2017-2018

Postilaatikko kavereiden kesken


Pesäpuun lapset ovat toivoneet postilaatikkoa mihin jättää postia kavereille. Nyt ryhmästä löytyy postilaatikko. Kirjeitä ja postia voi tehdä halutessaan myös kotona ja tipauttaa täällä postilaatikkoon.

Pyjamabileet 8.11.2017

Vietimme koko talon voimin yhteiset pyjamabileet. Jokaiselle osastolle oli tehty erilaisia toimintarasteja, mm. potkupyörillä ja mahalaudoilla ajelua, valopöydillä tideteosten tekemistä, aarteen etsintää, toimintarataa, Nukkumatin unitunnelia, valokuvauspistettä ja häntäpallojen heittelyä. Pisteitä kierrettiin pienryhmittäin. Kierroksen jälkeen asetuimme omille osastoille ja lapset saivat viettää pienen herkutteluhetken. Ihana aamupäivä!

Suomen lippuja ”Suomi 100”

Aamulla etsimme lasten kanssa netistä erilaisia vaihtoehtoja askarrella Suomen lippu. Löydettyämme sopivat mallit, lapset pääsivät toimimaan. Lopputuloksena hienoja Suomen lippuja.

Yhdessä ilman ikärajaa-liikuntatapahtuma 5.10.2017

Pihalle oli tehty erilaisia ohjeistettuja liikuntapisteitä: perinneleikkejä, leikkivarjoa, rekkaralli-rataa, käpylehmien rakentamista yms. Tapahtuma oli kaikille avoin. Päiväkodin väki kiersi pisteitä pienryhmittäin. Kaikilla oli tapahtumassa mukavaa!

Paloauton esittely 3.10.2017



Päiväkodin pihalla kävi paloauto, jota palomiehet esittelivät. Siinä oli paljon hienoja esineitä ja osia. Sade ei haitannut meitä, vaan osasimme varustautua sadevaatteilla. Palomiehet kyselivät lapsilta, minkä nimisiä tavaroita autossa oli. Sieltä löytyi mm. Vesiletkuja, palosammuttimia, vene, juotavaa, korvatulppia (lasten mielestä karkkia), ruiskusammutin, happipullot.

Kävelyretki tietyömaalle 19.9.2017


Lasten kommentteja kävelyllä nähdyistä asioista:
"Työmaa"
"Kela, eiku katujyrä"
"mä näin tosi ison jyrän"
"mä näin tosi ison rekka-auton"
"mä näin kaikkii semmost metsää"
"mä näin jäniksen, käytiin katsoo työmaata"
"työmaa, jyrä"
"mä näin asfalttijyrän"
"mä näin siellä jyrän"
"mä näin myös siellä jyrän"
"mä näin semmosen kuorma-auton, joka toi sitä asfalttii"

Kävelimme lasten kanssa yhdessä katsomaan Lohjaharjuntiellä käynnissä olevaa tietyötä. Työkoneita oli paljon käytössä ja työmiehet vilkuttivat lapsille iloisesti. Yksi työmies herätti lapsissa hilpeyttä huutamalla: "Hyvää päivää pienet pojat ja pikkuflikat."