Hepolan koulu

Tervetuloa Hepolan koulun sivuille

Hepolan koulussa on yleisluokkien (1-6) lisäksi pienluokkia ( 0-9 ) ja petu-ryhmiä. Hepolan koulussa järjestään iltapäivätoimintaa sekä erityishuolto-ohjelman mukaista aamu-, iltapäivä- ja loma-ajan hoitoa. Koulun toiminnassa on lukuvuoden alkaessa alle 200 lasta.

Tervetuloa kouluun!

Vuonna 2016 syntyneiden lasten oppivelvollisuus alkaa syyslukukauden 2023 alussa. Syyslukukausi alkaa keskiviikkona 9.8.2023 klo 8.25.

Kunta osoittaa koulunsa aloittaville koulupaikan asuinosoitteen perusteella. Koulunsa aloittaville lapsille lähetetään kirje kotiin viikolla 2.

Huoltaja ilmoittaa Wilma-järjestelmässä perjantaihin 3.2.2023 mennessä 1) ottaako lapsen koulupaikan vastaan 2) hakeeko toissijaista koulupaikkaa tai 3) ilmoittaa, mikäli lapsi aloittaa koulun toisessa kunnassa. Tarkemmat toimintaohjeet lähetetään oppilaaksiottopäätöksen mukana.

Tutustuminen kouluun on tiistaina 23.5. klo 9.00-11.30.  Varsinainen kutsu tutustumispäivään lähetetään toukokuun alussa.

Rehtoreiden terveiset

Hei,(2.2.2023)
kevät alkaa pilkistellä jo ainakin aamuisin ja talvilomakin lähestyy, joten tässä kohtaa on hyvä tiedottaa muutamista asioista:

 • Huomenna perjantaina on pullapäivä (4.lk järjestää). Oppilaat saavat halutessaan ottaa 2 e mukaan herkkuostoksia varten.
 • Oppimiskeskustelut ovat parhaimmillaan käynnissä.
 • Olen saanut tietooni, että joen jäällä on edelleenkin ollut lapsia. Ilmoitan aina huoltajalle, jos saan nimet tietooni, mutta pyydän, että kotona vielä tästä hyvin vaarallisesta toiminnasta lasten ja nuorten kanssa puhutte.
 • Jos teillä on kotona lasten- ja nuortenkirjoja, joita ei enää tarvita, otamme niitä mielellämme kouluun vastaan. Kirjoja voi tuoda rehtorin kanslian edessä olevalle hyllylle.
 • Perjantaina 10.2. koulussa on kaikille oppilaille tarkoitettu Kul på svenska-esitys.
 • Viikolla 7 juhlistamme ystävyyttä ja hyvää kaveruutta eri tavoin. Mm. 14.2. tiistaina koulussa on toivekonsertti ja tervehdystenlukuhetki keskusradion kautta.
 • Vko 8 on talviloma ja vko 9 on oppilaiden toiveruokaviikko  Tarjolla mm. hampurilaisia, riisipuuroa ja uunimakkaraa.

Aurinkoisia päiviä jokaiseen kotiin!

yt.Taina ja JaanaHei kotiväki! (11.11.2022 )

Syksyn sateista ja pimeydestä huolimatta koulussa suunnitellaan jo kovasti joulujuhlaa! Alla ennakkotietona kootusti loppulukuvuoden tärkeitä asioita:

 • 4.lk:n oppilaat pääsevät Ehnroosin koululle itsenäisyyspäiväjuhliin maanantaina 5.12. Lisätietoa luokanopettajilta. Kyseessä on aamu/päiväjuhla, joten toivomme siistiä arkipukeutumista. Näin ollen juhlavaatekauppaan menolle ei ole mitään paineita.
 • Hepolassa nostamme siniristilipun salkoon Suomen itsenäisyyden kunniaksi maanantaina 5.12. klo 8.30.
 • 6.12. on vapaa päivä
 • tiistaina 13.12. vietämme joulujuhlaa. Esiintymisvuorossa ovat luokat 1., 3. ja 5 sekä pl BD ja E. Kaikki koulun oppilaat osallistuvat päiväjuhlaan klo 9.00. Koulupäivän kesto on kaikilla oppilailla klo 8.25-12.15. Iltajuhla alkaa klo 18.00. Tilojen rajallisuuden vuoksi iltajuhlaan tulee luonnollisesti esiintyjät ja ilolla kutsumme iltajuhlaan tietysti kaikki huoltajat. Luokkien 2.,4.,6., pl A ja plC oppilaat osallistuvat joulujuhlaan päivällä, joten he eivät voi tulla enää uudestaan iltajuhlaan. Mikäli huoltaja ei pääse iltajuhlaan, on toki mahdollista osallistua päiväjuhlaan. Ilmoitathan mahdollisesta päiväjuhlaan tulostasi minulle.
 • lukukauden viimeinen koulupäivä on keskiviikkona 21.12. Koulupäivän pituus on 8.25-10.45.
 • jaamme lähipäivinä hirvi-heijastimet kaikille oppilaille

Levollista viikonloppua jokaiseen kotiin.

yt.Taina ja Jaana

Tervehdys, nyt on kertynyt kaikenlaista tiedotettavaa, joten yritän olla lyhyt ja ytimekäs:  ( 28.10.)

 • Olemme varautuneet mahdollisiin sähkökatkoihin hankkimalla kouluun mm. taskulamppuja, vettä, paristoja, kanistereita sekä paristokäyttöisiä kausivaloja. Koulussa myös keskustellaan mahdollisista sähkökatkoista oppilaiden kanssa. Uskon, että saamme sähkökatkoista ennakkotietoa, mutta ei välttämättä kaikista. Ruokahuolto on myös varautunut sähkökatkoihin. Jos mahdollista, oppilaan reppuun kannattaa laittaa taskulamppu (nimikoitu). Aamut ovat muutoinkin pimeitä, joten lisävalo on varmasti tarpeen. Tavoite kuitenkin on, että koulua käydään mahdollisimman normaalisti oli sähköä tai ei.
 • Olen saanut muutaman ilmoituksen siitä, että oppilaat ovat lähettäneet itsestään alastonkuvia tai heille on lähetetty alastonkuvia. Asia on erittäin vakava. Alla uutinen vuodelta 2017, mutta siis edelleen ajankohtainen. Uutisessa puhutaan nuoresta, mutta vastaavaan toimintaan olen törmännyt jo alakoululaisten kohdalla. Koulussa toki käymme näitä asioita läpi, mutta myös kotona kannattaa ottaa asia puheeksi. Olen ottanut niihin koteihin yhteyttä, joita tämä asia on koskenut.

Poliisi kertoo tapauksista, joissa nuori on lähettänyt itsestään intiimin kuvan kaverilleen, minkä jälkeen vastaanottaja on alkanut levittää kuvaa luvatta esimerkiksi viestipalvelu WhatsAppin kautta.

– Kuva on alkanut levitä nopeasti koko koulun nähtäville ja jopa muille paikkakunnille asti. Joissakin tapauksissa kuva on ladattu julkisesti nimen ja yhteystietojen kera.

Poliisin mukaan ilmi on tullut myös tapauksia, joissa nuori on tutustunut sosiaalisen median kautta henkilöön ja viestittelyn mentyä intiimiksi vastapuoli on pyytänyt alastonkuvaa ja alkanut levittää sitä sosiaalisessa mediassa tai jopa kiristänyt nuorta kuvan avulla.

Poliisi korostaa, että alastonkuvan levittäminen on rikos ja siitä voi saada lainvoimaisen tuomion.

– Vaikka kuva olisikin lähetetty alunperin omasta tahdosta, sen edelleen levittäminen voi aiheuttaa pitkäaikaista kärsimystä ja kuva voi tulla esille milloin tahansa uudestaan.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Mia Louhelainen painottaa, että nuorille tulisi selvittää sekä kotona että koulussa, ettei eteenpäin lähetetty kuva häviä koskaan kokonaan.

– Kannattaa harkita, ennen kuin kuvan laittaa sosiaaliseen mediaan tai edes yhdelle ystävälle. Kaveri tai ystävä voi tahallaan vahingoittaa kuvassa esiintyvää henkilöä, jos suhde tai kaverisuhde kariutuu tai henkilöt joutuvat riitoihin keskenään. Tällöin ei usein harkita tekemisiä, vaan toimitaan hetken mielijohteesta, Louhelainen muistuttaa.

 • Olen saanut tietooni useita näpistystapauksia syksyn aikana ja näissäkin tapauksissa olen ottanut yhteyttä kotiin. Näpistysasia on kuitenkin hyvä käydä aina selvittämässä vielä kaupan kanssa.
 • Sitten vielä joditableteista.....koululla tulee olla joditabletteja varattuna oppilaille ja henkilökunnalle. Kirkonkylän ja Hepolan kouluissa joditabletteja on varattu oppilas- ja henkilömäärän mukaisesti.
 • Ensi viikolla on pipovala ja Halloween-disco keskiviikkona 2.11. Tervetuloa mukaan discoon!
 • Maanantaina 7.11. sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo sekä hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Matti Virpiaro vierailevat Hepolassa osana kouluvierailuita.

Hyvää viikonloppua jokaiseen kotiin! Heijastimet heilumaan!

yt.Taina & JaanaHei,16.9.

tässä muutamia asioita kotiväelle tiedoksi: 

 • pe 23.9. on koulukonsertti koulupäivän aikana. Klovni Dodo soittaa montaa eri soitinta samaan aikaan ja siitähän se riemu syntyy
 • pe 30.9. vietämme Kodin ja koulun päivää. Tästä tulee lisätietoa myöhemmin, mutta koululla on avoimet ovet kuten aina. Hepolaiset ovat mukana päivän järjestelyissä, joten kiitos heille jo etukäteen.
 • pe 30.9. kattoremontti on päättynyt ja saamme koko koulun pihan käyttöömme.
 • ke 5.10. juhlistamme Hepolan pihaa ja uusia leikkivälineitä (kiitos Hepolaisten) koko koulun voimin. Avaamme uuden välituntilainaamon ja kaikki koulun aikuiset ovat pitkällä välitunnilla mukana lasten leikeissä.
 • pe 14.10. toivotamme isovanhemmat tervetulleiksi Hepolan kouluun. Tästäkin lisätietoa myöhemmin.

Hyvää viikonloppua jokaiseen kotiin!

yt.Taina ja Jaana

p.s. Taina on ensi viikon vuosilomalla. Jaana toimii rehtorina. Yhteystiedot ovat:

jaana.pitsinki@mantsala.fi puh: 040-3145360 ja tietysti myös wilma

Hei, 

kiitos kaikille, jotka ehditte piipahtamaan Back to school-tapahtumassa. Kiitos myös Hepolaisille leikkivälineitten hankinnasta. Kun kattoremontti saadaan päätökseen (syyskuun aikana) ja ulkovarastot taas käyttöön, otamme uudet välineet välituntikäyttöön välittömästi. Vastuutamme myös luokkia vuorollaan siihen, että välineet myös palautuvat takaisin.

Ensi keskiviikkona katsomme yhdessä Turning Red -nimisen lastenelokuvan. Elokuva katsotaan keskiviikkopäivän aikana kahdessa osassa, ennen ja jälkeen ruokailun. Oppilaat saavat ottaa herkkuja mukaan muistaen kuitenkin sen, että omat roskat, sipsin murut yms. jokainen siivoaa itse. Mikäli mukana on juotavaa, niin pillimehu/muovinen juomapullo on paras ratkaisu. Ei siis lasipulloja. Herkut syödään ruokailun jälkeen elokuvaa katsellen. Pyydän, että kotiväki keskustelee lapsensa kanssa siitä, mikä on sopiva ja kohtuullinen herkkujen määrä. Herkkuja ovat myös hedelmät ja vaikkapa porkkana- tai kurkkuviipaleet 

Mukavaa viikonloppua jokaiseen kotiin.

yt.Taina (26.8.)

p.s. Muistutan vielä huoltajien illasta keskiviikkona 7.9. klo 18.00 alkaen.

Hei,

koulun arki on alkanut vauhdikkaasti ja tuttu huiske sekä vilinä koulussa on alkanut. Tänä syksynä koulussamme aloitti lähes kymmenen uutta oppilasta, mikä on mukava asia. Kattoremontti etenee tavoitteellisesti ja tällä tietoa remontti on maalissa syyskuun aikana. Koulun lukuvuosi on jo pitkälle suunniteltu ja tässä listaa tulevista tapahtumista syksyn osalta.

 • Hepolaisten kokous maanantaina klo 18.00 Hepolassa. Tervetuloa mukaan :)
 • koulurauhan julistus keskiviikkona 17.8.
 • huoltajien ilta ke 7.9. klo 18.00 Hepolan salissa. Yhteisen osuuden jälkeen on luokkakohtaiset tapaamiset.
 • Isovanhempien päivä lokakuussa (päivä ilmoitetaan myöhemmin)
 • bullikset (pullan myynti luokkatoimikuntien järjestämänä) alkaa syyskuussa. Opettajat organisoivat vuorojen varaamisen
 • joulujuhla tiistaina 13.12.

Koska jokainen koulupäivä on tärkeä, toivomme, että oppilaille ei haettaisi omia lomia kouluaikoina. Mikäli loma on välttämätön, 1-3 arkipäivää haetaan luokanopettajalta ja siitä pidemmät lomat rehtorilta wilman kautta. Koronasta sen verran, että tällä hetkellä tartuntoja ei koulun puolelta tilastoida, mutta on toki hyvä ilmoittaa sairastumisesta luokanopettajalle. Osaamme sitten seurata tilannetta paremmin. Koronaoireiden alkamisesta sairastetaan kotona vähintään 5 vuorokautta. Tämän jälkeen voi tulla kouluun, mikäli on tervehtynyt.

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua jokaiseen kotiin

yt.Taina ja Jaana (12.8.)

Hakuaika koulukuljetukseen, iltapäivätoimintapaikkaan ja Hepolan koulun aamu- ja iltapäivähoitoon on alkamassa

Koulukuljetuksen ja iltapäivätoimintapaikkojen sekä Hepolan koulun aamu- ja iltapäivähoidon varsinainen hakuaika kouluvuodelle 2022–2023 on 4.–14. huhtikuuta. 

Haethan paikkaa varsinaisen hakuajan puitteissa, jotta hakemuksesi ehditään käsitellä hyvissä ajoin.

Esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksen hakeminen 

Koulukuljetusta haetaan esi- tai perusopetuksen koulupaikan varmistuttua pääsääntöisesti viimeistään perjantaihin 14.4.2022 mennessä. Hakemukset pyydetään jättämään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella oppilastietojärjestelmä Wilmassa (edellyttää Wilma-tunnuksia).

Huomaathan, että tulevien esikoululaisten, koulutulokkaiden sekä 7. vuosiluokalla aloittavien ja asiantuntijalausunnolla koulukuljetuksen lukuvuodeksi 2021–2022 saaneiden oppilaiden tulee hakea koulukuljetusta uudelleen tulevalle lukuvuodelle.

Lisätietoja ja ohjeet kunnan kotisivuilla:

vanhat kotisivut: www.mantsala.fi/perusopetus/koulut-ja-palvelut/koulukuljetukset 

uudet kotisivut: kasvatus ja opetus > koulumatkat ja kuljetukset > esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksen hakeminen

Paperisia hakulomakkeita voi myös noutaa kunnantalon palvelupiste Vinkistä.

Tuusulan Kellokosken kouluun siirtyvät mäntsäläläiset oppilaat hakevat koulukuljetusta Kellokosken koulun rehtorilta. Kellokosken koululla 7. luokan aloittavat oppilaat saavat koteihin kirjeen, jossa on mukana koulukuljetushakemus sekä ohjeistus ja aikataulu kuljetuksen hakemisesta. Kirjeiden postitus alkaa viikolla 14.

Hakeminen koululaisten iltapäivätoimintaan

Koululaisten iltapäivätoimintaan haetaan mieluiten varsinaisena hakuaikana 4.–14.4.2022 pääsääntöisesti Wilma-järjestelmän kautta. Kaikkien niiden oppilaiden, jotka haluavat osallistua lukuvuonna 2022–2023 iltapäivätoimintaan, tulee hakea toimintapaikkaa tulevalle kouluvuodelle.

Koululaisten iltapäivätoimintaan voivat osallistua 1. ja 2. vuosiluokkien oppilaat sekä myös tätä vanhemmat tuen oppilaat. Iltapäivätoimintaa järjestetään iltapäivisin koulun työpäivien jälkeen enintään kello 17.00 asti. Iltapäivätoiminta on maksullista, mutta toimintaan voi hakea maksuvapautusta sosiaalitoimen lausunnolla toimeentulokriteereihin perustuen. Iltapäivätoimintaan haluavien on tärkeä jättää hakemuksensa viimeistään 14. huhtikuuta, sillä päätökset iltapäivätoimintaryhmien perustamisesta tehdään varsinaisena hakuaikana saapuneiden hakemusten perusteella.

Lisätietoja ja ohjeet kunnan kotisivuilta:

vanhat sivut: www.mantsala.fi/perusopetus/koululaisten-iltapaivatoiminta 

uudet sivut: kasvatus ja opetus > perusopetus > aamu- ja iltapäivätoiminta > iltapäivätoimintaan hakeminen ja päätökset

Paperisia hakulomakkeita voi myös noutaa kunnantalon palvelupiste Vinkistä.

Hepolan koulun aamu- ja iltapäivähoitoon ilmoittautuminen 

Aamu- ja iltapäivähoitoon voivat osallistua ne Hepolan koulun oppilaat, joilla on erityishuolto-ohjelma, johon on kirjattu oikeus osallistumisesta aamu- ja iltapäivähoitoon.

Kaikki kouluvuonna 2021–2022 aamu- ja iltapäivähoitoon osallistuneet ilmoittavat aamu- ja iltapäivähoidon tarpeesta lukuvuodelle 2022–2023 viimeistään perjantaina 14.4.2022.

Kesä- ja elokuun 2022 loma-ajan hoitoon ilmoittautumisesta on Hepolan koulusta lähetetty jo aikaisemmin erillinen kysely huoltajille, joiden lasta osallistumisoikeus koskee. Loma-ajan hoitoon ilmoittautumisen lomakkeella huoltaja voi kuitenkin jo alustavasti ilmoittaa lukuvuoden 2022–2023 loma-ajan hoidon tarpeesta samalla, kun ilmoittaa lapsensa tulevan lukuvuoden aamu- ja iltapäivähoitoon.

Lomakkeet löytyvät vanhoilta kotisivuilta: www.mantsala.fi/lomakkeet ja uusilta kotisivuilta: kasvatus ja opetus > opetuspalvelut > opetuspalveluiden lomakkeet. Lisäksi paperilomakkeita voi noutaa kunnantalon palvelupiste Vinkistä.  

Ohjeita uusille ekaluokkalaisille

Syksyn 2022 koulutulokkaat - uudet ekaluokkalaiset

Vuonna 2015 syntyneiden lasten oppivelvollisuus alkaa syyslukukauden 2022 alussa. Kunta osoittaa koulunsa aloittaville koulupaikan asuinosoitteen perusteella. Koulunsa aloittavat lapset saavat kirjeen kotiin viikolla 7.

Huoltaja ilmoittaa Wilma-järjestelmässä pe 18.3.2022 mennessä 1) ottaako lapsen koulupaikan vastaan 2) hakeeko toissijaista koulupaikkaa tai 3) ilmoittaa, mikäli lapsi aloittaa koulun toisessa kunnassa. Tarkemmat toimintaohjeet lähetetään oppilaaksiottopäätöksen mukana.

Mikäli huoltaja haluaa lapsensa sijoittuvan muuhun kuin hänelle osoitettuun lähikouluun, pitää koulupaikan vastaanottamisen yhteydessä ilmoittaa, mikäli huoltaja hakee oppilaalle toissijaista koulupaikkaa. Toissijaiseen kouluun haetaan paperisella lomakkeella 19.3.2022 mennessä. Hakemus toimitetaan sen koulun rehtorille, josta toissijaista koulupaikkaa haetaan. Rehtori tekee päätöksen toissijaisesta koulupaikasta 31.3.2022. 

Iltapäivätoimintaan haetaan Wilma-järjestelmässä 4.-14.4.2022 välisenä aikana.

Koulukuljetukseen haetaan Wilma-järjestelmässä 4.-1.4.2022 mennessä.

Kouluterveydenhoitajan terveystarkastukset aloitetaan koulutulokkaille kesällä 2022. Huoltaja varaa ajan terveydenhoitajalle, jonka yhteystiedot löytyvät sivun oikeasta reunasta löytyvästä kouluterveydenhoitajan kirjeestä.

Tarvittaessa koulupaikkaa koskevat tiedustelut: Hanna Siponen puh. 040 314 6734 tai etunimi.sukunimi@mantsala.fi.

Koulutulokaspäivä järjestetään Hepolan koulussa tiistaina 24.5., mikäli koronatilanne sen sallii. Hepolan koulusta lähetetään koulutulokkaille kirje vielä toukokuun alussa. Kirjeessä lisätietoa mm. koulutulokaspäivästä

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä