Lehmon koulu

Koulutulokaspäivä

Koulutulokaspäivä keskiviikkona 15.5.2019 klo 9-12

Tervetuloa uudet ekaluokkalaiset!

Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallinen koululaiskysely 2019

Valtakunnallinen koululaiskysely järjestetään nyt kolmatta kertaa. Kysely on osallistujamäärällä mitattuna merkittävimpiä maamme lasten ja nuorten kuulemisen välineitä. Viime kerralla vastaajia oli 120 000. Koululaiskyselyllä on suora vaikutus ministeriön avustuksiin ja toimiin. Kouluihin on perustettu satoja harrastustunteja vastauksista saatujen harrastustoiveiden mukaisesti, ja näin tehdään tänäkin vuonna. Myös yläkoululaisten harrastuspassi toteutetaan vastausten pohjalta.

 Tänä vuonna ajankohtaiset kysymykset koskevat parhaillaan valmistellussa olevan lapsistrategian teemoja: mitä asioita lapset ja nuoret haluaisivat muuttaa ja mitä toiveita heillä on.

Tästä kyselyyn.

Helpotettuun versioon tästä.

Yhtenäiskoulukysely 2019

Olemme selvittämässä yhtenäiskoulumallin toteuttamista Kontiolahdelle. Tämä tarkoittaa sitä, että yhden Kontiolahden yläkoulun (7-9 lk) sijaan meillä olisi kunnassa kaksi yhtenäiskoulua (1-9 lk), joissa myös yläkouluopetus järjestettäisiin. Toinen tulisi olemaan nykyisellä paikallaan Kirkonkylällä, toinen Lehmon / Kylmäojan alueella. Haluamme kuulla hankeselvitykseen liittyen oppilaiden näkemyksiä mahdollisesta yhtenäiskouluvaihtoehdosta. Kysely on auki ma 18.2.2019 – pe 15.3.2019 välisen ajan. 

Tästä kyselyyn.

Oppilaskysely 2019

Oppilaskysely 2019
Palautekysely on osa perusopetuksen laadun kehittämistyötä. Tällä kyselyllä kerätään palautetta siitä, kuinka oppilaat kokevat perusopetuksen laadun osa-alueiden toteutumisen kunnassamme. Sama kysely on käytössä koko perusopetuksen alueella Kontiolahdella. Kysely on auki
ma 18.2.2019 – pe 15.3.2019 välisen ajan. Kyselyyn pääsee alla olevan linkin kautta.  

Klikkaa tästä kyselyyn.

Tiedote kotiin!

Koulun ja kodin päivää vietettiin 28.9. Vaikka monella huoltajalla on varmasti haaste järjestää vapaata työstä koulupäivän ajaksi, niin teitä huoltajia oli kivasti läsnä päivän touhuissa luokissa, aamun reksikahvilla ja koululounaalla oman lapsen kanssa. Meille koulun aikuisille jäi päivästä oikein positiivinen kuva ja teiltä saamamme palute kannustaa meitä osallistumaan myös ensi syksynä Koulun ja kodin päivään. Yhteistyö koulun ja kodin välillä on ensiarvoisen tärkeää ja mikäs sen parempi tapa on yhteistyötä tehdä, kun koulupäivä, jossa myös huoltajilla on mahdollisuus olla mukana, osallistua koulutyöhön ja keskustella koulun aikuisten kanssa. Kiitos kaikille päivään osallistuneille!

Monialainen oppimiskokonaisuutemme "Monipuolinen metsä" on myös saatu vietyä läpi. Teemaviikon aikana nähtiin ja opittiin paljon erilaisia asioita metsästä ja mikä parasta, toiminnallisin menetelmin. Turvallisuuteen liittyvä poistumisharjoitus pidettiin onnistuneesti 26.9..

Syksyn aikana kertailemme ProKoulun positiivisen käyttäytymisen käyttäytymisodotuksia ja vietämme KIVa-koulun teemapäivää. Opiskelua monipuolistaa syysloman jälkeen myös Anssi Tikanmäen orkesterin konsertti "Maisemakuvia Suomesta". Muitakin pieniä mausteita syksyn mittaan varmasti on tarjolla mm. oppilaskunnan toimesta. Lokakuun aikana oppilaat suorittavat arviointisuunnitelman mukaisen formatiivisen arvioinnin Wilmassa (4.-6. luokat), eivätkä kaukana ole enää joulu-tammikuun aikana käytävät oppimiskeskustelut, joihin opettajat teitä kutsuvat erikseen. Muilta osin koulutyö jatkuu totutun tiiviinä aina joululomaan saakka.

Mukavaa syyslomaa ja iloa syksyn pimeyteen!

Antti Väänänen

Tervetuloa Lehmon koulun sivuille!

Lehmon koulu.jpg

Lehmon koulu on Kontiolahden kunnan suurin alakoulu, joka sijaitsee Lehmon taajaman eteläpäässä lähellä Joensuun kaupungin keskustaa. Koulussamme on yli 350 oppilasta. Opetusryhmiä on kaikkiaan 24, joista erityisluokkia 11. Oppilasmäärä on kasvusuunnassa, koska koulun ympärille rakennetaan koko ajan uusia asuntoja. Myös koulua on laajennettu ja remontoitu 4 vuoden ajan, joten koulumme tilat ovat hyväkuntoiset ja nykyaikaisesti varustellut. Koulumme laajennusten ja peruskorjauksen vihkiäispäivää vietimme 28.11.2011.