Oppimisen seuranta

Oppimisen seuranta näyttää oppijan edistymisen tehtävissä

Oppimisen seuranta on työväline, jonka avulla

• opettaja voi seurata oppilaidensa etenemistä tehtävissä
  • oppilas voi seurata omaa etenemistään tehtävissä.
Sivun ylläpitäjä voi lisätä oppimisen seurantaan erilaisia palautettavia tehtäviä, kuten palautuskansioita, matemaattisia tehtäviä tai lomakkeita. Oppimisen seuranta listaa allekkain kaikki sivun osallistujat ja näyttää, kuinka paljon oppimisen seurantaan lisätyistä tehtävistä kukin osallistuja on tehnyt.

Ennen kuin voit lisätä oppimisen seurantaan tehtäviä, pitää oppimisen seuranta ottaa ensin käyttöön sivulla:

1. Mene sivulle, jossa haluat ottaa oppimisen seurannan käyttöön.

2. Klikkaa sivun otsikon perässä olevaa kolmea pistettä ja "Muokkaa".

3. Klikkaa "Oppimisen seuranta" ja lisää täppä kohtaan "Näytä työvälineet".

4. Paina lopuksi "Tallenna".

Samalla tavalla voit ottaa oppimisen seurannan käyttöön jo siinä vaiheessa, kun luot uutta sivua. Kun oppimisen seuranta on otettu sivulla käyttöön, voi sinne lisätä tehtäviä.

Tehtävien lisääminen oppimisen seurantaan

Voit lisätä oppimisen seurantaan joko yksittäisen tehtävän jo tehtävää luodessa tai kerralla useampia tehtäviä jälkikäteen.

Näin lisäät tehtävän oppimisen seurantaan jo tehtävää luodessa:

1. Luo ensin sivulle haluamasi moduuli oikean reunan "+Luo"-nappulasta.

2. Täytä moduulin tiedot.

3. Klikkaa alareunasta "Oppimisen seuranta" ja lisää täppä kohtaan "Näytä oppimisen seuranta työvälineissä".

4. Paina "Tallenna".

Näin lisäät useampia tehtäviä oppimisen seurantaan jälkikäteen:

1. Mene sivulle, jonka oppimisen seurantaan haluat tehtäviä lisätä.

2. Klikkaa sivun otsikon perässä olevaa kolmea pistettä ja "Oppimisen seuranta".

3. Klikkaa nyt oppimisen seurannan perässä olevaa kolmea pistettä ja sieltä "Valitse tehtäviä".

4. Valitse oppimisen seurantaan tehtäviä klikkaamalla täppä haluamiesi tehtävien eteen. Voit myös lisätä oppimisen seurantaan kaikki tehtävät klikkaamalla "Valitse kaikki".

5. Paina lopuksi "Tallenna".

Oppimisen seurannan tarkasteleminen

Sekä sivun ylläpitäjä että osallistuja pääsee tarkastelemaan oppimisen seurantaa samasta paikasta.
Huomaa, että osallistuja näkee vain oman edistymisensä.

1. Mene sivulle, jonka oppimisen seurantaa haluat tarkastella.

2. Klikkaa sivun otsikon perässä olevaa kolmea pistettä ja "Oppimisen seuranta". Ylläpitäjä näkee täällä listauksena kaikkien osallistujien etenemisen, osallistuja vain omansa.

3. Tehtävät-kohdan perässä oleva numero kertoo, kuinka monta tehtävää oppimisen seurantaan on yhteensä lisätty. Kunkin osallistujan kohdalla oleva tehtävänumero taas kertoo, kuinka monta tehtävää kyseinen osallistuja on palauttanut. Myös värit punainen, keltainen ja vihreä antavat viitteitä siitä, kuinka paljon osallistuja on tehtävissään edennyt.

4. Arvioinnit-kohdan alta sen sijaan voit tarkastella tehtävistä annettuja arviointeja.

5. Jos klikkaat yksittäisen osallistujan nimeä, saat näkyviin, mitä tehtäviä kyseinen osallistuja on palauttanut tai jättänyt palauttamatta sekä millaisia arviointeja tehtävät ovat saaneet. Täältä pääset myös tarkastelemaan yksittäistä palautusta.

Huom! Oppimisen seurannan perässä olevasta kolmesta pisteestä voit muuttaa näkymää oppilasnäkymästä myös esimerkiksi tehtävä- tai taulukkonäkymään.