Lehmon koulu

Syksyn ajankohtaisia asioita!

Hyvät vanhemmat!

Koulutyö on pyörähtänyt käyntiin positiivisella otteella ja oppimisen iloa on nähtävissä!
Vuoden ensimmäinen vanhempainilta vietettiin rastityyppisesti ja ainakin kuulemani kommentit olivat myönteisiä. Mielellämme otamme palautetta ja kehitysehdotuksia vastaan jatkoa ajatellen. Emme istuneet salissa kuunnellen luentoja vaan koulun toiminnot oli jaoteltu esiteltäviksi rasteittain ympäri koulua. Vanhemmat saivat kiertää mieleisissään pisteissä ja tutustua ja kysellä toiminnasta.

Koulukuvaaja saapuu koululle 19.-20.9. ja opettajat tiedottavat oman luokan kuvauspäivästä teitä huoltajia.
Lähiaikoina meillä on myös seuraavanlaisia tapahtumia:
"Tulevaisuuden kuusien" istutus 21.9., poistumisharjoitus, jonka ajankohtaa emme kerro oppilaille etukäteen ja Hannu Joren päihdeluento 4.-6. luokan oppilaille 27.9.

Syysterveisin

Antti Väänänen, rehtori

Mina Kharibi menestyi Ilta-Sanomien kirjoituskilpailussa jouluna 2016

6A-luokan Mina Kharibin kirjoitus valittiin toiseksi omassa sarjassaan Ilta-Sanomien jouluisessa kirjoituskilpailussa. Voittajat valitsi kirjailija Tittamari Marttinen. Hän perusteli valintaa seuraavasti: "Rankka ja realistinen tarina, joka säpsäyttää ja herättää ajattelemaan. Onneksi tässä tarinassa on ahdistelun ja turvattomuuden jälkeen onnellinen loppu." Onnea Mina!

Linkki iltasanomien juttuun:
http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-2000005016186.html

20170105_103724.jpg
Moikka!😄Olen Mina, 12-vuotta ja nyt viime aikoina olen osallistunut muutamaan kirjoituskilpailuun menestyksekkäästi, mikä myöskin innoittaa kirjoittamaan jotain uutta, ihan vaan vapaa-ajallakin. Kirjoittamisesta innostuin paljon aikaisemmin! Kaikki alkoi varmaankin siitä, kun aloin kirjoittaa paperille ulkomuistista lastensatuja, joita minulle oli päiväkodissa ja kotona luettu. Opin jo 4-vuotiaana lukemaan ja niihin aikoihin myös kirjoitin ensimmäisen tarinani pienestä vihreästä avaruusoliosta. Ja yksi suurimmista syistä kirjoittamis intooni on varmasti se, että jo aivan pienestä asti minulle on luettu satuja. Sen vuoksi olen myös innostunut lukemaan itsenäisesti ja kasvattamaan sanavarastoani!
Ja aivan kuten luokkamme opettaja Jarkko Turunen sanoisi: "Lukeminen kannattaa aina!"

Minan tarina:

Toisenlainen joulu

Kyyhötin näyteikkunan edessä.Muutama mummo supisi jotain takanani. Varmaankin vaatteistani.Päälläni oli vain yöpuku lähtiessäni illalla kotoa. Isä oli iltapalalla kertonut, että huomenna viettäisimme yhdessä jouluaattoa hänen uuden naisystävänsä kanssa ja minä olin siitä aivan raivoissani. Huusin häipyessäni, että halusin kauas isän luota. Kenen tahansa muun luo, muistelin illan tapahtumia. Lopulta olin seisonut niin pitkään ikkunan edessä, että mummotkin olivat vaappuneet muualle.

-Kunpa olisin ottanut edes hanskat mukaan! Kirosin hiljaa katsoessani käsiäni, jotka alkoivat hiljalleen sinertää. Kaupat eivät enää olleet auki, joten en voinut mennä minnekkään lämmittelemään.
-Hei likka! Ooks eksyny kotoos ankanpoikanen! Kvaak kvaak! Joku baarikärpänen möykkäsi pubin portailla istuen.Vilkaisin miestä sivusilmällä ja aloin kiihdyttää tahtia.
-Tuu takas! Aloin hölkätä pikkuhiljaa kovempaa.
-Misukka! Mä rakastan sua! Tuu tänne ennen kuin mä suutun! En olisi halunnut katsoa, mutta oli pakko nähdä missä se juoppo kuluneissa kasari verkkareissaan oli. Valitettavasti hän oli kannoillani. Adrenaliinia syöksähti suoniini ja pinkaisin pakoon.
-Nyt hiton akka tänne sieltä! Mies ulvoi. Lämpimät kyyneleet vierivät poskiani pitkin juostessani vain jonnekkin tietämättä minne. Tärisin kylmissäni ja peloissani, mutta pakotin jalkani liikkumaan.Mies lönkytti perässäni yllättävän nopeasti, vaikka näyttikin 30-vuotiaalta zombilta.
-Miksen voinut jäädä vain kotiin ja olla kiitollinen siitä kaikesta rakkaudesta ja lämmöstä mitä sain ympärilläni olevilta ihmisiltä, jotka välittivät minusta! Itkin niin, että varmaankin takaani lähestyvä sekopää kuuli sen. Juuri silloin hän syöksyi kantapäilleni ja lensin naamalleni loskaan. Suoraan sen näyteikkunan eteen, jossa olin aiemmin mummojen juoruiltavana seissyt.Mies kaatui itsekin, mutta minä ehdin nousta ensin.Vaikka hän istui loskassa alhaalla, haistoin hänen kitkerän viinanhajuisen hengityksensä siitä huolimatta.
-Baby!Oot täydellinen mulle! Olin pinkomassa taas karkuun, mutta mies tarrasi minua jalasta ja alkoi hampaat irvessä rutistaa nilkkaani. Ulvoin kivusta ja käskin häntä lopettaa, mutta hän innostui puristamaan jalkaani kovempaa.

Yhtäkkiä takaani kuului huutoa. Isä juoksi repimään juoppoa kauas minusta.Isä auttoi minut pystyyn ja rauhoitteli minua itkiessäni hysteerisenä.
-Oletko kunnossa kulta?Olin huolissani sinusta!Onneksi pari vanhempaa rouvaa olivat nähneet sinut seisomassa tässä aika kauankin. Isän ääni oli huolestunut, muttei vihainen.
-Isä, minä rakastan sinua yli kaiken.En haluaisi olla kenenkään muun luona kuin sinun!Mitä ikinä tapahtuukin, tästä tulee paras joulu koskaan!

Juoppo hoiperteli seuraavan pubin terassille.Kuljin isän kanssa kotiin käsikkäin.Enää en kaivannut mitään muuta.Minulla oli turvallinen olla.Tervetuloa Lehmon koulun sivuille!

Lehmon koulu.jpg

Lehmon koulu on Kontiolahden kunnan suurin alakoulu, joka sijaitsee Lehmon taajaman eteläpäässä lähellä Joensuun kaupungin keskustaa. Koulussamme on yli 350 oppilasta. Opetusryhmiä on kaikkiaan 24, joista erityisluokkia 11. Oppilasmäärä on kasvusuunnassa, koska koulun ympärille rakennetaan koko ajan uusia asuntoja. Myös koulua on laajennettu ja remontoitu 4 vuoden ajan, joten koulumme tilat ovat hyväkuntoiset ja nykyaikaisesti varustellut. Koulumme laajennusten ja peruskorjauksen vihkiäispäivää vietimme 28.11.2011.