Petuprojekti 2022 Aistitaulu

AISTITAULUPROJEKTI PETUSSA

Projekti aloitettiin Seppo-pelillä, jossa teimme ryhmässä projektin eri vaiheita. Ensimmäinen vaihe liittyi valmisteluun. Valmistelu perustui ryhmän muodostamiseen sekä pelisääntöihin.
Toinen vaihe perustui suunnitteluun, jossa mietimme, mitä teemme ja millaiselle alustalle. Mietimme ja luonnostelimme myös budjettia ja aikataulua.

Suunnittelimme siis aistitaulua, joka olisi pihakoulun sekä välillä myös pienluokkien käytössä. Aistitauluun suunnittelimme esimerkiksi mosaiikkijokea ja akryylimaalauksia.
Tavoitteemme oli saada oppilaille koulutehtävien ulkopuolelle enemmän intoa.
Haimme rahoituksen Nuorten Akatemialta. Rahoitushakemuksen tekeminen oli melko helppoa. Rahoitushakemukseen kirjattiin, mitä olemme tekemässä sekä kuinka paljon rahaa tarvitsemme.

Onnistuimme hyvin suunnitelman luonnostelussa sekä Seppo-pelin yhteishengessä.
Haasteita ei oikeastaan tässä vaiheessa projektia ilmennyt.

Projekti on edennyt eteenpäin näkyvästi. Kerran viikossa seitsemän yläkouluikäistä oppilasta on työstänyt aistitaulua mentoritilassa. Kuvaamataidon tunnilla on tehty kaikkien pedagogisen tuen oppilaiden kanssa materiaaleja aistitaulua varten, kuten eläinhahmoja ja kukkia.
Aistitaulun tekemisessä käytettiin vaneria pohjana, spraymaaleja ja akryylimaaleja, lankoja ja kankaita, luonnonmateriaaleja ja mosaiikkeja. Työ tehtiin maalaamalla, liimaamalla ja askartelua hyödyntäen.
Projektityöskentely on ollut vaihtelevaa, se on ollut välillä tylsää ja tuntunut tyhmältä mutta myös kivaa. Mikään ei kuitenkaan ole ollut haasteellista, vaikka ei myöskään helppoa.

Terveisin, Helmi & Vendy

Tämän kuvan tekstivastine: (tyhjä tekstivastine)

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin