Oppimisympäristö

Oppimisympäristö

Oppimisympäristön kuvaus

•Tönnön koulu sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Porvoonjoen rannalla. Piha-alue on osittain asfaltoitu, osittain hiekkakenttä- ja osittain nurmikkopiha, jossa leikkivälineitä on jonkin verran. Puutarha-aluetta ja kenttiä voidaan hyödyntää opetuksessa monipuolisesti.

•Koulun lähimaastoon voidaan mennä retkille pyörillä, kävellen tai hiihtäen.

•Koulurakennus on peruskorjattu ja laajennettu 80-luvun lopulla ja tarjoaa riittävät tilat noin 130 oppilaalle. Entinen asunto tarjoaa tilat myös erilliseen kieliluokkaan sekä iltapäiväkerhotoimintaan. Vuonna 2009 uusittiin vanhan osan ilmanvaihtolaitteisto, katto ja ullakkokerroksen puurakenteet kosteusvaurioiden takia.

• 2012 syksyllä tapahtui uusi putkistovuoto, jonka seurauksena jouduttiin yläkerran keittiön ja alakerran askarteluvaraston välinen välikatto uusimaan.

•Ilmanvaihtokoneiston puhdistus kesällä 2013 auttoi ilmanlaatuun koulun luokissa ja 2016 kesällä uuden osan ilmavaihtokoneisto uusittiin.

•Tavallisen luokkamuotoisen opiskelun lisäksi on mahdollisuus käyttää liikuntasalia, käsityöluokkia, sekä kirjastoa, erityisopettajan luokkaa ja käytävän ryhmätiloja.

•Laaja-alaisella erityisopettajalla on oma pienryhmätilansa.

•Oppimisympäristö pyritään pitämään turvallisena sekä psyykkisesti että fyysisesti. Tavoitteena on avoin, rohkaiseva, kiireetön ja myönteinen ilmapiiri, josta jokainen on vastuussa.

•Pyrimme osallistumaan koulutuksiin mahdollisuuksien mukaan ja kiinnitämme huomiota työssä jaksamiseen järjestämällä virkistystoimintaa.

Opetusvälineet
Koulun opetusvälineistöä pyritään täydentämään vuosittain, mutta oppilasmäärän kasvun johdosta ei taloudelliset resurssi ole olleet riittävät. Välineistö on jäämässä ajasta jälkeen. Liikuntavälineet ovat hyvällä tasolla. Musiikin opettamiseen tarvittavia soittimia on riittävästi. Tosin monet niistä kaipaavat uusimista. Muiden aineiden välineet ovat vaihtelevan ikäisiä ja kuntoisia.

Sähköiset oppimisympäristöt
Koulullamme käytetään oppikirjakustantajien digitaalista materiaalia ja erilaisia muita digimateriaaleja. 3.- ja 6.-luokkalaisilla on käytössään Microsoftin 365-ohjelmat ja sähköposti. Peda.net-ympäristön käyttöä laajennetaan 3-6-luokkalaisiin.

Konekanta koostuu 23 Windows 10 kannettavasta tietokoneesta, 10 Ipad-tabletista ja 10 Android-tabletista.

Kestäväkehitys
Luokissa lajitellaan erityyppiset jätteet omiin laatikoihinsa.