5. Tavoitteiden toteutumisen arviointi

Tavoitteiden toteutumisen arviointi

Opinto-ohjauksen tavoitteiden toteutumista arvioidaan ennen kaikkea opiskelijan näkökulmasta. Ohjaustyön tuloksellisuutta arvioitaessa tarkastelun kohteena ovat esimerkiksi opiskelun jouheva eteneminen, opiskelijan itsetuntemuksen kehittyminen sekä realistiset jatko-opintosuunnitelmat. Opiskelija laatii opiskelusuunnitelman, ylioppilaskirjoitussuunnitelman ja jatko-opintosuunnitelman, joita hän päivittää opintojen aikana. Myös näitä hyödynnetään tavoitteiden toteutumisen arvioinnissa.

Lukion ohjauksen yhtenä tärkeänä tavoitteena on, että opiskelija saa riittävät valmiudet jatko-opintoihin ja suunnittelee lukiovalintansa siten, että ne tukevat jatko-opintoihin hakeutumista. Ohjauksella pyritään siihen, että jokainen opiskelija löytää itselleen sopivia jatkokoulutusvaihtoehtoja ja on motivoitunut hakeutuman niihin heti lukion jälkeen. Tavoitteen toteutumista arvioidaan mm. seuraamalla opiskelijoiden jatkosijoittumista lukion jälkeen.

Ohjauksen eri toimintatavoista kerätään opiskelijapalautetta vuosittain ja kehitetään ohjaustoimintaa edelleen sen pohjalta.