Ehnroosin koulu

Ehnroosilla tapahtuu

Kahden viimeisen viikon ohjelmaa

- Monialaisten oppimiskokonaisuuksien tämän lukuvuoden teema lukutaito jatkuu elämyksellisen lukemisen merkeissä. Oppilaat hankkivat oman valintansa mukaan tietokirjan tai kaunokirjallisen teoksen, jota lukevat useana päivänä erillisen aikataulun mukaan.
- Elokuussa 7. luokan aloittavat oppilaat tulevat tutustumaan yläkouluunsa tiistaina 21.5. Tervetuloa tulevat seiskat!
- Ysijuhla ke 22.5.
- Ysien retkipäivä ti 28.5.
- Kevätjuhla la 1.6.

Kotitalouden taidonnäytteitä

Lukuvuoden aikana on kotitalouden tunneilla opittu monenlaisia taitoja. Blogissa kuvia syntymäpäivätarjoiluista, piparkakkuprojektista sekä voileipä- ja täytekakuista.

Kasit tutustumassa työelämään

Maaliskuun viimeisellä ja huhtikuun ensimmäisellä viikolla työpaikoilla näkyy koulumme 8.-luokkalaisia TET-jaksoillaan. TET on mukavaa vaihtelua perinteiseen koulutyöhön ja tilaisuus saada arvokasta kokemusta työelämästä. TET-viikkoja on kaksi, sillä TETissä on kerrallaan puolet luokasta. Kiitos kaikille tettiläisiä ottaneille! Teette tärkeää työtä oppilaittemme hyväksi.

Talviloma takana, talvipäivä edessä

Ehnroosilaiset viettävät tiistaina 5.3. talvipäivää kulttuurin ja liikunnan merkeissä. 7.-luokkalaiset lähtevät Helsinkiin, missä ohjelmassa on Kansallismuseo ja kaupunkikierros. 8.- ja 9.-luokkalaiset ovat valinneet etukäteen mieleisimmän eri vaihtoehdoista. Tarjolla on mm. luistelua, jääkiekkoa, lenkkeilyä, laskettelua, sählyä ja elokuvaa.

Valintojen aikaa

8.-luokkalaiset ovat tehneet valinnaisainevalintoja ysiä varten ja samalla hakeneet ensimmäistä TET-paikkaa maalis-huhtikuussa olevalle työelämään tutustumisen jaksolle. Yseillä on edessä yhteishaku eli jatko-opintopaikan hakeminen. Yhteishaku alkaa talvilomaviikolla, mutta suurin osa oppilaista tekee haun koulussa loman jälkeen.

Blogissa uutta luettavaa

Mistä aineksista syntyy kouluympäristössä pingviinin pesä ja millaista oli tähtitornissa - lue näistä blogistamme.

Sauli eläkkeelle

Ehnroosin koulun pitkäaikainen kouluisäntä Sauli Nieminen siirtyy lomapäivien jälkeen eläkkeelle. Sauli ehti olla Mäntsälän kunnan palveluksessa yli 20 vuotta ja siitä ajasta reilut kymmenen vuotta Ehnroosilla kouluisäntänä. Toivotamme Saulille mukavia eläkepäiviä!

Parhaat taitajat Ehnroosilla

Ehnroosilaiset menestyivät erinomaisesti myös tänä vuonna Keudan ammattiopiston Lukkarinpolun yksikössä pidetyssä Taitaja9-paikalliskilpailussa. Ehnroos saavutti kaksoisvoiton. Mestarijoukkueen muodostivat 9A:n Miika, Joonas ja Ville. Hopealle tuli joukkue, jossa kilpailivat Topias ja Eerik 9A:lta sekä Eelis 9E:ltä. Näiden kahden joukkueen kisa jatkuu myöhemmin Keravan aluekilpailussa keskiviikkona 30.1. Hienosti menestyivät myös 7D:n Eetu, Joona ja Tatu, jotka sijoittuivat neljänneksi. Onnittelut kaikille hyvästä suorituksesta!

Kasit taidetestaajina

Viime vuonna alkanut Taidetestaajat-kulttuurihanke jatkuu myös tänä vuonna. Tämä nuorten kulttuurihanke vie kaikki Suomen 8.-luokkalaiset kahdelle taidelaitosvierailulle. Ehnroosin kasit kävivät aikaisemmin syksyllä teatterimatkalla Kotkassa, ja 5.12.2018 on vuorossa Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkus Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Teemana lukutaito

Lukutaito ja lukeminen ovat tärkeitä perustaitoja. Lukutaito on edellytys sujuvaan arkeen ja osallistumiseen. Lukeminen avaa ovia itsetuntemukseen, omien vahvuuksien löytämiseen sekä luovuuden ja kekseliäisyyden kehittymiseen. Se tarjoaa myös asioihin erilaisia näkökulmia.

Lukutaidon käsite on laajentunut, ja siksi puhutaankin monilukutaidosta. Lukijan pitää pystyä ymmärtämään ja arvioimaan kriittisesti yhä monimuotoisempia tekstejä. Uudet teknologiat muuttavat myös lukutottumuksia.

Lukutaito on koulussamme monialaisen oppimiskokonaisuuden teemana tänä lukuvuonna. Viikolla 44 harjoittelimme opiskelu- ja lukutekniikkaa, ja keväällä on vuorossa elämyksellisen lukemisen kokonaisuus.

Ysit työelämään tutustumassa

Syyskuun viimeisellä ja lokakuun ensimmäisellä viikolla työpaikoilla näkyy koulumme 9.-luokkalaisia TET-jaksoillaan. TET on mukavaa vaihtelua perinteiseen koulutyöhön ja tilaisuus saada arvokasta kokemusta työelämästä. 8.-luokkalaisten TET on keväällä viikoilla 13 ja 14. Viikkoja on molemmilla luokka-asteilla kaksi, sillä TETissä on kerrallaan puolet luokasta.

Millaista oli eduskunnassa?

Tilda ja Helmi pääsivät tutustumaan eduskuntaan osallistuessaan nuorten parlamenttiin. Millaista siellä oli? Lue siitä koulun blogista.

Taksvärkkipäivä 30.4.2018

Maanantaina 30.4. on koulumme taksvärkkipäivä. Tänä vuonna päivätyökeräyksen kohteena on Amnesty Internationalin ihmisoikeustyö oppilaskunnan hallituksen valinnan mukaisesti.

9C:n leirikoulu Saksassa

Liity mukaan 9C:n leirikouluun lukemalla matkakertomus blogista. Kohteina München, Dachau ja Zugspitze. Linkki blogiin oikealla.

Suomi100-projekti

Tämän lukuvuoden monialaiset opinnot toteutetaan Suomi100-teemalla. Työskentely ajoittuu pääsääntöisesti marraskuun loppupuolelle ja huipentuu 5.12. pidettävään Suomi 100 -tapahtumaan ja messuihin.

Mäntsälän parhaat taitajat Ehnroosilta

Mäntsälän yläkouluikäiset kisasivat perjantaina 17.11.2017 Taitaja9-paikallismestaruudesta Keudan ammattiopistolla Lukkarinpolulla. Ehnroos saavutti tänä vuonna kaksoisvoiton. Mestarijoukkueen muodostivat 8A:n Topias, Miika ja Joonas. Hopealle tuli joukkue, jossa kilpailivat Axel, Emma ja Elina 9D:ltä. Onnittelut hyvästä suorituksesta! Kisanne jatkuu tammikuussa Helsingin aluekilpailussa.