Peda.net koulutus oppilaille: projektin tekeminen

Hei!

Tällä sivulla opit Peda.netin käyttötapoja yhteistä projektia varten.
Ensin sinun tulee tutustua moduulien luomiseen.

Moduuli tarkoittaa peda.net sivun rakennuspalikkaa. Sivut rakentuvat erilaisista moduuleista, palikoista.

Kaikki toiminta alkaa siitä että kirjautumisesi jälkeen klikkaat omalla sivullasi ollessasi oikeassa ylänurkassa olevaa painiketta +Luo sivu ja annat sivullesi nimen. Opettajasi voi antaa sinulle tehäväksi luoda esim. kuvataide-, käsityö- ja äidinkieli -sivut joille teet omia projekteja. Nyt sivu on vielä klikattuna auki ihan tyhä, mutta löydätkö oikeasta yläkulmasta painikkeen +Luo uusi? Painapa sitä!

Tuolloin sinulle aukeaa paljon vaihtoehtoja, joista valita erilaisia toimivia osia sivulle. Pitkälle pääset projekteissa pelkästään luomalla tekstejä sekä lisäämällä kuvia. Aloitamme niistä.

Luo siis tekstimoduuli ja sen jälkeen kirjoita projektisi nimi sekä haluamasi teksti sisältökenttään. Mikäli opettajasi haluaa arvioida työn, muista rasti alas "merkitse arvioitavaksi kohtaan"

Muista lopuksi painaa Tallenna -painiketta.

Kaikkea ei tarvitse kirjoittaa kerralla. Pääset aina palaamaan tekstiisi kirjautuneena sisään painamalla `muokkaa`-kohtaa. Mikäli muokkaa -toiminto ei näy, tarkista onko toiminnot piilotettu. Tuolloin nimesi vieressä oikeassa yläkulmassa lukee "Näytä toiminnot". Paina siitä niin saat toiminnot näkyväksi.

Teksti

Tekstimoduuliin voi kirjoittaa mitä vaan.
Tämä on hyvä työkalu mm. kun kertoo tietoa luokasta tai oppiaineesta.

Tähän voi myös upottaa videon youtubesta: Pieni liikuntatuokio, olkaa hyvä!



Näyttää hienolta, mutta on oikeasti helppoa: tekstikenttää muokatessa valitaan vain ohjauspaneelista kohta lisää ja sieltä upotettu koodi, johon videon osoite kirjoitetaan.


Mikäli sallii kommentit, voi peda.net -käyttäjät kommentoida tekstiä myöhemmin.