Mitä kaikkea voi päivässä tapahtua?

Jo yhden päiväkotipäivän aikana tapahtuu monta asiaa. Päiväkoti aukeaa joka aamu 6.30, aikaisin saapuvat lapset aloittavat aamunsa leikin, pelien ja kirjojen parissa. 
Kun kello lähestyy kahdeksaa, on aika suunnata käsienpesulle ja aamupuuron pariin. Aamupalan jälkeen suunnataan ulkoleikkeihin tai sään ollessa kurja jatkamme touhuja sisällä.

Ulkoilun jälkeen meitä odottaa päiväpiiri. Päiväpiirissä tarkastelemme viikonpäivää, kuukautta ja vuodenaikaa. Tervehdimme toisiamme monella kielellä, juttelemme, tanssimme, laulamme ja soitamme. Päiväpiirissä myös suunnittelemme ja arvioimme yhdessä, mikä oli kivaa? Mitä haluaisimme vielä tehdä? Tuntuiko joku juttu mälsältä?. Perjantaisin päiväpiirissä myös rentoudutaan.


Päiväpiiristä lähdemme pienryhmissä päivän touhuihin. Pienryhmissä tehtävät hommat ovat vaihtelevia, leikkejä, pelejä ja askarteluja. Jumppaa, kirjan lukua tai vaikka majan rakennusta. Toiminnan suunnittelussa lapset saavat olla aktiivisesti mukana jotta arki olisi juuri heidän näköisensä ja vastaisi juuri heidän kiinnostuksenkohteitaan.




Samoissa pienryhmissä siirrymme ravintolaan ruokailemaan. Ruokailussa nautimme yhteisestä hetkestä maittavan ruoan äärellä. Harjoittelemme yhdessä hyviä tapoja, haistelemme ja maistelemme uusia ruokia. 
Ruokailun jälkeen siirrymme päivälevolle, päivälevolla ei ole pakko nukkua, mutta pysähdymme muuten vilkkaan arjen keskellä, rauhoitumme sadun ja musiikin kanssa. 

Lepohetken jälkeen on hetki aikaa heräillä rauhassa ja vaikkapa katsella kirjaa. Kun kaikki ovat nousseet lähdemme yhdessä välipalalle jonka jälkeen on taas aikaa erilaisille touhuille ennen iltapäivän ulkoilua.

Päivä on täynnä monenlaista touhua ja tekemistä. Viikossa kerkeääkin sitten tekemään jo vaikka ja mitä!


Ihanaa talvista viikonloppua kaikille!

T. Mia, Anne ja Jaana.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin