Ehnroosin koulu

Ehnroosilla tapahtuu

Tervetuloa kouluun!

Hyvä Ehnroosin koulun väki - oppilaat, huoltajat ja henkilökunta
Koulu alkaa keskiviikkona 12.8.2020 klo 8.35. Oppilaat kokoontuvat kotiluokkiin, joissa luokanohjaajien johdolla käsitellään koulun aloitukseen liittyviä asioita. Korona-tilanteella on vaikutuksia koulun toimintaan.

Kotiluokat:
7A Raimo Issakainen C6
7B Tanja Ollikainen F7
7C Maisa Korhonen E6
7D Päivikki Määttä C2
7E Pia Kurikka C3
7F Sasu Sihvonen F3
7K Sirkka Soinio-Myllynen B6
8A Annele Kuula E9
8B Hannu Myllylä C1
8C Nina Virkkala F5
8D Heidi Luoto F1
8E Anu van Oosten F4
8F Tomi Vehkajärvi D4
8-9Jopo Katja Sarmia, Kati Harmaala D1-D2
8-9K Jukka Yli-Viikari B1
9A Päivi Orasuo D5
9B Jari Blomberg E2
9C Katri Leinonen F9
9D Elina Mäkelä E10
9E Christa Setälä H1
9F Päivi Terho B2

Etäopiskeluun siirtyminen

Hallitus päätti 16.3.2020 poikkeuksellisista toimenpiteistä koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan toiminta. Koulut ja oppilaitokset siirtyvät korvaavaan opetukseen 13.4.2020 saakka.

Seuraavassa linjauksia etäopiskeluun:
1) Viestimme pääasiassa Wilmassa.
2) Opettajat laittavat tehtävänannot Wilman Läksyt-osioon.
3) Opiskelemme ja opetamme nykyisen lukujärjestyksen mukaisesti.
4) Etäopetuksessa käytämme tuttuja oppimateriaaleja ja menetelmiä ( oppikirjat ja tehtäväkirjat ).
5) Pyrimme lisäämään asteittain sähköisten oppimateriaalien ja oppimisympäristöjen käyttöä ( Teams, Tablet-koulu jne..)
6) Koulu antaa päätelaitteen oppilaille, joiden huoltaja on ilmoittanut tarpeesta. Myös älypuhelimia voidaan hyödyntää opetuksessa.
7) Lähiopetusta tarvitseville erityisen tuen oppilaille laaditaan oma suunnitelma.
8) Opettajat ovat tavoitettavissa Wilmassa 8.00 - 16.00 välisenä aikana.

Etätyöohjeet oppilaille
- Tee samat aamurutiinit kuin normaalina koulupäivänä. Syö hyvä aamupala, vaihda yöasu päivävaatteisiin ja tee pieni liikuntahetki- kävele vaikka kortteli ympäri. Kehosi on tottunut siihen, että liikut koulumatkoilla aamuisin ja iltapäivällä.
- Rauhoita opiskelu. Työskentele tiiviisti asian parissa ilman Netflixiä, pelikoneita ja puhelinta. Varaa itsellesi hyvä työskentelytila. Pidä taukoja. Et työskentele koulussakaan 7 tuntia putkeen, pidä välitunteja. Olet tottunut ateriarytmiin. Syö lounaasi ja välipaloja, jotta jaksat.
- Et ole lomalla! Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella. Onneksi oppiminen ei ole paikkaan sidottua. Oppiminen vaatii kuitenkin omaa aktiivista työskentelyä. Sinun tulee ottaa vastuuta omasta oppimisestasi, jotta koulutyöt tulevat tehtyä sovitusti.
- Työskentele lukujärjestyksen mukaan. Opiskelutekniikat korostuvat itsenäisemmin opiskeltaessa. Katso täältä lisävinkkejä https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/20/ota-haltuun-opiskelutekniikat
- Ole aktiivinen itse. Opettajat ovat töissä tukemassa sinua oppimisessasi. Muista pyytää apua esimerkiksi Wilma-viestillä, jos et ymmärrä jotain tai jokin on epäselvää.

Ohjeita huoltajille
- Seuraa aktiivisesti huollettavasi etäopiskelua.

Aktiivista ja innokasta etäopiskelua oppilaille. Nyt meillä kaikilla on mahdollisuus oppia uutta.

Jorma Malmivuori rehtori

TET-jaksot peruttu

Koronatartuntojen rajaamiseksi 8.-luokkalaisten TET-jaksot viikoilta 11 ja 12 on peruttu. Huoltajia on pyydetty ilmoittamaan tästä TET-paikkoihin.

Urakkasopimus uuden koulun rakentamisesta allekirjoitettu

Mäntsälän kunta on allekirjoittanut urakkasopimuksen uuden koulun rakentamisesta. Uudisrakennus rakennetaan Ehnroosin koulun entiselle tontille Nordenskiöldintien ja Myllymäen koulun väliin, nykyisten väistötilojen viereen. Rakentaminen aloitetaan kesällä 2020 ja uuteen koulurakennukseen on tarkoitus siirtyä elokuussa 2022.

Vauhdikkaasti kohti talvilomaa!

Talvilomaa edeltävä viikko on täynnä toimintaa tavallisen koulutyön ohella. Maanantaina 8.-luokkalaiset vierailevat taidetestaajina Helsingissä, tiistai-iltana saapuvat tulevat seiskat tutustumaan kouluun huoltajien kanssa, torstaina saamme osamme penkkaririehasta abien käydessä tervehdyskäynnillä ja perjantaina on vuorossa perinteiseen tapaan lukion Wanhojen tanssit, joita 9.-luokkalaiset pääsevät seuraamaan.

Kotitalous Instagramissa

Kotitalouden taidonnäytteitä voit nyt seurata myös Instagramissa. Siirry sinne kohdasta ”Linkkejä”.

Juhlavuosi jatkuu

Maanantaina 9.12.2019 juhlistamme 150-vuotiasta Ehnroosin koulua koulun väen ja kutsuvieraiden kesken.

Menestystä Taitaja9-paikalliskilpailussa

Ehnroosin joukkueet ottivat kaksoisvoiton perjantaina 29.11.2019 Keudan ammattiopiston Lukkarinpolun yksikössä pidetyssä Taitaja9-paikalliskilpailussa. Voittajajoukkueessa kisasivat 9C:n Juho, Pyry ja Jami ja hopealle tulleessa joukkueessa 8D:n Elias, Joona ja Eetu. Onnittelut hienosta suorituksesta! Joukkueet jatkavat kisaamista tammikuussa Porvoon aluekilpailussa.

8.-luokkalaiset taidetestaajina

Kaksi vuotta sitten alkanut Taidetestaajat-kulttuurihanke jatkuu myös tänä vuonna. Tämä nuorten kulttuurihanke vie Suomen 8.-luokkalaiset kahdelle taidelaitosvierailulle. Ehnroosin 8. luokat ovat 2.10.2019 katsomassa Supermamia Kotkan kaupunginteatterissa ja helmikuussa on vuorossa Compañia Kaari & Roni Martin: Anna Karenina Telakalla Helsingissä.

Ysit työelämään tutustumassa

Syyskuun viimeisellä ja lokakuun ensimmäisellä viikolla koulumme ysit ovat kahdessa osassa tutustumassa työelämään TET-jakson merkeissä. Kasien TET on keväällä maaliskuussa.

Huoltajat kouluun tutustumassa

Syksyn ensimmäinen vanhempainilta pidettiin keskiviikkona 4.9., jolloin 7.-luokkalaisten huoltajat tutustuivat luokanohjaajien johdolla koulun toimintaan kiertämällä eri aineryhmien, oppilashuollon sekä rehtorin ja vanhempainyhdistyksen esittelypisteitä. Seuraavaksi toivotamme tervetulleiksi 8.-9.-luokkalaisten huoltajat keskiviikkona 18.9.2019.

Kotitalouden taidonnäytteitä

Lukuvuoden aikana on kotitalouden tunneilla opittu monenlaisia taitoja. Blogissa kuvia syntymäpäivätarjoiluista, piparkakkuprojektista sekä voileipä- ja täytekakuista.

Kasit tutustumassa työelämään

Maaliskuun viimeisellä ja huhtikuun ensimmäisellä viikolla työpaikoilla näkyy koulumme 8.-luokkalaisia TET-jaksoillaan. TET on mukavaa vaihtelua perinteiseen koulutyöhön ja tilaisuus saada arvokasta kokemusta työelämästä. TET-viikkoja on kaksi, sillä TETissä on kerrallaan puolet luokasta. Kiitos kaikille tettiläisiä ottaneille! Teette tärkeää työtä oppilaittemme hyväksi.

Talviloma takana, talvipäivä edessä

Ehnroosilaiset viettävät tiistaina 5.3. talvipäivää kulttuurin ja liikunnan merkeissä. 7.-luokkalaiset lähtevät Helsinkiin, missä ohjelmassa on Kansallismuseo ja kaupunkikierros. 8.- ja 9.-luokkalaiset ovat valinneet etukäteen mieleisimmän eri vaihtoehdoista. Tarjolla on mm. luistelua, jääkiekkoa, lenkkeilyä, laskettelua, sählyä ja elokuvaa.

Valintojen aikaa

8.-luokkalaiset ovat tehneet valinnaisainevalintoja ysiä varten ja samalla hakeneet ensimmäistä TET-paikkaa maalis-huhtikuussa olevalle työelämään tutustumisen jaksolle. Yseillä on edessä yhteishaku eli jatko-opintopaikan hakeminen. Yhteishaku alkaa talvilomaviikolla, mutta suurin osa oppilaista tekee haun koulussa loman jälkeen.

Blogissa uutta luettavaa

Mistä aineksista syntyy kouluympäristössä pingviinin pesä ja millaista oli tähtitornissa - lue näistä blogistamme.

Sauli eläkkeelle

Ehnroosin koulun pitkäaikainen kouluisäntä Sauli Nieminen siirtyy lomapäivien jälkeen eläkkeelle. Sauli ehti olla Mäntsälän kunnan palveluksessa yli 20 vuotta ja siitä ajasta reilut kymmenen vuotta Ehnroosilla kouluisäntänä. Toivotamme Saulille mukavia eläkepäiviä!

Parhaat taitajat Ehnroosilla

Ehnroosilaiset menestyivät erinomaisesti myös tänä vuonna Keudan ammattiopiston Lukkarinpolun yksikössä pidetyssä Taitaja9-paikalliskilpailussa. Ehnroos saavutti kaksoisvoiton. Mestarijoukkueen muodostivat 9A:n Miika, Joonas ja Ville. Hopealle tuli joukkue, jossa kilpailivat Topias ja Eerik 9A:lta sekä Eelis 9E:ltä. Näiden kahden joukkueen kisa jatkuu myöhemmin Keravan aluekilpailussa keskiviikkona 30.1. Hienosti menestyivät myös 7D:n Eetu, Joona ja Tatu, jotka sijoittuivat neljänneksi. Onnittelut kaikille hyvästä suorituksesta!

Kasit taidetestaajina

Viime vuonna alkanut Taidetestaajat-kulttuurihanke jatkuu myös tänä vuonna. Tämä nuorten kulttuurihanke vie kaikki Suomen 8.-luokkalaiset kahdelle taidelaitosvierailulle. Ehnroosin kasit kävivät aikaisemmin syksyllä teatterimatkalla Kotkassa, ja 5.12.2018 on vuorossa Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkus Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Teemana lukutaito

Lukutaito ja lukeminen ovat tärkeitä perustaitoja. Lukutaito on edellytys sujuvaan arkeen ja osallistumiseen. Lukeminen avaa ovia itsetuntemukseen, omien vahvuuksien löytämiseen sekä luovuuden ja kekseliäisyyden kehittymiseen. Se tarjoaa myös asioihin erilaisia näkökulmia.

Lukutaidon käsite on laajentunut, ja siksi puhutaankin monilukutaidosta. Lukijan pitää pystyä ymmärtämään ja arvioimaan kriittisesti yhä monimuotoisempia tekstejä. Uudet teknologiat muuttavat myös lukutottumuksia.

Lukutaito on koulussamme monialaisen oppimiskokonaisuuden teemana tänä lukuvuonna. Viikolla 44 harjoittelimme opiskelu- ja lukutekniikkaa, ja keväällä on vuorossa elämyksellisen lukemisen kokonaisuus.

Ysit työelämään tutustumassa

Syyskuun viimeisellä ja lokakuun ensimmäisellä viikolla työpaikoilla näkyy koulumme 9.-luokkalaisia TET-jaksoillaan. TET on mukavaa vaihtelua perinteiseen koulutyöhön ja tilaisuus saada arvokasta kokemusta työelämästä. 8.-luokkalaisten TET on keväällä viikoilla 13 ja 14. Viikkoja on molemmilla luokka-asteilla kaksi, sillä TETissä on kerrallaan puolet luokasta.

Millaista oli eduskunnassa?

Tilda ja Helmi pääsivät tutustumaan eduskuntaan osallistuessaan nuorten parlamenttiin. Millaista siellä oli? Lue siitä koulun blogista.

Taksvärkkipäivä 30.4.2018

Maanantaina 30.4. on koulumme taksvärkkipäivä. Tänä vuonna päivätyökeräyksen kohteena on Amnesty Internationalin ihmisoikeustyö oppilaskunnan hallituksen valinnan mukaisesti.

9C:n leirikoulu Saksassa

Liity mukaan 9C:n leirikouluun lukemalla matkakertomus blogista. Kohteina München, Dachau ja Zugspitze. Linkki blogiin oikealla.

Suomi100-projekti

Tämän lukuvuoden monialaiset opinnot toteutetaan Suomi100-teemalla. Työskentely ajoittuu pääsääntöisesti marraskuun loppupuolelle ja huipentuu 5.12. pidettävään Suomi 100 -tapahtumaan ja messuihin.

Mäntsälän parhaat taitajat Ehnroosilta

Mäntsälän yläkouluikäiset kisasivat perjantaina 17.11.2017 Taitaja9-paikallismestaruudesta Keudan ammattiopistolla Lukkarinpolulla. Ehnroos saavutti tänä vuonna kaksoisvoiton. Mestarijoukkueen muodostivat 8A:n Topias, Miika ja Joonas. Hopealle tuli joukkue, jossa kilpailivat Axel, Emma ja Elina 9D:ltä. Onnittelut hyvästä suorituksesta! Kisanne jatkuu tammikuussa Helsingin aluekilpailussa.