Koulun esikoulu

Koulun eskarit tekivät tänään ötökkätutkimuksia kodalla. Tutkimuskysymyksenä olivat : Miten perhoset lentävät ja miksi niillä on siivessä karvaa?, Miksi hämähäkeillä on kahdeksan jalkaa?, Millainen tuhatjalkainen on pienenä?, Onko muurahaisella myrkkyä?, Miksi leppäkertulla on tahmaiset jalat? Tutkimusesitykset löytyy kasvunkansioista, siellä on upeita esityksiä, käykää katsomassa. Lisäksi leikimme Kimbleä pihapelinä.

Ihana Heurekan retki!

Olipa ihana Heurekan retki. Tutustuimme suureen dinosaurusnäyttelyyn. Näimme ja koimme kivoja juttuja. Hauskinta tuntui olevan kuitenkin puuhapisteissä, joissa tutustuttiin aivojen toiminnan moniin muotoihin. Opettelimme mm. soittamaan sähköpianoa, metsästimme matoja viidakossa(nopea reagointi), opimme uusia tansseja (olipa hauska piste), rentouduimme aistihuoneessa. Heurekan aulassa mm. valmistimme mäkiautoja, pilleistä rakennelmia, valmistimme sähköä ja palikoista rakennelmia. Kiva päivä ja eväät maistuivat kaikille ja ruokailun jälkeen lapset saivat vielä jätskipuikot.

Eloton/elollinen tehtävä kodalla!

Kodalla mietittiin jakeskusteltiin, että mitkä asiat ovat elollisia ja elottomia Osa luonnosta
on elollista luontoa ja osa elotonta luontoa. Elolliseen luontoon kuuluvat esimerkiksi kasvit jaeläimet ja ihmiset. Ne ottavat ilmasta happea eli hengittävät, kasvavat ja liikkuvat.
Elottomaan luontoon kuuluvat esimerkiksi vesi, ilma, hiekka, kivet ja vuoret.
Eloton luonto ei käytä happea, ei syö eikä kasva.
Teimme pareittain tehtävän, jossa yhdessä vielä mietittiin asiaa.

Leikkipäivä!

”Meillä on kotileikki. Meillä on eläimiä ja me annetaan niille lääkkeitä, jos niille tulee paha olo. Me annetaan juotavaa niille ja ne voi katsoa telkkaria ja ollla tietokoneella.”

”Meillä on eläinlääkärileikki. Sinne tulee paljon asiakkaita. Meillä on vastaanotto ja lääkäri.”

”Olen koiran äiti. Yritän hankkia rahaa etsimällä sitä maasta ja hommaan sitten talon, missä voi hoitaa sitä koiraa.”

”Leikitään pankkia, koska meillä on niin paljon rahaa. Me ollaan rikkaita tässä leikissä.”

Lasten jouluiset ketjutarinat!

TARINA 1.

ILTAISENA JOULUNA, IHMISET, JOTKA ASUIVAT TALOSSA MENIVÄT HAKEMAAN KUUSTA JA HAKIVAT KORISTEITA. HE VEIVÄT NE KOTIIN. SITTEN NE LEIPOIVAT PIPAREITA JA SÖI NE. NE MENIVÄT VARASTOON JA HAKIVAT JOULUKUSEN KORISTEITA. SITTEN TULI SUSI. SUSI ULVOI JA NE JUOKSIVAT SISÄLLE JA LUKITSIVAT OVEN. SITTEN SE SUSI RILKOI SEN OVEN JA TULI SISÄLLE JA AVASI JOULUKALENTERIN YKKÖSLUUKUN JA SÖI NE KAIKKI. LUUKUISSA OLI KARKKIA JA SUSI RÄJÄNTI. RÄJÄHTÄNYT SUSI JUOKSI ULOS SIELTÄ. IHMISET KORJASI JA SIIVOSI KODIN. SITTEN NE MENI ULOS KATSOMAAN MISSÄ SUSI ON JA SITTEN MENIVÄT NUKKUMAAN.

TARINA 2.

JOULU OLI TULLUT TALVELLA AAMULLA. TONTUT VEI JOULUKUUSEN METSÄÄN JA NE TEKI JEKKUJA JOULUKUUSELLE. SITTEN NE KUTSUI JOULUPUKIN JA JOULUPUKKI HALUSI LUKEA KIRJAA. JOULUPIKKI LUKI LAHJAKIRJAA. KIRJASTA NÄKYI HYVIÄ LAHJOJA JA SITTEN SE SOITTI STOKMANNILLE, ETTÄ TUO NE LAHJAT KORVATUNTURILLE. KELKKA JÄI JUMIIN LUMEEN. TONTUT TULI AUTTAMAAN JA LÖIVÄT KIRVEELLÄ JÄÄN RIKKI. SITTEN KELKKA PÄÄSI KOTIIN KORVATUNTURILLE. TUNTURILLA SATOI LUNTA. JOULUPUKKI JÄTTI REEN ULOS JA REKI MENI LUMEN PEITTOON. JOULUPUKKI PAKETOI TONTTUJEN KANSSA LAHJAT JA LÄHTI VIEMÄÄN LAHJOJA ALUKSELLA, JOKA MENEE LUMEN JA JÄÄN ALLA. KUN JOULUPUKKI OLI VIENYT LAHJOJA LAPSILLE, SE MENI KOTIIN LEIPOMAAN JOULUPIPAREITA.

TARINA 3.

ERÄÄNÄ AAMUNA TULI LUNTA. TONTUT KATSELI IKKUNASTA. JOULUPUKKI KÄVI PIHASSA JA PETTERI PUNAKUONO NÄKI SEN. JOULUPUKKI LAITTOI KUUSEN ULOS. TONTUT KORISTELI LOPPUN ASTI SEN JOULUKUUSEN. PETTERI PUNAKUONO VETI JOULUPUKIN REKEÄ KORVATUNTURILLA. NE OLIVAT MATKALLA TAMPEREELLE.PORO TULI JOULUPUKIN LUOKSE JA JOULUPUKKI SILITTI POROA. SIELLÄ OLI MAASSA PIPPURIA, KUN JOULUPUKKI OLI SYÖNYT PIPPURIKALAA. SE SÖI MYÖS TÄHTIKEKSEJÄ. SITTEN KUN SE OLI SYÖNYT, NIIN SE LÄHTI VIEMÄÄN LAPSILLE PAKETTEJA. TONTUT TEKI SILLÄVÄLIN LUMIUKKOA KORVATUNTURILLA JA SITTEN NE MENI KATSOMAAN ONKO LAPSET KILTISTI. JOULUPUKKI VEI TAMPEREELLA LAPSILLE JOULULAHJAT. SEN PITUINEN SE.

TARINA 4.

JOULUAATTONA JOULUPUKKI TULEE IHMISTEN KOTIIN. SE TUO LAHJOJA, PIHA-JA SISÄLELUJA. JOULUPUKKI TUO MYÖS ONNEA. JOULUPUKKI TEKEE PUUROA JA PIPAREITA JOULUMUORIN KANSSA. TONTUT VOI OLLA MYÖS MUKANA LEIPOMASSA JA PUURON TEKEMISESSÄ. JOULUNA VOI ASKARRELLA LUMIHIUTALEITA IKKUNOIHIN. TONTUT TEKEE LAHJOJA. NE LAITTAVAT JOULUVALOJA KATOLLE JA JOULUKUUSEEN. JOULUN JÄLKEEN JOULUPUKKI PALAA KORVATUNTURILLE JA LEPÄÄ, SE MAKAA SOHVALLA. POROT LEPÄÄ MYÖS. JOULUPUKKI TOIVOTTAA HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE! 

Lankamaalaus!

Muutama kuva lankamaalauksista.
Lapset taittoivat A4 paperin puoliksi, siveltimellä maalasivat lankaa ja asettelivat langan paperin väliin. Lopuksi toisella kämmenellä painettiin paperia ja liikuteltiin lankaa ja vedettiin pois paperin välistä. Tärkeää oli se, ettei käytä liikaa vettä langan värjäämisessä.

Naamiaishulinaa 2.11.2018!

Halloweenin kunniaksi naamiaisjuhlat! Asu vapaa ja pieniä herkkuja sai tuoda juhlaan. Ohjelmassa oli pukuesittely, tanssia ja limbo kilpailu ja pyykkipoika leikki! Terveydenhoitajan odotushuoneessa järjestettiin hämärässä majaleikkiä 2-3 lasta kerrallaan. Kiva juhla!

Lasten ajatuksia:
”Limboilu oli kivaa”
”Mun mielestä kaikki oli kivaa”.
”Oli kiva tanssia”