Hellsten, Lauri

1. helmikuuta 2015 klo 19.03

3. jakson kurssipalaute
Kuluvassa jaksossa minulla oli opetettavana MAB8-, FY10-, FY1- ja AT05-kurssit. Suurin opetuskokeilu minulla oli FY1-kurssissa, jossa opiskelijat etenivät ennalta jaetun suorituskartan mukaan. Pelkäsin kurssin aluksi miten uudet opiskelijat ottavat yksilöllisen oppimisen opetusmallin vastaan, mutta monet opiskelijat huomasivat että omaan tahtiin eteneminen, ryhmissä työskentely ja vertaisilta oppiminen ovat luonnollinen tapa oppia. Asiaa tietenkin helpotti sekin, että osa FY1-kurssin sisällöistä on yläkoulun kertausta.

FY1kurssilauta.png​​FY1-kurssi, joka on ainoa pakollinen fysiikan kurssi, korosti yhteisöllistä työskentelyä, joten opiskelijat suorittivat kurssin aikana useita erilaisia ryhmätöitä. Ryhmätyöt palautettiin Fronter -oppimisympäristöön, jotka opettajana arvostelin asteikolla 0, +, ½, 1-, 1 pistettä.

Jokaisen osa-alueen jälkeen opiskelijat suorittivat itsearvioitavan testin, jotka tuotin polku.opetus.tv -sivustolle. Opiskelijat tekivät testit vihkoon ja tarkistivat olivatko omaksuneet aihealueen keskeiset käsitteet ja lainalaisuudet. Testien tarkoituksena vahvistaa opiskelijoiden kykyä arvioida omaa osaamistaan, parantaa heidän analysointikykyään sekä ohjata opiskelijoita ottamaan vastuuta omasta oppimisestaan.

Kurssin lopuksi opiskelijat suorittivat sähköisen kurssikokeen, joka myös oli toteutettu Fronter -oppimisympäristöön. Kurssin aikana minulla oli opettajana runsaasti aikaa ohjata jokaista opiskelijaryhmää heidän tehtävissään, joten olin suhteellisen tyytyväinen kurssin toteutukseen.

Opiskelijoiden tueksi tuotin kymmenisen videota Opetus.tv -sivustolle FY1-kurssin keskeisistä aiheista ja parisenkymmentä Slides.com -muistiinpanoa.

Ohjaus.PNG


kurssipalaute1.PNG

Risuja
"Tykkään enemmän perinteisestä paperi/vihko työskentelystä"
"kurssin aiheet ja kaavat olisi helpompaa oppia jos ne kirjoitettaisiin ylös yhdessä"

Ruusuja
"Kalvoissa asiat hyvin tiivistetty ja hyvä että ne ovat netissä niin voi kotonakin käydä läpi tiivistettynä. Videot olivat hyviä kun pystyi sitä kautta ymmärtämään asioita."
"nettimateriaali oli tosi hyvää ja testit. ope pääsi jeesimään aina kun ei ymmärtänyt jotain"

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti