Ehnroosin koulu

Ehnroosilla tapahtuu

Parhaat taitajat Ehnroosilla

Ehnroosilaiset menestyivät erinomaisesti myös tänä vuonna Keudan ammattiopiston Lukkarinpolun yksikössä pidetyssä Taitaja9-paikalliskilpailussa. Ehnroos saavutti kaksoisvoiton. Mestarijoukkueen muodostivat 9A:n Miika, Joonas ja Ville. Hopealle tuli joukkue, jossa kilpailivat Topias ja Eerik 9A:lta sekä Eelis 9E:ltä. Hienosti menestyivät myös 7D:n Eetu, Joona ja Tatu, jotka sijoittuivat neljänneksi. Onnittelut kaikille hyvästä suorituksesta! Ainakin voittajien kisa jatkuu myöhemmin Järvenpään aluekilpailussa.

Kasit taidetestaajina

Viime vuonna alkanut Taidetestaajat-kulttuurihanke jatkuu myös tänä vuonna. Tämä nuorten kulttuurihanke vie kaikki Suomen 8.-luokkalaiset kahdelle taidelaitosvierailulle. Ehnroosin kasit kävivät aikaisemmin syksyllä teatterimatkalla Kotkassa, ja 5.12.2018 on vuorossa Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkus Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Teemana lukutaito

Lukutaito ja lukeminen ovat tärkeitä perustaitoja. Lukutaito on edellytys sujuvaan arkeen ja osallistumiseen. Lukeminen avaa ovia itsetuntemukseen, omien vahvuuksien löytämiseen sekä luovuuden ja kekseliäisyyden kehittymiseen. Se tarjoaa myös asioihin erilaisia näkökulmia.

Lukutaidon käsite on laajentunut, ja siksi puhutaankin monilukutaidosta. Lukijan pitää pystyä ymmärtämään ja arvioimaan kriittisesti yhä monimuotoisempia tekstejä. Uudet teknologiat muuttavat myös lukutottumuksia.

Lukutaito on koulussamme monialaisen oppimiskokonaisuuden teemana tänä lukuvuonna. Viikolla 44 harjoittelimme opiskelu- ja lukutekniikkaa, ja keväällä on vuorossa elämyksellisen lukemisen kokonaisuus.

Ysit työelämään tutustumassa

Syyskuun viimeisellä ja lokakuun ensimmäisellä viikolla työpaikoilla näkyy koulumme 9.-luokkalaisia TET-jaksoillaan. TET on mukavaa vaihtelua perinteiseen koulutyöhön ja tilaisuus saada arvokasta kokemusta työelämästä. 8.-luokkalaisten TET on keväällä viikoilla 13 ja 14. Viikkoja on molemmilla luokka-asteilla kaksi, sillä TETissä on kerrallaan puolet luokasta.

Millaista oli eduskunnassa?

Tilda ja Helmi pääsivät tutustumaan eduskuntaan osallistuessaan nuorten parlamenttiin. Millaista siellä oli? Lue siitä koulun blogista.

Taksvärkkipäivä 30.4.2018

Maanantaina 30.4. on koulumme taksvärkkipäivä. Tänä vuonna päivätyökeräyksen kohteena on Amnesty Internationalin ihmisoikeustyö oppilaskunnan hallituksen valinnan mukaisesti.

9C:n leirikoulu Saksassa

Liity mukaan 9C:n leirikouluun lukemalla matkakertomus blogista. Kohteina München, Dachau ja Zugspitze. Linkki blogiin oikealla.

Suomi100-projekti

Tämän lukuvuoden monialaiset opinnot toteutetaan Suomi100-teemalla. Työskentely ajoittuu pääsääntöisesti marraskuun loppupuolelle ja huipentuu 5.12. pidettävään Suomi 100 -tapahtumaan ja messuihin.

Mäntsälän parhaat taitajat Ehnroosilta

Mäntsälän yläkouluikäiset kisasivat perjantaina 17.11.2017 Taitaja9-paikallismestaruudesta Keudan ammattiopistolla Lukkarinpolulla. Ehnroos saavutti tänä vuonna kaksoisvoiton. Mestarijoukkueen muodostivat 8A:n Topias, Miika ja Joonas. Hopealle tuli joukkue, jossa kilpailivat Axel, Emma ja Elina 9D:ltä. Onnittelut hyvästä suorituksesta! Kisanne jatkuu tammikuussa Helsingin aluekilpailussa.