharrastajat ry.n ja Suomen taiteilijat ry.n jäsen sekä Suomen Taiteilijat ry.n Enkaustic vahataide alajaoston perustajajäsen.'

kotisivut https://hanna-kaisa-sulavuori-kettula-portfolio.webnode.fi

instagram https://www.instagram.com/vinkeli.hannakaisa/?hl=fi

facebook profiili https://www.facebook.com/hannakaisa.sulavuorikettula

blogi http://vinkeli.blogspot.com

Liitteet:

Hanna-Kaisa

Gloria Badarau-Heikkilä, rakennusarkkitehti, kuvataiteilija

Olen syntynyt Bukarestissa, Romaniassa ja asunut Muurlassa vuodesta 1993 lähtien.
Olen toiminut kuvataiteen tuntiopettajana Salon kansalaisopistossa vuodesta 2003 alkaen.
Minulla on kokemusta erilaisista elämäntilanteista ja ne ovat vaikuttaneet filosofiseen ajatteluuni. Suuri merkitys vaikeista tilanteista selviytymiselle oli oma liikunnan ja taiteen vuoropuhelu. Niitä harrastuksia vuorottelemalla olen pärjännyt elämässä hyvin. Lapsuudesta lähtien olen ollut kiinnostunut taiteesta ja Suomessa olen löytänyt uusia mahdollisuuksia syventää tätä puolta. Intohimo tehdä taidetta kasvoi ja luonto inspiroi.

Oman taiteeni kautta haluan antaa ja avata ihmisille havaintojani erilaisista teemoista ja taiteen positiivisista puolista; kauneudesta, tasapainosta, harmoniasta, valoisuudesta. Minun maalaamiseni perusta on piirtäminen. Piirtämisen taito on tärkeä pohja kaikille maalaustekniikoille kuten öljyväri-, akvarelli-, akryyli- maalaukselle jne. Myös materiaalien ja välineiden hyvä laatu on tärkeää.
Opettajana yritän auttaa antamalla opiskelijoille kaiken tiedon omista taidekokemuksistani niin, että aloittaminen olisi helpompaa ja heille kasvaisi intohimo työhön ja he voisivat nauttia oman työnsä tuloksista. Yritän myös opetustyössäni sopeutua kaikille tasoille ja erilaisiin tilanteisiin. Minulle on tärkeää toimia yhteistyössä muiden ihmisen kanssa. Haluan ymmmärtää heidän näkökulmiaan ja auttaa. Ehkä minun suomenkieleni on välillä “hassua” mutta opin sitä vastavuoroisesti oppilailtani.

Liitteet:

Gloria

Johanna Sarparanta, keramiikkataiteilija, kuraattori ja taidekonservaattorin assistentti

Olen valmistunut keramiikka-alan artenomiksi Kuopiosta ja työskennellyt keramiikka-alan
yrittäjänä vuodesta 1995. Työskentelen ja asun Wiurilan kartanolla, siellä oman pikku
työhuoneeni lisäksi minua työllistää Wiurilan kesä, jonka puitteissa olemme tuottaneet ja
kuratoineet nykytaiteen näyttelyitä kesäaikaan kartanon galleriatiloihin vuodesta 2014.
Omassa työhuoneessani keskityn nykyisin tilaustöihin ja taidekeramiikkaan, teosteni
aiheet löytyvät usein ihmishahmoisten allegorioiden, pyhimysten ja myyttisten hahmojen
maailmoista. Taidekonservaattorin assistentin työ kuljettaa minua ympäri Suomea mitä
mielenkiintoisemmissa kulttuurikohteissa, kirkoissa ja museoissa.
Opetustyössäni Salon kansalaisopistolla olen oppilaitteni kanssakulkija, pyrin luomaan
kursseilleni innostavan, hyväntuulisen ja suvaitsevan ilmapiiriin. Tavoitteenani on saada
kurssilaiset inspiroitumaan ja nauttimaan keramiikan monipuolisista mahdollisuuksista ja
kokemaan yhdessä oppimisen ja onnistumisen iloa.

Liitteet:

Johanna

Hanna Lamnaouer, kuvataiteilija ja kuvataideopettaja

Tieni taiteilijana alkoi valmistuttuani Kankaanpään taidekoulusta kuvataiteilijaksi vuonna 2002.  Sen jälkeen opiskelin Turun yliopistossa taidehistoria sivuaineenani kasvatustieteen maisteriksi. Kuvataiteen opettajaksi (TaM) valmistuin Aalto-yliopiston muuntokoulutuksesta.  

Minulle on luontevaa kehitellä ideoita sekä ylläpitää ammatillista identiteettiäni opettamalla taidetta, tekemällä taidearvioita ja pitämällä näyttelyitä. Koen opettamisen osana luomisprosessia. Luova prosessi on tapa ajatella, rakastaa ja jakaa innostusta. Inspiroidun oppilaista ja opettamisesta. Parasta on, kun näkee asioiden avautuvan uudesta näkökulmasta ja kun näkee jonkun uppoutuvan koko olemuksestaan tekeillä olevaan.

Maalaan pääasiassa öljyväreillä ja akvarelleilla. Tavoittelen taiteeni kautta todellisuuden mystistä puolta. Liike-epätarkkuus, pehmeä sulautuminen ja utuiset vaikutelmat tekevät todellisuudesta jatkuvasti muuttuvan ja liikkuvan.

Olen osallistunut Salon Taiteilijaseuran yhteisötaiteelliseen kummitaiteilijatoimintaan ja kirjoittanut taidearviota mm. Turun Sanomiin. Salon kansalaisopistossa olen opettanut taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille sekä erilaisia aikuisten erikoiskursseja vuodesta 2013 alkaen.

Olen Taidemaalariliiton ja Turun Taiteilijaseuran jäsen.

 

https://www.hannalamnaouer.fi/

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/hanna-maria-lamnaouer

https://www.taiko.art/hannalamnaouer

http://www.turuntaidelainaamo.fi/

Liitteet:

Hanna

Johannes Hänninen, kuvanveistäjä

Omat opiskeluni kuvataiteen parissa alkoivat 1970- luvulla Limingan taidekoulussa ja jatkuivat silloisessa Turun Piirustuskoulussa neljä vuotta pääaineena kuvanveisto. Toinen jakso opiskeluissani ajoittuu 1990- luvulle ja 2000- luvun alkuun Taideteollisessa korkeakoulussa. Taiteilijan pedagogisten opintojen jälkeen valmistuin 2002 Taiteen maisteriksi.

Kuvataiteen erilaisiin näyttelyihin olen osallistunut 1970- luvulta lähtien pääasiassa kuvanveistäjänä. Töitäni on sekä yksityisissä että julkisissa kokoelmissa .

Monipuolisen, eri oppilaitoksissa tapahtuneen, kuvataiteen opetustyön olen aloittanut 1970 -luvun lopussa lasten taidekasvatuksen parista.

Seuraavalta vuosikymmeneltä alkoi myös aktiivinen toimiminen eri kultturi ja taidejärjestöissä esim. Salon taiteijaseuran puheenjohtajana.

Oppiminen kuvataiteessa on parhaimmillaan kuin kävelyä japanilaisessa puutarhassa, jossa tilat ja paikat vaihtuvat ja herättävät uudenlaisia näkemyksiä, kokemuksia ja kysymyksiä. Mitä pitemmälle vaellat sitä useampia vaihtoehtoisia siltoja ja polkuja kohtaat. Yhteisen matkan aikana voit ymmärtää ja oppia myös toisten näkemyksistä ja löytää kuvataiteen kielen moninaisuuden. Kuvataide on yksi tapa ymmärtää ja hahmotta omaa aikaamme ja jättää ehkä oma pieni jälkensä sen kulkuun.

Liitteet:

Johannes

Andréa Vannucchi, valokuvaaja

Andréa Vannucchi

Toimin pääasiassa valokuvan parissa (kuva ja video), mutta olen laajentanut työskentelyäni valokuvan ja grafiikkan soveltaviin menetelmiin. Digitaalisuuden rinnalla työskennellessäni nautin käsillä tekemisestä, materiaalin metamorfoosista.

Yritän järjestää oppilaille mielenkiintoisia kuvausharjoituksia. Kursseillani keskustellaan kuvausharjoitusten otoksista valokuvakerhon tapaan rennossa ilmapiirissä niin, että kaikki oppivat kaikilta. Pyrin jokaisella kurssilla esittelemään muutaman valokuvaajan, joilla on merkittävä ura ja erilaiset tyylit keskenään, korostaen valokuvataidetta laajana mahdollisuuksien kenttänä.

Liitteet:

Andréa (kuva Esko Salmi)

Tea Tikka, taidegraafikko

Tea Tikka

Teen kuvia omasta elämästäni. Sen pienistä arkisista asioista, jotka ilahduttavat minua. Haluan jakaa ne katsojan kanssa. Toivon, että teokseni auttavat katsojaa eläytymään hetkeen, pysähtymään ja huomaamaan lähellä olevat pienet, arkiset ja arvokkaat asiat.

Asun maaseudulla peltojen ja metsien ympäröimänä. Kuljen paljon luonnossa. Nautin suunnattomasti väreistä ympärilläni. Myös teoksissani värit ovat minulle erityisen tärkeitä.

Pidän ihmisistä ja haluan hyödyntää ammattitaitoani siellä missä koen sille olevan eniten tarvetta. Tästä syystä toimin osan vuodesta yhteisötaiteilijana. Luon teoksia, jotka parantavat laitoksissa asuvien vanhusten arkipäivän elämää. Koululaisten kanssa muutamme yhdessä omaa ympäristöämme mielenkiintoisemmaksi paikaksi taiteen keinoin. Salon kansalaisopistossa opetan taidegrafiikan eri menetelmiä.

Olen toiminut päätoimisena kuvataiteilijana 28 vuotta. Teen kuvia grafiikan menetelmillä. Luon myös suurempia teoksia, jotka toteutan yhdistelemällä erilaisia materiaaleja, kuten puuta ja tekstiiliä. Olen Taidemaalariliitto ry:n, Turun Taidegraafikot ry:n, Salon Taiteilijaseura ry: n ja Aurinkoinen tulevaisuus ry: n jäsen.

Liitteet:

Tea (kuva Arno Miettinen)

Lotta Leka, kuvataiteilija ja taidegraafikko

Olen turkulainen kuvataiteilija (Amk) ja taidegraafikko. Opiskelen Kankaanpäässä Kuvataiteilija YAmk tutkintoa, josta valmistun syksyllä 2020. Teen pääasiassa metalligrafiikkaa, mm. polymeerigravyyria, syanotypiaa ja akvarellimonotypiaa. Yhdistän teoksissani vaikkapa valokuvaa, piirrosta ja ommelta, ja teen kolmiulotteisia grafiikan teoksia ommellen vedoksia erilaisiksi esineiksi.

Olen kiinnostunut sinäkuvallisesta menetelmästä taiteen tekemisessä. Pääpaino projekteissa on silloin toisen ihmisen kuuntelemisessa, kokemusmaailman ymmärtämisessä ja palautteen antamisessa pitkässä työskentelyprosessissa. Teoksista tulee sinäkuvia, yrityksiä ymmärtää ja näkökulmia aiheeseen, jonka parissa kulloinkin työskennellään. Sinäkuvalliset teokseni voivat olla muotokuvia tai symbolisia, kuten luontoa kuvaavia teoksia. Mm. sinäkuvallisuuden, yhteisöllisten taideprojektien ja opetustehtävien kautta koen työssäni itselleni merkityksellistä vuorovaikutusta.

Opetustehtäviä minulla on ollut mm. erilaisissa tapahtumissa, työhuoneellani ja polkupyörän peräkärryssä kulkevalla Pop up -grafiikan pajallani. Seikkailupuiston kesäateljeessa olen opettanut lapsille erilaisia kädentaitoja. Salon kansalaisopiston KOKEMUS-hankkeessa opetimme maahanmuuttajille suomea kuvataiteen keinoin.

Taiteilijan työ on minulle mielekästä sen monipuolisuuden ja haasteellisuuden vuoksi. Etsin, tutkin ja ajattelen, opin jatkuvasti uutta ja koen kehittyväni. Taidegrafiikka inspiroi minua tekniikoiden moninaisuuden ja sen sattumanvaraisuuden vuoksi. Taide tuo merkitystä elämään jatkuvan uuden löytämisen, kohtaamisten, elämysten ja ajattelun ruokkimisen kautta.

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa, järjestänyt ryhmänäyttelyitä, ollut mukana yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla ja koordinoinut yhteisöllisiä taideprojekteja Turussa, Salossa ja Kemiönsaarella. Olen Suomen Taidegraafikoiden, Turun Taiteilijaseuran, Salon Taiteilijaseuran, Turun Taidegraafikoiden ja PAND – Taiteilijat rauhan puolesta ry:n jäsen.

 

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/lotta-leka

https://www.taiko.art/lottaleka

http://www.turuntaidelainaamo.fi

https://www.facebook.com/LekaYliAntola/

Liitteet:

Lotta

Jaana Saario, kuvataiteen suunnittelijaopettaja

Opetan ja suunnittelen
Toimin suunnittelijaopettajana, eli opetuksen lisäksi vastaan koko opiston alueella annettavan kuvataideopetuksen tarjonnan suunnittelusta. Vastaan myös taiteen perusopetuksen koordinoinnista sekä Kuvataidekoulun toiminnasta. Kuvataiteen kurssiohjelmaa aletaan valmistella joka vuosi helmi-maaliskuussa, jolloin minulle kannattaa vinkata toiveita seuraavan lukuvuoden tarjontaa ajatellen. Kevätkauden ohjelma viimeistellään vuosittain marraskuussa. Toteutan myös hankkeita ja suunnittelen myyntikoulutuksena toteutettavia taidekoulutuksia eri kohderyhmille.

Parasta työssäni ovat opiskelijat; se, että saan seurata ja olla mukana jokaisen kuvallisilla poluilla, taidollisessa kehittymisessä, visuaalisissa oivalluksissa ja taiteellisessa ajattelussa. Kansalaisopiston miellän joustavaksi, notkeaksi ja nopeasti asiakkaiden tarpeisiin reagoivaksi yhteisöksi, jossa voin taitavien tuntiopettajien kanssa yhteistyössä rakentaa ajankohtaista ja innostavaa taidetoimintaa. Vuosien aikana olen opettanut kaikenikäisiä, 3 -vuotiaasta yli 90 -vuotiaisiin taiteen harrastajiin. Erityiset kohderyhmät kuntoutujista kehitysvammaisiin ja maahanmuuttajista pitkäaikaistyöttömiin ovat tulleet tutuiksi opetuksessa. Parhaillaan opetan piirustuksen ja maalauksen menetelmiin keskittyviä ryhmiä, taidehistoriaa sekä taiteen perusopetusta aikuisille. Aiemmin olen opettanut myös keramiikkaa, kuvanveistoa ja valokuvausta sekä estetiikkaa ja taiteen teoriaa.

Työurani alkoi Halikon kansalaisopistossa syksyllä 1998 ja jatkui siitä kuntaliitoksen myötä Salossa. Toimin vuoden vs. rehtorina siinä välissä ja tein väitöskirjaani välillä tutkimusvapaalla. Väittelin vuonna 2010, koulutukseltani olen taiteen tohtori. Väitöskirjani Teoksen synty -kuvataiteellista prosessia sanallistamassa on ilmaiseksi ladattavissa netissä, mm. täältä: https://aaltodoc.aalto.fi/bitstream/handle/123456789/11822/isbn9789526000275.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Maalaan ja kuratoin
Kuvataiteilijana minua kiinnostavat ajalliset, maantieteelliset ja kulttuuriset kerrostumat ja niiden merkit arjessa. Kuluneet pinnat; maalatut, raavitut, liimatut, revityt, merkityt, poltetut, likaantuneet, hinkatut, monin tavoin tallentuneet jäljet kiehtovat mieltäni.
Maalaan ja piirrän sekateknisesti öljyllä, akryylillä, hiilellä, lyijykynällä. Rakennan teoksissani mielikuvia, värejä, hahmoja ja tekstejä kerroksellisesti. Toisiaan käytän maalausten pohjissa vanhaa ja kerättyä materiaalia. Kulttuurin, jokapäiväisen käytön, tahraantumisen ja haurastumisen ajatukset astuvat käytetyn materiaalin mukana teoksiin.
Teosteni sisällöt muodostuvat yksityisistä havainnoista, ihmettelyistä… niistä asioista, jotka eivät päästä irti. Ajattelen maalauksiani arjen jatkumona, johon kokemukset, havainnot ja sattumat painautuvat ja tallentuvat. Aika ja paikka hämärtyvät ja sekoittuvat mielikuvissa, syntyy uusia kuvia. 

Viime vuosina olemme pienen taiteilijaryhmän voimin kehittäneet taidekeskuksen toimintaa Wiurilan kartanon tiloihin. Wiurilan kesästä on tullut merkittävä taidetoimija ja sen nykytaiteen näyttelyt keräävät valtavasti yleisöä. Tänä vuonna olen muiden kiireiden vuoksi jäänyt työryhmästä pois, mutta kutsuttuna kuraattorina toimin edelleen valitsemassa ja rakentamassa tätä laajaa näyttelykokonaisuutta. 

Kuulun Turun taiteilijaseuraan ja Taidemaalariliittoon.

https://jaanasaario.kuvat.fi/kuvat/

https://www.facebook.com/Visual-Artist-Jaana-Saario

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/Jaana-Saario

http://www.turuntaidelainaamo.fi

Tervetuloa kursseille uudet ja vanhat tuttavuudet!

Liitteet:

Jaana

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä