Tutkintotilaisuudet Skype for Business videopuhelun kautta

Skype for Businessin käyttö tutkintotilaisuuksissa

Yleisinfo

Esivalmistelut ja testaus

• Laitteet: tietokone, web-kamera ja mikrofoni (kuulokemikrofonit, jos taustahälyä)
  • Verkkoyhteydet (lähetys ja vastaanottonopeus 2-4 Mbs/s (väh. 3G, mielellään 4G). Yhteysnopeudet voit testata esim. osoitteessa http://www.speedtest.net/
  • Videopuhelutestaus opiskelijoiden kanssa suoritetaan eri aikaan kuin varsinainen tutkintotilaisuus, esim. viikkoa ennen, jotta jää aikaa korjata mahdolliset puutteet laitteissa ja yhteyksissä ja jotta varsinaisessa tutkintotilaisuudessa ei mene ylimääräistä aikaa laitteiden säätämiseen.
  • Harjoittele Skype for Business kokousten ajoittamista ja kokouskutsujen lähettämistä testiryhmän kanssa (esim. muut opettajat)
  • Harjoittele etukäteen Skype for Business toimintoja pitämällä muutama harjoittelukokous muiden opettajien kanssa
  • Opiskelijat voivat asentaa omiin tietokoneihinsa Office sovellukset, joiden mukana tulee Skype for Business. Office tuotteiden asennus tapahtuu Office 365 -palvelusta. Ohjeet asennukseen: https://peda.net/id/bd75e30c4
  • Työpaikkojen tietokoneissa Skype for Business -kokoukseen liittyminen tapahtuu todennäköisesti Internetselaimen kautta, jos yrityksellä ei ole käytössään Office 365 pilvipalveluja ja Office 2016 tuotteita. Internetselaimeen täytyy asentaa Skypen verkkokokouslisäosa - asennus ei vaadi järjestelmänvalvojan oikeuksia: https://peda.net/id/a6ed63e0b
  • Tutustu etukäteen neuvotteluhuoneissa oleviin laitteistoihin ja testaa Skype for Business yhteydet niillä.
  • Jos tutkintotilaisuudessa käytettävässä huonetilassa ei ole webkameraa ja mikrofonia, ota yhteyttä IT-tukeen useita päiviä ennen tilaisuuksia, jotta laitteet ehditään asentaa.

Tutkintotilaisuuudet

• Lähetä tutkintotilaisuuksien Skype -kokouskutsu hyvissä ajoin, 2 - 7 päivää ennen tutkintotilaisuuspäivää. Ohje Skype for Business -kokouksen luomiseen
  • Varaa neuvotteluhuone tai vastaava hiljainen tila tutkintotilaisuuksia varten
  • Varaa aikaa 5-10 min per kokous äänien ja kameroiden asetusten säätämiseen