Usein kysyttyä

Miten saan kirjan käyttöön?

Oppikirjoja voi ostaa BTJ:n, kirjavälityksen ja Edustoren kautta sekä suoramyynnistäMikäli lisenssit on jo ostettu, me lataamme kirjat valmiiksi e-Opin Peda.net-sivuille ja lähetämme sinulle sähköpostin. Tätä varten täytä tarvittavat tiedot latauspalvelussa.

Miten annan läksyn?

  • Tapa1: Luo oppikirjaan blogi ja kirjoita läksyt siihen uutena blogimerkintänä. Se tapahtuu kohdasta luo sisältöä - blogi.
  • Tapa2: Jaa tehtävä jaa-painikkeen kautta ja lähetä se yksityisviestinä osallistujille. Huom. yhteyslista kannattaa luoda sitä ennen. Sen saat seuraavasti:
  1. Klikkaa auki "julkisuus" kirjan etusivulla
  2. avaa alasvetovalikko nuolesta "Osallistujat" tason alta - tämä avaa listan kirjan käyttäjistä
  3. painikkeella "luo uusi yhteyslista" saat luotua listan ja nimettyä sen opetusryhmäsi mukaan. Viimeistele osallistujien alla olevalla "Luo yhteyslista näistä käyttäjistä"

Jaa- painike on jokaisella sivulla ja otsakkeen avulla isommaksi avatulla moduulilla tai tehtävällä. Voit jakaa haluamasi kokonaisuuden klikkaamalla kuvaketta ja valita avautuvalta välilehdeltä "lähetä linkki yksityisviestinä". Oppilaat pääsevät näkemään viestin kukin henkilökohtaisesti yläpalkin "uusia viestejä"-painikkeen kautta.

333.PNG

Voinko hyödyntää muokkaamaani kirjaa seuraavana lukuvuonna?

Kyllä voit. Me voimme kopioida muokkaamasi kirjan jatkokäyttöön. Uusi kopio ei sisällä oppilaspalautuksia, vaan se siivoutuu niistä sisältäen kuitenkin kaikki tekemäsi muokkaukset. Alkuperäinen kirja jää edelliselle ryhmälle elinikäisesti. Voit myös valita käyttöösi muokkaamattoman kopion alkuperäisteoksesta.

Miten tulostan kirjasta PDF-version?

Kirjan sisällön voi tallentaa pdf-tiedostoksi joko kokonaan tai vain haluttuina osina. Kirjan vasemmassa laidassa sisällysluettelon alapuolella on "sivukartta"-niminen painike, jota klikatessa avautuu PDF-tiedoston luontipainike. Mikäli halutaan tulostaa koko kirja, valitaan "sivukartta" kirjan päätasolla. Mikäli halutaan tulostaa vain joku kirjan kappaleista, valitaan "sivukartta" vain sen kappaleen otsikon kohdalla, joka halutaan tulostaa.

PDF-tiedosto ilmestyy OmaTilan yksityisviesteihin, kun tiedosto on ladattu. 

sivukartta.jpg
luo pdf.jpg