2023-2024

YK:n lasten ja nuorten oikeuksien sopimuksen juhlapäivä 20.11 ja lasten oikeuksien viikko

Hyvät opiskelijat ja henkilökunta,

Opiskelijakunnan hallitus sekä ohjaavat opettajat haluavat kannustaa kaikkia terveelliseen ruokailuun ja kouluruokailussa käymiseen. Tänäänkin koulussa on tarjolla maittava ja sinulle ilmainen lounas. Viethän luokkakaverisikin mukanasi syömään. Tänään on tarjolla jälkiruokana pullaa. Juhlistamme YK:n lasten/nuorten oikeuksien viikkoa. Teemana valtakunnallisesti on lasten ja nuorten hyvinvointi. Hyvinvointi lähtee terveellisestä ruokavaliosta, hyvästä unesta ja riittävästä määrästä unta sekä sosiaalisista suhteista.

OPKH haastaa kaikki opiskelijat koeviikolla syömään aamupalan ja käymään kouluruokailussa! Lähetä kuva itsestäsi aamupalalla tai kouluruokailussa ---> päivi.franzon@edukouvola.fi Laitetaan Instaan tällä viikolla kuvia opiskelijaruokailusta, joka on meillä Suomeesa pitkä perinne ---> suomalainen innovaatio ja ylpeyden aihe!

OPKH toivottaa hyvää koeviikkoa!

Päivi ja Pia-Meri

ohjaavat opettajat

*******

Liite: Eilinen wilma-viesti koskien YK:n lasten oikeuksien sopimusta

Arvoisat Unesco-lukiolaiset ja lukion henkilökunta!

Maanantaina 20.11 vietämme YK:n lasten ja nuorten oikeuksien sopimuksen juhlapäivää. Lasten oikeuksien päivänä on Kulussa perinteinen pullapäivä ja yksi suosikkiteemapäivistämme!

⚖️🏛️🇺🇳  ⚖️🏛️🇺🇳  ⚖️🏛️🇺🇳

Mediateekin viereisessä aulassa on kuvataiteen opiskelijoiden tekemiä julisteita lasten oikeuksien artikloista ja audiotorioaulassa on UNESCO-fresco. 

OPKH:n opiskelijat jakavat pullaa n. 250:lle opiskelijalle mediateekissä ma 20.11 klo 13 välitunnilla. Tule ja tutustu samalla lasten ja nuorten oikeuksiin!

 ⚖️🏛️🇺🇳 ⚖️🏛️🇺🇳 ⚖️🏛️🇺🇳

Lapsen oikeuksien sopimus on maailman laajimmin ratifioitu YK:n ihmisoikeussopimus: jopa 196 maata on sitoutunut noudattamaan sitä. Sopimuksen ulkopuolella on ainoastaan Yhdysvallat. Viimeisipinä valtioina Etelä-Sudan ja Somalia ratifioivat sopimuksen vuonna 2015.

 

Hyvää lasten oikeuksien päivää toivottavat,

OPKH hallitus ja ohjaavat opettajat sekä Uneso-tiimi (Juha Forsberg, Pia-Meri Maunumaa, Päivi Parkkonen)

OPKH tiedottaa: ma 4.9 - pe 8.9 VÄRIVIIKKO

Tervehdys Kulun väelle - syksyn kunniaksi VÄRIVIIKKO ma 4.9 - pe 8.9.

  • ma: mustalla liikkelle. Suomalaisten lempiväripäivä.
  • ti: keltainen. Aurinko hiipuu syksyn myötä, muistellaan vielä keltaisella aurinkoista kesää! Viikon vaikein väri - löytyykö sinulta keltaista?
  • ke: pinkki on Kulu:n teemaväripäivä! 
  • to: vihreä on Käärijä-päivä. Suomen Eurooviisumenestyksen kunniaksi!
  • pe: sininen on Suomen väri. Perjantaina juhlistamme kotimaata.

Pukeudu teemavärin mukaan. Päivän parhaat pukeutujat palkitaan, joka päivä! 

Yhteisöllisyys on yhteisiä tekoja!

Ystävällisin terveisin,

OPKH:n hallitus,

Päivi Parkkonen ja Pia-Meri Maunumaa

OPKH:n ohjaavat opettajat