työpöytä

Jean Sibulis

Jean Sibelius

Jean Sibelius syntyi 8. joulukuuta 1865 Hämeenlinnassa - 20. syyskuuta 1957 Ainolan, Järvenpäässä. Jean Sibelius oli kansallisromantikko. Sibelius on Suomen kansallissäveltäjä. Sibeliuksen sävellykset ovat tyyliltään kansallisromantiikkaa. Tunnetuimmat sävellykset ovat Finlandia Valse triste, viulukonsertto. Sibelius kuoli kun hän oli lenkillä ja kuoli sydänkohtaukseen. Helsingissä on sibelius monumetti joka on tehty tai ainakin näyttää urkupilleiltä. Hän johti oikeastaan omia sävelyksiään.


Kaakkois-Aasia


Kaakkois-Aasiassa on 9 itsenäistä valtiota. Ne ovat Indonesia, Filippiinit, Vietnam, Thaimaa, Myanmar, Malesia, Kambotza, Laos ja Singapore. Yleisimmät uskonnot ovat budhalaisuus, hindulaisuus, filippiinit ja kristinusko.
Kaakkois-Aasialainen ruoka.

Kaakkois-Aasian uskonnot.


Malesiassa vietetään tänä vuonna kahtakymmentä erilaista paikallista juhlapäivää. Se on maailmanennätys.
Tsunamissa kuoli eniten ihmisiä, mitä ikinä ennen on kuollut maanjäristyksessä. Siellä kuoli 200000 ihmistä ja miljoonat joutui
pakenemaan kodista. Se tapahtui 26 joulukuuta 2004. Se oli toiseksi voimakkain mitattu maanjäristys. Se vaikutti eniten Sri Lankaan, Intiaan ja Thaimaaseen. Se oli voimakkuudelta yhdeksän momenttimagnitudia.
Nuoret buddhalaisia Thaimaassa.Kaakkois-Aasiassa asuu yli 690 miljoonaa ihmistä. Heistä yli 20 % asuu Jaavan saarella. Indonesia onkin alueen väestörikkain valtio.Alueella asuu paljon kiinalaisia.


Thaimaassa on hienoja rantoja ja se on tosi suosittu lomailukohde ja erityisesti pohjoismaalaisille.


Kuvahaun tulos haulle Thaimaa
Thaimaan meri ja järkälekivi.


Borneo naturepl.com / Fiona Rogers / WWF-Canon
Borneon sademetsän orangit.


IMG_3775
Kaakkois-Aasian vaatteet.

Thaimaa

Jos Thaimaassa astuu rahan päälle, jossa on kuninkaan kuva voit saada syytteen kuninkaan kunnianloukkauksesta. Thaimaan kuningas on Rama X. Kuningasta pitää kunnioittaa aina ja yleisesti vastaankulkioille hymyillään.

Kuvahaun tulos haulle Thaimaan raha
Thaimaan rahaa.

Bangkokin joella on tehty monia maailmanennätyksiä, koska sielllä on niin isoja kaloja. Järven nimi on Bungsamran. Kalat siellä on istutettuja, joka on tekojärvi. Päivä kalastamassa maksaa 40 euroa ja sinne tulee mukaan kalastus opas.LÄHTEET:Wikipedia, rantapallo, Aurinkomatkat.

Historian Esitelmä, Demonioppi

DEMONIOPPI


Demonioppi ja demonit
Demoneita kutsutaan myös pahoiksi hengiksi. Demoni oppi syntyi keskiajan ja varhaisen uuden ajan aikaan. Myöhemmin demonioppi vaikutti myös okkultismiin. Demonioppi tunnetaan myös monissa uskonnoissa. Vuodesta 1886 suomessa luterilainen kirkko väitti ettei kaste poistaisikaan lapsesta demonia. Demonin poistamis tapahtumaa kutsutaan manaukseksi. Manauksessa pappi tai joku muu vastaava tulee paikalle ja lukee demonin postamis sanat jotka yleensä ovat jotain varhaista kieltä eli vanhempaa kieltä kuin suomi esim. latinaa. Sen jälkeen Pappi alkaa tehdä liikkeitä esim. heiluttaa käsiä. Demonia saatettiin kutsua myös daimoniksi. Demonia ajateltiin ihmisen kaksoisolennoksi tai suojelus enkeliksi.

Agrippa
Johann Weyer syntyi 1515 Habsburgiassa. Hän kävi lantinan kielistä koulua. Johann Weyer oli Henric Cornelius Agrippan oppilas. Agrippa valmisti demoneita 1533 ja hukkasi ne kaksi vuotta myöhemmin Ranskassa. Agrippa luennoi 1500 luvun alussa. Hänen teostensa pohjalta hänet todettiin harha oppiseksi. Agrippalla oli myös vaelteleva elämä. Hän oli käynyt muunmuassa Ranskassa, Saksassa ja Italiassa. Agrippa saattoi tyistää kirjoituksiaan jopa kymmenien vuosien ajan. Hänen tunnetuin teos on De occulta philosophia joka käsittelee magiaa. Agrippa sanoo että magian voima ei tule paholaisesta tai noituudesta vaan toistaiseksi tuntemattomista kyvyistä.

Johann Weyer ja Martinus Borrhaus
1534 Johann rupesi opiskelemaan lääketiedettä . Kun Johann oli läpäisssyt lääketieteen koulut, hänestä tuli kaupungin "lääkäri" häneltä pyydettiin neuvoja noituuteen. 1550 Johannista tuli oikeustieteen tohtori. Hän julkaisi teoksiaan demonien, noituuden ja taikuuden osalta lääketieteellisestä näkökulmasta. Johannilla oli myös poika nimeltä Galenus Weyer. Johann kuoli 24 helmikuuta 1558. Hänet haudattiin paikalliseen temppeliin jota ei ole enää. Johannes Weyer, Martinus Borrhaus tekivät yhdessä kirjan Demoneista, Noituudesta ja Taikuudesta.
Martin Borrhaus, merkitty a volte in forma latinizzata di Martin o Martinus Cellarius tai in Italian italian di Martino Cellario (Stoccarda, 1499 - Basilea, 11. lokakuuta 1564), on ollut ihmiskunnalle ja teologiselle kielelle. Viene considerato, yhdessä con Bernardino Ochino (1487-1564) ja Michele Serveto (1511-1553), joka on yksi ylimmäisistä esponenteista yksikköön kuuluvista oppeista tai antitrinitarie, ovvero di quelle dottrine, nate nei primi decenni del XVI secolo, che ponevano in dubbio la divinità del Figlio e Spirito Santo, esaltando l'unicità di Dio.OPE KOMMENTOI:
1. kappalejako omin otsikoin, kiitos
2. Lähdeluettelo OLTAVA tietotekstien lopussa AINA
3. Milloin käsite saanut alkunsa, missä? Hstoriataustoja Euroopassa ja Suomessa
4. Miten manaus keskiajalla suoritettiin?
5. Kuka on Weyer? Agrippa? Borrhaus? Esittelyt tarvitaan, jotta kuulija ymmärtää yhteydenLÄHTEET: Wikipedia, Fandom, Witchcraft, Latvus

Mikael Gapriel

Mikael GaprielMikael Gabriel eli ”MG” oikealta nimeltään Mikael Kristian Gabriel Sohlman. MG syntyi 25. Helmikuuta vuonna 1990 Helsingissä ja on nyt 27 vuotta. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Kipua, Woppaa, Älä herätä mua unesta, Viimeisen kerran, Vastatuuleen, Mimmit fiilaa ja Loistat pimeäs. Mikael on aloitti ensimmäisen kiertueensa Himmee tour:in 2017.
Hän tavoitteli artistin uraa jo vuonna 2007, jolloin hän osallistui Idolsin koelauluihin Olussa, mutta ei päässyt jatkoon. MG esiintyi laulajana, mutta koelaulujen jälkeen hän päätti ryhtyä rap-artistiksi.
Mikael Gabrielin debyyttialbumi 5 miljoonaa muuta ilmestyi alkuvuonna 2009. Alkuvuodesta 2010 hän siirtyi Helsinki Freedom records -yhtiöltä Universamille. Uusia kappaleita esitettiin ensi kertaa 14. helmikuuta 2010 Helsingin Gloriassa. Toinen studioalbumisen Pohjoisen poika ilmestyi 26. tammikuuta 2011. MG osallistui myös Young Spray -nimellä Rap MS -kilpailuun vuonna 2011, mutta ei päässyt kilpailussa mitalisijoille asti.
Räppäri Mikael Gabriel esiintyi Radio Suomipopin Helsinki-päivän kesäkonsertissa.Kiireinen mies heittää kesän aikana lähes 40 keikkaa.
- Riippumatossa, festareilla ja kiertuebussissa hengailua, Mikael kuvailee kesäänsä.Viime aikoina räppäri on erityisesti innostunut puutarhatöistä.
- Mulla on itseasiassa aika iso puutarha. Sieltä löytyvät melkein kaikki vihannekset ja hedelmätkin, Mikael kertoo.Puutarhatyöt ja kasvattaminen ovat saaneet hänet kiinnostumaan myös kasvisruokien laitosta.
- Jonkun pitää sitten myös ne ruuat tehdä.
Aina kun Triana on meillä, niin hän käyttää mun puutarhan antimiani hyväksi, Mikael toteaa ja naurahtaa pilke silmäkulmassa.Mikael on jo pitkään asunut ystävänsä Brandonin kanssa. Kämppiselämä ei miehen mukaan häiritse edes parisuhdetta.
- Ei todellakaan häiritse. Ja aina voin ottaa sviitin Hiltonista, jos tuntuu että kaipaa yksityisyyttä, Mikael heittää.
- Kiva, että Trianakin luo jonkinlaista jalansijaa Suomenkin mediaan. Jos me vaikka joku päivä muutetaan yhteen, niin voisihan hänellä olla jotain töitäkin täällä, Mikael pohtii.

MG:llä on myös lukuisia tatuointeja joka puolella kehoa esim. selässä käsissä jaloissa ja vatsassa. Kaikilla tatuoinneilla on myös joku merkitys.

Kun räppäri Mikael Gapriel oli 14-vuotias, äiti pyysi sosiaaliviranomaisia ottamaan pojan huostaan. Vasta aikuisena Mikael ymmärsi, miksi.
Mikael oli ollut lapsena tottelematon ja karkuri. Hänen äiti oli pyytänyt apua opettajilta ja sosiaalityöntekiöiltä mutta kukaan ei olut auttanut tai saanut mitään aikaiseksi. Jopa Tarja Haloselle oli kirjoitettu, mutta vastausta ei tullut.
Huostaanoton ensimmäiset kolme kuukautta Mikael istuu tai makaa huoneessaan. Katse kiertää huonekaluissa: sänky, pöytä, tuoli, ei muuta. Vessaan pääsee saattajan kanssa.

Säännöt ovat tiukat: ei kännykkää, ei televisiota, ei tietokonetta, ei yhteyttä vanhoihin kavereihin, ei tietoa siitä, mitä maailmalla tapahtuu. Eikä äitiä.

Äidistä Mikael ei tosin haluakaan kuulla. Hänet oli petetty.

Mikael Gapriel on omasta mielestäni hyvä laulaja ja hänellä on hyviä biisejä. Hän laulaa omasta elämästään. Vaikka hänen lapsuutensa meni vähän huonommin, nyt hän on lavalla ja laulaa sadoille ihmisille kerralla. hänellä on myös lavalla todella hyvä fiilis.


Kuvahaun tulos haulle mikael gabriel

Kuvahaun tulos haulle mikael gabriel


Kuvahaun tulos haulle mikael gabriel tatuoinnit


LÄHTEET:

Wikipedia, Iltasanomat, Kodin kuvalehti

Keisari Nero


KEISARI NERO

Keisari nero syntyi 15. joulukuuta 37 Antiumissa ja kuoli 9. kesäkuuta 68 Roomassa.
Nero avioitui Claudiuksen tyttären Claudia Octavian kanssa vuonna 53.
Neroa syytettiin Rooman palosta, vaikka hän varmaan ei mitenkään edes liittynyt siihen.
Keisari Nero oli niin vihattu että hänen kuolemansakkin jälkeen kaikki häneen viittaavat rakennukset, patsaat ja muun haluttiin tuhota täysin. Silti Roomassa voi nähdä viitteitä kuuluisasta hallitsijasta.
Suetonius aloitti pitkän luettelonsa Neron pahoista teoista, kuten valehtelu, raiskaus, insesti ja tappo. Nero johti 14-vuotisen keisarikautensa ajan tuhlailevaa ja julmaa hallintoa, jollaista Roomassa ei ollut aiemmin koettu. Lähes 2 000 vuotta Neron kuoleman jälkeen hänet muistetaan yhä Rooman armottomimpana hallitsijana. Noustessaan 17-vuotiaana valtaan 54 jaa. Hän oli Rooman kaikkien aikojen nuorin keisari. Alkuun kaikki sujui leppoisasti.Nuorella keisarilla oli viisaita neuvonantajia, ja hän nautti kansan kunnioituksesta. kun hän sitten pääsi vallan makuun hänen verenhimoiset tunteen nousivat pintaan.

Pian Nero raivasi tieltään poliittiset vastustajat ja mahdolliset valtaistuimelle pyrkijät, jopa oman äitinsä, vaimonsa ja velipuolensa. Heidät murhattiin keisarin määräyksestä.Rahat kerättiin kohtuuttomilla veroilla ja yläluokalta takavarikoiduilla maa-alueilla.Valtaosalla rahoista vainoharhainen hallitsija rakennutti valtavia rakennuksia ja patsaita itsensä kunniaksi. Erityisen vaikuttava oli Domus Aurea palatsi, jonne Nero pystytti 35 metriä korkean kultaisen itseään kuvaavan patsaan.


Kuvahaun tulos haulle keisari nero
Keisari Nero

Kirjaesitelmä - Neropatin päiväkirja - Paluu kivikaudelle

PÄÄHENKILÖN PÄIVÄKIRJA YHDEN PÄIVÄN AJALTA.

Rakas päiväkirja. Tänään äiti osti miniporsaan. Oli tosi ällöttävää, kun äiti antoi sen syödä ruokapöydässä. Ei se kuitenkaan siihen loppunut. Äiti opetti sitä kävelemään. Nyt possu kävelee ja sulkee ovia, kuin ihminen. Se meni vessaan illalla ja pisti oven lukkoon! Mä en päässyt illalla pesemään hampaita. Musta tuntuu, että se pikku porsas teki sen ihan tahallaan.

PÄÄHENKILÖN TULEVAISUUS

Kun Greg oli päässyt kesäleiriltä kotiin, isä oli ihan leppoisa siitä mitä autolle kävi. Sitten kysyin äidiltä, miksi isä ei sano mulle mitään siitä. Äiti vastasi, että se ei ollut kertonut mitään isälle. Mä olin tosi yllättynyt, kun äiti ei kertonut siitä. Se oli soittanut korjaamolle, että ne korjais sen mun ja vaarin aiheuttaman lommon. Mä epäilen, että vaari oli sanonut äidille, että lommosta ei kuuluisi sanaakaan. Vaari varmaan luuli, että se olisi saanut raivarit sen omalta pojalta.

PÄÄHENKILÖIDEN KUVAT

Alla piirrettynä kirjan päähenkilö Greg ja tärkeimmät henkilöt:KUVA 1: Kirjan tärkeimmät henkilöt

UUSI HAHMO

Freg on viksu poika ja ihailee Gregiä suunnattomasti. Freg ihailee niin paljon Gregiä, että unohtaa mikä on oikein. Greg käyttää Fregiä hyväkseen läksyissä ja muissa askareissa, mutta Freg osoittautuu okeaksi kiusan kappaleeksi. Freg ei halua enään päästää Gregiä silmistään ja seuraa tätä joka paikkaan koulussa ja vapaa-ajalla.

RUNO VAARISTA
Vaari se meille tuli näin,
ei aikonut lähtee pois päin,
se sohvalle jäi vaan makaamaan,
ekä aikonut siitä hievahtaakkaan,
vaari kutsui kokoon mimmibileet,
niin isä heitti mummot heti mäkeen,
vaari netissä iskee daameja,
vanhoja muoreja,
isän autonkin se kolaroi,
ilman ajokorttia tunaroi,
vaari kiristää kokoperheen hermoja,
kun se antaa niitä hitsin neuvoja,

JÄNNITTÄVÄ KOHTA KAINO KITURIN VAJA S.134 JA 208 (LUE)


VIISI KUVAA TAPAHTUMAPAIKOISTA


1. Jäätelöbaari,

Valitsin jäätelöbaarin, koska Gregin veli meni sinne töihin.

Kuvahaun tulos haulle jäätelöbaari
KUVA 2: Jäätelöbaari

2. Moottoritie
Valitsin moottoritien kuvan, koska Greg ja vaari ajoivat siellä ojaan.

Kuvahaun tulos haulle highway road
KUVA 3: Moottoritie, jossa Greg ja vaari ajoivat ojaan.

3. Amerikkalainen koulubussi,
Valitsin amerikkalaisen bussin kuvan, koska Greg meni sillä kesäleirille.

Kuvahaun tulos haulle amerikkalainen bussi
KUVA 4: Amerikkalainen koulubussi, jolla matkattiin kesäleirille.

4. Kesäleiri
Valitsin kesäleirikuvan, koska Greg oli leirillä ja siellä tapahtui vaikka ja mitä.

Kuvahaun tulos haulle kesäleiri
KUVA 4: Kesäleiri

5. Ränsistynyt vaja,
Valitsin ränsistyneen vajan, koska siellä oletettiin olevan Kaino Kiturin asunto.

Kuvahaun tulos haulle ränsistynyt vaja
KUVA 5: Ränsistynyt vaja

MITÄ UUSIKSI?

Jos olisin ollut Greg, olisin tarkastanut vaarin bileitten jälkeen onko naisia jäänyt piiloon kaappeihin tai muihin paikkoihin.

OLETKO TÖRMÄNNYT IKINÄ SAMANLAISIIN ASIOIHIN

Olen törmmännyt sellaiseen tilanteeseen, että partiotytöt myyvät jotain, samoin kuin partiotytöt myivät Gregin äidille tässä kirjassa.

MUUTA


KOLME ESINETTÄ (PERUNARADIO, JÄÄTELÖ JA VESSANPÖNTTÖ,)
Perunaradio:

Perunaradio ei tykkää kun siitä soi musiikki. Perunaradio rakastaa, kun hänet rakennetaan. Perunaradiolla on myös yksi suuren suuri pelko. Hän pelkää bileitä. Perunaradio pelkää bileitä siksi, koska bileissä on aina kauhean kovalla musiikki ja kaikki heiluttavat käsiä, juomalaseja ja pyllyjään. Perunaradio pelkää nuoriso bileitä kaikkein eniten.

Jäätelö:
Jäätelöllä on eräs pieni pelko. Jäätelö pekää sitä vaihetta, kun se syödään. Jäätelöstä haukataan paloja irti tai jopa nuollaan. Jäätelöä inhottaa se. Kun pikku lapset jättävät sen sulamaan suoraan aurinkoon, siitä ei ole leikki kaukana. Jäätelö kuitenkin pitää erityisen paljon siitä, kun se saa olla pakastimessa kaupassa. Saa viilentyä rauhassa ja katsella ikkunan läpi mitä kaikki ostelevat

Vessanpönttö:
Vessanpönttö inhoaa sitä, kun ihmiset ottavat housut pois ja istuvat tämän päälle. Se on epämukavaa. Kaikki vaan tulevat ja istuvat päälle. Mukavin osa siinä on, että vessanpönttö vedetään tai kun vessanpönttö pestään. Vessanpönttö ei pidä siitä, kun siinä on pöpöjä. Se selittää, miksi vessanpönttö pitää pesusta.

NÄYTELMÄ VUOROPUHELU - ÄLYKÄS FREW s.94
-Frew on aikuistenkin mielestä viksu, sanoi Greg vähän ihmeissään.
-Tietysti on, vastasi Rowley.
-Frew, Mten käy pörssi kursseille? kysyi Teppo epävarmana.
-Frew, Mikä on viikonlopun sääennuste? kysyy Maisa toiveekkaana.
-Frew, Onko tänään näkynyt kivoja kissavideoita? kysyy Jorma.

LYHYT ESITTELY KIRJAILIJASTAJeff Kinney on syntynyt 19. helmikuuta 1971. Hän on kirjailija, joka on luonut Neropatin päiväkirja kirjasarjan. Kinney syntyi ja kasvoi Fort Washingtonissa Marylandissa. Jeff Kinney on ollut New York Timesin kirjamyyntilistan kärkinimi. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kaksi poikaa. Jeff vietti lapsuutensa Washington DC:ssä ja muutti Uuteen Englantiin vuonna 1995. Nykyisin Kinney asuu Massachusetissa, missä perheellä on kirjakauppa.


Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä