Tervetuloa Päiväkoti Eulaaliaan!

Tiedote lasten ja nuorten huoltajille 17.1.2022

Koronatilanne Lohjalla

Koronatapausten määrä on viimeisten viikkojen ja päivien aikana kasvanut kovaa vauhtia. Otetuista näytteistä noin 25 % on ollut positiivisia. Koronatartuntoja on tällä hetkellä kaikissa ikäryhmissä. Koronarokotukset etenevät tällä hetkellä hyvää vauhtia ja 12 vuotta täyttäneistä 89 % on saanut 1. rokotteen, 2. rokotteen 86 % ja 3. rokotteen 35 %. Myös 5 – 11- vuotiaiden rokotukset ovat käynnistyneet.

Kaupunki on muuttanut koronaan liittyviä karanteenikäytänteitä tämän viikon aikana. Koronaan altistuneita henkilöitä ei enää automaattisesti aseteta karanteeniin, vaan heidän vointia tulee tarkkailla kymmenen vuorokauden ajan. Perheen sisäisissä altistumisissa suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia.

Myös koronan vuoksi tehtävää testausta on jouduttu vähentämään ja muuttamaan aikaisempaa ohjeistusta. Uuden ohjeistuksen mukaan oireettomia henkilöitä testataan jatkossa ainoastaan tartuntatautilääkärin erillisestä määräyksestä.

Koronavirusta kiertää väestössä aiempaa enemmän, minkä vuoksi on tärkeää, että maskin käyttöä lisätään. Perusopetuksen ja lukion kaikille oppilaille suositellaan kasvomaskin käyttöä koulupäivien aikana. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia.

Muuttuneisiin karanteeni, testaus ja maskin käyttöä koskeviin ohjeisiin voit tutustua tarkemmin kaupungin kotisivuilta tai alla olevasta linkistä.

Koulujen ja päiväkotien tilannetta tarkkaillaan päivittäin ja mahdollisista muutoksista yksiköiden toimintaan tiedotetaan tapauskohtaisesti aina erikseen. Henkilöstömme käyttää maskia työpäivien aikana ja toivoimme myös kaikilta huoltajilta maskin käyttöä, kun tuotte lapsia päiväkotiin tai vierailette koululla. 

Lue lisää Lohjan kaupungin antamista suosituksista:  Suositukset ja rajoitukset Lohjalla

THL - Hoito-ohjeet koronavirukseen sairastuneelle.

Lohjalla 14.1.2022

Juha – Pekka Lehmus

Sivistysjohtaja

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Talvilomaviikko 8, tiedote 14.1.22

VARHAISKASVATUS 2022


Varhaiskasvatuksen järjestäminen ajalla 21.– 27.2.2022 (koulujen talvilomaviikko 8)


Mikäli lapsenne tarvitsee varhaiskasvatusta talvilomaviikolla, tulee teidän varata varhaiskasvatusaika viikolle 8 eAsioinnissa viimeistään 30.1.2022. Talvilomaviikolle varataan henkilökuntaa ennalta varattujen varhaiskasvatusaikojen mukaan. 


Ohjeistus eAsiointiin:


 •  Lapselle varataan tarvittavat varhaiskasvatuspäivät ja –ajat mahdollisimman tarkasti.
 • Jos lapsi on poissa, käytetään merkintää “muu poissaolo”.
 • Jos lapsella on säännöllisesti vapaapäiviä, jätetään säännölliset poissaolopäivät tyhjiksi.
 • 30.1.2022 jälkeen tulevat muutokset lapsenne varhaiskasvatus aikoihin talvilomaviikon osalta on ilmoitettava suoraan ryhmän henkilökunnalle. Merkintöjä ei saa itse käydä muokkaamassa eAsiointiin enää tuon jälkeen.

Talvilomaviikon poissaoloja ei hyvitetä varhaiskasvatusmaksuissa.

Toivomme tarkkuutta varhaiskasvatusaikojen ilmoittamisen suhteen. 

Hyvästä yhteistyöstä kiittäen,

Lohjan varhaiskasvatus

Tiedote huoltajille 10.1.2022

HYVÄÄ ALKANUTTA UUTTA VUOTTA 2022

Uusi vuosi on alkanut harmittavasti huonontuneen koronatilanteen merkeissä. Meidän tuleekin tehdä yhteistyötä tartuntojen hillitsemiseksi ja varhaiskasvatuksen toimintakyvyn varmistamiseksi.

Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen lapsi voi tulla vain terveenä. THL:n mukaan sairastumisen jälkeen lapsi voi palata varhaiskasvatukseen tai esiopetukseen, kun hän on selvästi paranemassa ja oireet vähenemässä. Virusinfektioissa tartuttavuus vähenee nopeasti oireiden alkamisen jälkeen. Jälkinuha tai -yskä voi jatkua pitkäänkin tuoreen hengitystieinfektion jälkeen.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, hän voi THL:n suosituksen mukaan osallistua varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Jos lapsi on sairastanut koronan, lapsen on sairastumisen jälkeen oltava kaksi vuorokautta oireeton, että hän voi palata päiväkotiin /perhepäivähoitoon. Esiopetus tai varhaiskasvatus ei vaadi todistusta negatiivisesta testistä.

Lisätietoa lasten koronaan, rokotuksiin ja testauksiin liittyvistä asioista löytyy mm. THL:n sivuilta: Lapset ja koronavirus - THL

Jos lapsi altistuu päiväkodissa tai esiopetuksessa koronavirukselle, ilmoitamme siitä huoltajille, ja tartuntatautilääkärin ohjeen mukaan vahvasti suosittelemme tällä hetkellä lapselle omaehtoista karanteenia altistumispäivästä seuraavat 10 päivää. Omaehtoisesta karanteenista ei saa todistusta ja se perustuu vapaaehtoisuuteen. Karanteenikäytännöistä saattaa tapahtua lähiaikoina kansallisia muutoksia, tiedotamme niistä erikseen muutosten tapahtuessa.

Tällä hetkellä karanteeniin asetetaan vain koronaan sairastuneen henkilön perheenjäsenet ja muita tartuntatautilääkärin harkinnan perusteella.

Pyrimme kaikin keinoin turvaamaan varhaiskasvatuksen toimintaedellytykset. Päiväkotien henkilöstöllä on maskin käytön velvoite, ellei maskin käytölle ole terveydellisiä esteitä. Altistuneet työntekijät, joilla on rokotussuoja kunnossa, voivat jatkaa työskentelyä päiväkodissa (pl. omassa perheessä altistuneet tai muusta syystä karanteeniin asetetut) ja terveysturvallisuutta lisätään käyttämällä pikatestejä ja FFP2-kasvomaskeja.

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa pyritään minimoimaan ryhmien sekoittuminen. Vaikka osa altistuneista työntekijöistä pystyy jatkamaan työskentelyä päiväkodissa, henkilöstön poissaoloja tulee olemaan suurella todennäköisyydellä paljon ja henkilöstö voi joutua toimimaan useammassa ryhmässä. Sijaistarvetta on helpotettu lisäämällä päiväkoteihin varahenkilöitä sekä avustavaa henkilöstöä. Toisinaan on ollut vaikea saada ulkopuolisia sijaisia yrityksistä huolimatta. Jos henkilöstöä ei ole riittävästi suhteessa lasten määrään ja joudumme sulkemaan yksikön normaalia aikaisemmin, informoimme huoltajia asiasta mahdollisimman ajoissa.

Lapsen sairastumis- tai karanteeniaika ei ole suoraan hyvitettävää aikaa varhaiskasvatusmaksussa. Sairastuminen ja karanteeni merkitään sairauspäivänä. Jos kalenterikuukaudessa lapselle tulee yli 10 sairauspäivää, päivät hyvitetään varhaiskasvatusmaksussa.

Vahvasti suosittelemme, että huoltajat käyttävät kasvomaskia päiväkodin palavereissa sekä tuonti- ja hakutilanteissa. Lasten ja aikuisten tulee pestä kädet päiväkotiin tultaessa. Varhaiskasvatus- ja esiopetuskeskustelut kuuluvat oleellisena osana toimintaamme. Ne järjestetään terveysturvallisesti läsnä tai vaihtoehtoisesti etäpalaverina.

Koronasta huolimatta, toivotan kaikille hyvää alkanutta uutta varhaiskasvatus- ja esiopetusvuotta!

Anu Koivumäki

Varhaiskasvatuspäällikkö

Tiedote 25.11.2021

VARHAISKASVATUKSEN JÄRJESTÄMINEN KOULUJEN JOULULOMAN AIKANA 23.12.-7.1.2022

Hyvät huoltajat

Kiitos hyvästä yhteistyöstä. Koronaepidemia on haastanut meitä kaikkia eri tavoin. Ohjeet ja suositukset ovat muuttuneet välillä nopeallakin aikataululla. Olemme yhdessä huolehtineet terveysturvallisuudesta noudattamalla koronaohjeistuksia ja -suosituksia. Varhaiskasvatuksen ja ruoka- ja siivouspalveluiden henkilöstötilanne on ollut välillä haastava, mutta yhteistyöllä, ymmärryksellä ja joustavuudella olemme selvinneet vaikeistakin tilanteista. 

Toivomme, että mahdollistatte lapsillenne lomaa joulun aikana mahdollisuuksienne mukaan.

 Tulemme yhdistämään jonkin verran varhaiskasvatuksen yksiköitä joululoman aikana 23.12.21-7.1.22 välisenä aikana. Varhaiskasvatusyksikköjen yhdistäminen tehdään terveysturvallisuus huomioiden ja asia on käsitelty yhdessä kaupungin pandemiajohtoryhmän kanssa. Vain yksiköt, joissa on riittävä väljyys yhdistetään ja yhdistäminen tehdään vain ajaksi, jolloin riittävä väljyys toteutuu. Tästä syystä eri yksiköt ovat suljettuna eri pituisen ajan. Yhdistämisessä huomioidaan, että jokaisesta yksiköstä siirtyy lapsille tuttuja aikuisia lasten mukana. 

 Yksiköiden yhdistäminen mahdollistaa henkilöstön lomia, siivous- ja ruokapalveluhenkilöstön lomia ja tehosiivouksen toteuttamisen suljetuissa yksiköissä. 
Vain terve lapsi voi osallistua varhaiskasvatukseen. Huoltajille suositellaan maskin käyttöä päiväkodin tiloissa. 

 Alla tiedot oman varhaiskasvatusyksikkönne tilanteesta.

Yhteistyöterveisin, 

Anu Koivumäki

Varhaiskasvatuspäällikkö

anu.koivumaki@lohja.fiPÄIVÄKOTI EULAALIA ON KIINNI

ajalla 23.12.21-31.12.21

 

VARAHOITOPAIKKA ON

SAMMATIN PÄIVÄKOTI

KALEVALANTIE 2C

09220 SAMMATTI

Ilmattaret p. 044 374 5051

Mikäli ette käytä teille varattua paikkaa, olkaa hyvä ja ilmoittakaa siitä suoraan omaan varhaiskasvatusryhmään.

Kiitos!

Henna Pohjoisvirta,

päiväkodinjohtaja p. 044 357 3760

henna.pohjoisvirta@lohja.fi

Varhaiskasvatuksen järjestäminen ajalla  23.12.2021 – 7.1.2022 (koulujen joululoma)

VARHAISKASVATUSPALVELUT 2021-2022

Varhaiskasvatuksen järjestäminen ajalla 

23.12.2021 – 7.1.2022 (koulujen joululoma)

Joululoma-ajan lapsimäärän kartoittamiseksi pyydämme, että te huoltajat käytte varaamassa lapsellenne varhaiskasvatusajat viikoille 51-1 (23.12.2021 - 7.1.2022) viimeistään 21.11.2021 eAsioinnissa. Joululoman ajalle varataan henkilökuntaa ennalta varattujen varhaiskasvatusaikojen mukaan. Ajalla 23.12.2021-7.1.2022 osa varhaiskasvatusyksiköistä ovat suljettuina ja varhaiskasvatus järjestetään keskitetysti alueilla.

Suljettuina ovat ainakin Daghemmet Petter, Päiväkoti Eulaalia, Koisjärven päiväkoti, Gunnarlan päiväkoti, Perttilän päiväkoti, Päiväkoti Onnen Omena, Päiväkoti Omppu, Virkkalan päiväkoti ja Moisio1 päiväkoti.

Muiden yksiköiden osalta tieto tarkentuu marraskuun loppuun mennessä lapsimäärien mukaan.

Ohjeistus:


 • Lapselle varataan tarvittavat varhaiskasvatuspäivät ja –ajat mahdollisimman tarkasti.
 • Jos lapsi on poissa, käytetään merkintää “muu poissaolo”.
 • Jos lapsella on säännöllisesti vapaapäiviä, jätetään poissaolopäivät tyhjäksi.
 • Mikäli poissaolojakso ajoittuu molempien kuukausien ajalle, on se katkaistava kuukauden vaihteessa (esim. 23.-31.12.2021, 1.-7.1.2022).
 • 21.11.2021 jälkeen tulevat muutokset lapsenne varhaiskasvatusaikoihin ,joululoman osalta on ilmoitettava suoraan ryhmän henkilökunnalle. Merkintöjä ei saa itse käydä muokkaamassa eAsiointiin enää tuon jälkeen.

Joululoman poissaoloja ei hyvitetä varhaiskasvatusmaksussa.

Toivomme tarkkuutta varhaiskasvatusaikojen ilmoittamisen suhteen. 

Yhteistyöterveisin, 

Lohjan varhaiskasvatus

Koulujen syyslomaviikko 18. - 24.10.2021 (viikko 42)

Mikäli lapsenne tarvitsee varhaiskasvatusta syyslomaviikolla, tulee teidän varata hoitoaika viikolle 42 eAsioinnissa viimeistään 12.9.2021. Syyslomaviikolle varataan henkilökuntaa ennalta varattujen hoitoaikojen mukaan. Syysloman poissaoloja ei hyvitetä varhaiskasvatusmaksuissa.

Ohjeistus eAsiointiin:

 • Ensisijaisesti varataan tarvittavat varhaiskasvatuspäivät ja –ajat mahdollisimman tarkasti.
 • Jos lapsi on pois varhaiskasvatuksesta, merkitään päivä “muu poissaolo”.
 • Jos lapsella on säännöllisesti vapaapäiviä, jätetään säännölliset poissaolopäivät tyhji
 • 9.2021 sulkeutumisen jälkeen jälkeen tulevat muutokset lapsenne varhaiskasvatusaikoihin syyslomaviikon osalta on ilmoitettava suoraan ryhmän henkilökunnalle. Merkintöjä ei saa itse käydä muokkaamassa eAsiointiin enää tuon jälkeen.

Toivomme tarkkuutta varhaiskasvatusaikojen ilmoittamisen suhteen.

Hyvästä yhteistyöstä kiittäen,

Lohjan varhaiskasvatus

13.08.2021 Tiedote

Ohjeet turvalliseen esiopetukseen ja varhaiskasvatukseen

Esiopetukseen ja varhaiskasvatukseen ei pidä tulla, jos on sairastumiseen viittaavia oireita.
Tämä koskee sekä lapsia että aikuisia. Esiopetukseen ja varhaiskasvatukseen voi palata
vähintään yhden oireettoman päivän jälkeen. Jos oireet jatkuvat, on hyvä selvittää,
johtuvatko ne koronainfektiosta. Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai
jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi
mennä esiopetukseen tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten
normaali eikä infektio-oireita ole. Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään
välittömästi erilliseen tilaan odottamaan huoltajaa aikuisen valvonnassa. Aikuinen välttää
lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden.
Ajantasainen ohjeistus löytyy THL:n Lapset ja koronavirus –sivulta. Vastauksia saa myös
omalta terveysasemalta ja/tai koronaneuvonta@lohja.fi.

● Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan esiopetukseen tai
varhaiskasvatukseen, sekä ennen kotiinlähtöä. Aikuiset ohjaavat ja valvovat lasten
käsien pesua. Kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua, aina ulkoa
sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat
näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan huolellisesti kertakäyttöiseen käsipaperiin.
Käsidesiä käytetään lasten kanssa aikuisten valvonnassa vain, jos ei ole
mahdollisuutta käsien pesuun.
● Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina,
joka heitetään roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan
suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
● Toivomme, että lasta tuo ja hakee vain yksi aikuinen kerrallaan käyttäen
pääsääntöisesti oman ryhmän eteistä ja että sisätiloissa vietetään vain lyhyt aika.
● Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen tutustumisia järjestämme sovitusti väljyys- ja
hygieniamääräyksiä noudattaen.
● Lapselle tärkeän lelun saa tuoda varhaiskasvatukseen ja viedä kotiin päivän
päätteeksi (esim. uni- tai turvalelu).
● Lelupäiviä emme toistaiseksi järjestä.
● Varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmakeskusteluja järjestetään ajantasaiset
koronarajoitukset ja turvallisuusohjeet huomioiden, huoltajien toiveita kuunnellen,
läsnä tai etänä.
● Vanhempainiltoja järjestetään ajantasaiset kokoontumisrajoitukset, turvallisuus- ja
hygieniasäännöt huomioiden, läsnä tai etänä.
● Lapsiryhmän toiminta jaetaan päivän aikana pienryhmiin ja toimintaa porrastetaan.
● Henkilökunnan kokoontumisia vältetään.
● Sähköiset tiedottamisen kanavat ovat käytössä joka ryhmässä. Varmistattehan, että
yhteystietonne ovat ajan tasalla.

Koronavirusepidemiaan liittyvien hygieniaohjeiden noudattamista jatketaan
varhaiskasvatuksen toiminnassa ja tiloissa. Hygienian tehostamisesta huolimatta
huolehditaan, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen
mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin. Tämä on huomioitava myös lapsen
lempeässä hoidon aloituksessa.
Uusien lasten aloittaessa on syytä kiinnittää erityistä huomiota hygieniaohjeistuksiin sekä
siihen, miten lapset oppivat toimimaan uudessa ryhmässä turvallisesti. Ryhmässä kerrataan
lasten kanssa käsienpesu, aivastaminen, yskiminen, nenän niistäminen ym. hyvään
hygieniaan liittyvät toimintatavat.
Varhaiskasvatuksessa on suositeltavaa hyödyntää lähistöllä olevia ulkotiloja ja
luonnonympäristöjä.

Lasten kanssa käsitellään koronaa lapsen ikätason mukaisesti, kuitenkaan hämmentämättä
lasta turhaan. Rehelliset ja lapsen ikätason mukaiset vastaukset kysymyksiin luovat
turvallisuutta. Lapset myös saattavat toistaa kysymyksiä useampaan kertaan. Lasta tulee
kuunnella ja hänen kysymyksiinsä tulee vastata, vaikka aikuinen voikin ajatella, että olisi
hyvä ”suojella” lasta. Keskusteluissa on hyvä käyttää lapsille tuttuja käsitteitä ja ilmauksia.
Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu tartuntatautilain mukaan kunnan tai sairaanhoitopiirin
tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos esiopetuksessa tai varhaiskasvatuksessa
todetaan jollakulla koronavirustartunta, selvitetään, onko tapahtunut altistumista, ja
altistuneet jäljitetään ja asetetaan tartuntatautilain nojalla karanteeniin. Koronavirustartunnan
saaneen on siten oltava pois koulusta tai varhaiskasvatuksesta tartuntatautilääkärin
antamien ohjeiden mukaisesti.

Kasvomaskin käyttö

Huoltajille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä sekä turvavälien noudattamista lasta
tuotaessa ja haettaessa esiopetuksesta ja varhaiskasvatuksesta.
Varhaiskasvatuksen henkilökunnalle suositellaan vahvasti kertakäyttöisen kasvomaskin
käyttöä sisätiloissa. Ilman kasvomaskia tapahtuvissa tilanteissa (kahvi- ja ruokailutilanteet)
tulee huomioida henkilömäärän rajoitus taukotiloissa siten, että turvavälit (1-2 m) on
mahdollista toteuttaa ja lähikontaktit jäävät lyhyeksi (alle 15 minuuttia).
Pienten lasten kanssa työskenneltäessä (alle kolmevuotiaiden ryhmä tai ryhmä, jossa on
myös alle kolmevuotiaita) käytetään visiiriä tai maskia. Ryhmissä, joissa on vain yli
kolmevuotiaita lapsia suositellaan kasvomaskin käyttöä.
Avoimessa varhaiskasvatuksessa sisätiloissa tulee käyttää kasvomaskia.
Ulkoilussa ei tarvitse käyttää kasvomaskia. Turvaväleistä ja muista hygieniaohjeista tulee
huolehtia.

Muuta huomioitavaa

● Lasten kanssa ei lähdetä retkelle paikkaan, missä on paljon muita ihmisiä.
● Emme järjestä isoja (yleisö)tilaisuuksia tai missä useat eri ryhmät sekoittuisivat.
● Terapeutit, musiikkileikkikoulut ym. säännölliset vieraat voivat edelleen toimia
taloissa, kasvomaskia tulee käyttää.
● Pienryhmissä voi käydä kirjastossa. Esioppilaat voivat käydä uimassa. Koulujen
liikunta- ja muita tiloja voi käyttää sovitusti.
● Koulun erityisopettaja tai muut koulun työntekijät voi käydä esiopetuksessa ja
varhaiskasvatuksessa.
● Avoimessa varhaiskasvatuksessa noudatamme ajantasaisia kokoontumisrajoituksia
ja väljyys- ja hygieniasuosituksia. Sisätiloissa joudumme rajaamaan kävijämäärää ja
käyttämään varausjärjestelmää. Myös Postikadun leikkipuiston kävijämäärää
rajataan turvavälien mahdollistumisen vuoksi. Avoin varhaiskasvatus tiedottaa
toimintaa koskevista rajoituksista ja muutoksista erikseen.

Lisätietoja korona-asioista löytyy:

www.lohja.fi
www.thl.fi
www.avi.fi
www.oph.fi

Tiedote koulutuspäivästä

PÄIVÄKOTI EULAALIA ON KIINNI

MA 9.8.2021 henkilöstön koulutuksen vuoksi.

 

VARAHOITOPAIKKA ON

SAMMATIN PÄIVÄKOTI

KALEVALANTIE 2C

09220 SAMMATTI

Päivättäret p. 044 374 5054 (Yli 3v.)

Vetehiset (1-3v.) p. 044 374 5052

Mikäli ette käytä lapsenne varattua paikkaa, olkaa hyvä ja ilmoittakaa siitä suoraan omaan varhaiskasvatusryhmään.

Kiitos!

Henna Pohjoisvirta,

päiväkodinjohtaja
p. 044 357 3760
henna.pohjoisvirta@lohja.fi

TIEDOTE huoltajille 28.4.2021

ASIAKASMAKSUHYVITYKSET PÄÄTTYVÄT 30.4.21
Asiakasmaksuhyvitys, joka on annettu lapsen poissaoloista koronan aiheuttaman
poikkeustilan aikana loppuu 30.4.2021. Toukokuussa asiakasmaksuhyvityksiä ei
enää saa poissaoloista (pl. lakisääteiset) vaan hyvityskäytäntö palautuu normaaliksi.
Koulujen loma-aikojen hyvitykset alkavat tänä vuonna 7.6.21 ja päättyvät 10.8.21

HENKILÖKUNNAN KOULUTUSPÄIVÄT
Henkilökunnan koulutuspäivät ovat 9.-10.8.21. Toivomme, että huoltajat järjestävät
lapsen hoidon itse molempina päivinä mahdollisuuksien mukaan henkilökunnan
koulutukseen osallistumisen mahdollistamiseksi. Jos lapsi tarvitsee hoitoa kyseisinä
päivinä, se järjestetään päivystävässä yksikössä. Päivät ovat hyvitettäviä.

KESÄN LOMA-AJAT
Olettehan muistaneet ilmoittaa lapsenne loma-ajan hoidon tarpeet ryhmään.
Muistakaa ilmoittaa mahdolliset muutokset ajoissa.
Koronatilanteen vuoksi keskitämme toimintaamme vain pienemmissä yksiköissä
ja/tai remonteista/ muutoista johtuen. Keskittämisestä ja muista asioista tiedotetaan
yksikkökohtaisesti. Ryhmiä ja henkilöstöä tullaan yhdistämään henkilöstön lomien
mahdollistamiseksi.

KORONA
Vaikka koronatilanne on menossa parempaan suuntaan, muistakaa, että sairasta
lasta ei voi tuoda hoitoon. Pyydämme huoltajia käyttämään kasvomaskia sisätiloissa
ja huolehtimaan hyvästä omasta ja lapsen käsihygieniasta.

TULOTIETOJEN TOIMITTAMINEN ASIAKASMAKSUJEN TARKISTAMISEKSI
Muistattehan toimittaa tulotietonne toukokuun loppuun mennessä, jos haluatte, että
asiakasmaksunne tarkistetaan tulojenne mukaan 1.8.21 alkaen.
Terveisin,
Palvelupäällikkö Anu Koivumäki p. 0443691290, anu.koivumaki@lohja.fi

Tiedote 6.4.2021

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut muuttuvat 1.8.2021 alkaen

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakia muutetaan 1.8.2021 siten, että asiakasmaksuja
alennetaan korottamalla maksujen perusteena olevia tulorajoja 31 prosenttia. Lisäksi sisaruksilta
perittäviä maksuja alennetaan siten, että toisesta lapsesta perittävä maksu on 40 prosenttia
(nykyisen 50:n sijaan) nuorimman lapsen laskennallisesta kokoaikaisen varhaiskasvatuksen
maksusta. Maksujen perusteena oleva maksuprosentti säilyy ennallaan (10,7 prosenttia).
Varhaiskasvatuksesta perittävä enimmäismaksu on ensimmäisen lapsen osalta edelleen 288
euroa kuukaudessa ja alin perittävä maksu on 27 euroa. Toisesta lapsesta perittävä maksu on
1.8.2021 alkaen enintään 40 prosenttia nuorimman lapsen maksusta eli enintään 115 euroa
kuukaudessa. Seuraavien lasten maksu on 20 prosenttia nuorimman lapsen maksusta.
Tulorajat
Varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määräytymiseen vaikuttavat tulojen mukaan myös
varhaiskasvatuksesta varattava aika ja perheen koko.

 Alle 20 h / vko (alle 84 h/kk), 60% maksu
 Yli 20 h – 35 h/ vko (yli 84h – 147 h/kk), 80% maksu
 Yli 35 h / vko (yli 147 h/kk), 100% maksu

Esiopetuksen lisäksi annettavasta muusta varhaiskasvatuksesta peritään maksu seuraavan
taulukon mukaan:

 Alle 15 h / vko (alle 63 h/kk), 40% maksu
 Yli 15 h – 20 h / vko (63 h – 84 h/kk), 60% maksu
 Yli 20 h (yli 84 h/kk), 80% maksu

Esiopetus 4 h/pv on maksutonta.
Lisätietoa asiakasmaksuista https://www.lohja.fi/varhaiskasvatus-ja-opetus/varhaiskasvatus-jaesiopetus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatuksen-asiakasmaksut/
Muistakaa palauttaa tulotietolomakkeet, jos haluatte, että asiakasmaksunne suuruus määräytyy tulojenne mukaan.

Liitteenä VARHAISKASVATUSMAKSUN TULOSELVITYSLOMAKE

Liitteet:

VARHAISKASVATUKSEN TULOSELVITYSLOMAKE 1.8.21 alkaen

Varhaiskasvatuksen järjestäminen ajalla 1.6.–11.8.2021 (kesäloma-ajan hoito)

Varhaiskasvatuksen järjestäminen ajalla 1.6.–11.8.2021 (kesäloma-ajan hoito)

Kesäloma-ajan lapsimäärän kartoittamiseksi pyydämme teitä huoltajia varaamaan lapsellenne hoitoajan viikoille 22-32 (1.6.-11.8.21) viimeistään 15.4.2021 eAsioinnissa. Kesäloma-ajan ajaksi tarvittava henkilökunta on määrältään suoraan verrannollinen hoitoon ilmoitettujen lasten määrään.

Ymmärrämme, että tilanteesta johtuen, kesän hoidon tarvetta ei tiedetä tai se voi muuttua. Toivomme kuitenkin, että käytte eAsioinnissa merkitsemässä lapsenne hoidon tarpeen tai poissaolot alla olevan ohjeen mukaisesti.

Seuraamme Suomen hallituksen ja THL:n pandemiaohjeistuksia ja läsnäolevien lasten määriä kesäajan päivystystä suunniteltaessa. 

Ohjeistus:

 • Ensisijaisesti varataan tarvittavat hoitopäivät ja –ajat mahdollisimman tarkasti.
 • Jos lapsella on säännöllisesti vapaapäiviä, jätetään poissaolopäivät tyhjäksi.
 • Jos lapsi on poissa päivän, jonka ”normaalisti” olisi hoidossa, käytetään kesäloma-ajalla merkintää ”ennalta ilmoitettu poissaolo”.
 • Mikäli poissaolojakso ajoittuu useamman kuukauden ajalle, on se katkaistava aina kuukauden vaihteessa (esim. 20.-30.6, 1.-15.7)
 • 15.4.2021 jälkeen tulevat muutokset lapsenne hoitoaikoihin kesäloma-ajan osalta on ilmoitettava suoraan ryhmän henkilökunnalle. Merkintöjä ei saa itse käydä muokkaamassa eAsiointiin enää tuon jälkeen, vaan muutokset ilmoitetaan ryhmään.

Kesäloma-ajan ajalta (1.6.-11.8.2021) 2 viikkoa ennen ennalta ilmoitetut vapaapäivät, jotka normaalisti olisivat lapselle hoitopäiviä, hyvitetään varhaiskasvatusmaksussa.

Huom! Henkilöstön koulutuspäivät ovat elokuussa 9. ja 10.8.2021. Tällöin varahoito järjestetään avoinna olevissa yksiköissä. 

Lohjan varhaiskasvatus

Tiedote 25.3.2021

Asiakasmaksuhyvitys varhaiskasvatuksessa jatkuu 30.4.2021 saakka
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta päätti kokouksessaan 10.3.2021, että lasten
poissaolot hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksuissa poikkeusolojen aikana.
Hyvityksen saa päivistä, jolloin lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta (ja lapsi normaalisti
olisi läsnä).

Hyvityksiä on mahdollisuus saada 30.4.2021 saakka. Pyydämme huoltajia ilmoittamaan
lapsen ryhmään tai perhepäivähoitajalle mahdollisimman pian lapsen poissaoloaika.
Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen
tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Jos lapsi on poissa esiopetuksesta, tulee esiopetuksen
tavoitteiden toteutumisesta keskustella esiopetuksen opettajan kanssa. Alle kolmen päivän
poissaolosta riittää ilmoitus ryhmään, yli kolmen päivän poissaoloista tulee ilmoittaa
päiväkodinjohtajalle. Esiopetusta ei järjestetä etänä, vaan huoltajat vastaavat esiopetuksen
tavoitteiden toteutumisesta, jos lapsi jää kotiin pidemmäksi aikaa.

Poikkeusolojen rajoitukset eivät suoranaisesti koske varhaiskasvatusta ja
varhaiskasvatusta järjestetään kaikille halukkaille. Koronatartuntojen ehkäisemiseksi ja
varhaiskasvatuksen järjestämisen varmistamiseksi kannustamme perheitä pitämään lapsen
kotona poikkeusolojen aikana mahdollisuuksien mukaan.
Anu Koivumäki
Palvelupäällikkö, alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelu
anu.koivumaki@lohja.fi

Tiedote 11.3.2021

Asiakasmaksuhyvitys poikkeusolojen aikana varhaiskasvatuksessa

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta päätti kokouksessaan 10.3.2021, että
lasten poissaolot hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksuissa poikkeusolojen
aikana. Hyvitys tehdään päivistä, jolloin lapsi normaalisti olisi
varhaiskasvatuksessa, mutta on poissa, ja huoltajat järjestävät lapsen hoidon itse.
Poissaolo tulee ilmoittaa ennalta, viimeistään edellisenä päivänä. Hyvityksiä on
mahdollisuus saada 8.3.2021 alkaen poikkeusolojen ajan. Pyydämme huoltajia
ilmoittamaan lapsen ryhmään tai perhepäivähoitajalle mahdollisimman pian lapsen
poissaoloaika.

Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava esiopetukseen tai muuhun
esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Jos lapsi on poissa
esiopetuksesta, tulee esiopetuksen tavoitteiden toteutumisesta keskustella
esiopetuksen opettajan kanssa. Alle kolmen päivän poissaolosta riittää ilmoitus
ryhmään, yli kolmen päivän poissaoloista tulee ilmoittaa päiväkodinjohtajalle.
Esiopetusta ei järjestetä etänä, vaan huoltajat vastaavat esiopetuksen tavoitteiden
toteutumisesta, jos lapsi jää kotiin pidemmäksi aikaa.

Valtioneuvosto on todennut poikkeusolot 8.3.2021 alkaen kolmeksi viikoksi.
Poikkeusolojen rajoitukset eivät suoranaisesti koske varhaiskasvatusta ja
varhaiskasvatusta järjestetään kaikille halukkaille. Koronatartuntojen
ehkäisemiseksi ja varhaiskasvatuksen järjestämisen varmistamiseksi kannustamme
perheitä pitämään lapsen kotona poikkeusolojen aikana mahdollisuuksien mukaan.
Koronatilanne on viikko viikolta pahentunut valtakunnallisesti ja myös Lohjan
kaupungissa. Ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana on ollut 175/100 000
asukasta. Maaliskuun aikana Lohjalla on ollut 57 uutta koronatartuntaa.

Anu Koivumäki
Palvelupäällikkö, alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelut
anu.koivumaki@lohja.fi

Tiedote 2.3.2021

Asiakasmaksuhyvitys poikkeusolojen aikana varhaiskasvatuksessa

Koronatilanne on viikko viikolta pahentunut valtakunnallisesti ja myös Lohjan
kaupungissa. Ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana on ollut 100/100 000
asukasta eli viimeisten 14 päivän aikana 46 uutta tartuntaa.

Valtioneuvosto on 1.3.2021 todennut poikkeusolot 8.3.2021 alkaen kolmeksi
viikoksi. Poikkeusolojen rajoitukset eivät suoranaisesti koske varhaiskasvatusta.
Koronatartuntojen ehkäisemiseksi kannustamme perheitä pitämään lapsen kotona
poikkeusolojen aikana mahdollisuuksien mukaan.

Esitämme lasten, nuorten ja perheiden lautakunnalle, että lasten poissaolot
hyvitetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksuissa poikkeusolojen aikana. Lasten,
nuorten ja perheiden lautakunta päättää asiasta kokouksessaan 10.3.2021.
Jos lautakunnan päätös on myönteinen, tehdään hyvitykset 8.3.2021 alkaen
poissaoloista.

Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava esiopetukseen tai muuhun
esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Jos lapsi on poissa
esiopetuksesta, tulee esiopetuksen tavoitteiden toteutumisesta keskustella
esiopetuksen opettajan kanssa. Alle kolmen päivän poissaolosta riittää ilmoitus
ryhmään, yli kolmen päivän poissaoloista tulee ilmoittaa päiväkodinjohtajalle.
Esiopetusta ei järjestetä etänä, vaan huoltajat vastaavat esiopetuksen tavoitteiden
toteutumisesta, jos lapsi jää kotiin pidemmäksi aikaa.

Pyydämme huoltajia ilmoittamaan lapsen ryhmään tai perhepäivähoitajalle
mahdollisimman pian lapsen poissaoloaika.

Jos huoltaja joutuu lomautetuksi, tulee hänen toimittaa lomautusilmoitus
päiväkodinjohtajalle ja tieto lomautuksesta ryhmään tai perhepäivähoitajalle
poissaolokirjauksia varten. Lapsen poissaolot hyvitetään varhaiskasvatuksen
asiakasmaksussa lomautuksen ajalta myös poikkeusolojen ulkopuolella.

Anu Koivumäki
Palvelupäällikkö, alle kouluikäisten ja heidän perheidensä peruspalvelut
anu.koivumaki@lohja.fi

Tiedote huoltajille 1.3.2021

AJANKOHTAISTA LOHJAN VARHAISKASVATUKSESSA

Nyt on aika hakea paikkaa päiväkotiin tai perhepäivähoitoon syksyksi 2021, jos varhaiskasvatuspaikkaa ei vielä ole. Jos toiveissa on vaihtaa päiväkotia, on aika tehdä siirtohakemus toivomaansa yksikköön. Elokuussa toiveet toteutuvat paremmin kuin kesken toimikauden.

Esiopetushaku on jo päättynyt. Jos olet unohtanut ilmoittautua, ilmoittaudu pikimmiten eAsioinnissa. Esiopetuspaikat ilmoitetaan huoltajille viikolla 15. Esiopetuspaikat määräytyvät ensisijaisesti tulevan koulun mukaan. Jos huoltaja on hakenut lapselle esiopetuspaikkaa eri päiväkotiin kuin tuleva ensisijainen koulu on, kontaktoimme huoltajat varmistuaksemme, että toive on voimassa. Toiveen toissijaiseen esiopetuspaikkaan voi edelleen tehdä ottaen yhteyttä palveluohjaajaamme (Noora Ehrström). Toissijaisen esiopetuspaikan voi saada, jos esiopetusryhmään jää tilaa kyseisen koulualueen oppilaiden sijoittamisen jälkeen. Jos halukkaita on toissijaiseen esiopetusryhmään enemmän kuin on paikkoja, paikan saaja arvotaan. Emme voi luvata toissijaisen esiopetuspaikan saaneille koulupaikkaa toissijaiseen kouluun ensimmäiselle luokalle.

Maaliskuussa selviää, mitkä yksiköt pääsevät mukaan kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun. Mukaan valittujen yksiköiden alueen viisivuotiaille mahdollistetaan esiopetus jo viisivuotiaana. Tästä tiedotamme lisää, kun saamme tietoa opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Varhaiskasvatukseen saadaan syksyllä uudet, upeat tilat, kun Laurentius-päiväkoti avaa ovensa 2.8.2021. Päiväkodissa tulee toimimaan keskustan alueen esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusryhmiä. Lintulan toiminta muuttaa Laurentius-päiväkotiin ja Moisiolla toiminta jatkuu vuorohoidon ja varhaiskasvatuksen merkeissä. Nyt on hyvä tilaisuus hakea siirtoa keskustan alueelle, jos se on “oma alueenne”.

Daghemmet Laban muuttaa Ojaniitusta Laurentius-taloon vaihtaen samalla nimensä Solbrinkens daghemiksi. Muutoksia on tulossa toimipaikkojen osalta myös Mäntynummen alueelle. Asemanpellon esiopetus järjestetään ensi syksynä päiväkoti Oravaisen yhteydessä Pirtissä. Pullissa ei järjestetä esiopetusta. Näillä näkymin Metsätähdet-päiväkotiin ei tule päiväkotitoimintaa. Ojamon yhtenäiskoulu on valmistunut ja esiopetus on saanut sieltä uudet hienot tilat. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu ensi toimikaudella Routiolla, Ojamolla ja Moisiolla.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisesti eAsioinnissa. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin nettisivuilta. Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea viimeistään 4kk ennen varhaiskasvatuksen aloituspäivää. Siirtoa voi hakea samalla lomakkeella kuin varhaiskasvatuspaikkaa.

Varhaiskasvatuksen aloitusta suunnitellessa on hyvä huomioida, että 9.-10.8.2021 järjestetään koko varhaiskasvatuksen henkilöstöä koskeva koulutus. Tällöin osa varhaiskasvatusyksiköistä on suljettuna.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki muuttuu 1.8.2021 alkaen. Tulorajat nousevat, jolloin pieni- ja keskituloisten perheiden asiakasmaksut laskevat. Huhtikuussa tullaan jakamaan tuloselvityslomakkeet, jotka on tärkeä palauttaa maksun tarkistamista varten ennen kesää tai uusien lasten kohdalla heti hoitopaikan saatuaan.

 

Lisätietoja:

Palveluohjaaja Noora Ehrströmiltä p.0443745266, noora.ehrstrom@lohja.fi sekä

päiväkodin henkilöstöltä, päiväkodin johtajilta sekä

palvelupäällikkö Anu Koivumäeltä p. 0443691290, anu.koivumaki@lohja.fi. 

MUISTUTUKSENA OHJEITA KORONAVIRUKSEN ENNALTAEHKÄISYYN VARHAISKASVATUKSESSA 5.2.21

 • Lievästikään sairaan lapsen ei pidä tulla varhaiskasvatukseen.
 • Huoltajille suositellaan vahvasti maskin käyttöä päiväkodin tiloissa. 
 • Haku- ja tuontitilanteissa toivomme, että vain yksi huoltaja/hakija lasta kohden tulee päiväkodin sisätiloihin. 
 • Lasten omia leluja ei toistaiseksi tuoda varhaiskasvatukseen. Oma turvalelu/unilelu voi olla, jos se “asustaa” päiväkodissa. 
 • Jos lapsi sairastuu varhaiskasvatuksessa olon aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan huoltajaa aikuisen valvonnassa. 
 • Vanhempainiltoja ja keskusteluja pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan ja huoltajien toiveita kuunnellen sähköisesti. 

Koronavirusepidemiaan liittyvien hygieniaohjeiden noudattamista jatketaan varhaiskasvatuksen toiminnassa ja tiloissa. Hygienian tehostamisesta huolimatta huolehditaan, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin. 

Muiden kuin lasten sekä koulun ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan oleskelua koulun tai varhaiskasvatuksen alueella vältetään. Terapeutit voivat käydä sovitusti ja hyvää hygieniaa noudattaen päiväkodissa. 

Kiitos yhteistyöstä! Ohjeiden noudattaminen on yhteinen etumme.

Usein kysytyt kysymykset 

SAIRASTA LASTA EI VOI TUODA PÄIVÄKOTIIN. Paljon kysymyksiä herättää kuitenkin flunssa- ja nuhakausi: “Kuka päättää, milloin lapsi on sairas?” Alla pyrimme vastaamaan useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Vastaukset on laadittu yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. 

 • Lapseni on nuhassa, mutta ei muuten kipeä, saanko viedä hänet päiväkotiin? 

○ Jos lapsi on vasta sairastunut nuhaan, on hyvä jäädä kotiin ja tarkkailla tilannetta, mihin suuntaan nuha lähtee kehittymään. Sairas lapsi tartuttaa helposti muut. 

 • Lapseni oli kipeä ja koronatesti oli negatiivinen, milloin hänet voi viedä päiväkotiin? 

○ Lapsi voi mennä päiväkotiin, kun kuume on laskenut ja hän on pirteä, vaikka nenä vielä vuotaisikin. 

 • Lapseni on “aina” nuhassa. Voinko viedä hänet päiväkotiin? 

○ Jos lapsellanne on ns. krooninen nuha, eli nenä vuotaa melkein aina, voi lapsi mennä päiväkotiin. 

○ Allergiasta johtuva nuha, yskä ja silmien vuoto eivät myöskään ole syy jäädä pois päiväkodista. 

 • Lapsen sisar on sairaana, voinko viedä terveen lapsen hoitoon? 

○ Voi viedä, hyvää hygieniaa noudattaen. 

 • Samassa taloudessa asuva henkilö esim. puolisoni tai lapseni on sairas. Hän käy KORONA-testissä. Pitääkö minun jäädä kotiin odottamaan testin tuloksia ennen kuin voin mennä töihin? 

○ Ei pidä, kotiin jää vain se joka kävi testissä. 

 • Jos lapsen sisarus tai vanhempi on sairas ja käy koronatestissä, niin pitääkö lapsen olla poissa päiväkodista, kunnes testitulokset ovat tulleet? 

○ Ei pidä. 

 • Lapseni / perheenjäsen kuuluu riskiryhmään, onko turvallista viedä hänet päiväkotiin? 

○ Kyllä, Lohjan kaupungin työntekijöitä on ohjeistettu infektioiden torjunnasta ja siivouksessa on nostettu hygieniatasoa.

Varhaiskasvatuksen järjestäminen ajalla 22.2.– 26.2.2021 (koulujen talvilomaviikko 8)

Varhaiskasvatuksen järjestäminen ajalla 22.2.– 26.2.2021 (koulujen talvilomaviikko 8)

Mikäli lapsenne tarvitsee varhaiskasvatusta talvilomaviikolla, tulee teidän varata hoitoaika viikolle 8 eAsioinnissa viimeistään 27.01.2021. Talvilomaviikolle varataan henkilökuntaa ennalta varattujen hoitoaikojen mukaan.

Ohjeistus eAsiointiin:

 

 • Lapselle varataan tarvittavat hoitopäivät ja –ajat mahdollisimman tarkasti.
 • Jos lapsi on poissa, käytetään merkintää “ muu poissaolo”.
 • Jos lapsella on säännöllisesti vapaapäiviä, jätetään säännölliset poissaolopäivät tyhjiksi.
 • 01.2021 jälkeen tulevat muutokset lapsenne hoitoaikoihin talvilomaviikon osalta on ilmoitettava suoraan ryhmän henkilökunnalle. Merkintöjä ei saa itse käydä muokkaamassa eAsiointiin enää tuon jälkeen.

Toivomme tarkkuutta hoitoaikojen ilmoittamisen suhteen. Talvilomaviikon poissaoloja ei hyvitetä varhaiskasvatusmaksuissa.

Hyvästä yhteistyöstä kiittäen,

Lohjan varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen järjestäminen ajalla 23.12.2020 – 6.1.2021 (koulujen joululoma)

Joululoma-ajan lapsimäärän kartoittamiseksi pyydämme, että te huoltajat käytte varaamassa lapsellenne hoitoajat viikoille 52-2 (23.12.2020 - 6.1.2021) viimeistään 18.11.2020 eAsioinnissa. Joululoman ajalle varataan henkilökuntaa ennalta varattujen hoitoaikojen mukaan.

Ohjeistus:

 • Lapselle varataan tarvittavat hoitopäivät ja –ajat mahdollisimman tarkasti.
 • Jos lapsi on poissa, käytetään merkintää “poissaolo”.
 • Jos lapsella on säännöllisesti vapaapäiviä, jätetään poissaolopäivät tyhjäksi.
 • Mikäli poissaolojakso ajoittuu molempien kuukausien ajalle, on se katkaistava kuukauden vaihteessa (esim. 23.-31.12.2020, 1.-6.1.2021)
 • 11.2020 jälkeen tulevat muutokset lapsenne hoitoaikoihin joululoman osalta on ilmoitettava suoraan ryhmän henkilökunnalle. Merkintöjä ei saa itse käydä muokkaamassa eAsiointiin enää tuon jälkeen.

Joululoman poissaoloja ei hyvitetä varhaiskasvatusmaksussa.

Yhteistyöterveisin,

Lohjan varhaiskasvatus

Tiedote huoltajille 21.10.20

KASVOMASKISUOSITUS VARHAISKASVATUKSESSA JA ESIOPETUKSESSA

Varhaiskasvatus suosittelee huoltajia käyttämään kasvomaskia asioidessaan päiväkodin ja perhepäivähoidon sisätiloissa tuonti- ja hakutilanteissa ja keskusteluissa/ palavereissa/ vanhempainilloissa. Päiväkodin järjestämissä palavereissa/ vanhempainilloissa päiväkoti tarjoaa kertakäyttöisen kasvomaskin. Lisäksi huoltajien tulee huolehtia käsihygieniasta ja välttää kulkemista tilojen läpi. Suosittelemme, että lasten haku- ja tuontitilanteet hoitaa vain yksi aikuinen ja ne pyritään hoitamaan turvaväleistä huolehtien. Päivittäiseen kanssakäymiseen päiväkoti ei tarjoa kasvomaskeja vaan huoltajat huolehtivat niistä itse.

Koronatestaukseen ohjeistus 26.8.20

Lapsi testataan, kun:

-hänellä on uusi, koronaan sopiva oire. Pelkkää kirkasta nuhaa hyväkuntoisella ilman muuta flunssaoiretta voi seurata ja jos ei muuta oiretta ole, voi lapsen tuoda päiväkotiin.

-hän on altistunut tai epäillään altistuneen koronalle ja hänellä on jokin lieväkin oire

Lasta ei tarvitse testata, jos:

-hänellä on aivan samat oireet kuin perheenjäsenellä, joka on juuri testattu (negatiivinen)

-jos kaikki perheenjäsenet ovat sairaana samanaikaisesti, testataan viimeiseksi sairastunut, kaikkia ei tarvitse testata

-hän ehtii selkeästi tervehtyä ennen testaamista

 

Palaaminen päivähoitoon (koulun alaluokille):

-oireeton lapsi voi palata päivähoitoon, jos hän on terve (yksi kokonaan oireeton päivä), vaikka testitulos ei olisi valmistunut

-poikkeus: ei koske koronalle altistunutta

HUOM! Ohje koskee vain lapsia. Selkeää ikärajaa ei ole, noin alakoulu/yläkoulu-ikä rajana.

Toistaiseksi aikuiset odottavat testivastausta kotona, vaikka olisivat oireettomia.

Tanja Nummila

Avosairaanhoidon ylilääkäri / Överläkare inom öppenvård

Syyslomaviikko 42

 
VARHAISKASVATUSPALVELUT 2020 

Koulujen syyslomaviikko 12. - 16.10.2020 (viikko 42)

Mikäli lapsenne tarvitsee varhaiskasvatusta syyslomaviikolla, tulee teidän varata hoitoaika viikolle 42 eAsioinnissa viimeistään 9.9.2020. Syyslomaviikolle varataan henkilökuntaa ennalta varattujen hoitoaikojen mukaan.

Ohjeistus eAsiointiin:

 • Ensisijaisesti varataan tarvittavat hoitopäivät ja –ajat mahdollisimman tarkasti.
 • Jos lapsi on pois hoidosta, merkitään päivä “poissa”
 • Jos lapsella on säännöllisesti vapaapäiviä, jätetään säännölliset poissaolopäivät tyhjiksi.
 • 9.2020 jälkeen tulevat muutokset lapsenne hoitoaikoihin syyslomaviikon osalta on ilmoitettava suoraan ryhmän henkilökunnalle. Merkintöjä ei saa itse käydä muokkaamassa eAsiointiin enää tuon jälkeen.

Toivomme tarkkuutta hoitoaikojen ilmoittamisen suhteen.

Hyvästä yhteistyöstä kiittäen,

Lohjan varhaiskasvatus

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä